|
Како изгледа Бог? |
Внеси реплика | страница <1 2345> |
Автор | |
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
JUUUUUUUUUUUU OD KAJ TOA TI ZNAES KOJ TI KAZA ?????????????????//// |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
Protestant
Нов член Регистриран: 23.Септември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 24 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dali ljubovta sama po sebe moze da saka...Dali sovrsenata pravda bez ratio moze da se ostvari...Ne veruvam...
No da se bide li4nost so potpolna pravda i potpolna ljubov vo sebe...e toa moze...Ete ratioto mi kaza |
|
"Koj so srce veruva i so usta ispoveda kje bide spasen". Amin
|
|
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Аничка - да се надоврзам, во контекст на оваа тема...
Јас го познавав добро Тоше... имав работено со него, знаев доста за тој човек. Знам многу луѓе кои за него зборуваат како за светец... но знам и многу луѓе кои ќе ти кажат и други, не толку свети приказни. Но не е битно што ние сметаме за човекот, не е битно што ние гледаме во човекот - затоа што ние ја гледаме обвивката, а не суштината. Таа е само на Бога, негова е, Тој ја дава, Тој ја зема. Зошто? Затоа што тоа е Негово право. Бог нема лик, иако е личност со своја Воља, Сила, Љубов. Не можеме да знаеме како изгледа Тој, затоа што тоа значи да станеме едно со Него - а тоа може да се случи само ако имаме нематеријална природа, односно - по земната смрт. Но - можеме да Го почувствуваме. Можеме да Го спознаеме. Тоа е далеку поважно од тоа да Го ограничиме во нашите ситни физичко-визуелни перцепции и сфаќања. |
|
Do what is right, come what may...
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
JAKO E OVA
|
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
Halid ibn Velid
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ova na Dzordano Bruno SE odnesuva...Vo Rim ova se slucilo?? Изменето од Halid ibn Velid - 04.Септември.2008 во 01:45 |
|
Хасан ел-Басри рекол:О Човече,ти си само збир на Денови,кога денот ќе замине и дел од твоето тело заминуват!!
|
|
misterX
Сениор Регистриран: 08.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Здраво шефе. Жал ми е што не сум секогаш во можност да бидам вклучен па брзо да ти одговорам ама еве најдов малку време и ќе се потрудам да ти докажам дека темиве кои ги отварам се баш поучни и дека има за што да се разговара. Прво, ако ти сметаш дека се провокација тогаш тоа е само твое мислење јас колку што видов другите не се провоцираат туку убаво си кажуваат што мислат. Тврдиш а немаш доказ дека јас ги поставувам темиве врз основа на знаење за да сменам нечие мислење или а докажам дека некој друг не е во право и така натака. Тоа не е точно!!! Јас имам скромни познавања во областа на религиите но и да имам огромни тоа не ќе значи дека не треба да поставувам теми т.е. прашања. Целта на сите овие разговори покрај размената на информации и “учењето за другите религии“ е и таа да ја наметнеме својата вистина, знаење и став доколку за тоа имаме факти и сме убедливи.Зошто доколку не е така би постоеле форумите? Јас за разлика од многу други упатувам многу јасни прашања кои бараат јасни одговори и ако приметуваш не сакам да се расправам со оние кои ќе дадат одреден одговор кој пак нема да ми биде многу јасен. Еве неколку луѓе се искажаа дека нивната религија (според некои други секта или движење или како сакате) не практикува молитви пред икони или сл. Некои кажаа поинаку и јас а ни никој друг тука немаме ништо против тоа што тие го кажаа. Јас незнам на која религија и припаѓаш ти но претпоставувам дека си православен христијанин. Мислам дека подобро би било да го кажеш твојот став за ова отколку да ме анализираш мене и моите мотиви. Јас ниту ширам омраза ниту сакам да го правам тоа. Ако гледаме така на работите ти треба да сватиш дека токму вие сте тие кои шират омраза затоа што сте го отвориле форумов и затоа што на него има одредена слобода за изразување. Ако не бевте вие(ви благодарам многу за форумов) немаше да имам шанса да пишувам и да си ги искажувам своите ставови, да прашувам и да бидам прашуван. Интресно е тоа што викаш дека “имаш право да ми свртиш внимание поради мојот однос“. Каков е мојот однос? Според тебе е лош? Едно прашање и јас сум лош за тебе? А каков е односот на оние кои за исламот пишуваат се и сешто тука? Зошто тогаш не кажеш дека одредена тема е провокативна? Има тука теми кои се однесуваат на Мухамед а.с на разни испревртени работи за исламот па никој не реагирал( нема модератор муслиман кој би опоменувал како што опоменуваш ти)од нас. Се трудиме да одговориме на прашањата или да докажеме дека тоа за што другите зборуваат не е вистина. Така треба да функционира форумов. Не ги осудувај само едните и доколку видиш да пцујам или разговарам некоректно и нецивилизирано со некого банирајме на 100 години ако треба ама за вакви работи да ми се обраќаш тоа не е убаво. И за крај иако си модератор не си некој кој знае што мислам или мој аналитичар.Задржиги своите анализи за себе а гледај темава да не излезе од контекст затоа што приметувам дека луѓево почнаа да зборат за Тоше. |
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pa,...neli nema "izgled",...shto sega,...kako izgleda!?
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
Shaxito
Сениор Регистриран: 26.Јуни.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 260 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
PA jas mislam deka NEma izgled ....
|
|
''Ceni se samiot ako sakas da te cenat i drugite''
|
|
Shaxito
Сениор Регистриран: 26.Јуни.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 260 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
MNOGU UBAVO JASNO KAZANO! |
|
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ах колку сме истомислени јас и ти
|
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
Shaxito
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ova e forum za veroispoved, pa bi gi zamolil ateistite da se vozdrzhat od pogrdni, potcenuvachki i potsmevlivi komentari. Dokolku ne se slozhuvate so pogledite i veruvanjata na vernicite i ne naogjate seriozen interes vo religijskite temi, ve molam da ne komentirate. Vash*te repliki se navredlivi za chlenovite.
Ushte ednash ve zamoluvam da imate respekt kon onie koi ne gi delat vash*te ubeduvanja. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
ENERGICAR
Нов член Регистриран: 18.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 20 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
POTOA RECE BOG:"DA SOZDADEME COVEK SPORED NASIOT OBRAZ I PODOBIE KAKO STO SME NIE.
"I ZENATA GLEDAJKI DEKA RODOT NA DRVOTO E DOBAR ZA JADENJE, I UBAV ZA GLEDANJE, I DRVOTO E POZELNO PORADI ZNAENJETO, NABRA ROD OD NEGO DA JADE, PA MU DADE I NA MAZOT SVOJ PA I TOJ VKUSI. TOGAS IM SE OTVORIJA OCITE NA DVAJCATA I UVIDOA DEKA SE GOLI PA ISPLETOA LISJA OD SMOKVI I SI NAPRAVIJA OPASALA. I GO SLUSNAA GLASOT NA BOGA, KOGA TOJ ODESE NIZ RAJOT VO PRIKVECERINATA;I SE SOKRIJAA ADAM I ZENAMU. NO GOSPOD BOG GO POVIKA ADAMA I MU RECE: ADAME ,KADE SI? A TOJ ODGOVORI:GO SLUSNAV GLASOT TVOJ VO RAJOT KOGA VRVESE, PA SE UPLASIV,OTI SUM GOL,I SE SOKRIV. I GOSPOD RECE:KOJ TI KAZA DEKA SI GOL? DA NE SI JADEL OD ONA DRVO OD KOE TI ZABRANIV DA JADES?" ZNACI I PRED DA KASNAT OD PLODOT IAKO ZATVORENI OCITE GLEDALE. TOA NI KAZUVA ZA POVEKE SETILA DEKA MOZELE DA GO VIDAT BOG. OTKAKO KASNALE MU PADNALA PRIRODATA. ZNACI UVIDELE DEKA SE GOLI, SE USRAMILE PA SE ISPLASILE.PRED DA GO KASNAT JABOLKOTO NE CUVSTVUVALE STRAM I STRAV. ZNACI POSTOJAT LJUBOV KAKO BOZENSTVENA PRIRODA I STRAV KAKO ODPADNICKA PRIRODA. |
|
GospodBog
Група Регистриран: 17.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 43 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Никој друг не Го познава Синот, освен Таткото, и никој друг не Го познава Таткото, освен Синот и оние на кои Синот сака да им Го објави
|
|
Внеси реплика | страница <1 2345> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |