|
Ваша поезија |
Внеси реплика | страница <1 104105106107108 146> |
Автор | |
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Eden zdiv, eden cekor
so edna misla za edno vlazno spojuvanje. Mnogu stisoci i prilepuvanja mnogu silni pregratki mnogu navleguvanja do samiot kraj steknuvajki mok se posilni da bidat udarite slatki koi iskonski vrisoci budat topejki se od blagost koga krajot nivna meta e bez prekin i milost za koja potreba nema nikoj koga seta silina potrebna e da se predizvika gromot dodeka se naokolu svetka |
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Lazis niz mene
i milijarda mravki me lazat trgnuvam po patot za izlez od koza svoja so grcevi silni i muskul sekoj na kamen sto lici, a vozduh se poveke nema. Pravecot e jasen iako na slepo kon najvisokoto nesto kon neboto sto gleda kon koe kako ptica gladna se ustremuvas so pobednicki krik. Pukaat muskuli, pukaat tetivi kako drvo ne veter se nisam zatresuvajki gi site lisja a veterot besno niz zabi sisti. |
|
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
збунет, оваа слика би можел да ја искористам како насловна за МОСТОВИ 2, ама вети пред цел форум дека нема да ме дадеш на суд и нема да бараш обештетивање на име на авторство...
|
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Slobodno zemi ja i jas ja ukradov |
|
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
molci be, reci tvoja e...
|
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
...Well...
Сениор ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Del od mene...
...si pomisliv...
deka, si nadvor od mojot svet... deka, najdov nachin da ziveam bez tebe ...si pomisliv... deka, e samo prashanje na vremeto... deka...imam iljada pricini da te zaboravam
...si pomisliv... deka, nema da se budam sred nokta deka...sonceto ke izgree povtorno
...se lazev...samiot sebe... seushte si del od mene... tvojot glas vo nokite ladni me progonuva usnive me pechat seushte od baknezite tvoi seushte go imam vkusot tvoj vo ustata tvojot lik na sekoj zid naslikan ...seushte, si del od mene... dopirot na tvoite prsti mirisot tvoj na telovo moe ostanat imeto tvoe na neboto napishano luznite na teloto moe od noktite tvoi...seushte gi povtoruvam...den po den...nedela za nedela...mesec po mesec... ...probav se mozno... probav, da te zaboravam...da te izbrisham... probav, da ti pobegnam...a nemam kade... ...seushte vo mene...del od mene... tvojot glas vo nokite me progonuva usnive...me bolat za baknezite tvoi vkusot tvoj vo ustata i tvojot lik na sekoj zid naslikan ...dopirot na tvoite prsti mirisot tvoj na telovo..na sekoj del od mene... imeto tvoe na neboto...gore... luznive od tebe... Изменето од ...Well... - 07.Септември.2008 во 19:13 |
|
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Заедно
Се пресели во мојата глава сосе троседи и двоседи; свиркајќи, вешто ги одлепи старите напрашени тапети; ги обеси твоите омилени слики на ѕидовите на моите мисли, а таваните ги бојоса во нијанси на ведра насмевка. Чекорам низ одаите на денот во тактот на твоите ноти, бессоните сенки на ноќта ги дочекувам без студ и страв оти знам дека утре ќе бидат кутри, исцрпени и слаби а јас посилна и посреќна за уште една твоја прегратка. |
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nekogas te prasuvav
da mi pokazes kako da te sakam, a sega veke i ti me prasuvas kako ke te sakam sekoj sleden den, nestrpliva za novi neotkrieni baknezi i guskanja znaejki deka za tebe otvoriv skrien sanduk poln so stari znaenja i sigurni otvaranja za dusi iskreni i pomalku zaboraveni od svetot povleceni poradi posvetenost kon spoena umetnost na dusi nevidlivi na sustinskata cel. |
|
blagorodna
Сениор Регистриран: 16.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 568 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Svekrvina molitva
Stani Blage mori kujcava samo so ne proodela pajazini po cosojne laza i prasinje po podo.. Stani mori srce me izede od komsii sramoj ne se gledaa ni sukalo v race ni pletilo ni vezilo aj pusta ja so ce recit sveto a ti v postela do dvanajse i posle u ducan koj ce ti teknit sal sa belis i crvis more Blage crvi da te izeda pusta ja |
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
So tupanica kon nebo pokazuvam
dodeka molnji od nea izviraat zosto da cekam veke ne mozam a ni moite kopita silni koi trupkaat zemja dur kopaat kriljata gi siram od nekade ide eho da cekam treba uste. Lakot i strelata pejat pesna borbena ehoto se gasi kako plamen vo voda rogot edinstven sveti vo nokta plasliva. Napred nekade neprijateli moi me cekaat vo zaseda podgotvena i so ligi zasladena no za bilo sto docna e veke zosto trgnav po moeto odzemenoto pred vekovi kralicata i kralstvoto za vreme arogancija moja izgubeni |
|
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nekoj prozborel
vo tishina vecna neshto se slusha glas ili vetar ne znae nikoj strav se vlece niz milsi cudni dali e od nas ili od drugi shto li e toa samo eden znae toj shto imal podolg jazik go koristel ednash za svoja sreka no i za maler na nekoj na kraj eci od necie grlo NEKOJ PROZBOREL!!!!! |
|
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
fragola
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dlaboko vo dzunglata,
divite zverki zabava pravat, so perja sareni nakiteni od kutrite ptici ubieni, od kralskite cashi lavovite se opivaat, dodeka zmiite itri na ritamot se svivaat, so oci sto hipnotiziraat po plenot tragaat kade otrovni usni ke zarijat. Maloto lavce koe na mokjta na tolpata se pokori, sega vo nea se dvizi so bavni cekori i so pogled vperen vo sumata dalecna, zrak na toplina vo nokta studena bara. I kriknuva silno so glas prodoren, koj tisinata na nokta mirna vo sumata ja probi, kade srnata krotka se razbudi. Ne se isplasi zasto poznat i bese toj, zvuk od divinata sto sekogas nemir vo dusata i pravese pa sepak mil i bese. Pogledna vo zvezdata najsjajna kade znaese, edinstveno tamu edno mozat da bidat kralskata mokj i divata krotkost, a tuka kade zemskite zakoni vladeat sekoj vo svoeto trlo razdeleni ke ziveat. |
|
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
izvrsh*tel
vo mir i ljubov e opkruzen toj uziva so dusha vo spokojot shto trae no neshto go kopka vo negovi misli dali ova e moment na sreka naredba stigna prozborel nekoj koj li e likot shto hrabrost imal prashanje stoi postaveno sega odgovor stiga kaza sega nekoj spokojot se prekina so eden shepot IZVRsh*tEL! |
|
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
Внеси реплика | страница <1 104105106107108 146> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |