|
Дали христијанството е монотеистичка рели |
Внеси реплика | страница <1 89101112 13> |
Автор | |
ENERGICAR
Нов член Регистриран: 18.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 20 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
SETILATA DA NERECAM SE RAMNI NA DUSATA TOGAS SE VLEVAT VO DUHOT I STANUVAT TOICA I EDNO SUSNA VO PROSTOR I VREME.
|
|
deshad
Сениор Регистриран: 13.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 1350 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не би рекол дека е монотеистичка религија.
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Toa e tvoe mislenje koe go reflektira tvoeto razbiranje i tvojata oddadenost na tvojata religija.
Ne koristi svoj arshin da merish tugj dvor. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
deshad
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас само го презентирам моето мислење по ова прашање,а ако некој мисли дека не е така нека објасни.
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Tvoeto prashanje e postaveno bezbroj pati na ovie stranici i dadeni se bezbroj objasnuvanja.
Dokolku iskreno sakash da nauchish neshto, togash smeni si go arshinot, a ako sakash da si go chuvash po sekoja cena togash ostani vo svojot dvor. Vo sprotivno samo nepotrebno im gubish vreme na drugite (za svoeto samiot si reshavash). Изменето од Messenger - 27.Август.2008 во 22:44 |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Shaxito
Сениор Регистриран: 26.Јуни.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 260 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Abe luge :))) Zasto ne veruvate deka EDEn e Bog??? Bez razlika dali e BOG.GOSPOD ili AllAh ... eden e ... A nije sme site DECA BOZJI! A Pratenicite se PRATENICI a ne negovi sinovi
TAka da za edna religija da Bide MONOTEISTICKA treba da se veruva SAMO VO EDEN BOG ... a ne vo NEsto drugo. ....A bog e toj sto sozdava i sto zema! Bez razlika dali sme hristijani.muslimani.hinduisti.... SIte ke Umrime i tamu ke bidime EDNAKVI |
|
''Ceni se samiot ako sakas da te cenat i drugite''
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Shaxito, Бог не е линеарна равенка од прв степен па да го поедностасуваме како што нашиот ограничен мозок ќе ни нареди. Ние Бог не можеме да го вметнеме ни во епрувета за да експериментираме со Него, ниту во систем од линеарни равенки, за да го поедноставуваме, ниту во алгебарски израз, за да го рационализираме и сл. За Бог и Неговата природа ние може да дознаеме само по принципот на откровение т.е. само од она што Бог ќе ни го објави. Ние христијаните веруваме дека Библијата е Божја Објава, а вие муслиманите верувате дека тоа е Кyранот. ВО Билбијата нас Бог ни се објавува како Тројство т.е. Еден Бог во три Лица - Татко, Син и Свет Дух. Библијата исто така вели дека и човекот (како лик Божји) е Тројство - Дух, Душа и Тело. Тоа е нашата објава, нашата вера.
|
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
neo_wmaster
Сениор Angel of Death. Регистриран: 29.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 660 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pa i nie sme troicni pa ne gledame tri licnosti, no sega rabotata e sto Gospod se javuva kako Tatko, Sin i Svet Duh, a e ista licnost, toa e teskoto za nas da go razbereme. |
|
I love Daphne Millbrook.
|
|
deshad
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Е, откаде тогаш за толку основно прашање,различни толкувања кај христијаните.Еве на пример Јеховините сведоци негираат дека Исус е Бог. Откаде им е подлогата на тоа. А ЕвАнгелос? |
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Скоро сите христијански деноминации, вклучувајќи ги католиците, протестантите, евангелистите, баптистите, методистите, православните, конгрешаните, лутераните итн итн сите тие се сложуваат во поглед на Тројството.
Јеховините сведоци се одвојуваат од оваа групација и за нивната доктрина наоѓаат подлога во нивниот посебен (променет) превод на Библијата.
|
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
deshad
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ок, очигледно Старажарска кула е многу висока, па гледаат подобро од вас.
|
|
Shaxito
Сениор Регистриран: 26.Јуни.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 260 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
DObro de evangelos ne mora tolku vozbudi :))) ZNAm deka gospod ne e Nikakva RAvenka .... Tuku temava e ZA MONOTEISTICKA RELIGIJA. Mozda ne sum mn mn informirana za verite Ali znam deka monoteisticka religija e religija koga se veruva vo eden bog... BEz drugi bozestva okolu nego... JAs nisto negativno ne kazaf za Hristijanskata religija ZNAm deka ima TROJSTVO ... TATKO.SIN.i SVET DUX. Ali mene edno ne mi e jasno.... BOG E BOG EDEN. A ISus (spored mene e bozji pratenik) a.... POjketo od hristijanite GO SMETATT ZA BOG... znaci.... KOJ E SEGA BOG??? toa ne mi e jasno. KAKo moze ISus istovremeno da bide. PRATENIK.SIN BOZJI i BOG Primer.....Jas nikogas ne se mesam OVA veri religi bla bla... Ali ednas onaka se pogodif vo razgovor megu hristijani i MI dojde da gi prasam pOso nikogas ne mi bilo jasno. ABE DALI ISUS e gospod ? SIN BOZJI ili PRATENIK??? i pocnaa neso da se karaat ( nejasno da objasnuvaat) NA kraj ispadna deka nIkoj ne znae da mi odgovori. ZNAciii Hristijanite koga se molat pred IKonata na isus go narekuvaat GOSPOD :S e kako moze toa. ???? NE SAKAM ova da go svatite kako nesto NEgativno... tuku onaka ME interesira. |
|
''Ceni se samiot ako sakas da te cenat i drugite''
|
|
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mozham sam edno da kazham: tragikomichno e koga vernici, stokmeni so svoite verski arshini, odat da im ja objasnuvaat tugjata vera na tugjite vernici. Navistina, nezamislivo mi e nekoj da prashuva od pozicija na "znaenje", pa toa da go pravi za da gi "koregira" drugite. Demek, prashuva naivno "dali e ova taka?", za da koga ke dobie odgovor vednash replicira so avtoritet na ekspert po tugjata problematika velejki " znash shto, toa ne e taka kako sto ti velish!". Vo nashiov sluchaj toa e isto kako taoist da mu propoveda Hristijanstvo na hristijanin ili budist das mu drzhi lekcii za Islam na musliman. I sega sto sledi, demek muslimanite ke im gi "otvorat" ochite na hristijanite i ke im ja objasnat nivnata sopstvena teologija, vmesto da ja nauchat od niv ako navistina gi interesira? Bog da chuva! |
|
|
|
Ezan-a
Сениор Регистриран: 15.Декември.2007 Локација: Somalia Статус: Офлајн Поени: 150 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pozdrav do site a posebno do Evco eve jas samo sto sufurav i zirkam na forumov i kratko ke go prokomentiram Evca Еден Бог во три Лица - Татко 1+Син 1+ и Свет Дух 1 =3 znaci ne e eden ako nesto sto ne e edno togas e MNOZINA znaci vo ovoj slucaj stanuva zbor za TRI i kako sakas tumaci ti EVCO nikako ne mozes da dobies 1 koga se 3 vo prasanje,i sega ti ke dades objasnuvanje kako jas ne mozam da ja razberam dogmata okolu TROJSTVOTO a eve da izlezat so komentar poveke hristijani ke vidis deka ima dosta isto mislenici kako mene,toa e zatoa sto dogmata na TROJSTVOTO se kosi so zdraviot i logicen RAZUM Библијата исто така вели дека и човекот (како лик Божји) е Тројство - Дух, Душа и Тело. Тоа е нашата објава, нашата вера,hahah e ova mi e interesno dali tebe ke ti bide cudno ako jas te vidam tebe si sedis nekade zamislen i sam i ti viknam ej vie TROJCA tamu dojdete malce sto ke pomislis ti za mene ke reces lele vidigo poludel covekot jas sum sam a mi vika vo mnozina hahah nemoj uste ednas da te procitam vaka da komentiras site nie znaeme deka nie se sostoime od telo duh i dusa ama sepa sme edno i nemozes nas da ne sporeduvas so BOG zatoa sto NIE site sme gresnici a BOG e EDINSTVEN STO E SOVRSEN I BEZGRESEN taka evco aj sea sedete mi so zdravje SELLAM Изменето од Ezan-a - 03.Септември.2008 во 03:59 |
|
Beautiful Mind
|
|
Внеси реплика | страница <1 89101112 13> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |