|
Дали некаде е најавено доаѓањето на Бога. |
Внеси реплика | страница <1 456 |
Автор | |
misterX
Сениор Регистриран: 08.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Епа поради тоа што не ја читам еве ти ја имаш шитано и кажи каде точно се зборува за тоа за што ве прашувам па да најдам и јас и да се уверам. Од каде ти е идејата дека ова е поврзано со светото тројство? ЈАс не ни помислив на тоа туку прашав дали некаде во стариот завет е најавено доаѓањето на бога. Од која брошура е ова ајде те молам потенцирај за да видам дека не зборуваш од памет. Еве јас ти тврдам дека ова не е произлезено од ниедна брошура и дека идејата за прашањето ја добив од една друга тема. Неможам да разберам зошто го мешаш со светото тројство. Тоа веќе не ме интересира за тоа читав доволно и видов што мислите. Сега сакам да знам дали има конкретни претскажувања за доаѓанје на бога како што има за одредени месии и пратеници. Што е толку нејасно тука? Уште еднаш ти повтотрувам ако има дај цитирајми или посочими каде да го најдам. Имаше на почетокот еден пример ми даде некој од дискутантите и јас веднаш го пронајдов во стариот завет. Иако можеби не се сложувам со тоа но сепак можеби вие како верници имате право да си го толкувате тоа така како што сакате. Сепак сметам дека би требало на многу места да има вакви најави и затоа е отворена дискусијава. Ако можеш убедиме дека не е така ако не можеш кажи неможам и ок.
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Има. Ете ти го одговорот на прашањето
Поздрав
|
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
misterX
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
аха ок. Значи нема за бог туку има за пратеници и месии. Фала , сега може да ја затворите темата ако сакате .
|
|
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас колку што читам - одговорот е дека има...
|
|
Do what is right, come what may...
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
misterX, го читаш ова погоре или да го зголемам фонтот? Изменето од EvAngelos - 29.Август.2008 во 19:11 |
|
|
|
misterX
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас колку што читам одговорот е дека има ама за пратеници и месии.
|
|
Halid ibn Velid
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
e,dajte be Pasus!
Evangelos...daj Pasus,sekogas ti rabotis so Pasusi..sekogas tvoite postovi gi Potkrepuvas so Pasusi..sega gi nemas a ?? Ili i ti pocna So Rekla kazala!? Ajde,Evangelose...pasus! |
|
Хасан ел-Басри рекол:О Човече,ти си само збир на Денови,кога денот ќе замине и дел од твоето тело заминуват!!
|
|
misterX
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
е има де невикам дека нема ама каде ,еве пред мене е страницата со стариот завет, кажими каде да читам.
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Има. Ете ти го одговорот на прашањето
Поздрав
|
|
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Темава гласи "Дали некаде е најавено доаѓањето на Бога", а не "Каде е најавено доаѓањето на Бога" На прашањето "Дали?" со одговара со "да" или со "не".
Мојот одговор на темава е "ДА".
|
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 456 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |