|
PINK FLOYD |
Внеси реплика | страница 123 5> |
Автор | |
Alekta
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 30.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 8670 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 09.Декември.2007 во 23:30 |
a so kje recete za ovie?
spored mene se najsovrseniot bend sovrseni gitaristi, sovrsena muzika, sovrseni tekstovi, sovrseni koncerti, sovrseni spotovi.... kratka istorija za bendot: se oformuva 1964 od: Syd Barrett – guitar, lead vocal Roger Waters – bass, vocals Rick Wright – keyboards, vocals Nick Mason – drums, percussion Bob Klose - lead guitar, vocals vo 1968 im se priklucuva David Gilmour i istata godina Syd Barrett go napusta benedot i izvesno vreme se povlekuva od javnosta vo 1973 godina go izdavaat The Dark Side of The Moon koj (ne mozam da najdam tocna brojka ama priblizno) 19 godini e prv na site rock listi - WOW vo 1975 godina go izdavaat Wish You Were Here - koj mu e posveten na Syd Barrett vo 1979 godina go izdavaat The Wall - nivniot najprodavan album vo 1985 Roger Waters go napusta bendot ostanuvaat David Gilmour, Nick Mason i Rick Wright vo 1994 go izdavaat nivniot posleden album The Division Bell i togas se odrzal najsovrseniot koncert - PULSE i to.... odvreme navreme se desavat po nesto, ama nisto posebno za javnosta (iako za mene se od niv e sovrseno) Изменето од Alekta - 09.Декември.2007 во 23:31 |
|
and you run and you run to catch up with the sun but it's sinking....
|
|
angelmk
Сениор Регистриран: 02.Декември.2006 Статус: Офлајн Поени: 135 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
so da kazam? omilen bend mi se , sovrsena muzika, eden od najdobrite bendovi na site vreminja, dark side of the moon, i the wall se nenadminlivi remek dela, a i drugite albumi se zakon
|
|
"BEAUTY IS TRUTH, TRUTH BEAUTY."
|
|
nate77
Сениор Регистриран: 24.Ноември.2007 Локација: Croatia Статус: Офлајн Поени: 90 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
legendi na svetska muzika
|
|
sakam skopsko
|
|
angelmk
Сениор Регистриран: 02.Декември.2006 Статус: Офлајн Поени: 135 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
na bilboard top 100(uSA) dark side of the moon bill celi 741 nedeli, a na uk chart 301 nedela.
|
|
"BEAUTY IS TRUTH, TRUTH BEAUTY."
|
|
Alekta
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 30.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 8670 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
epa ok...jas mislev povekje...ama ne e bitno...i tolku e mnogu
|
|
and you run and you run to catch up with the sun but it's sinking....
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Една од најважните групи во историјата на рок музиката, ако не и најважна...
Според мене, бенд со најсовршена музика, текстови кои се влезени во легенда, спектакуларни концерти... и уште многу нај-нај... Бев пред 2 години на концерт на Roger Waters... Иако без групата, сепак отсвираното беше до максимум совршено, само што концертот не беше толку спектакуларен како од времето на старата постава... |
|
alan ford
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Techno thief Регистриран: 02.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 10782 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ahhhh,me pogodivte...prvo so The Cure a potoa so Pink Floyd....Ja imav taa srekja da gi vidam u zivo na koncert vo Minhen 1998 ili 1999-ta...veke i zaboraviv...No koncertot go pametam ko vcera da bese...Pink Floyd se prikazna za sebe,posebni,svoi...nezamenlivi
|
|
I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Е видиш, јас ја немав таа среќа да видам нивни концерт во живо, мислам комплет групата... Го испуштив концертот во Атина ‘88 или ‘89 беше, не се сеќавам... а и мала бев да ме пуштат тогаш сама да одам дури до Атина...
Ненадминливи се во секој поглед... и што е најважно, уникатни...
|
|
alan ford
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Techno thief Регистриран: 02.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 10782 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
anastea....sto da ti kazam?...se nadevam deka ke imaat nekoja posledna prostalna turneja niz Evropa,makar sto se somnevam...Iskreno jas toj period slucajno se najdov vo Minhen...pojma nemav deka ke imaat koncert
|
|
I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
|
|
macaparket
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 26.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 293 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
MEne so Pink Floyd me zarazi eden drugar koj gi obozavam.Sea da slusam deka pink floyd imaat koncert pa i na krajot na svetot,BI IDELA!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
UMRENI LJUGE UMRENI LJUGJE
NA UVO MI SE DERAT UMENI LJUGJE UMRENI LJUGE MNOGU GOMNA SERAT |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
So, so you think you can tell Heaven from Hell, blue skies from pain. Can you tell a green field from a cold steel rail? A smile from a veil? Do you think you can tell? And did they get you to trade your heroes for ghosts? Hot ashes for trees? Hot air for a cool breeze? Cold comfort for change? And did you exchange a walk on part in the war for a lead role in a cage? How I wish, how I wish you were here. We're just two lost souls swimming in a fish bowl, year after year, Running over the same old ground. What have you found? The same old fears. Wish you were here. |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Wish you were here...
Фантастична песна, емотивна до лудило...
Посветена е на основачот на Pink Floyd - Syd Barret, кој подоцна е сменет со David Gilmour, поради тешки психолошки проблеми и проблеми со дрога. Во Shine on you crazy diamond мајсторски е доловено лудилото, брилијантноста и генијалноста на Syd Barret, човекот во сенка...
|
|
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a shto da recam za ova deka osvem boli..ej mnogu boli... emocii od dnoto na dushata koi ja paraat na najmali konci coveckata neizmerna potreba za ljubov ... |
|
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
Рокси
Сениор Регистриран: 06.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 101 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тхе бест евер! Пинк Флојд ми се едни од омилените бендови, секогаш кога сум нервозна ги слушам, како тие шо можат да ме смират никој други неможат!... |
|
Eternity is a mere moment.. just long enough for a joke!
|
|
Внеси реплика | страница 123 5> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |