IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - ДНЕВНО-ПОЛИТИЧКИ настани, вести и актуелности
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ДНЕВНО-ПОЛИТИЧКИ настани, вести и актуелности

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1314151617 173>
Автор
Порака
TONI Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 101
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај TONI Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Август.2008 во 14:57
Ме заболе за државникот.Тресеш глупости. Дефинирај се веќееднаш кај си и што си.Вака изгледаш како сенилен вмровски потрчко кој од време на време под дејство на надворешни влијанија се враќа во реалноста.
Ако твојот државник го вратил законот а ти викаш дека твоето мислење е спротивно на неговото тогаш тоа значи дека мислиш дека законот е ок.
Ако се обидуваш да изиграваш селски ѓиљкуш твој е изборот.
Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Локација: Macedonia
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Август.2008 во 15:55
Значи Ти си таќувале.
Колку за твоја информација не ме интересира ниту една партија.

,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Август.2008 во 21:58
narodot da e pameten, pa da odi vo parlament, pa da go prasa Gruevski go glasaa za premier ili za faraon....

Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Август.2008 во 22:01
kaj ima pameten narod?! збунетост

Изменето од moira - 29.Август.2008 во 11:38
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Гостин Кликни и види ги опциите
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Август.2008 во 22:02
Не се грижи нема кај тебе.
Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Август.2008 во 08:59
Originally posted by brza brza напиша:

kaj ima pameten narod?! збунетост

i toa sto vikas

Изменето од moira - 29.Август.2008 во 11:38
Maki
Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Локација: Macedonia
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Август.2008 во 23:35
Originally posted by mileg mileg напиша:

Какво е тоа спротивно мислење?Објасни подетално

Спротивното мислење е спротивно. Поинаку неможе да биде. Доколку нешто не ти е јасно тогаш кажи да подготвам елаборат. Само незнам дали воопшто би се снашол во него. Ќе има доста стратегија во него.намигнување

,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај TONI Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Септември.2008 во 14:06
ОРЛОВ:
Најпрво треба да ги научиш основните закони на логиката.

После пишувај елаборати.

Бранко не ги потпишал шесте закони.Значи не се согласува со нив.Мисли дека не се добри и ги враќа на доработка.

Ако ти мислиш спротивно од него значи мислиш дека законите се добри.

Ако мислиш дека се добри тогаш не можеш да велиш дека законот за работни односи(еден од шесте) е лош и генерира диктатура.

Или може ама тогаш тој што го тврди тоа е недостоен за дискусија.

Значи, к*рле f**k OFF.

Изменето од TONI - 01.Септември.2008 во 14:06
Кон врв
mileg Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Јули.2008
Поени: 1758
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mileg Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Септември.2008 во 22:03
Тони јас сакам да ти кажам дека претседателот е крив бидејќи не ги потпишува законите а вие ја окривувате власта.Ако продолжиме така нема да влеземе во НАТО а за ЕУ никако
Кон врв
Pacifist Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: Switzerland
Поени: 1618
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pacifist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Септември.2008 во 23:19

Тони јас сакам да ти кажам дека претседателот е крив бидејќи не ги потпишува законите а вие ја окривувате власта.Ако продолжиме така нема да влеземе во НАТО а за ЕУ никако
uste li sonuvate za nato
zaboravete go toa...mission imposible..or not...
....INDEPENDENCE IS BETTER THAN SEX...
http://www.youtube.com/watch?v=7c7GdLlVrwo&feature=related
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај TONI Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Септември.2008 во 09:18

Уставно право на претседателот на РМ е да не потпише закон.

Во услови на систем на парламентарна демократија тоа би требало да е коректив на власта со цел повисок степен на дебата и поквалитетни закони.

Јас во моите дискусии се осврнав на законот за работни односи и измените во него, за кои сметам дека одат во правец на намалување на работничките права, особено можноста некој да биде прогласен за технолошки вишок а утредента на негово место да биде вработен друг.Тоа е катастрофално решение на владата кое оди во правец на партизација, пред се на државната администрација, и води до несигурност, отвара можност за уцени и незаконско работење на адмоинистративците под диктат на власта (или прави како ти наредувам или леташ од работа).Јас сум вработен во еден од државните органи и секојдневно се среќавам со вакви притисоци од полуписмени партиски шерифи на кои законот им е на последно место и сум секојдневно соочен со кршење на моите права кои со закон ми припаѓаат.
Во последните три месеци имам остварено 70 прекувремени часови. Кога писмено се обратив со цел да ми бидат исплатени ми беше речено или повлечи го барањето или ќе сносиш последици.Кога ти би бил на мое место што би мислел за оној кој што ја става раката во твојот џеб и не само што ти краде од заработеното туку и ти прети и те уценува?
Жалам што не можам да ти кажам и за другите успешни обиди со кои сум принуден да работам , не така како е во законите напишано, не така како што и мојот морал ми налага, туку како им одговара на моите претпоставени.

Замисли ти даоаѓаш и бараш да оствариш некое твое право што со закон ти припаѓа, а јас затоа што така некој ми наредил (или ми прети со технолошки вишок ако не го послушам)наместо да бидам твој сервис и најбрзо и најлесно да ти овозможам да го оствариш твоето право донесувам решение со кое си ти оштетен?

Јас не го гледам Црвенковски ни како добар ни како лош туку ги проценувам неговите потези од аспект на интересите на државата и нормално од аспект на моите лични интереси. Исто и Груевски.На крајот на краиштата сите работиме за да заработиме и пристојно да живееме. Погореспоменатите исто така.

Во НАТО и ЕУ ќе влеземе само ако постигнеме компромис со Грција. Непотпишувањето на шесте закони не игра пресудно влијание за нашиот влез во Нато и ЕУ.

Изменето од TONI - 03.Септември.2008 во 09:20
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mileg Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Септември.2008 во 10:16
Тони,владата рече дека ке има пари за секого и така имаат пишувано во програмата.Законот за работни односи не е катастрофа,тој си е добар и не го напаѓајте.А за НАТО и ЕУ не е тема овде да се зборува.За тоа Бранко е крив бидејќи не ќи потпишува.Ама времето ке покаже за тоа.

Изменето од mileg - 03.Септември.2008 во 10:16
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај TONI Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Септември.2008 во 14:43

Тони,владата рече дека ке има пари за секого и така имаат пишувано во програмата.Законот за работни односи не е катастрофа,тој си е добар и не го напаѓајте.А за НАТО и ЕУ не е тема овде да се зборува.За тоа Бранко е крив бидејќи не ќи потпишува.Ама времето ке покаже за тоа.

Добро. Нека ти биде добар.Не мораме исто да мислиме.
Ќе те видам утре кога истиот тој закон ќе го спроведува Црвенковски. Не мислиш веројатно дека нема да дојде до промена на власта 100 години.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mileg Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Септември.2008 во 10:33

Добро. Нека ти биде добар.Не мораме исто да мислиме.
Ќе те видам утре кога истиот тој закон ќе го спроведува Црвенковски. Не мислиш веројатно дека нема да дојде до промена на власта 100 години.

[/QUOTE]
Сакам да ти кажам дека Црвенковски нема никогаш да дојде на власт бидејќи тој е виновен за се.Веке според правилникот немам право да зборувам со тебе.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1314151617 173>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.