НАСА
Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Стил на живот
Име на форумот: Мистерии и астрологија
Опис на форумот: Хороскоп, сонови, гледање во кафе, во карти, во раце, во НЛО...
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=2288
Датум на принтање: 18.Декември.2024 во 06:33 Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com
Тема: НАСА
Постирано од: Ghost
Наслов: НАСА
Датум на внесување: 27.Ноември.2005 во 01:51
Дали мислите дека НАСА има развиено таква технологија која што ние и ден денеска ја гледаме во научно фантастичните филмови??? Затоа што и ден денеска гледаме како оние стари научни филмови подоцна стануваат реалност токму од оваа агенција која што рабноти точно со оваа проблематика....
------------- MACEDONIA - LAND OF SUPERIOR NATION
|
Коментари:
Постирано од: joki
Датум на внесување: 27.Ноември.2005 во 13:11
lele, prv pat te gledam vo seriozno izdanie, i malku cudno mi e
NASA se sampioni, neostvarliva zelba mi e da rabotam vo taja enormna institucija, so niv se e mozno...
------------- Точачиња.
|
Постирано од: maja
Датум на внесување: 27.Ноември.2005 во 13:42
НАСА, невидена технологија,невидена машинерија од луѓе кој работат во тим.До каде и колку е развиена нивната свест за сето ова.Би рекла „чудо„ од мозок.Колку и да се прашуваме за НАСА ние само ќе ја следиме секојдневно нивните технологии во се она што е над нас.Како доаѓаат до сето ова и е реалност останува нивна „мистерија„.
------------- [IMG]http://img140.imageshack.us/img140/2444/2csa0.gif">[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/3669/zt6uzj6n8sin4.gif">
|
Датум на внесување: 27.Ноември.2005 во 17:49
Многу е јасно дека тие луѓе што стојат позади имаето НАСА, нема никогаш да ги дознаеме, иако шансата дека еден човек што работи таму, а живее одма до вас, е премногу реална... А она што тие го работат таму, тоа веќе стварно е толку строго доверлива тајна, што и до ден денеска никој ама воопшто никој не успеал да дознае нити пак да има и најмала претстава што се работи таму, освен нивните официјални излагања на семинарите и наводното истражување на одредени работи кои што и служат на таа агенција како оправдување за постоењето на компанијата... Но, она што тие навистина го прават таму, е тоа е веќе ауфффф и тоа каква мистерија.. Знам дека имамем македонец кој што е во некој од тие тимови таму, но тоа е све што знам за вмешаноста на Македонија во поимот НАСА...
|
Постирано од: Pharaoh
Датум на внесување: 28.Ноември.2005 во 15:09
gledav edna emisija na tv. za nasa imase eden fotograf sto fotografiral
okolu area51 i imal nekoj prijatel major koj sto koga otisol vopenzija
nekoj 4-5 dena pred da umre mu rekol deka toa sto nie go imame
pronajdeno i videno lugeto nema da mozat da go razberat ni vo narednite
50 god. Sega kolku e toa vistina neznam a imase i edna emisija na
discovery tehnologijata od naucnite filmovi i kolku taa e vozmozna i
primenliva denes imase mnogu jaki raboti bas od filmot star wars ja ima
nekoj gledano
------------- Fortune favores the bold - Среќата ги прати храбрите
|
Датум на внесување: 28.Ноември.2005 во 20:26
абе има ехеееееее знаеш ли колку луѓе што кажуваат дека тоа што таму се работи, стварно е веќе остварување на повеќе димензии како нормала, а не само до трета димензија како денеска, и се мачиме сеуште со четвртата димензија т.е. времето. Пффффффффф како не бре, онаму у НАСА гарант веќе се у некој 12-та димензија
|
Постирано од: brmm
Датум на внесување: 01.Декември.2005 во 01:35
НАСА .. фина работа да.. ама мислам дека немаат многу на страна у ракав од тоа што знаеме... на школска моја од основно одд. брат и работи во Наса... Козаров од Велес може сте слушнале... не знам како се викаше типот.. знам дека го биваше, мислам дека има и уште еден.Ама у принцип НАСА е повеќе рекламирана и позната него што и вредна.. додека со русите и во технологија со Јапонците тешко дека можат.. ( мое мислење )
-------------
|
Датум на внесување: 01.Декември.2005 во 02:05
сепак другарче, НАСА ако така ги вади лесно нивните информации, тешко дека оваа нација ќе може така наеднаш да ги соголта... Сепак моето мислење е дека тоа и е и всушност целта на НАСА, да изгради мислење дека таму воопшто нема нешто таинствено и премногу напредно
|
Датум на внесување: 01.Декември.2005 во 02:34
може и да е обратното... никој не знае..освен насовците
-------------
|
Датум на внесување: 01.Декември.2005 во 17:37
баш поради тоа е отворена темата, за некој ако нешто знае слободно да го изјасни тоа тука, за да може да се дознае што е можно повеќе нели?
|
Постирано од: Dogi
Датум на внесување: 02.Декември.2005 во 08:46
Не знам дали знаеш, но НАСА има развивано пенкала за во бестежинска
состојба, за таму горе. На сето тоа потрошиле 12, со букви ДВАНАЕСЕТ,
Милиони долари. А Русите уште веднаш си почнале со моливи. Паметни
момци!
------------- Јас сум мајстор!
http://widget.meebo.com/mm.swf?asMwhdKtFb" rel="nofollow - Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име)
|
Датум на внесување: 02.Декември.2005 во 18:02
зашто паметни??? па зашто ондак ако се толку паметни, не напраат нешто со што ќе им се подобри цела нивна држава????
|
Датум на внесување: 07.Декември.2005 во 23:07
a citav za to, prajt experimenti mislam na rastenija i nivna vegetacija vo bezvozdusen prostor, ama mislam ne sum sigurna
------------- Точачиња.
|
Датум на внесување: 07.Декември.2005 во 23:32
аууууууууу, дечково да не студирал ботаника?
|
Датум на внесување: 08.Декември.2005 во 11:21
А ако ги трошат за глупости милијардите кои им ги даваат секој месец,
за тоа нели треба да се знае? Па они имаат буџет колку сите земји во
светот, нели знаете?
http://widget.meebo.com/mm.swf?asMwhdKtFb" rel="nofollow - Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име)
|
Датум на внесување: 08.Декември.2005 во 13:47
epa, sega nemat i pari i experimenti, tie si se noset pred se na stara slava, barem spored mene, rusite se extra ponapredni od niv, samo so ne se reklamirani(ghost sigurno ke ja naucese napamet reklamata) i epten exponirani
------------- Точачиња.
|
Датум на внесување: 08.Декември.2005 во 20:14
хехее, кога веќе еднаш ќе сватите дека русите веќе во ништо друго, освен во наоружување (иако и со тоа веќе не можат со американците поради економската состојба а пред се војната што им е во нивната држава) да се носат... Русија за воља на вистината не може ни оддалеку да им парира на САД повеќе во ништо. Токму поради тоа и само ржат се нешто од нивната држава кога САД преземаат иницијативи низ светов, и тоа е све... А најновото сознание до кое што дојдов, е сека НАСА има усовржено специјално ласерско оружје, кое може буквално со едно испукување, да сружи зграда од типот на кулите близначки што им ги срушија нив.. Па сеа вие видете дали Русите воопшто имаат шанси некакви...
|
Датум на внесување: 08.Декември.2005 во 23:19
aaaaaaaaaa mirisam ovde ameriaknsko tipce
da ne ti e idol georg bush?
------------- Точачиња.
|
Датум на внесување: 12.Декември.2005 во 18:42
abe pa toa i e problemot vo globala da se obedinea site tie sili
svetski i da napravea edna zaednicka programa za vselensko istrazuvanje
so ogromen budzet koj znae do kade ke bevme stignati a nie uste se
prepukuvame megju sebe edna letacka cinija da ni dojde i da ni unisti
eden satelit okolu zemjata nie kje sme i gluvi islepi i ke ne rendaat
kako kje im tekne
|
Датум на внесување: 13.Декември.2005 во 23:17
Датум на внесување: 14.Декември.2005 во 00:32
i bi dodal, ne e pametno covek da doznae za nekoi premnogu mokni raboti, zatoa sto negovata priroda e alnca, i koj znae sto sve moze da se sluci ako dojde do racete na nekoj sto ne treba nekoja takva naprava...
|
Датум на внесување: 14.Декември.2005 во 16:46
DA TUKA SE SOGLASUVAM SO TEBE A OD KAJ ZNAEME DEKQ LUGJETO KOI STO JA
POSEDUVAAT MISLAT DA NAPRAVAT UBAVI RABOTI SO NEA I KADE GI TESTIRAAT
ONI TIE ORUZJA BE GHOST A? iMA EDEN VIC NEKOI VONZEMJANI BILE ZADOLZENI
DA VODAT EVIDENCIJA ZA NOVITE PLANETI VO UNIVERZUMOT I DOAGE EDEN DEN
EDEN TAMU VO REGISTAROT I VIKA NAJDOV NOVA PLANETA I GO PRASUVAAT IME
OVOJ VIKA ZEMJA I DO KADE SE STIGNATI? A MNOGU SE NAPREDNI - REKOL OVOJ
IMAAT KOLI MOTORI SO VNATRESNO SOGORUVANJE NUKLEARNA ENERGIJA I
ORUZJE.I OVIE GO PRASUVAAT A KADE GO TESTIRAAT TOA ORUZJETO? pA
TAMU KAJ SO ZIVEAT I OVOJ REKOL EPA OSTAJ TOGAS NE GI PISUVAME TIE
KRATOK IM E VEKOT NA NIV? aPSURDNO E NELI PA POSLE TSUNAI PA ZEMJOTRESI
PA SE OD SO E TOA?IMASE EDEN TAKOV FILM SO CENTRALNOTO JADRO NA
ZEMJATA KOA ZAPRE OD PROBA NA TAKVI NEKOI NENORMALNI ORUZJA AKO SI GO
GLEDAL ZNAES ZA KOJ ZBORUVAM NE MI TEKNUVA IMETO SEGA
|
Датум на внесување: 14.Декември.2005 во 21:49
ne mi teknuva ni mene za filmot, no ajde vo red so nuklearkite, ama tie tamu ne se bavat so taa energija, dali znaes deka tokmu tamu naucnicite uspeaja da prenesat minijaturen predmet na rastojanie od 40 santimetri so specijalno opredelevuanje, e sega kako beshe taa tehnologija ama ic ne mi teknuva... No ako si gleal start treck scotyy beep me up, e del od naucnicite sto se zanimavaat so taa problematiuka tamu, veke uspeaa da prenesat predmet na dalecina od 40 santimetri... Ete toa rabotat tie tamu vo NASA drugarce, dodeka samite otvoreni izjavija, deka se stremat site stetni izvori na energija da gi prenasocat vo ekoloski cisti i bezopasni za covekot i coveckata okolina...
|
Датум на внесување: 16.Декември.2005 во 12:38
abe i vo filmot JADRO mislam deka se vikase ne e zbor za nuklearna
energija tie experimentiraa so nekoja druga energija i go spoebaa
jadroto na zemjata i pocna zemjata da prestane da rotira.ok toa e samo
film ama ne site pronajdoci sto gi imaat pronajdeno vo nasa se za
opsto covecko dobro veruvaj
|
Датум на внесување: 18.Декември.2005 во 23:58
znam, no kako sto e poznato, sekoj prnajdok kolku sto e za dobroto, e isto taka i so losa osobina, moze da se iskoristi za loso...
|
Датум на внесување: 21.Декември.2005 во 20:48
i vo najdobriot, najznacajniot pronajdok, coekot kako coek ke najt nekoja cel za da mojt da userit sve(izvinete za vulgarnive izrazi, ama so da pram koga sum povedena od emociite)
------------- Точачиња.
|
Постирано од: bobicar1
Датум на внесување: 22.Декември.2005 во 15:26
Ghost напиша:
Дали мислите дека НАСА има развиено таква технологија која што ние и ден денеска ја гледаме во научно фантастичните филмови??? Затоа што и ден денеска гледаме како оние стари научни филмови подоцна стануваат реалност токму од оваа агенција која што рабноти точно со оваа проблематика.... |
A sto mislite vie?
Dali NASA vo 1969 godina ja lansirase misijata do mesecinata so "spectrum" ili "comodore"
Se razbira deka i togas imale posofisticirani kompjuteri i procesori od ovie sto nie gi koristime deneska.
Spored taa logika, kojznae so sto smetaci i procesoti se bavat denes? Valjda imaat nesto sto preminuva 1THz(eden teraherc)
-------------
|
Датум на внесување: 22.Декември.2005 во 15:34
Може да, ама не е се до колку добри процесори и компјутерии имаат, има и други проблеми... пр:сеуште не можат да најдат решение на проблемот со горивото што го танкираат во всел.летала...тешко е, малку е и сл. Самите материјали на изработка на всел.летала уште не се усовршени за да може да бидат лесни,малку да трошат гориво, да не горат од атмосферата на земјата при слетување, за да може да бидат за повеќе кратна употреба и да поминуваат многу километри...така да и НАСА е далеку од филмовите
-------------
|
Датум на внесување: 23.Декември.2005 во 22:25
тоа не е вистина, се што прават таму, е лично за доброто на човештвото...
|
Датум на внесување: 23.Декември.2005 во 23:56
pravilo za neprotivrecnost.Ke go pocituvam
------------- Точачиња.
|
Постирано од: TEMPLAR
Датум на внесување: 03.Јануари.2006 во 18:33
Ima edna makedonka od ohrrid so raboti tamu!
Neznam da li ja znaete ja pisuese u vesnici!
------------- TEMPLAR
|
Датум на внесување: 03.Јануари.2006 во 18:35
a kaj rabotit?
------------- Точачиња.
|
Датум на внесување: 04.Јануари.2006 во 14:20
Наса, оние што земаат милијарда милиони за да ни кажат дека Марс е
црвен? Тие? Па они не можат ни времето да го предвидат како што треба,
а не да те пратат на Марс!
|
Датум на внесување: 04.Јануари.2006 во 15:35
Кажува и АЛИ, ама не значи дека е точно. Наса би требало да ги отвори
сите истражувања достапни за јавноста, па да видат сите кај се трошат
толку големи пари!
|
Постирано од: orlov
Датум на внесување: 24.Ноември.2007 во 19:57
Ghost напиша:
Дали мислите дека НАСА има развиено таква технологија која што ние и ден денеска ја гледаме во научно фантастичните филмови??? Затоа што и ден денеска гледаме како оние стари научни филмови подоцна стануваат реалност токму од оваа агенција која што рабноти точно со оваа проблематика.... |
Поврзи се со dogi и пишувајте на истата тема, оти тој е мајстор за оваа тема.
------------- ,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
Постирано од: orlov
Датум на внесување: 06.Декември.2007 во 18:11
денешната технологија како што ние ја знаеме како,,најнова,, катинг еџ технолоџи наса ја имала пред 20 години и повеке
------------- ,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
Постирано од: Haker_mk_sk
Датум на внесување: 24.Јули.2008 во 15:26
Од наса се очекува се. Јас сум сигурен дека кријат многу работи вклучувајќи и податоци за вонземјани можда кријат и технологија каква што има во филмовите. Ако кријат срам да им е
------------- G.G. King
|
Постирано од: dejanpp
Датум на внесување: 24.Јули.2008 во 15:45
pa svetov ne znae so se da rakuva ako im se kaze za se ke se ispoubijat sami site
|
Постирано од: Pistolero123
Датум на внесување: 22.Март.2009 во 20:46
NASA= National Aeronautics and Space Administration e formirana na 29juli, 1958 godina,nejzinoto moto e educiranje za covekovata idnina.Nasa kako agencija ja socinuvaat grupa na experti od koi nikogas nemozeme da stigneme do nivnite podatoci i slicno.NASA ima formirano ogromna tehnologija no nikoj nemoze da ni kaze od sto se sostoi bidejci samata agencija ne go kazuva toa,a i nikoj ne bi se osmelil toa da go napravi bidejci nikoj ne ja znae nejzinata lokacija.Jas mislam deka tie gi krijat prvite NLO DOKAZI i postoenjeto na vonzemjani.Tolku od mene..
|
Постирано од: Командантица
Датум на внесување: 23.Март.2009 во 18:53
наса отсекогаш била мистична и таинствена, крие многу работи, повеќе од колку што си мислите.....!
------------- ..Живеам за да умрам..!
|
Постирано од: Marko Polo 1
Датум на внесување: 25.Март.2009 во 23:42
Pistolero123 напиша:
NASA= National Aeronautics and Space Administration e formirana na 29juli, 1958 godina,nejzinoto moto e educiranje za covekovata idnina.Nasa kako agencija ja socinuvaat grupa na experti od koi nikogas nemozeme da stigneme do nivnite podatoci i slicno.NASA ima formirano ogromna tehnologija no nikoj nemoze da ni kaze od sto se sostoi bidejci samata agencija ne go kazuva toa,a i nikoj ne bi se osmelil toa da go napravi bidejci nikoj ne ja znae nejzinata lokacija.Jas mislam deka tie gi krijat prvite NLO DOKAZI i postoenjeto na vonzemjani.Tolku od mene.. |
Posle nesrekjata na Challenger spejs shatlot, NASA se preimenuva...
Need Another Seven Astronauts...
Kolku za up to date
|
Постирано од: Renatax
Датум на внесување: 13.Август.2010 во 13:48
Не мора нови седум нови астронаути,може да испратите сопствена слика по Спејс Шатлот Дискавери,кој ќе биде лансиран на 16 Септември или пак по Ендевор во Ноември.
/statii/27-razno/5978-ispratete-vasha-fotografija-vo-vselenata - Испратете ваша фотографија во вселената Може е малку доцна за да станете астронаути, но благодарејќи на НАСА барем вашата фотографија може да биде испратена во вселената.
Едноставно, аплоадирајте ваша фотографија на http://faceinspace.nasa.gov/index.aspx - Face in Space страницата на Интернационалната Вселенска Станица за сликата од вашето лице да биде испратена на една од двете преостанати вселенски мисии пред да биде завршена оваа програма. Face in Space ја следи долгата традиција на испраќање лични податоци во вселената. Ова не е прв пат да се носат податоци од од ваков тип во вселената, Војаџер I, на пример, со себе понесе фонографска снимка на бакнеж, снимка од првите зборови на мајката кон своето дете и мозочните бранови на сопругата на Карл Саган, помеѓу другите снимки од звуци од Земјата, додека на другите мисии на Марс и Месечината шатлите носеа микрочипови и ДВД-ија со имиња и пораки до вонземјаните од „обичните смртници“. Меѓутоа, ова е прв пат пошироката јавност да има можност да го испрати својот портрет во орбитата.
Доколку сте постари од 13 години, сѐ што треба да направите е да аплоадирате ваша фотографија (или доколку сте срамежливи, можете да го испратите само вашето име) и да изберете на која од последните две вселенски мисии би сакале да летате. Спејс-шатлот Дискавери ќе биде лансиран на 16-ти септември, а Ендевор во ноември. По нивното враќање, можете да испринтате „сертификат за летање“, потпишан од командантот на мисијата. [ http://www.wired.com/wiredscience/2010/06/face-in-space/ - How to Send Your Face to Space ]
------------- Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
Постирано од: Renatax
Датум на внесување: 04.Декември.2010 во 09:50
Можен е http://www.youtube.com/watch?v=Md-5UGO9hHU&feature=player_embedded - живот надвор од земјата,тврди НАСА!
Тимот на НАСА открил необични облици на живот кои можат да живеат во токсичен арсен,односно да преживеат без фосфор. Тестот во нивните лаборатории покажал дека овие микроби одлично се адаптирале на високотоксичен арсен и нивниот метаболизам беспрекорно функционирал.
------------- Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
Постирано од: Орка
Датум на внесување: 20.Јануари.2015 во 23:43
http://tocka.com.mk/1/148425/teorija-na-zagovor-dali-nekoj-planski-gi-ubiva-naucnicite-na-nasa" rel="nofollow - Бројка и период која секого би го натерала да помисли на заговор.
|
Постирано од: Omar
Датум на внесување: 22.Април.2015 во 11:45
Тоа што НАСА случајно го снимила надвор од Меѓународната вселенска станица е морничаво! Вонземјани?!
|
|