IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Забрана за `поинакво` мислење
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Забрана за `поинакво` мислење

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 567
Автор
Порака
Pravoslaven Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 09.Февруари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 705
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pravoslaven Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Август.2008 во 02:15
Originally posted by Templarius Templarius напиша:

VRATI SE DVE STRANI NAZAD I TAMU CE NAJDES EDEN KUP KOMENTARI NA TVOJA SMETKA NA SMETKA NA SPIROS I NA RED DRUGI ...... no koj sum jas da go kazuvam toa NELI - sakate da molcam i da ostavam da se igra koj kako saka so se so e sveto na eden pravoslaven hrisijanin eden Makedonec (o zaboraviv da se bide Makedonec ne e bitno na ovoj podforum) Makedonija e isto mojata religija...

tooo brateee isto i moja!! Makedonija e moja religija!!!!
Православен значи правилно да ја славиш верата. А критериумот за правилност е Божјиот Збор - Светото Писмо !
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Август.2008 во 02:16
Темплариус - во живо, не е моја работа да ти се мешам ни во религиозните идеи, ни во соживотот, ни во правото да не почитуваш никого.
Тука на форумов - моја задача е да се грижам за рамноправност на сите.
Проблемот е што секој има идеја дека е обесправен! Секој ден добивам по неколку пораки од православни кои се жалат на другите. Добивам пораки од сите други христијански деноминации кои ме обвинуваат дека им попуштам на православните. Добивам пораки и од муслиманите, велејќи дека сум работел против нив.
Со сите еднакво се однесувам - не ме интересира која вера и која нација сте.
Ако сакате да пишувате националистички пораки или религиозни проповеди и повици - има доста форуми кои тоа го дозволуваат, но не верувам дека на било кој од тие форуми ќе научите нешто или ќе дебатирате. Ќе се карате - да, тоа сигурно. Така што изберете сами што сакате - дискусија или кавги?
Ова е ГРАЃАНСКИ ФОРУМ! На граѓански форум - не се дозволени навреди на другите и пред се - се бара почит кон другите соговорници. Тоа треба да се основни човечки карактеристики, кои треба да ни се својствени без разлика на вера, нација, пол.
Do what is right, come what may...
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Август.2008 во 02:17
Originally posted by Pravoslaven Pravoslaven напиша:

Интересно... мислев дека ти е православното Христијанство... ама изгледа се заблудив од никот...
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Август.2008 во 02:17
Originally posted by Pravoslaven Pravoslaven напиша:

Originally posted by Templarius Templarius напиша:

VRATI SE DVE STRANI NAZAD I TAMU CE NAJDES EDEN KUP KOMENTARI NA TVOJA SMETKA NA SMETKA NA SPIROS I NA RED DRUGI ...... no koj sum jas da go kazuvam toa NELI - sakate da molcam i da ostavam da se igra koj kako saka so se so e sveto na eden pravoslaven hrisijanin eden Makedonec (o zaboraviv da se bide Makedonec ne e bitno na ovoj podforum) Makedonija e isto mojata religija...

Milo mi e brate ...
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Август.2008 во 02:22
Originally posted by zidarski zidarski напиша:

Темплариус - во живо, не е моја работа да ти се мешам ни во религиозните идеи, ни во соживотот, ни во правото да не почитуваш никого.
Тука на форумов - моја задача е да се грижам за рамноправност на сите.
Проблемот е што секој има идеја дека е обесправен! Секој ден добивам по неколку пораки од православни кои се жалат на другите. Добивам пораки од сите други христијански деноминации кои ме обвинуваат дека им попуштам на православните. Добивам пораки и од муслиманите, велејќи дека сум работел против нив.
Со сите еднакво се однесувам - не ме интересира која вера и која нација сте.
Ако сакате да пишувате националистички пораки или религиозни проповеди и повици - има доста форуми кои тоа го дозволуваат, но не верувам дека на било кој од тие форуми ќе научите нешто или ќе дебатирате. Ќе се карате - да, тоа сигурно. Така што изберете сами што сакате - дискусија или кавги?
Ова е ГРАЃАНСКИ ФОРУМ! На граѓански форум - не се дозволени навреди на другите и пред се - се бара почит кон другите соговорници. Тоа треба да се основни човечки карактеристики, кои треба да ни се својствени без разлика на вера, нација, пол.

Pa kade se tie covecki karakteristiki alooooo kade, kako da praktikuvam nesto takvo koga ostanatite ne se nisto podobri kako, pa ne mozam bre jas da zboruvam za sozivot koga muslimanive ovdeka an forum sekoja prilika ja koristat da napadnat nekoj od pravolsvnite clenovi ili pak da plukaat na Hristijanstvoto ----- sto treba jas da pravam da molcam pa i toa go pravev molcev pa do koga da molcam .... da vo pravo si ovaa e gradjanski forum samo sto nekoi se gradjani od vtor red ....
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Август.2008 во 02:31
Како што многупати сум рекол до сега - има под-форум за жалби и поплаки - пишете таму, администраторите ќе го разгледаат случајот. Кога грешам, јавно признавам и се корегирам, но во случајов останувам на мојот претходно искажан став.
Интересно е што ти и неколкумина уште имаат ваков проблем, додека во исто време еден куп други православни корисници на форумов, активно земаат учество во дискусиите и ги бранат своите ставови преку аргументи, а не преку расправии.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Август.2008 во 02:33
Ovaa ne e raspravija......
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Август.2008 во 02:34
Ne treba da se bide religiozen, dobar, uchtiv, korekten i da gi neguvash chovechkite kvaliteti poradi nekoi drugi lugje. Ushte pomalu, ne treba da ne gi neguvash tie kvaliteti poradi drugi lugje.

Toa nema nishto so drugite lugje, a ima se so nas samite.

Od srce ti preporachiuvam da go sledish sovetot na zidarski.

Изменето од Messenger - 31.Август.2008 во 02:35
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
svemirski_duh Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 29.Февруари.2008
Поени: 676
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svemirski_duh Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Септември.2008 во 15:12
Messenger,
ako covekot ima pravo na svoe mislenje,zosto bev suspendiran olku dolgo vreme ?
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Септември.2008 во 15:24
Beshe suspendiran minimalno vreme, a toa e edna nedela. A za onoa sto potoa go napravi, registrirajki novi nikovi za da se pojavish na forumov i pokraj sakcioniranjeto, avtomatski ti sledi mandantna kazna od najmalu eden mesec. Bidi srekjen sto se zvrshi samo na ova.

Da ne povtoruvame, site imaat pravo na svoe mislenje i nikoj nema pravo da se vozvelichuva sebe si i da gi potcenuva drugite na osnova na versko ubeduvanje, nacionalnost i rasna pripadnost. Za upotrebata na nepristojni zborovi, insinuacii, navreduvanje na lichnosti i t.n., ne sakam nitu da spomnuvam bidejki toa se podrazbira.

Изменето од Messenger - 03.Септември.2008 во 15:25
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
svemirski_duh Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 29.Февруари.2008
Поени: 676
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svemirski_duh Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Септември.2008 во 15:42
Samo kolku da te potsetam na temava,Messenger...
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 567
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.