|
НАСА |
Внеси реплика | страница 123 4> |
Автор | |
Ghost
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Universe is my limit Регистриран: 30.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 6109 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 27.Ноември.2005 во 01:51 |
Дали мислите дека НАСА има развиено таква технологија која што ние и ден денеска ја гледаме во научно фантастичните филмови??? Затоа што и ден денеска гледаме како оние стари научни филмови подоцна стануваат реалност токму од оваа агенција која што рабноти точно со оваа проблематика....
|
|
MACEDONIA - LAND OF SUPERIOR NATION
|
|
joki
Сениор Регистриран: 28.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 2548 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
lele, prv pat te gledam vo seriozno izdanie, i malku cudno mi e NASA se sampioni, neostvarliva zelba mi e da rabotam vo taja enormna institucija, so niv se e mozno... |
|
Точачиња.
|
|
maja
Сениор Убавицата и ѕверот Регистриран: 28.Мај.2005 Локација: Italy Статус: Офлајн Поени: 13127 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
НАСА, невидена технологија,невидена машинерија од луѓе кој работат во тим.До каде и колку е развиена нивната свест за сето ова.Би рекла „чудо„ од мозок.Колку и да се прашуваме за НАСА ние само ќе ја следиме секојдневно нивните технологии во се она што е над нас.Како доаѓаат до сето ова и е реалност останува нивна „мистерија„.
|
|
[IMG]http://img140.imageshack.us/img140/2444/2csa0.gif">[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/3669/zt6uzj6n8sin4.gif">
|
|
Ghost
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Universe is my limit Регистриран: 30.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 6109 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Многу е јасно дека тие луѓе што стојат позади имаето НАСА, нема никогаш да ги дознаеме, иако шансата дека еден човек што работи таму, а живее одма до вас, е премногу реална... А она што тие го работат таму, тоа веќе стварно е толку строго доверлива тајна, што и до ден денеска никој ама воопшто никој не успеал да дознае нити пак да има и најмала претстава што се работи таму, освен нивните официјални излагања на семинарите и наводното истражување на одредени работи кои што и служат на таа агенција како оправдување за постоењето на компанијата... Но, она што тие навистина го прават таму, е тоа е веќе ауфффф и тоа каква мистерија.. Знам дека имамем македонец кој што е во некој од тие тимови таму, но тоа е све што знам за вмешаноста на Македонија во поимот НАСА...
|
|
|
|
Pharaoh
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 19.Ноември.2005 Локација: Romania Статус: Офлајн Поени: 471 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
gledav edna emisija na tv. za nasa imase eden fotograf sto fotografiral
okolu area51 i imal nekoj prijatel major koj sto koga otisol vopenzija
nekoj 4-5 dena pred da umre mu rekol deka toa sto nie go imame
pronajdeno i videno lugeto nema da mozat da go razberat ni vo narednite
50 god. Sega kolku e toa vistina neznam a imase i edna emisija na
discovery tehnologijata od naucnite filmovi i kolku taa e vozmozna i
primenliva denes imase mnogu jaki raboti bas od filmot star wars ja ima
nekoj gledano
|
|
Fortune favores the bold - Среќата ги прати храбрите
|
|
Ghost
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
абе има ехеееееее знаеш ли колку луѓе што кажуваат дека тоа што таму се работи, стварно е веќе остварување на повеќе димензии како нормала, а не само до трета димензија како денеска, и се мачиме сеуште со четвртата димензија т.е. времето. Пффффффффф како не бре, онаму у НАСА гарант веќе се у некој 12-та димензија
|
|
|
|
brmm
Сениор Регистриран: 05.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 1437 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
НАСА .. фина работа да.. ама мислам дека немаат многу на страна у ракав од тоа што знаеме... на школска моја од основно одд. брат и работи во Наса... Козаров од Велес може сте слушнале... не знам како се викаше типот.. знам дека го биваше, мислам дека има и уште еден.Ама у принцип НАСА е повеќе рекламирана и позната него што и вредна.. додека со русите и во технологија со Јапонците тешко дека можат.. ( мое мислење )
|
|
|
|
Ghost
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
сепак другарче, НАСА ако така ги вади лесно нивните информации, тешко дека оваа нација ќе може така наеднаш да ги соголта... Сепак моето мислење е дека тоа и е и всушност целта на НАСА, да изгради мислење дека таму воопшто нема нешто таинствено и премногу напредно
|
|
|
|
brmm
Сениор Регистриран: 05.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 1437 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
може и да е обратното... никој не знае..освен насовците
|
|
|
|
Ghost
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
баш поради тоа е отворена темата, за некој ако нешто знае слободно да го изјасни тоа тука, за да може да се дознае што е можно повеќе нели?
|
|
|
|
Dogi
Сениор Регистриран: 19.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 3168 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не знам дали знаеш, но НАСА има развивано пенкала за во бестежинска
состојба, за таму горе. На сето тоа потрошиле 12, со букви ДВАНАЕСЕТ,
Милиони долари. А Русите уште веднаш си почнале со моливи. Паметни
момци!
|
|
Јас сум мајстор!
Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име) |
|
Ghost
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
зашто паметни??? па зашто ондак ако се толку паметни, не напраат нешто со што ќе им се подобри цела нивна држава????
|
|
|
|
joki
Сениор Регистриран: 28.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 2548 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a citav za to, prajt experimenti mislam na rastenija i nivna vegetacija vo bezvozdusen prostor, ama mislam ne sum sigurna
|
|
Точачиња.
|
|
Ghost
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
аууууууууу, дечково да не студирал ботаника?
|
|
|
|
Внеси реплика | страница 123 4> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |