IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Универзален Живот - Прахристијани
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Универзален Живот - Прахристијани

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7891011 26>
Автор
Порака
Majkl Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2008
Статус: Офлајн
Поени: 3019
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Majkl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Август.2008 во 00:08
Originally posted by Asya Asya напиша:

Sam potvrdi deka ti ne si sledbenik na Hristos, tuku na nekoja si Gabriele, a tvojata vera ne e Hristova (dadena od Hrista), tuku chovechko uchenje na Gabriele Wittek, koja ne samo shto ne razlikuva spiritizam od vistinska duhovnost, ami ne razbira prosti zborovi, dodeka se povikuva na Svetoto Pismo.

Добро, штом ти така сметаш. Но зошто тогаш доаѓаш на темава и пишуваш наново и наново едно исто? Барем да читаме знаеме - на сите ни е јасно дека ти ни најмалку не се согласуваш со ова учење.

Originally posted by Asya Asya напиша:

Se shto pogore velish ne e nishto drugo osven obichno lukavenje!

Ова не е никаков одговор на прашањето кое ти го поставив.

Asya не се обидувам ништо никому да докажам за христијански или нехристијански книги само објаснувам и корегирам таму каде има забуна. Имено не можеш ни ти ниту тнр. „информативни„ германски сајтови подобро да знаеш што е учењето на Универзален живот од самата заедница Универзален живот. Тоа не значи дека ти треба со истите и да се согласиш, но не кажувај и не тврди работи за кои не си воопшто запознаена. Првин запознај се па потоа гради став.

Замисли јас да почнам наместо тебе да зборувам во твое име за тоа какви ти ставови имаш(на пр. дека си будист со истетовирана мапа на Монголија на левата дланка?) и како размислуваш и да речам дека тоа на пр. Messanger и Zidarski го потврдуваат како вистинито? Од каде ми такво право? Воопшто не те познавам и не сум те видел! Белким треба тебе да те прашам и да те видам тебе лично а не Messanger или Zidarski да ми кажуваат за тебе...
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Август.2008 во 01:01
Ma ne e problem sto nekoj veruva vo Gabriele ili vo sto jas znam drugo, problem e koga nekoj saka svoeto veruvanje da go nametne kako najispravno....

Inaku jas ne veruvam vo Gabriele, no kako Pravoslaven hrstijanin gi sakam site hristijani koi veruvaat pred se vo Hrista i se krstat.....Hristijanstvoto e toa sto se broi nisto drugo...
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Majkl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Август.2008 во 15:38
Следи представување на книгата „Ова е Мојата Реч Алфа и Омега - Евангелие Исусово - Христова објава која светот не ја познава„ подоцна со поднаслов „...Христова објава која ја познаваат вистинските христијани ширум светот„. Оваа книга претставува едно капитално дело објавено од Христос 1989 год. и го содржи автентичниот живот , мислење и дејствувањето на Исус од Назарет. Воедно во неа е содржана и книгата „Беседа на Гората„

Книгата е достапна и на македонски јазик, тврд повез, 1008 стр. Може да се нарача преку интернет на и-мејл адреса:

info@univerzalen-zivot.org.mk или тел.++389/2/3111-043

на истата адреса може да се добие и бесплатна брошура на македонски или албански јазик, на 48стр. со извадоци од книгата за пробно читање

Теми од обемната содржина: Јован Крстител, неговата задача во Искупителското дело - Објаснение на немоста на Захарија - Ангелот Господов на Марија и говореше со светлосниот на јазик на Небесата - Пораките од Бога и неговите ангели се упатства, но не и директни изјави за можното - Храмот на внатрешното - Маките и смртта на крстот не мораа да се случат - Краток преглед на Исусовиот живот пред почетокот на неговото учителско дејание - Исус го оставруваше законот „моли се и работи„ - Темнината загуби - Процесот на чистење на Земјата - Законот на сеење и жнеење - Чистење на душата - Темнината смее да се одмери со Светлината - За давањето земски имиња и зрачечкото име на душата - Бог е љубов, Тој не проколнува - Луѓето оддалечени од Бога создаваат богови на осветата - „Вечното проклетство„ е
исмејување на Бога - Атмосферската хроника -

- Тргнување на патот на Христовото следбеништво дури по средување на сите човечки односи и врски - Предуслов за исцеление - Времето на пресвртница е време на катастрофи - Можноста за реинкарнирање и отпалтување е ограничена - Крштение со Духот на Вистината - Пеколот не е место туку состојба на душата - Правилно и погрешно молење - Почитување на растенијата и животните -

- За „духовите„ - Кој ги слуша и ги остварува Христовите заповеди нему му се открива божествениот закон и тој живее во Него - Убивањето на животни и како жртва, е ужасно за Бога - „Око за око, заб за заб„ - Преданието и толкувањето на библијските зборови - Борбата зад ѕидот од магла се продолжува - Објаснување на „чудото на нахранување„ - Беседа на Гората - Празноверието, казнувачките богови, крвната жртва - Објаснување на умножувањето на рибата - Нема случајности - Љубете ги животните! - Жртвувањето животни и исхраната со месо - За примената на насилство и крвопролевањето - Будењето од мртвите - Поларитет и Дуалитет - Не живеењето во брак - Фалсификување на вистината од страна на црквата - Ниту една душа нема да пропадне- За разорувањето на храмот - Кој верува а не остварува, нема да го види вечниот Отец - Христос, единствен Пастир и единствен пат во Татковата куќа - Моите овци го познаваат Мојот Глас - Земските очи и духовното око - Секој е сам свој судија - Злоупотреба на Христовото име во нехристијански цели - Ќе ги препознаете по плодовите нивни... -

- Промени во Сончевиот систем - Царството на Мирот - Христовото доаѓање, најголемиот настан - Марија Магдалена, пример на принципот на примање - Троединството: дух, душа и човек - Хосана; Распенте го на крст: кој мисли само на своето сопствено добро тој е колеблив - Борбата против божјите гласници кои го живеат оноа што го подучуваат - За тркалото на повторното раѓање - Борбата во име на Христос против Христос - Значењето на темјанот - Зошто можеше Христос да биде уапсен и распнат? - Петелот кој кук*рика гласот на совеста - Значењето на зборовите: „Јас можам храмот Божји да го разурнам и за три дена повторно да го изградам„ - „Јас не наоѓам никаква вина кај Него„ - Привидниот трумф на Темнината се претвори во Исусова победа во слава на Отецот - Само чистото духовно тело може да влезе во Небото - Објаснение на „Боже мој, боже мој, зошто ме остави?„ - Зошто учениците можеа да го видат Воскреснатиот? - За способноста да се разбере вечната вистина - Кој ја поседува вистината? - Секој човек е воден соодветно соостојбата на неговата свест - За простувањето и молбата за простување - Јас сум вистината

и многу повеќе...

После секој стих од апокрифното Евангелие Исусово(кое не го напишал Исус туку некој од неговите ученици)врз кого е градено делото „Ова е Мојата Реч Алфа и Омега„ следат зборовите: „Јас Христос го објаснувам, исправам и продлабочувам кажаното...„ и објаснување на битните делови од стихот или групата стихови.

Бесплатно на хрватски јазик може да се симне(околу 1,5MB) во PDF формат под Ovo je Moja Riječ - Alfa i Omega - Kristovo otkrovenje
англиски јазик This is My Word Alpha and Omega - Gospel of Jesus - A Christ Revelation

Изменето од Majkl - 27.Август.2008 во 16:51
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Majkl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Август.2008 во 20:23
Следното мошне важно поголемо откровение кое e примено во Универзален живот е книгата со наслов:

Големите космички учења на Исус од Назарет:
до Неговите апостоли и ученици кои можеа да сфатат - Животот на луѓето вистински исполнети со Бога

- Објавено од Христа, Синот Божји и Откупителот на сите луѓе и души, преку пророчицата Божја, Габриеле од Вирцбург -

книгата е достапна и на македонски јазик, 255стр. тврд повез.

Оваа книга ја има длабочината на постоењето, таа ни ја доближува вечната татковина, нашиот вистински, вечен живот - во неа се содржани принципите на Апсолутниот Закон.

од задната корица на книгата:

Како Исус од Назарет на оние кои можеа да Ме разберат им говорев за Законот на Животот без споредби. За оние кои не можеа да ме разберат, светите зборови беа тајни; заради тоа им говорев секогаш повторно во слики.

Но, сега дојде времето кога Јас, Христос, им го објавувам Законот на Животот на сите, за да Ме пронајдат; оти Јас Сумна пат за да го изградам Моето царство на Земјата.

Кој има уши, нека слушне!

На англиски јазик бесплатно може да се симне преку линкот на издавачката куќа DAS-WORT, клик наThe Great Cosmic Teachings of Jesus of Nazaret - Големите Космички учења (англиски)

Christ in his revelation on December 31, 1991 in Bregenz, Austria:

You are living in a glorious time.
It is the highest cosmic time; for the Spirit of Life, God in Me and I in Him, pour out the highest: it is the Absolute Law.

Oh see:This is a time that will never come again to mankind. The Absolute Law, given and taught from the direct source, God,
shows you your true Being, your spiritual heritage, so that you very gradually come to know and recognize that you are truly children of the Most High.

In this recognize that the Absolute Law, given in all it's details, is allready symbolizing the end of materialistic time. For absolute is absolute. Beyond that, there is nothing more.

Изменето од Majkl - 11.Март.2009 во 11:59
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Majkl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Август.2008 во 23:53
Во Универзален живот е кажано дека Бог преку неговите пророци во сите времиња подучувал аспекти од Внатрешниот Пат кон срцето Божјо. Но за прв пат во познатата и непознатата историја на човештвото Внатрешниот пат се објавува во целост преку пророчицата за денешно време - Габриеле од Вирцбург. Таа најпрвин самата го поминала овој пат за да може да биде ополномоштена понатака да го пренесува на луѓето во целиот свет.

Овој Внатрешен пат представува школа на христијанските мистерии - Висока школа на Духот. Тоа е воедно патот кој секој ќе мора да го помине - било како човек на Земјата или како душа во царството на душите - пред да се врати во чистото Небо, во прегратките на нашиот Небесен Татко, каде не постои патење туку вечно блаженство и изобилие.

Овој пат наречен и Внатрешен Пат „Поблизу мој Боже до Тебе!„ е даден и во форма на книга со наслов:

Патот на Беседата на Гората:
ВНАТРЕШЕН ПАТ - збирно издание

Ова збирно издание содржи во себе 7 книги:

- Прв подготвителен к у р с за прахристијанско стабилизирање на свеста
- Втор подготвителен к у р с за прахристијанско проширување на свеста
- Степен: РЕД
- Степен: ВОЛЈА
- Степен: МУДРОСТ
- Степен: СЕРИОЗНОСТ
- Големите Космички Учења на Исус од Назарет(наречено и Апсолутен Закон)

Книгата е достапна и на македонски јазик.

Внатрешниот пат во Универзален живот, духовно - мистичниот пат на школување, води преку доследна внатрешна работа чекор по чекор во еден живот на љубов спрема Бога и ближните и конечно во единството со Бог и со сите животни форми на природата. Внатрешниот пат започнува со подготвителното “Прахристијанско отворање и проширување на свеста за патот кон внатре кон божественото Сопство. Ти постигнуваш душевно освестување и станување-едно со Христос”. Притоа ученикот се учи своите чувства, мислење и постапки повеќе да ги насочува кон Духот на Христос Божји во своето внатрешно. Лесни телесни вежби со хармонична музика го поткрепуваат духовното насочување на оној кој се стреми кон Бога и причинуваат една понатамошна урамнотеженост на душата и човекот.

„Što nam donosi Unutarnji put?

Uèimo da stojimo u svijetu, da na svome radnom mjestu savjesno i dobro obavljamo svoj posao, da u obitelji, u braku i partnerstvu nosimo mir, jer sami stjeèemo sve više i više mira buduæi da u sve veæoj mjeri crpimo iz unutarnjeg izvora snage koji je Bog.

Sve u svemu to znaèi: Približavamo se Unutarnjem svjetlu, Bogu, izvoru života, snazi i ljubavi koja je u nama. Jer svatko od nas je hram velikoga unutarnjeg polja snage, hram Božji iz kojeg struje život, svjetlo, mir, zdravlje, sreæa i harmonija.

Da bi se to postiglo potreban je put u nutrinu. Do Boga i božanskoga u sebi možemo doæi samo ako zapreke što smo ih sami položili na svom putu - svoje pogrešno ponašanje, podcjenjivanje svoga bližnjeg, zlobu, neprijateljstvo, mržnju, zavist, ljubomoru, brige, strah od bolesti i još mnogo toga - s pomoæu Unutarnjeg svjetla, s iskonskim poljem snage, Bogom, spoznamo, okajemo, oèistimo i više ne èinimo.„

на македонаски јазик може да се нарача на:
info@univerzalen-zivot.org.mk или тел.++389/2/3111-043

Изменето од Majkl - 11.Март.2009 во 12:10
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Majkl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Август.2008 во 15:27
Духот Божји говорејќи преку Габриеле, својата пророчица, честопати ја ослови и темата здравје и исцелување. Во продолжение наведувам два(од неколкуте) наслова на таа тема:

„Исцеление со верата - Целовито исцелување„ и „Јас те Исцелувам„

„Целовито исцелување„ (160стр. џебен формат) е напишана од Габриеле, извадок од содржината:

Бог е вечно истиот:љубов, сила, хармонија и исцелување - Нашиот разум е заповедникот кој неуморно идава наредби на нашата клеточна војска. Еден ден таа почнува да дејствува... - Болеста е последица на погрешно мислење и однесување - Исполнување на Божјата волја ја доведува неговата сила до течење - Разлика помеѓу духовниот исцелител и прахристијанскиот исцелител - Дишењето и телесните реакции се барометарот на нашето за и против - Добрите мисли исто и слично во нашите солуѓе. Ние сме одговорни за секоја од своите мисли, за нејзиното дејствување и ефект - Телото не реагира на убаво обоени мисли и звборови, туку на нивните содржини - На секоја болест и претходат укажувања - Болеста не е Божја волја - и тн...

„Колку почесто се отвораме кон притекувањето на големата љубов, Божјата сила, дотолку повеќе ќе осетиме снемување на слабости, патила и болести...„

„Јас те Исцелувам„ (околу 50 стр.)представува 3 Христови зрачења примени преку Габриеле преку која беше дарувано во живо понатака на присутните во една сала во Вирцбург, Германија на

8.03.1987 год.
15.03.1987 год.
22.03.1987 год.

за набргу по тие настани полни со благослов, аудио-снимките се издадат во форма на мала книга „Јас те Исцелувам„.

„During a Christ-radiation, the Lord lets His healing rays stream directly into soul and body. Everyone who opens himself and totally entrusts himself to Christ can receive His healing energies of love. Christ wants to free us of everything that burdens and oppresses us. He sees us as perfect children of God. He sees us as healthy and light-filled, loving, radiant, pure and beautiful.

He speaks to the soul. He gives the soul increased strength. He lifts the soul. The salvation of the soul, the inner healing, is most important. Through the soul, the body, too, can receive the energy it lacks, according to the degree to which the human being opens himself for these rays of healing, and whether he recognizes himself and repents of his faults. He will also receive help, comfort and healing to the degree that is good for his soul and person. The will of God is done in all things.„ - од описот на книгата „Јас те Исцелувам„ на англиски јазик.

Првата книга(Целовито Исцелување) е достапна и на македонски јазик. Втората (Христовите зрачења) е достапна на хрватски, англиски и некои други јазици.

Двете книги можат на англиски јазик бесплатно да се симнат со клик на:

Healing by Faith - Holistic Healing (англиски)

I Heal you - Јас те исцелувам (на англиски јазик)

Изменето од Majkl - 07.Април.2010 во 21:12
Кон врв
AlDra Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Јули.2008
Поени: 823
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај AlDra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Септември.2008 во 20:14
Ме интересира од кое место во Библијата најдовте потврда за понатамошните пророкувања?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Majkl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Септември.2008 во 21:06
Originally posted by AlDra AlDra напиша:

Ме интересира од кое место во Библијата најдовте потврда за понатамошните пророкувања?

Прахристијаните во Универзален Живот не ја земаат Библијата како основен авторитет и потврда за понатамошните пророкувања - сметаат дека таа е збир од божествени вистини и човечки замисли, иако во траги можат и таму да се најдат стихови кои упатуваат на тоа дека Бог ќе се обраќа и понатака.

На пр. во Евангелието според Јован 16:12, Исус им ветува на апостолите по смисла дека има уште многу да им каже но дека тоа сега неможат да го носат, меѓутоа дека наскоро ќе дојде Духот на вистината кој ќе ги воведе во целата Вистина.

Многу теолози во миантото пишуваа на тема пророштвото(На пр. протестантскиот теолог Валтер Ниг во „Пророчки мислители - Духот не згаснува„) во вековите после апостолите Исусови, како и на темата молчел ли и молчи ли Бог навистина низ вековите до денес? Зошто еден период би се обраќал најдиректно преку пророците како низ звучници, на пр. низ Мојсеј, Илија, Исаија, Јован Богослов за потоа да настане молк речиси 2000 години?

Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Септември.2008 во 21:30
Originally posted by Majkl Majkl напиша:

На пр. во Евангелието според Јован 16:12, Исус им ветува на апостолите по смисла дека има уште многу да им каже но дека тоа сега неможат да го носат, меѓутоа дека наскоро ќе дојде Духот на вистината кој ќе ги воведе во целата Вистина.

Majkl, Духот на вистината дојде на Пентакост, 50 дена по Христовото воскресение и ги упати апостолите во целата вистина. Тоа пророштво на Исус се однесуваше за нив, и се исполни на нив.
Исус јасно кажа дека пророците завршија со Јован Крстителот..

"Законот и Пророците беа до Јована"
(Лука 16:16)

Библијата е канонизирана, завршена. Нејзините корици се затворени.
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Majkl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Септември.2008 во 22:04
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

Originally posted by Majkl Majkl напиша:

[quote=Evangelos]Majkl, Духот на вистината дојде на Пентакост, 50 дена по Христовото воскресение и ги упати апостолите во целата вистина. Тоа пророштво на Исус се однесуваше за нив, и се исполни на нив.
Исус јасно кажа дека пророците завршија со Јован Крстителот..
 "Законот и Пророците беа до Јована"(Лука 16:16)

Библијата е канонизирана, завршена. Нејзините корици се затворени.

Така велиш и ги толкуваш Исусовите зборови од Библијата ти, но не и прахристијаните во Универзален живот.

Кориците на Библијата се неоспорно затворени, но не и пророчката уста низ која Бог му говори повторно на човештвото.

Изменето од Majkl - 03.Септември.2008 во 22:08
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Септември.2008 во 23:19
Се надоврзувам со одговор на оваа тема, но за да не го одвлекуваме вниманието - решив да отворам нова:
http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=15401&PID=1289337#1289337
Do what is right, come what may...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Majkl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Септември.2008 во 00:29
Следната книга на тема исцелување напишана некаде 80`те години, од Габриеле а во издание на Универзален живот, носи наслов:

БОГ ЛЕКУВА

Наслови од содржината: Атомската епоха - Светот изрипнува од колосекот, Каде е подпората? - Делотворната молитва, мир и тишина - Секоја мисла тендира кон исполнување - Како ќе ги отстраниме негативните мисли од свеста - Потпори на свеста - Христос, лекарот на внатрешното и здравјето на нашата душа - Добриот лекар ги поврзува медицинската и духовната терапија - Лекување преку Духот, без лекови и лековити билки, е возможно - Стравот ги донесува катастрофите - Атомското зрачење ќе се засили - Космичкото човештво - Спасот се наоѓа во врвното зрачење: Бог во нас - Што е всушност болеста? Болеста се темели на погрешно размислување - и тн...

книгата има околу 50стр. и достапна е на хрватски(засега нема линк за симнување) а меѓу другото и на шведски, полски, шпански, италијански јазик .

линк за бесплатно симнување на англиски јазик:

GOD HEALS - Бог Лекува (на англиски јазик) кликни тука

Изменето од Majkl - 05.Септември.2008 во 00:32
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Majkl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Септември.2008 во 00:20
И да не заборавам, кога почнав веќе да ги претставувам насловите од Универзален живот.

Постојат 3 типа книги:

1) Објави од Божјиот Дух(Бог - Отец, Христос, Брат Емануел, Лиобани и др.) преку пророчката внатрешнаа Реч низ Габриеле. (На пр. Ова е Мојата Реч Алфа и Омега, Твоето дете и ти итн.)

2) книги напишани од Габриеле врз основа на нејзините искуства и духовно отворена свест (На пр. Живеј го Мигот, Бог Лекува итн.)

3) Книги напишани од Христовите пријатели т.е. прахристијаните (на пр. Реинкарнација, Ти си сам твојата болест и здравје, Здраво јади месо заборави и тн.)
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Септември.2008 во 02:14
Братче, кажи ми, ама искрено, од кај знаеш дека таа Габриеле е "божја" пророчица? Што те убедило дека кај неа е "вистината"? Денес има стотици луѓе што тврдат дека се богови, божји пророци, пратеници, помазаници итн. Зошто ти одбра да и веруваш баш на оваа германкава Габриеле? Од кај си сигурен дека не ве мота измислувајќи си некакви "откровенија"? Зошто, на пример, и веруваш неа, а не му веруваш на некој самопрогласен пророк од Вирџинија?

Те молам само, доколку ме удостоиш со одговор, да бидеш краток, јасен и концизен.
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7891011 26>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.