|
Дали христијанството е монотеистичка рели |
Внеси реплика | страница <1 10111213> |
Автор | |||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Zarem ne zabelezha do sega deka deshad doagja na forumov na site da im gi "otvori" ochite i da im "dokazhe" deka Hristijanstvoto e politeistichka religija? I sto e najironichno, ova treba da go slushni od muslimanski chlen kako tebe, pa da razbere deka umot odamna go ima izgubeno nekade niz propagandnite broshurki ... nekade po patot... kako Pavle. Mozhebi zatoa tolku mu ljubomori i postojano go napagja... Изменето од Messenger - 04.Септември.2008 во 19:49 |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Фала ти Дешаде, што ни ги отвори очите и не извади од заблудата!
Е сега - прашањето е само уште - од која тоа заблуда?!?! Твојата? Тоа што ти не разбираш нешто, па решаваш дека никој друг не може да го разбере? Се поставуваш како репер за сите луѓе? Јас колку што се сеќавам - многу добро ти објаснив што имаше да се објасни за Троиството и сметам дека го направив на начин на кој секој што сака да разбере може да разбере. А ако не сака - жив и здрав да е... |
|||
Do what is right, come what may...
|
|||
Shaxito
Сениор Регистриран: 26.Јуни.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 260 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
deshad CElo vreme neso mrmori bree COvece ... NA edna od TEmive POSTAVI PRASANJE DALI MENE ME ISPOVEDALE .... NO comment!!! Prodolzi da zivees taka kako sto si pocnal i ke vidime kAde ke se vbrojuvas VO IDNINA. ali ne na ovoj svet
EDen covek Ako sudi na drugite (treba prvin vo sebe da bide kompletno siguren deka poveke vredi od site okolu nego) a jas NE te poznavam .. ali OD licno iskustvo... i spored sto citam po forumov ne znam dali BAs si ti TOj koj treba da sudi. POZZZ |
|||
''Ceni se samiot ako sakas da te cenat i drugite''
|
|||
deshad
Сениор Регистриран: 13.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 1350 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Селам Shaxito. Очигледно си ја испомешала мојата реплика кон ЕвАнгелос со тебе,ама не ти замерувам само ќе ти речам повнимателно да ги читаш репликите. Другото нема ни да го комнетирам. Изменето од deshad - 04.Септември.2008 во 23:17 |
|||
deshad
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Епа тогаш,кажи ми зошто во светот денеска има повеќе религии, зошто да не биде религијата само една? |
|||
deshad
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Нема на што и повели и другпат. Јас убаво си кажав од која заблуда,а ако не ми веруваш,отвори анкета за Света Троица, и ќе видиш за што токму зборувам. Како е можно за основен концепт за Бога да има толку многу разединувања во објаснувањата и толкувањата кај свештенството. А што останува за обичните верници. |
|||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Дешад - во контекст на оваа тема - нема разијдувања, има различни начини на толкување на Троиството. Но никој, ама баш никој во Христијанството нема заблуда дека се тоа 3 Бога, сите знаат дека е тоа Еден.
Така што - погрешна појдовна точка имаш во оваа дискусија. |
|||
Do what is right, come what may...
|
|||
deshad
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Можеби...
|
|||
Shaxito
Сениор Регистриран: 26.Јуни.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 260 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Zasto nema LOGIKA .... VO ovoj svet da preovladuva edna RELIGIJA site da BEvme isti, da Imavme isti obicai,tradicii i red drugi raboti. (vo toa e zagatkata) ... TAKA nemase da ima smisla za zivot i ke ziveevme monotono nE postavuvaj prasanja koj ne se LOGICNI. |
|||
|
|||
deshad
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Се извинувам за нелогичките праашања.
|
|||
Maran Ata
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 3669 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Brat, sporis za nesto sto ne zanes ni da go napises pravilno - ne e Sveta Trojca tuku Sveta TROICA. a zatoa sto si bistar i mnogu pameten, najdi si pravoslavna terminologija i proveri si sam zosto e Sveta TROICA i sto oznacuva. i pak istoto prasanje do tebe - covekot e sostaven od tri raboti - telo, duh i dusa. dali ti se smetas kako trojca luge ili kako eden?????
Изменето од Maran Ata - 07.Септември.2008 во 14:51 |
|||
Shaxito
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
DO kogo e postaveno Prasanjeto ? |
|||
|
|||
Maran Ata
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 3669 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ova prasanje bese nameneto, pred se, do deshad, a potoa i tofi i do site onie koi se protivat na sustinata na Sveta Troica.
|
|||
dejanpp
Сениор Регистриран: 30.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 893 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
normalno deka hristijanstvoto e monoteisticka religija zasto toa ne uci deka svetlinata vo nas e edna i edinstvena i deka samo vo nea treba da veruvame , vo sustina ne postojat politeisticki religii zasto i religiite sto veruvaat vo povejke bogovi imaat ucejne deka vo sustina i tie ni ja oznacuvaat svetlinata vo nas sto znaci vo ovaj slicaj imame eden element koj se naojdza vo nas imenuvan so povejce imijna odnosno bozestva. |
|||
Внеси реплика | страница <1 10111213> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |