|
Педофилија и религија |
Внеси реплика | страница <1 34567> |
Автор | |
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
stefcodimitrievski, ne se raboti za ednoumie, tuku za nivo na konvcerzacija koja e prifatliva za ovoj podforum. Kako se odnesuvaat chlenovite na drugite forumi i sto dopushtaat nivnite moderatori i administratori voopsho ne me interesira.
Slobodno iskazhuvaj si gi tvoite mislenja i tvoite stavovi tuka, no vo forma i vo postavenite normi koi si gi prifatil koga si se zachlnil i koga si se pojavil megju nas. Toa ne e nishto drugo osven respekt prema onie na koi im se obrakjash. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
misterX
Сениор Регистриран: 08.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Стефчо, ти не влезе во дијалог туку влезе во серија на навреди кон муслиманите без претходно да кажеш било каков друг збор. Вратисе на првиот твој коментар и види што си напишал. ако ни дозволат модераторите ќе се навредуваме колку сакаш па ќе видиш дека и јас и сите други знаеме да бидеме безобразни.
|
|
alan ford
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Techno thief Регистриран: 02.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 10782 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ako cetirite opsto prifateni izvori za pravnite strucnjaci se: k*ranot,suna-ta (obicaite na prorokot),idzma (soglasnosta na zaednicata),i kijas-ot (rezoniranjeto po analogija),togas ne mi e jasno kade toa islamskiot sud (serijatot) gi predviduva i uste povazno PRIMENUVA ovie postapki? Kakov e toj koj sudi spored obicajnoto pravo na "prorokot",ili "rezoniranje po analogija" (primer>Ako nekoj ukral nesto,bilo sto pa makar i hrana neophodna za da gi nahrani decata,serijatot e nemilosrden i cesto presudata glasi "da mu se isece rakata".Ova drag prijatele ti zvuci fer? Ili eve da napisam Iran,zemja koja e vo mojata sfera na interesi.Vo Iran tradicijata obvrzuva!Bas vo drevna Persija (denesen Iran),uste pred 2.500 god.izmisleno e covekot da moze da se ubie taka sto ke se obesi na drvo.Sovremenite Iranci ja prodolzuvaat "svetlata tradicija" na svoite predci,samo sto sega vo Iran lugeto gi besat na gradezni digalki koi se montirani po gradskite plostadi.Minatata godina na toj nacin bea obeseni nekolku stotici luge.No sprotivno na tradiciite,na besilkite ne zavrsija samo mazi,nego i 16-godisna devojka,koja e uapsena poradi "neodrzuvanje na higienata"...Ja prijavile "dobronamerni gragjani"... Ili da zemam uste edna zemja od mojata sfera na interesi,a toa e Nigerija. Pravilata za izveduvanje na smrtnata kazna strogo se odredeni so serijatskoto krivicno pravo "Kamenjata ne smeat da bidat tolku golemi,za da osudenikot ne umre samo od eden ili dva udara.Ne smee da bide ni premalo,nego so takvi dimenzii,za da moze da se narece kamen"Na vaka precizen nacin vo Nigerija se kaznuvaat osudenite najcesto za sexualni delikti: siluvanje,sodomija ili obicno bracno neverstvo. Saudiska Arabija nema ni da ja spomenuvam.Samo minatata godina bea obezglaveni 35 mazi i 1 zena..Nikade vo svetot obezglavuvanjeto ne se vrsi taka uspesno i taka bezbolno kako tamu.Nivoto na profesionalnost pri ovoj cin vo Saudiska Arabija e isklucivo visok.Najprvin dzelatot ja otsekuva glavata so eden precizen udar,teloto paga na trotoarot na koj se postavuva ukrasna folija,a lekarot brzo go prekinuva krvarenjeto od presecenata arterija! Dragi prijatele...za kakvi ti toa postapki za dokazuvanje nevinost mi zboruvash? I koj toa dlaboko vo sebe posakuva da moze da go koristi serijatskiot zakon i ovde?...Ne znam,bas me interesira mozebi zidarski ili Messenger vo sebe posakuvaat nasiot praven sistem da se zameni so serijatskiot?...Iskreno se somnevam deka posakuvaat....i kazi mi,ako i jas postapam na ist nacin kako i osudeniot,sto sum toa jas podobro od nego?...I jas stanuvam dzelat,ubiec. Mozebi nasiot pravosuden sistem e za nikade,nesovrsen,poln so zakonski dupki,no podobro bilo kakov negoli nikakov,i veruvaj jas ne sum od onie koj go "prisakuvaat" serijatskoto pravo. -se nadevam ke ja svatis dobronamernosta na textov- Изменето од Borjan - 29.Август.2008 во 18:58 |
|
I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
|
|
Halid ibn Velid
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Heheheh,dobro namerniot post!!?
Aman be ne tresi zeleni! Imas tolku golemi Dupki,isto ko "zakonov"vo ovaa drzava sto gi ima! Prvo za hranata,ako nekoj demek ukrade i eden leb,ili eden Kolbas..i rakata Op,otide...ne tresi be, Zosto prepisuvas Lagi...!?? Tocno e deka Serijatska kazna za Krazba e Otsekuvanje na Raka...no,znaj deka ima Nisab(Odredena vrednost)...kakvo e Bogatstvoto,kolku iznesuva negovata vrednost..pa potoa se primenuva Secenje na raka!! a ne ko ti si lUPAS,gluposti! Za toa ako ukrade,leb,kolbas ili hrana si ima drugi metodi!! secenje na Glavi i so ti ja znam..kaj toa,i za koe Krivicno delo sleduva Secenje na Glava!? jAS,ma navistina ne znam koe e toa Krivicno delo,za koe sleduva Secenje na Glavata!?? Za Irancite,i samiot si pisal deka si ja podrzuvaat Tradicijata na svoite predci...a znaj deka Islamot ne e tradicija!!! i za Iran ne mi kazuvaj,ne mesaj...serijatsko vladeenje,i Siitsko vladeenje!! Muislam deka si pravnik,pa sega sakas demek da se pofalis so nesto sto pogresnio te ucele u toa tvoe pravno skolo..polno so Dupki!! Nego daj vratise na temata i kazi..koi se Sankciite na Vasiov zakon za Pedofilijata!! ZATVOR!?\ Samo toa...zakoga ke se oslobodi od zatvor...uste 100.Krivicni dela da Izvrsi!?? Toa se!!?? Изменето од Halid ibn Velid - 29.Август.2008 во 19:08 |
|
Хасан ел-Басри рекол:О Човече,ти си само збир на Денови,кога денот ќе замине и дел од твоето тело заминуват!!
|
|
misterX
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Борјан,очигледно не си толку верски неписмен колку што се прикажуваше малку погоре. Ти само треба да знаеш и нешто друго дека шеријатот предвидува и казни и помилување за одредени престапници. Дали некого ќе го ставиш на доживотен затвор(според твоите демократски принципи) или ќе му отсечеш прст или пак таквиот ако силувал(според исламските) просуди ти самиот која одлука е поправедна. И сега спомнуваш иран нигерија и незнам каде. Абе ти дали знаеш колкав е степенот на криминал во исламските држави? колку силувања има таму, колку е расширена наркоманијата таму, проституцијата и сл. Епа друже мој се си носи свои резултати. Твојата демократија во моментов е болна поради нус појавите кои и се изродија. И уште еднаш ќе те потсетам. Да му вбризгаш на некој инекција за да го усмртиш или да го обесиш е едно исто. Ставаат по нашиве затвори многу лопови па кога ќе излезат од таму добиваат дури и диплома за уште повисок степен на лоповлак. Има дилери на дрога кои за една година одлежан затвор на своите конта имаат милиончиња заработени од труењето на нашите деца. Не ми зборувај за демократија која ја знам и живеам. ај да не сум тука па да незнам ама еве и јас гледам како функционира кај нас па и околу нас.
Изменето од misterX - 29.Август.2008 во 19:09 |
|
alan ford
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
prvo,so licnost kako tebe ne sakam i da razgovaram.Vtoro,(ova ne sakav da go spomnam)jas licno imam videno kako letaat glavi vo Saudiska Arabija ,a i dva pati imam pretstojuvano vo Rijad,i 3 pati vo Jeda,so cel proucuvanje i znacenjeto na Malik ibn Anas pravnik od Medina koj pocinal uste 795 godina a koj sakal da izvrsi sistematizacija na pravnite obicai na prorokot.
Ne znam koj fakultet ti imas zavrseno,i kako tebe te ucat,ali mene na Skopskiot Drzaven Univerzitet moite dragi profesori ne me ucea za serijatskoto pravo,bea premnogu politicki korektni.Toa sto go nauciv e od ona sto go vidov,slusnav i procitav so sopstveni oci...zatoa namali fontot,so nego voopsto ne si ja zgolemuvash vaznosta na tvoite blanko argumenti... Btw...ti si musliman...voopsto si bil nekogas barem ednas vo Saudiska Arabija na adzilak? Изменето од Borjan - 29.Август.2008 во 19:19 |
|
|
|
misterX
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тоа што ти го знаеш тешко се применува кај нас и во светот. Второ. Ти ако толку можеш да разбереш ќе видиш дека темава е за педофилијата а не за иран и ирак и исламот. Овде можеш да дискутираш за тоа што треба а за иран и ирак т.е како сечат глави мислам дека има и други теми. ЗА да бидам муслиман не треба да отидам во саудиска арабија. тие таму си имаат свои културни навики ние овде си имаме наши. Тие носат бели престилки околу нив јас носам фармерки и што сега? Јас не сум муслиман ако не сум бил таму а? И ако нес е лажам ти си атеист нели? А си бил ли некогаш во местото од каде што потекнува Дарвин?
|
|
alan ford
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
misterX ona sto go napisav ne se odnesuvashe na tebe nego na drugiot clen.Ja osetiv netrpelivosta vo negovoto pisuvanje,no ne reagirav,no koga nekoj koj ne mrdnal podaleku od Kosovo (kako muslimanska zemja) ke mi kaze deka lazam,ili so potsmev zboruva za moite profesori i pravi sitni bedni analogii "dupki vo zakonot=dupki vo glavata" e togas ne mozam da molcam,no povtorno ne se spustiv na negovo nivo.Mozebi izbegavme od temata,no sepak zboruvavme za kaznata koja se dava na dela kako sto se i pedofilijata i sodomijata ili bracnoto neverstvo.Ne mi e jasno kako toa ti se najde povreden...Whatever,i ne mi e jasno de prifakas de se distancirash od serijatskoto pravo...ok,nosish farmerki,pies alkohol,znaesh da opcuesh...no vo slucaj nekoj na nekakov nacin da ti nasteti,bi mu vratil kako sto nalaga serijatot?....Ili e crno ili e belo nesto...ne moze selektivno da se odnesuvame.
Изменето од Borjan - 29.Август.2008 во 20:08 |
|
|
|
alan ford
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ke povtoram,za da nema zabuni...
Ako cetirite opsto prifateni izvori za pravnite strucnjaci se: k*ranot,suna-ta (obicaite na prorokot),idzma (soglasnosta na zaednicata),i kijas-ot (rezoniranjeto po analogija),togas ne mi e jasno kade toa islamskiot sud (serijatot) gi predviduva i uste povazno PRIMENUVA ovie postapki? Kakov e toj koj sudi spored obicajnoto pravo na "prorokot",ili "rezoniranje po analogija" (primer>Ako nekoj ukral nesto,bilo sto pa makar i hrana neophodna za da gi nahrani decata,serijatot e nemilosrden i cesto presudata glasi "da mu se isece rakata".Ova drag prijatele ti zvuci fer? Ili eve da napisam Iran,zemja koja e vo mojata sfera na interesi.Vo Iran tradicijata obvrzuva!Bas vo drevna Persija (denesen Iran),uste pred 2.500 god.izmisleno e covekot da moze da se ubie taka sto ke se obesi na drvo.Sovremenite Iranci ja prodolzuvaat "svetlata tradicija" na svoite predci,samo sto sega vo Iran lugeto gi besat na gradezni digalki koi se montirani po gradskite plostadi.Minatata godina na toj nacin bea obeseni nekolku stotici luge.No sprotivno na tradiciite,na besilkite ne zavrsija samo mazi,nego i 16-godisna devojka,koja e uapsena poradi "neodrzuvanje na higienata"...Ja prijavile "dobronamerni gragjani"... Ili da zemam uste edna zemja od mojata sfera na interesi,a toa e Nigerija. Pravilata za izveduvanje na smrtnata kazna strogo se odredeni so serijatskoto krivicno pravo "Kamenjata ne smeat da bidat tolku golemi,za da osudenikot ne umre samo od eden ili dva udara.Ne smee da bide ni premalo,nego so takvi dimenzii,za da moze da se narece kamen"Na vaka precizen nacin vo Nigerija se kaznuvaat osudenite najcesto za sexualni delikti: siluvanje,sodomija ili obicno bracno neverstvo. Saudiska Arabija nema ni da ja spomenuvam.Samo minatata godina bea obezglaveni 35 mazi i 1 zena..Nikade vo svetot obezglavuvanjeto ne se vrsi taka uspesno i taka bezbolno kako tamu.Nivoto na profesionalnost pri ovoj cin vo Saudiska Arabija e isklucivo visok.Najprvin dzelatot ja otsekuva glavata so eden precizen udar,teloto paga na trotoarot na koj se postavuva ukrasna folija,a lekarot brzo go prekinuva krvarenjeto od presecenata arterija! Dragi prijatele...za kakvi ti toa postapki za dokazuvanje nevinost mi zboruvash? I koj toa dlaboko vo sebe posakuva da moze da go koristi serijatskiot zakon i ovde?...Ne znam,bas me interesira mozebi zidarski ili Messenger vo sebe posakuvaat nasiot praven sistem da se zameni so serijatskiot?...Iskreno se somnevam deka posakuvaat....i kazi mi,ako i jas postapam na ist nacin kako i osudeniot,sto sum toa jas podobro od nego?...I jas stanuvam dzelat,ubiec. Mozebi nasiot pravosuden sistem e za nikade,nesovrsen,poln so zakonski dupki,no podobro bilo kakov negoli nikakov,i veruvaj jas ne sum od onie koj go "prisakuvaat" serijatskoto pravo. -se nadevam ke ja svatis dobronamernosta na textov-[/QUOTE] |
|
|
|
Halid ibn Velid
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Хасан ел-Басри рекол:О Човече,ти си само збир на Денови,кога денот ќе замине и дел од твоето тело заминуват!!
|
|
Halid ibn Velid
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
|
Halid ibn Velid
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
I,uste ednas za da ti stane Pojasno! Imas tolku golemi Dupki,isto ko "zakonov"vo ovaa drzava sto gi ima! Prvo za hranata,ako nekoj demek ukrade i eden leb,ili eden Kolbas..i rakata Op,otide...ne tresi be, Zosto prepisuvas Lagi...!?? Tocno e deka Serijatska kazna za Krazba e Otsekuvanje na Raka...no,znaj deka ima Nisab(Odredena vrednost)...kakvo e Bogatstvoto,kolku iznesuva negovata vrednost..pa potoa se primenuva Secenje na raka!! a ne ko ti si lUPAS,gluposti! Za toa ako ukrade,leb,kolbas ili hrana si ima drugi metodi!! secenje na Glavi i so ti ja znam..kaj toa,i za koe Krivicno delo sleduva Secenje na Glava!? jAS,ma navistina ne znam koe e toa Krivicno delo,za koe sleduva Secenje na Glavata!?? Za Irancite,i samiot si pisal deka si ja podrzuvaat Tradicijata na svoite predci...a znaj deka Islamot ne e tradicija!!! i za Iran ne mi kazuvaj,ne mesaj...serijatsko vladeenje,i Siitsko vladeenje!! Muislam deka si pravnik,pa sega sakas demek da se pofalis so nesto sto pogresnio te ucele u toa tvoe pravno skolo..polno so Dupki!! Nego daj vratise na temata i kazi..koi se Sankciite na Vasiov zakon za Pedofilijata!! ZATVOR!?\ Samo toa...zakoga ke se oslobodi od zatvor...uste 100.Krivicni dela da Izvrsi!?? Toa se!!?? |
|
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne spamirajte so povtoruvanje na isti komentari. Toa ne e dozvoleno.
|
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Halid - malku posmireno te molam. Koga nekoj kje napishe neshto shto ne e do kraj tochno, ne znachi deka e avtomatski neprijatel na islamot, a samo deka ima tolku informacija po temata. Ako imash povekje - poveli, iznesi ja kulturno, bez da go navreduvash na lichna osnova. Taka i toj kje nauchi, a i ti kje postignesh povekje.
|
|
Do what is right, come what may...
|
|
Внеси реплика | страница <1 34567> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |