IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Предизвикува ли среќата страв?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Предизвикува ли среќата страв?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 10>
Автор
Порака
ZeZnAtA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Power

Регистриран: 26.Мај.2007
Статус: Офлајн
Поени: 19172
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZeZnAtA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Септември.2008 во 11:24
Originally posted by james dean james dean напиша:

Originally posted by mrzla mrzla напиша:

Originally posted by james dean james dean напиша:

Не ми е јасно како може некој да се плаши да биде среќен... Кој не сака да биде среќен... ?

Ако сме веќе среќни, можеме само да се плашиме да не ја изгубиме таа среќа....
па тоа е всушност оваа тема,додека си веќе среќен,дали помислуваш дека ја губиш и дека доаѓа нешто што ја расипува.............а верувам дека секој сака да е среќен

Па најдобро е, додека трае да уживаш во среќата, без никакви грижи и стравувања, за навистина да ја почувствуваш, вистински да ја доживееш... но секогаш да знаеш, да бидеш свесен и спремен дека ништо не трае вечно и секогаш да бидеш подготвен на секакви изненадувања.... за евентуалниот нејзин прекин да не те собори целосно....

не%20вреденне%20вреденне%20вреден
не%20вреден
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Септември.2008 во 11:38
obavezno
strav da ne se izgubi srekjata

SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Септември.2008 во 15:59
kako ne?!,...eve jas na primer,...do nemaj kade,se plasham da ne  dobijam sedmica na loto,...zatoa i ne mi pagja na pamet da ,..igram loto,....pust strav!!
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
mrzla Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
натурална девојка

Регистриран: 14.Мај.2008
Поени: 13330
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mrzla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Септември.2008 во 16:36
ова ми личи повеќе.............се плашам да имам пари ида бидам среќен.................
Кон врв
Shaxito Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јуни.2008
Локација: Macedonia
Поени: 260
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Shaxito Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Септември.2008 во 16:44
Originally posted by mrzla mrzla напиша:

Многу луѓе се плашат да да бидат среќни,за да се биде среќен сепак треба да се откажеш од многу нешта и навики
Си мислиме:Подобро е да не се напиеме од пехарот на радоста,затоа што ќе страдаме кога еднаш ќе го снема....од страв дека ќе плачеме некогаш престануваме да се смееме

На овој текст ќе додадам еден пост на filmadzika.......... дека таа се плаши од радоста без причина,оти по неа по правило си доаѓа тага со причина...............ова ми беше како доказ дека не сум единствена која си помислува дека додека трае среќата, нешто лошо ја прекинуa

ШТО МИСЛИТЕ ВИЕ??

Dodeka sum srekna uzivam ... i se prepustam na toa sto mi e dadeno za toa vreme. Ali sepak kako sto e ispisano od tvoja strana pogore NEkogas me sepnuva nesto cudno... poso znam koga sum srekna 3 dena ... znam deka polse se nesto loso mi se slucuva .. NE MORA DA ZNACI ali sepak toa go pomisluvam . . .
''Ceni se samiot ako sakas da te cenat i drugite''
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Септември.2008 во 21:08
Srekata predizvikuva cuvstvo na zivotnost i energija, starata sosotojba se izednacuva so umiranje ili vegetiranje
Кон врв
mrzla Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
натурална девојка

Регистриран: 14.Мај.2008
Поени: 13330
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mrzla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Септември.2008 во 14:09
Доста сериозна работа е среќата,оти е многу кратка и ретка.Не знаеш кај ќе те начека и како ќе те изненади
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Септември.2008 во 14:14
Може да се појви некаков страв-на пример од губење на чувството на среќа.

Или пак да се искомешкаат емоциите, сепак центрите во мозокот за разни емоции не се далеку едни од други, а мозокот не е сосема испитан орган. Некои работи засекогаш ќе останат тајна.
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Септември.2008 во 15:07
Ne e tajna deka marija magdalena mi e tretiot angel   големо%20гушкање. A ja sum roden vo tri casot

Изменето од zbunet - 11.Септември.2008 во 15:08
Кон врв
Eli Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Ноември.2007
Локација: Macedonia
Поени: 1968
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Eli Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Септември.2008 во 16:27
Da kaj nekoi luge predizvikuva strav,od pricina deka moze taa sreka brzo da ja snema..t.e kratko da trae..mnogu luge taka razmisluvaat namesto da uzivaat u momentot
Човекот секогаш треба да остане човек,без разлика со што се бави и каков успех има..
Кон врв
fragola Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Февруари.2008
Поени: 3829
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fragola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Септември.2008 во 10:22
Da,toa e strav od nepoznatoto.
I get enough exercise...just pushing my luck.
Кон врв
becenevem Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Септември.2007
Поени: 2108
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај becenevem Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Септември.2008 во 21:10
Srekata i stravot ne odat zaedno.
Кон врв
fragola Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Февруари.2008
Поени: 3829
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fragola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Септември.2008 во 21:15
Ke bidam srekjna ako mi se plasat
I get enough exercise...just pushing my luck.
Кон врв
becenevem Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Септември.2007
Поени: 2108
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај becenevem Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Септември.2008 во 21:47
Da, dodeka gi duva svekite od tortata, se plasi kosata da ne mu se zapali, inace e kelav.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 10>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.