|
Децата и религијата-кога да им се говори за Бог? |
Внеси реплика | страница <1 34567 10> |
Автор | |||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Токму така!
|
|||
Do what is right, come what may...
|
|||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Така ами како?
Сееш, полеваш и се молиш за добар род...Како добар градинар.
Го негуваш цветот, му даваш љубов и неопходни материи за раст, нежно му шептиш...Тешко дека во таков случај место плод-ќе добиеш трн...
Ова ме потсети на една убава песна на Виолета Томовска (навистина убава е, народна, но вредна...“Нека расте о Боже, родот убав мој...“)
|
|||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|||
Ateist
Сениор Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 757 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Само една „мала“ разлика што неучењето на нешто ќе му даде можност понатаму да го избере тоа (ако детето сака), но учењето на нештото тешко да ќе му даде правец утре да се одрече од тоа, а и чисто се сомневам ако сепак се одрече дека тебе ќе ти биде драго. Изменето од Ateist - 11.Септември.2008 во 12:03 |
|||
Да бидеш верник е исто како да си слеп, а да раскажуваш за светлината (Атеист)
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ateist, што би му одговорил на твоето дете доколку тоа те праша дали постои Бог?
На какво "нешто" ти би го научил твоето дете во тој случај? Изменето од EvAngelos - 11.Септември.2008 во 13:19 |
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Атеист - истото важи ако го научиш детето на теорија на еволуција - после тешко дека ќе се откаже од неа, иако знаеме дека таа не е ниту докажана, ниту доволно стабилна како теорија.
Во секој случај, што и да го учиш, ти ќе му изградиш еден систем на верување и убедување, тоа е неминовно. Соодветно - секој родител го гради системот што тој го смета за исправен. |
|||
Do what is right, come what may...
|
|||
Ateist
Сениор Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 757 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ке му кажам дека не постои Изменето од Ateist - 13.Септември.2008 во 00:14 |
|||
|
|||
Ateist
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Нема ни во теоријата на еволуцијата, ке го научи тоа во школо BTW, ако теоријата на еволуцијата е ниту докажана, ниту доволно стабилна како теорија, сигурно теоријата (не е дури ни теорија) за бог е ептен и докажана и стабилна Изменето од Ateist - 13.Септември.2008 во 00:30 |
|||
|
|||
alan ford
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Techno thief Регистриран: 02.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 10782 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
kompletno se soglasuvam.no ako vekje mora nesto da mu kazesh,pre bi odbral da mu zboruvam za teor. za evoluc. nego da mu kazam "gospod sine,se e ova delo na gospod" |
|||
I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
|
|||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
A sto ce mu kazes ako te prasa dali postoi dedo mraz koj sekoja godina im nosi podaroci na negovite drugarcinja - deka ne postoi samo zatoa sto tato ne veruva vo toa..... Vidi sega ako nekoj nauci dete samo da gleda crno i belo zivotot na toa dete ce bide siv, no ako go naucime deteto na site boi ne samo sto ce ima raznoboen zivot nego ce ima sansa da gi mesa boite i da si napravi svoja koja najpovece ce mu odgovara .... |
|||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|||
alan ford
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
koe dete denes veruva vo Dedo Mraz? Vnuka mi ima 4 godini,i koga i go spomnav Dedo Mraz,samo me pogledna i mi rece "aj be ne me driblaj"..Dedo Mraz otide u urbanite legendi
|
|||
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Зошто да го учиш на атеизам детето уште во мали години? Зошто би го усмерувал детето во атеизам? Па нели неучењето на "нешто" ќе му даде можност понатаму да избере тоа (детето што сака)?
Или тоа важи само за теистите?
п.с.
|
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Sto mislis koj e kriv za toa ..... decata sigurno ne se tie se radjaat kako tabula rasa ... nie sme tie sto pisuvame po nea .... |
|||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|||
alan ford
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
bas taka...zatoa da ne gi doime uste od mali noze so razni nebulozi
|
|||
|
|||
Shaxito
Сениор Регистриран: 26.Јуни.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 260 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Sekoj roditel e dolzen da go vospituva svoeto dete po pravilniot pat,za eden den i samoto toa da se gordee na svojot roditel a i da postane vo vistinska licnost.Jas kako roditel moeto dete bi go vospitala poinaku od STO JAS SUM BILA VOSPITANA vo tije godini koga ''me vospituvale'' ... kako najprvin se znae deka na deteto sekogas mu se zboruva so tivok ton i najubavo e nikogas deteto da ne oseti karanje ili nekoj konflikt megu roditelite.Moeto dete bi go ucela da ne krade,da ne laze,da ne gi navreduva i povreduva lugeto i da gi pocituva.Da ne gi deli pred se drugarcinjata bez razlika od kaj se,od kaj poteknuvaat i od koja vera se ili rasa...Normalno e deka nema da mu nametnuvam nekoi dtrogi normi na Islamot ali sepak ke mu kazam nekoi raboti koi jas gi pocituvam...ali toa vo pogolemi godini ali ne kako mnogu malo.A koga ke napravi 15-16 godini ,,,ona e veke sesno za Verata i samo moze da si odluci za sto ke veruva isto kako sto jas sama si odluciv bez NIKAKOV PRITISOK od nikogo.
|
|||
''Ceni se samiot ako sakas da te cenat i drugite''
|
|||
Внеси реплика | страница <1 34567 10> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |