IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Педофилија и религија
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Педофилија и религија

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4567>
Автор
Порака
misterX Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Февруари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај misterX Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Август.2008 во 00:34
Originally posted by Borjan Borjan напиша:

misterX ona sto go napisav ne se odnesuvashe na tebe nego na drugiot clen.Ja osetiv netrpelivosta vo negovoto pisuvanje,no ne reagirav,no koga nekoj koj ne mrdnal podaleku od Kosovo (kako muslimanska zemja) ke mi kaze deka lazam,ili so potsmev zboruva za moite profesori i pravi sitni bedni analogii "dupki vo zakonot=dupki vo glavata" e togas ne mozam da molcam,no povtorno ne se spustiv na negovo nivo.Mozebi izbegavme od temata,no sepak zboruvavme za kaznata koja se dava na dela kako sto se i pedofilijata i sodomijata ili bracnoto neverstvo.Ne mi e jasno kako toa ti se najde povreden...Whatever,i ne mi e jasno de prifakas de se distancirash od serijatskoto pravo...ok,nosish farmerki,pies alkohol,znaesh da opcuesh...no vo slucaj nekoj na nekakov nacin da ti nasteti,bi mu vratil kako sto nalaga serijatot?....Ili e crno ili e belo nesto...ne moze selektivno da se odnesuvame.

Извини што доцнам малку и не ти одговорив веднаш. Како прво тоа дека треба да си бил во арабија за да бидеш муслиман ме натера да ти реплицирам иако не мислеше да ми се обратиш мене. Тоа ти е исто како на некој црн американец да му кажеш дека тој неможе да биде црн затоа што никогаш не бил да прошета низ африка. За шеријатското право би сакал да ми кажеш дали ти воопшто си го изучувал? Ако си го изучувал тогаш треба да кажеш дека постоишеријатски суд кој суди врз основа на докази.Тој суд врз основа на доказите и тежината на престапот носи соодветни казни. Тој суд предвидува и ослободителни пресуди за ситните престапници но со посебни услови. Е сега оние кои се педофили и за кои ќе се докаже вината тие ќе го кркаат стапот. Сите луѓе кои се вклучија на темава им “пресудија“ на ваквите со најтешка казна. Што толку се буниш ти за ова. Па немој да ги покажуваш работите само од една страна. Ако знаеш и ако си правник како што треба тогаш кажи и дека има и такви работи во шеријатот. Ако не знаеш прашај некој муслиман па ќе ти каже. Ти како писмен човек треба да знаеш дека светот не се врти околу македонија.Луѓето насекаде си имаат своја различна култура. Тие луѓе таму прифатиле да живеат во таков систем и тоа за нив е нормално. И таму престапниците се казнуваат, и тука таквите се казнуваат. Кога ги слушав вестите за злоупотребените деца ми се преврте се во стомаков. истото чувство го имаа иљадници наши граѓани. На канал 77 во емисијата се јави една 70 годишна баба која плачеше, и со омраза во нејзините зборови рече дека со нејзините стари раце би го задавила секој еден кој им прави лошо на малите дечиња. Тоа е она човечкото. Во сите нас од било која вера да сме се будат исти чувства. И само еден суд вистински ги разбира чувства на оние кои пателе поради некого. Еве вие велите дека нашиот систем е добар и дека ги казнува сите оние кои згрешиле. ама јас не сум уверен во тоа затоа што гледаме секојдневно како едни влегуваат по затвори па по два дена излегуваат па аболиции па врски, адвкати кои одложуваат рочшта па застарени дела па незнам што уште не.И? каде сме ние во светот? Никаде. Никој не не шиша ни 2 посто. Ништо не ни функционира, ни влада ни претседател па ни суд. И ти ќе ме разубедиш мене дека тука кај нас владее правото и дека доколку се појави педофил системот соодветно ќе го казни?
Кон врв
spiros Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: На пат
Поени: 4490
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Август.2008 во 07:43
Originally posted by misterX misterX напиша:

... Сите луѓе кои се вклучија на темава им “пресудија“ на ваквите со најтешка казна. Што толку се буниш ти за ова. ...

Јас не им пресудив нити на таквите болесници на запад, нити на исток, нити на истите во земјите кадешто доминира арапската култура! Јас реков дека педофилите требаат да се лоцираат, дијагностицираат, изолираат и лекуваат!
Дали шерјатот би им дозволил на лекарите да ги едуцираат оние луѓе што легнуваат со малолетни девојчиња (кои нити се доволно оформени), мислејќи дека следат еден добар хадит (адет) покажан и безбројпати потврден од мнозина, во прошлоста и сегашноста?

Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free,
in Time & Eternity!

БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!

Кон врв
Pentakostalec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 11.Јули.2008
Поени: 583
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pentakostalec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Август.2008 во 08:09
Originally posted by spiros spiros напиша:

... Сите луѓе кои се вклучија на темава им “пресудија“ на ваквите со најтешка казна. Што толку се буниш ти за ова. ...

Јас не им пресудив нити на таквите болесници на запад, нити на исток, нити на истите во земјите кадешто доминира арапската култура! Јас реков дека педофилите требаат да се лоцираат, дијагностицираат, изолираат и лекуваат!
Дали шерјатот би им дозволил на лекарите да ги едуцираат оние луѓе што легнуваат со малолетни девојчиња (кои нити се доволно оформени), мислејќи дека следат еден добар хадит (адет) покажан и безбројпати потврден од мнозина, во прошлоста и сегашноста?

Tuka Gresis Samite Se Svesni za Grevot i za Posledicite no oni toa go pravat za toa sto se zavisnici od toa

Kako Nekoj sto ne moze bez droga,cigar,i slicni Raboti "Ti" si svesen deka ne cini no sepak konzumiras

I Sekoj sto go pravi toa e potiknat od Demon

Za Niv samo molitva i nisto druga nema za toa Lek
Одете мегу сите народи и создавајте од нив мој ученици крштевајки ги во името на Таткото, Синот и Светиот Дух
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај misterX Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Август.2008 во 09:19

Види спирос Шеријатот дозволува многу повеќе одколку што тебе би ти требало ама ти не го разбираш затоа што несакаш и затоа што ти чувствуваш омраза кон муслиманите. Па кој вика дека педофилите не треба да се лоцираат, дијагностицираат и дека треба да се изолираат и лекуваат? Никој!!! Работата е што тие не се лоцираат, не се дијагностицираат, тешко се изолираат и за нив нема лек. Не се прави најзасегнат тука и кажисиго твоето мислење. Кога јас реков дека повеќето ги осудија овие изроди не реков дека ги осуди и ти. Тоа се однесува на мнозинството од учесници на темава. Ако те интересира дали е така преврти ги страниците наназад и ќе видиш што мисли мнозинството. Адали ти си ги осудил тоа е твоја работа. Тука не го мешај шеријатот затоа што тој во однос на педофилијата има предвидено соодветни казни. Кажи ако имаш нешто за тоа како оваа појава се третира кај нас. Дали судовите се во состојба соодветно да ги казнат изродиве. Дали некој педофил се лечи некаде ид али се излечил. Дали педофилите денес се инфилтрирани во институциите каде што нашите деца го поминуваат поголемиот дел од времето? Ти спирос можеш да збориш за ова и ајде веќе еднаш пробајте да си погледнете во вашите дворишта. Оставетего сега шеријатот настрана, тој е лош и не решава ништо ок нека е така. Ајде кажете што решаваат демократските судови. Доста осудувате, престанете да го триете трнот кој ви навлегол во ногата, со тоа само подлабоко го закопувате во вас. Пробајте истиот да го извадите. Пробајте да не мислите на муслиманите кога зборувате за некоја општа работа. Јас како муслиман само кажав дека во исламот овие работи се регулирани на друг начин и опс, веднаш сите се појавија за да ме разубедат дека не било така. Абе јас си кажав за себе а вие кажете што мислите за педофилијата според вас. не бегајте од темата таа е јасна и вие мора да бидете јасни. Кажете дали осудувате, не осудувате, треба да се суди да се прави да не се прави. Што сте запнале сега да ги објаснувате методите на шеријатот. Се знаат неговите методи, за таквите нема место помеѓу нормалните луѓе и крај. Повелете и продолжете со темата.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Август.2008 во 09:57
Originally posted by Pentakostalec Pentakostalec напиша:

Tuka Gresis Samite Se Svesni za Grevot i za Posledicite no oni toa go pravat za toa sto se zavisnici od toa

Kako Nekoj sto ne moze bez droga,cigar,i slicni Raboti "Ti" si svesen deka ne cini no sepak konzumiras

I Sekoj sto go pravi toa e potiknat od Demon

Za Niv samo molitva i nisto druga nema za toa Lek

Психотерапијате е форма на молитва!
in Time & Eternity!

Кон врв
alan ford Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Techno thief

Регистриран: 02.Март.2008
Поени: 10782
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alan ford Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Август.2008 во 10:20
Dragi moi prijateli,gledam deka diskusijava ne odi bash vo nekoja nasoka sto ima smisla,pa zatoa ke poednostavam.Ne gi opravduvam pedofilite,naprotiv za mene toa e osakatuvanje na duhot na eden mlad covek,koe e postrasno i od fizickoto..Imam mnogu dobra drugarka koja bila sistematski zlostavuvana od clen na semejstvoto vo svojata mladost.Denes e polnoletna,no ranite se uste otvoreni i pecat.Sepak nikoj,ama apsolutno nikoj nema pravo da ja zema sudbinata vo svoi race i da presuduva vo ime na prorokot ili ne znam koj drug.Kakov e toj zakon koj dozvoluva edna mlada 17-godisna devojka da bide obesena zatoa sto,i samo vrz osnova na iskazot na nejzinite sosedi deka taa ne odrzuvala higiena?..I pak ke kazam i ke mu odgovoram na nekoj sto prasa vo prethodnite postovi,kako toa nasiot pravosuden sistem prepisuva kazni za dela kako pedofilijata,aludirajki pritoa na malite i smesni kazni koi se zatoa tesko delo prepisani...I mozebi i ima pravo,no postoi edna recenica koja ja znae sekoj brucos na pravniot fakultet i na koja se temeli sovremenoto,moderno pravo a toa e deka podobro e 100 vinovni na sloboda,otkolku eden nevin vo zatvor...za poteski dela kako smrtna presuda za nekoj nevin i ne bi sakal da pomisluvam.

Zabeleshka od Messenger: nesakajkji si napravil greshka vo pishuvanjeto - vmesto "eden nevin vo zatvor" ti si napishal "eden vinoven vo zatvor". Vmesto da te chekam da se vratish na ovaa strana, jas si dadov sloboda i te popraviv za da ne se dovedat chlenovite vo nedoumenie.

Изменето од Messenger - 30.Август.2008 во 16:24
I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Август.2008 во 10:31

Види спирос Шеријатот дозволува многу повеќе одколку што тебе би ти требало ама ти не го разбираш затоа што несакаш и затоа што ти чувствуваш омраза кон муслиманите ...

мистерХ, не е тој муслиман кој се нарекува самиот така туку оној кој го благословила БОЖЈАТА Рака! Како да мразам она за што се молам? Вистинскиот ИСЛАМ и МУСЛИМАНСТВО е ДУХОТ БОЖЈИ (ХРИСТОС) и Неговото БРАТСВОТО!
Во тоа нема убиство за никого туку исцелување на сите деформации кои се последица на оддалеченоста од СОВРШЕНИОТ ДУХ БОЖЈИ (Христос) кој живее во секое дечјо срце. Тоа е изградено од Него и негов ДОМ, Негов ХРАМ!
Педофилијата и сите други дегенерации на човековото срце се последица од развојот на човековото его кое се јавува со растење на детето и неговата социјализација!
Педофилијата е со тоа една (од најгрозните) психосоцијални заболувања кои се појавувале и појавуваат кај човекот. За жал ова заболување имаат многу малу луѓе храброст да го признаат и да го лекуваат. Лечењето е можно пред се со помош на МОЛИТВА и ПОСТ или да се изразам современо: со Психоанализа, Психотерапија и одредени хемиски субстанци кои се внесуваат во организмот или преку дигестивниот тракт или интервенозно!
Оваа болест е толку раширена што кога сите ние би навлегле во длабините на темното срце (психоанализа на подсвеста) кое за жал во секој што живее во тело е присатно, би го нашле педофилот во себе.
Што повеќе еден човек агресивно се бунтува и бори кон една деформација надво однего, тоа повеќе е сигурно дека таа истата е присатна во неговиот темен дел!

Затоа, ние сите сме повикане од СВЕТЛИНАТА на Вечниот ДУХ Божји да и погледаме на ВИСТИНАТА во очи колку и да “гори“ таа! СВЕТЛИНАТА БОЖЈА нас ќе не сака и ако целиот свет не мрази. Тоа незначи дека СВЕТЛИНАТА ја сака педофилијата, туку заболениот од неа!
Теологот за кој зборува темава, досега не ја изживеал својата педофилија туку ја има под контрола. Неговиот “грев“ е во тоа што тој отворено зборува за болеста која ја има а тоа што тој го прави е еден повик за помош, милост и решение на маките на сите болесници од оваа опасна болест.

Јас сум убеден дека со методиката која ја практицираше отелотворението на МУДРОСТА БОЖЈА (ИСУС) е правиот пат а не онаа на “верниците„ со камења и ножеви в рака.

За жал мора да се констатира дека многу тука на темава се јавија кои се наречуваат со Името на МИЛОСТА БОЖЈА но во нивното срце сеуште не владее тој, туку владее она што го практицирале и практицираат сите лицемерни (теистички и атеистички) книжници на овој свет.
За жал и шерјатот и тие што се надеваат на него се далеку од СОВРШЕНИОТ ИСУСОВ ИСЛАМ!

Се извинувам ако бев превише директен, но нека ние на сите за арно и за убаво

АМИН + Иншалах

in Time & Eternity!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај misterX Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Август.2008 во 10:59
Абе дечки и хомосексуализмот до пред некоја година беше сметан за болест па сега се утврди дека тие луѓе биле исти како нас ама само сексуалните потреби им се различни. Светот на големо им ја отвара портата и хомосексуалците веќе стануваат високи политички личности кои наметнуваат поинакви морални норми употребувајќи ја својата позиција. Пред неколку месеци во Холандија или Шведска еден политичар побара законски да се намали старосната граница за стапување во сексуални односи и да им се даде слобода на помладите тоа да го прават доколку сакаат. Тој кажа дека со тоа што тие неможат да спијат со помлади деца им се нарушува нивното право наизбор и т.н.т Луѓе тука може да си правиме муабети колку што сакаме ама реалноста е друга.
Најголеми педофили, се оние кои располагаат со многу пари и моќ. Ние тука сме се сретнале со овој проблем полседниве неколку месеци и мислиме дека тоа така функционира? А дали сте слушнале за трговија со луѓе, дали знаете дека постои организиран криминал кој е во функција на некои моќници, дали знаете дека дечиња во целиот свет се препродаваат на секакви манијачишта на кои што ниеден суд неможе да им влезе во трагот затоа што тие ги држат и судовите? Дали знаете дека Македонија е една од транзит земјите за криумчарење на луѓе? Тоа е бизнис, и очигледно вие само поминувате покрај него и не го забележувате.   
Може да не се сложувате со мене, може да го критикувате исламот но реалноста ви ве токму тука околу вас, и таа не се поправа со фаќање на неколку старци.
И за крај Спирос и Борјан иако не ви посакувам ништо лошо би сакал само да можете да замислите какво им е чувството на оние ки имаат дете кое можеби никогаш повеќе нема да биде нормално поради нечии фрустрации и манијачки нагони. Не дај боже да ти се случи такво нешто,јас знам дека реакцијата нема да ви биде баш ваква каква што ви е.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Techno thief

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alan ford Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Август.2008 во 11:11
Mnogu e bar za mene nepristojno da gi sporeduvash homosexualcite so pedofilite bidejki dvete grupi nemaat nikakvi dopirni tocki.Homosexualcite se normalni luge so poinakvi XY hromozomi,luge koi imaat pravo na normalen zivot isto kako i heterosex. parovite.Homosexualcite mozat da bidat i monogamni i da go pominat zivotot so licnosta koja ja sakaat,i kolku sto sum jas zapoznat...nikogo ne prinuduvaat na sex,i nikogo ne iskoristuvaat protiv svoja volja.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај misterX Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Август.2008 во 11:19
Епа за тебе се исти затоа што ти си атеист ама прашајги христијаните и другите муслимани дали за нив овие се исти. ЗА тебе демократијава кај нас и наоколу е супер а судовите се правични ама за мене не се. Јас сметам дека многу грешат. Не е непристојно да се споредуваат хомосексуалците со педофилите затоа што ако почнете да истражувате ќе додјете до истиот резултат дека и кај нив некој хромозом е поинаков од нашиот. Ова за сите верници е исто, нема разлика. Незнам дали има некој христијанин кој го оправдува хомосексуализмот ако има нека се искаже. И со оглед на тоа дека си правник и си информиран за организираниот криминал кај нас, дали имаш некоја информација како се организираат таквите и како функционираат. Дали имаш некој податок со кои методи се служат за да дојдат до жртвата?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Techno thief

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alan ford Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Август.2008 во 11:21
Дали имаш некој податок со кои методи се служат за да дојдат до жртвата?

Ne mi e jasno za kogo prasuvas sega?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај misterX Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Август.2008 во 11:34

Епа за тебе се исти затоа што ти си атеист ама прашајги христијаните и другите муслимани дали за нив овие се исти. ЗА тебе демократијава кај нас и наоколу е супер а судовите се правични ама за мене не се. Јас сметам дека многу грешат. Не е непристојно да се споредуваат хомосексуалците со педофилите затоа што ако почнете да истражувате ќе додјете до истиот резултат дека и кај нив некој хромозом е поинаков од нашиот. Ова за сите верници е исто, нема разлика. Незнам дали има некој христијанин кој го оправдува хомосексуализмот ако има нека се искаже. И со оглед на тоа дека си правник и си информиран за организираниот криминал кај нас, дали имаш некоја информација како се организираат таквите и како функционираат Дали имаш некој податок со кои методи се служат за да дојдат до жртвата?

Епа ти треба да читаш се а не само делови од постовите. Ти пишува горе кој точно. Оние кои се дел од организиран криминал, оние кои препродаваат дечиња и луѓе.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Techno thief

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alan ford Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Август.2008 во 14:53
Organiziraniot kriminal e sirok poim,zatoa barav da mi konkretizirash za koj del tocno se interesirash
Кон врв
deshad Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Мај.2008
Поени: 1350
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај deshad Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Август.2008 во 16:01

Побратиме се гледа дека нешто си читал ама не си дочитал,па затоа сега имаш контузија во главата и се тие испомешано.Шеријатот на оние луѓе кои што легнуваат со малолетни девојчиња кои не се доволно оформени ги санкционира побратиме,не ги штити како што Црквата ги штити Хомосексуалците,педерите и лезбејките.

А за адетот мил мој изветреан побратиме да ти кажам дека ништо вистинито нема во него, и тие "хадиси" на кои што алудираш да ти кажам дека се измислени и апокрифни.

Вистината е дека Ајша р.а. ( ајде да ти ги доотворам картите, оти мене паметот Елхамдулиллах сеуште мие наместо)имала околу 20 години кога се омажила за Мухаммеда с.а.в.с.,ова запамти го добро,зошто ќе ти треба.

А од друга страна добро знаеш колку години имала Марија кога го родила човекот Исус,па ете никој ништо ниту вика ниту алудира од нас муслиманите за тој случај.

И на крајот да ти кажам дека совршениот ислам е АЛЛАХОВИОТ ИСЛАМ, а не исламот на некои ментално пореметени лигуши кои си мислат дека и дене денес добиваат визија, да не речам Божја Објава.

Имај пријатен ден.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4567>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,264 секунди.