|
После смртта... |
Внеси реплика | страница <1 1718192021 28> |
Автор | ||||
Zdravko81
Сениор Регистриран: 24.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1690 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
se vrakaat preku nash*te sonovi. |
||||
Луѓето имаат избор, но важно е да се држат до тој избор
|
||||
n1k0La
Сениор Ride To Live Live To Ride Регистриран: 31.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 357 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
sega ne znam a ne me ni interesira dali ima zivot posle smrta koga ke umram ke vidam dali ima :D:D
|
||||
Otvori Se Zezame ! Da Ne Vlezeme Sose Vrata!
|
||||
bond....james b
Сениор Регистриран: 10.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
ama, i da ni javis!
obavezno! |
||||
You live only ONCE!
|
||||
n1k0La
Сениор Ride To Live Live To Ride Регистриран: 31.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 357 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
|
||||
Otvori Se Zezame ! Da Ne Vlezeme Sose Vrata!
|
||||
janeppmk
Нов член Регистриран: 12.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 35 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
be luge ne e vazno kade ke odime posle smrtta...vazen e zivotot dodeka sme zivi..inaku posle smrtta jas bi sakal da ostanam kako duh za da mozam da prodolzam da ziveam na ovoj svet. a sto ke pravam vo rajot pa nedaj boze i vo pekolot:S:S:S
|
||||
barnabas
Нов член Регистриран: 27.Јуни.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 29 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
A od kaj znaes dali ke imas izbor za kako da zivees posle smrtta. Si pomislil li deka mozebi rajot i pekolot postojat i deka mozebi ke odis vo pekolot?
|
||||
neo_wmaster
Сениор Angel of Death. Регистриран: 29.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 660 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Posle smrtta postoi drug vid na zivot. Bidejki dusata koja go oddrzuva teloto vo zivot e energija, a energijata ne moze da se izgubi taa moze samo da se transformira od eden ili vo drug vid. E sega Hristijanstvoto kako religija kazuva deka dusata odi vo Rajot ili Pekolot, ili ako se sluzime so jazikot na naucnicite vo druga dimenzija.
|
||||
I love Daphne Millbrook.
|
||||
melhisedek
Сениор Регистриран: 12.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 225 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
sekoj edn covek e sozdaden od---
1 telo-(materija) 2 duh-(zivotoroden duh) tie dve komponenti (zaedno spoeni od boga) davaat (socinuvaat) dusa. koga covek umira tie dve komponenti se razdeluvaaat, ednata odi vo grob, a drugata kom. odi kaj bog? a kaj e tuka dusata? ja nema ili spija? vo zivotorodniot duh koj odi kaj bog e zapisano seto ona sto sme bile sto sme napravile i se drugo. koga bog ce ne voskresni toj ke ni dade novo telo no ovojpat duhovno(neraspadlivo)pa taka nema smrt nie samo spijame. |
||||
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
A da prasame nekoj ...
sto bil tamu... sto znae.... da ni kaze... |
||||
barnabas
Нов член Регистриран: 27.Јуни.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 29 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Dali si bil mrtov pa si se vratil sto znaes kako e posle toa. Jas znam eden sto bil i se vratil, toa e Isus. Koj znaes ti sto bil i se vratil? Isus ja pobedil smrtta. I zatoa znae sto ima posle ovoj zivot. A ne moze da se kaze deka religijata e samo za da se veruva, zasto Isus postoel i ima dokazi za mnogu od cudata od biblijata i mislenjeto na Isus ne moze da se ostavi na strana i da se slusaat samo mislenjata na drugite. Ako tvrdis nesto barem dokazi go, a ne da veruvas prvo i posle da baras da go dokazes toa za koe nikogas ne si znael sto e. |
||||
barnabas
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
pak ke kazam "Isus bil tamu", slusni sto ima toj da kaze za smrtta. Isus veli "Jas Sum patot vistinata i zivotot i nikoj ne doagja kaj Tatkoto osven preku Mene", Isus umrel za svetot da zivee, ne umrel nitu buda nitu muhamed nitu krisna i koj i da e, samo Isus mu rekol na Bog ne gi ubivaj svoite sozdanija zaradi grevot, eve Jas ke umram i ke platam za niv. Ako baras zivot baraj go kaj Isus. |
||||
neo_wmaster
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Moeto mislenje e od biblijata i jas veruvam vo Isus. |
||||
I love Daphne Millbrook.
|
||||
barnabas
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Objasni mi zasto ne mozam da razberam kade vo biblijata pisuva za toa sto go tvrdis. |
||||
neo_wmaster
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Abe sega ova ti go objasnuvam so naucni zborovi. Kade se naoga rajot. Mozes da go vidis, da patuvas peski mozes da stignes do nego? Normalno ne. I zatoa toj se naoga vo druga dimenzija razlicna od nasata. Isto i pekolot. |
||||
I love Daphne Millbrook.
|
||||
Внеси реплика | страница <1 1718192021 28> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |