IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ХРИСТИЈАНСКИ КАЛЕНДАР: ДЕНЕС СЕ СЛАВИ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ХРИСТИЈАНСКИ КАЛЕНДАР: ДЕНЕС СЕ СЛАВИ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234>
Автор
Порака
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јули.2008 во 00:36

БОГОТ НА ЉУБОВТА

"А кој не љуби, не Го познава Бога, зашто Бог е љубов. Во тоа ни се откри Божјата љубов, кон нас, што Бог Го испрати во светот Својот Единороден Син за да живееме преку Него. Љубовта е во ова: не дека ние сме Го возљубиле Бога, туку Тој нè возљуби нас и Го испрати Својот Син како жртва помирница за нашите гревови"
(1 Јованово 4:8-10)

"Нека се раздвижат планините и нека се потресат бреговите, но Мојата љубов нема да се повлече од тебе, ниту ќе се расколеба Мојот Завет на мирот - вели Господ Кој ти се смилува."
(Исаија 54:10)

"Како што Таткото Ме возљуби Мене, така и Јас ве возљубив вас. Останете во Мојата љубов! Ќе останете во Мојата љубов, ако ги запазите Моите заповеди, како што и Јас ги запазив заповедите на Мојот Татко и останувам во Неговата љубов. Ова ви го реков за да биде Мојата радост во вас, и вашата радост да биде полна. Ова е Мојата заповед: да се љубите еден со друг, како што Јас ве љубев вас. Никој нема поголема љубов од оваа: да го положи сопствениот живот за своите пријатели."
(Јован 15:9-13)

Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јули.2008 во 23:38

БОГ НА МИРОТ

"Зашто, ни се роди Дете, Син ни се даде, власта му е на рамото. Името ќе Му биде: Чудесен Советник, Силен Бог, Вечен Татко, Кнез на Мирот. "
(Исаија 9:6)

Бог на мирот да биде со сите вас, Амин!"
(Римјаните 15:33)

"зашто Бог не е Бог на безредие, туку на мирот"
(1 Коринтјаните 14:33)

"Впрочем, браќа, радувајте се, усовршувајте се, утешувајте се, бидете едномисленици и живејте во мир, и Бог на љубовта и на мирот ќе биде со вас!"
(2 Коринтјани 13:11)

"Она што го научивте, и примивте, и чувте, и видовте на мене - правете го тоа, и Бог на мирот ќе биде со вас!"
(Филипјаните 4:9)

"А Самиот Бог на мирот да ве освети наполно!"
(1 Солунјаните 5:23)

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јули.2008 во 23:57

БОГОТ СПАСИТЕЛ

"Зашто Јас Сум Господ, твојот Бог, Израелевиот Светец, твој Спасител"
(Исаија 43:3)

"Нема друг Бог освен Мене; праведен Бог и Спасител, нема освен Мене"
(Исаија 45:21)
"Таа ќе роди Син и ти ќе Му го дадеш името Исус (Јехо Шуа = Господ спасува), зашто Тој ќе го спаси својот народ од нивните гревови,"
(Матеј 1:21)

"зошто самите чувме и знаеме дека Тој навистина е Христос, Спасителот на светот."
(Јован 4:42)

"Симон Петар, слуга и апостол на Исуса Христа, до оние, кои преку правдата на нашиот Бог и Спасител Исус Христос ја примија истата скапоцена вера како и ние"
(2 Петрово 1:1)

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Август.2008 во 18:22

ЈАХВЕ РАФА - ГОСПОД ИСЦЕЛИТЕЛ

"Јас Сум Господ, твој исцелител."
(Излез 15:26)

"Кога Исус го виде како лежи и кога узна дека веќе долго боледува, му рече: „Сакаш ли да оздравиш?” Болниот Му одговори: „Господине, немам човек да ме спушти во бањата, кога ќе се разбранува водата; а додека дојдам јас, друг слегува пред мене.” Исус му рече: „Стани, подигни ја својата постела и оди!” И човекот оздраве веднаш, ја зеде својата постела и почна да оди."
(Јован 5:6-9)

Изменето од EvAngelos - 15.Август.2008 во 12:11
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Август.2008 во 10:53

ЈАХВЕ НИСИ - ГОСПОД НАШЕТО ЗНАМЕ

"И додека Мојсеј ги држеше рацете издигнати, Израелците победуваа; а кога ќе ги спуштеше рацете, победуваа Амаличаните...
Потоа Мојсеј издигна жртвеник и го нарече: „Господ е моето Знаме!"
(Излез 17:11-15)

"биди силен и биди храбар, не бој се и не плаши се, зашто каде и да тргнеш, со тебе е Господ, твојот Бог"
(Исус Навин 1:9)

"Затоа земете го сето Божјо оружје, за да можете да се одбраните во лош ден и откако ќе завршите сè, да се одржите! И така, стојте цврсто! Препашани со вистината преку бедрата, облечени во оклопот на правдата, обујте ги нозете со ревноста за Евангелието на мирот! При сè тоа земете го штитот на верата, со кого ќе можете да ги угаснете сите огнени стрели на нечестивиот! Земете го и шлемот на спасението и мечот на Духот - кој е Божјото слово."
(Ефешаните 6:13-17)

Изменето од EvAngelos - 15.Август.2008 во 11:38
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Август.2008 во 15:58

ЈАХВЕ РААХ - ГОСПОД НАШИОТ ПАСТИР

"Господ е мојот Пастир"
(Псалм 23:1)

"Јас Сум Добриот Пастир"
(Исус во Јован 10:11)

veronauka.com.mk

Изменето од EvAngelos - 02.Октомври.2008 во 03:46
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Август.2008 во 22:14

ЈАХВЕ ШАМА - ГОСПОД Е ТАМУ

"Ако се вивнам на небото - таму си, ако се спуштам во подземјето - и таму си."
(Псалм 139:8)

"А името на градот ќе му биде: „Јахве Шама” („Господ е таму”)."
(Езекиел 48:35)

"Еве, Божјото живеалиште отсега е меѓу луѓето. Тој ќе живее меѓу нив... самиот Бог ќе живее со нив."
(Откровение 21:3)

Изменето од EvAngelos - 18.Август.2008 во 22:15
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Август.2008 во 11:35
Господ Саваот! (Господ над војските, над силите). забава

"Ако не ни беше оставил Господ Саваот остаток, ќе бевме како Содом, слични на Гомор."
(Исаија 1:9)

Изменето од EvAngelos - 28.Август.2008 во 15:11
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Август.2008 во 15:05
Ел Шадај!  (Семоќен Бог) забава

"Кога Аврам имаше деведесет и девет години, Господ му се јави и му рече: „Јас Сум Ел Шадај - Сèмоќен Бог, оди по Мојот пат и биди непорочен. "
(Битие 17:1)

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Август.2008 во 17:37
Среќен празник на сите што го слават единствено библискиот Семоќен Бог, а посебно до христијаните од Јужна Кореја!

"Амин! Благослов и слава; и премудрост и благодарност; и чест и сила и моќ на нашиот Бог во сите векови. Амин!"
(Откровение 7:12)
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Август.2008 во 18:14
Do what is right, come what may...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Август.2008 во 13:15
Свети Господ Словоисцелител

А кога влезе Исус во Капернаум, Му пристапи еден стотник и Го молеше, велејќи: ”Господи, мојот слуга лежи фатен дома и многу се мачи.” Исус му рече: „Јас ќе дојдам и ќе го исцелам.” А стотникот во одговор му рече: „Господи, не сум достоен да влезеш под мојот покрив; туку кажи само збор и мојот слуга ќе биде исцелен. Зашто исто и јас сум подвластен човек, и имам војници под себе; му кажувам на едниот: ‘Оди!’ и тој оди; и на другиот: ‘Дојди!’ - и доаѓа; а на својот слуга: ‘Направи го тоа!’ - и тој прави. А кога Исус го чу тоа се зачуди и им рече на оние, кои Го следеа: „Вистина ви велам, во никого во Израел не најдов толкава вера. И ви велам дека мнозина ќе дојдат од исток и од запад, и ќе седнат со Авраама, Исака и Јакова во царството небесно; а синовите на царството ќе бидат фрлени во крајна темнина, каде ќе биде плач и чкртање на заби.” И Исус му рече на стотникот: „Оди си, нека ти биде, како што си верувал.” И неговиот слуга оздраве во истиот час.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Септември.2008 во 11:36

Имануел - Бог со нас (Бог меѓу нас)

"Затоа, Господ Сам ќе ви даде знак: Еве, девица ќе зачне и ќе роди син, и ќе му даде име Имануел!"
(Исаија 7:14)

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Септември.2008 во 23:46
Господ! забава
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.