|
Предизвикува ли среќата страв? |
Внеси реплика | страница <1234 10> |
Автор | ||
james dean
Сениор Регистриран: 05.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 4476 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Па најдобро е, додека трае да уживаш во среќата, без никакви грижи и стравувања, за навистина да ја почувствуваш, вистински да ја доживееш... но секогаш да знаеш, да бидеш свесен и спремен дека ништо не трае вечно и секогаш да бидеш подготвен на секакви изненадувања.... за евентуалниот нејзин прекин да не те собори целосно.... Изменето од james dean - 29.Август.2008 во 19:03 |
||
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Samo kaj onie sto se plasat da go zivet zivotot...
takov kako sto ime suden... |
||
Орка
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
"DA NE E STRAVOT NIKOGAS NE KE ZAKOCAM"Ayrton Senna
Srekata doaga no i zaminuva,nacinot na koj se izboruvame za nea i sredstvata koi gi upotrebuvame za da ja zadrzime go kontrolira stravot.Inace koj ne bi sakal da e sreken.Nema nisto loso da razmislis kogo ke povredis za licna sreka.I dali vredi Изменето од OrkaWhale - 31.Август.2008 во 23:23 |
||
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Стравот е од загубата на душата , не од загуба на срекjата...
Да замислим: прва средба - дали она ке е последна...важното е дека секогаш останува прва. прв бакнеж - дали он ке е последен...магиjата е во тоа дека секогаш ке остане прв. прва лjубов - ами ако она е последна...чудото е во ниезината незаборава. прва загуба - ами ако она не е последна...жално,но факт загубите се дел од животот. а смисолот е дека преди загубата сме го имале чувството на припадност, срекjата со тие што сме загубиле. прва срекjа - последна или не ... дали ке jа задржам или ке се претвори како и обично во тага на недовршените зборови, бакнежи и лjубови...Па ке jа загубам срекjата, ако ме е страв да бидам срекен. прво дете или деца воопшто- еден ден ке ги загубам, они ке створат своjа фамилиjа...да, но ке ни продолжат нас. ние никогаш нема да се загубим докато тие ги има. прва младост- она секогаш е и последна... а што ке ми донесе старостта...ако младостта е богата на мигови/срекни несрекни,добри лоши, на придобиване загуба, лjубов омраза/ старостта никако нема да е бедна, барем не на спомени. во секое прво и последно сме вложили од себе си малку- многу , нема мерило...секогаш е многу пошто е наше, лично, од нас, во нас... Страв ни е да прифатиме дека сето тоа е миг , а мигот не се претвара никогаш во вечност. Страв ни е од совршеното чувство на поделjането на себе си со животот и во животот, коj секогаш е полн со луге... не со ствари... предмети...Стравот е дали тоа вложеното ке ни биде возвратено. Човекот секогаш бара возврат на уложеното од него.Животот не е бизнис- ке уложа малку а ке чекам да добиjам дупло. Ово и во бизнисот не се случува баш често. Стравот ке го победиме само кога заборавиме на возвратот и се потопиме во срекjата наречена наш живот и отдадеме душата си на тие кои ги сакаме... Да продолжим да ги сакаме ако и тие да не приметуват, ако и тие да не возвракjат ... секогаш чувството на себераздаване е по срекно од егоистичниот страв " што да давам од себе кога не знам дали мене ке ми биде дадено". срекjата не е 50-50 танто за танто, кон за кокошка, царство за кон... ако и понекогаш и тоа да ни е потребно. Па каков е таj живот полн со страв. Целта на човековиот живот е срекjата- не нашата, а на тие кои сакаме. Ако ги сакаме нивната срекjа ке ни е доволна да бидеме срекни и ние. Ако и често до срекjата да се стига со жртви. Секоjа жртва е оправдана ако носи срекjа на некого коj е важен дел од нашето Яс, т.е од нашиот живот. |
||
Anthony
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 3379 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Предизвикува ли среќата страв?
Ne. Nikogash. Barem ne kaj normalni zdravi lichnosti. Srekjata e edna takva dushevna sostojba(=sostojba na duhot)koja shto e nespoiva so strav(opravdan ili neopravdan seedno). Ako tie dve bneshta se manifestiraat kaj nekoja lichnost zaedno ili ako srekjata e prichina za strtav kaj lichnosta i obratno (stravot da e prichina za srekja) togash toa e patoloshki i treba da se lekuva. |
||
It’s nice to be important....it’s important to be nice!
|
||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Uste od mali noze ne ucat na strav i disciplina, a srekata ne moze da se disciplinira.
|
||
fragola
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pa toa e isto kako na pr.zamislena i zadlabocena vo svojata taga i dosada si sedam na nekoja klupa vo parkot...i odednas mi izleze Brad Peet od grmushka pozadi mene...pa od pamet ke se izvadam moze i ke izbegam
|
||
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
||
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
среќата предизвикува страв и затоа „навремено“ реагираме со сите одбранбени и средства за да се заштитиме од нејзините (макар и краткорочни) ефекти
|
||
Zdravko81
Сениор Регистриран: 24.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1690 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
srekata predizvikuva zgolemuvanje na adrenalinot i WOW efekt
|
||
Луѓето имаат избор, но важно е да се држат до тој избор
|
||
mrzla
Сениор натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
среќата-тоа ти е како една точка на вриење во организмот,и додека трае се прашуваш како ли ќе биде кога ќе истинам
|
||
fragola
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Da predizvikuva...no sepak,jas da si ja najdam srekjata pa potoa lesno ke najdam nacin da se spravam so stravot
|
||
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
||
Lilija7
Сениор Регистриран: 31.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 8994 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
nisto nezdravo i nenormalno..........
nicij zivot ne e pravoliniski....srekja, pa taga, pa ramnodusnost, pa pak srekja, itn........
i poradi nekoja proekcija od minatoto nekogas pregolemata srekja koja ja cuvstvuvame moze da probudi cuvstvo na strav vo nas, zatoa sto site znaeme deka nisto ne e vecno........
samo sekogas treba da imame na um deka site ja zasluzuvame srekjata.,,zivej go momentot........
Изменето од Lilija7 - 06.Септември.2008 во 17:52 |
||
ЧОВЕЧКИОТ МОЗОК Е КАКО ПАДОБРАН, ТРЕБА ДА БИДЕ ОТВОРЕН ЗА ДА МОЖЕ ДА ФУНКЦИОНИРА.
|
||
RUSHKA
Сениор Регистриран: 28.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 2837 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Колку што се сеќавам...не сум имала чувство на страв
|
||
4ISTA SOVEST=MIREN SON
|
||
Biba_G
Сениор Непоправлив оптимист Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 13718 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Го обожувам чувството на среќа...И секогаш со задоволство го дочекувам
|
||
Внеси реплика | страница <1234 10> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |