IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - ...Идивиди Клуб на политички фајтери...
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

...Идивиди Клуб на политички фајтери...

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1920212223 295>
Автор
Порака
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Август.2008 во 19:15
zato ti velam zemi me za ortak na politika ... pa da viis ti dali nekoj ce mrdne смеење

Изменето од miroslav_g8 - 28.Август.2008 во 19:16
Кон врв
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Август.2008 во 19:26
...na svet li da idamdavidam...?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Август.2008 во 19:32
na svet голема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Август.2008 во 19:33
Originally posted by miroslav_g8 miroslav_g8 напиша:

zato ti velam zemi me za ortak na politika ... pa da viis ti dali nekoj ce mrdne смеење

...si imam jas ortak tuka...na politika i ne go davam za nieden drug...трепкање
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Август.2008 во 19:34
ce me baras ama ajde ..... neka ti bide голема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Август.2008 во 19:38
...a ti so borinche si go barash...ajde ama nema da bide...denes sum prekrasno raspolozhena...смеење
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Август.2008 во 19:41
pa te nasetiv .... poradi toa ... inace sum sekogas seriozen голема%20насмевка
Кон врв
Гостин Кликни и види ги опциите
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Август.2008 во 19:46
Дали се согласува некој дека НАТО и ЕУ се продолжение на Drang nach Osten?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Август.2008 во 19:47
normalno ... a sto bi drugo збунетост
Кон врв
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Август.2008 во 20:08
Да пишам реферат за Продор на Исток? За тие што незнаат што е
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Август.2008 во 20:10
...ajde pishi go u klubov...ke pushime, pieme i ke diskutirame...намигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Август.2008 во 20:10
pisuvaj .. bidejci ima koi navistina ne znaat ..... za krimskite vojni i slicno намигнување ... vekovnite stremezi da se posegne po nesto sto nekomu ne pripadja ...............

Изменето од miroslav_g8 - 28.Август.2008 во 20:11
Кон врв
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Август.2008 во 20:25
Значи Drang nach Osten(Продор на Исток) претставува средновна замисла на Германија за ширење на германскиот народ,јазик и култура источно кон териториите населени со Словени и Балти.Поголемиот раст на Германското населени,предизвикал населување на денешна западна полска и чешка.Германците сакаше и насилно да ја исчистат таа област од Словени со Тевтонскиот Ред и со северните крстоносни војни,но насилниот обид бил спречен од коалиција на Литванија и Полска.Но имиграциониот план дал род во форма на Прусија која се простирала во западна и северна полска со делови и во Литванија.Вториот продор бил во форма на Австријската империја која ги контролирала сите западни словени и дел од јужните(Словенија,Хрватска).Последиците од ова ширење и асимилација се гледаат и денес.Сите земји што биле под германска окупација пишуваат на латиница и се католици.Целата замисла би завршила ако Германија ја добиеше првата светска војна, но за срека ја изгубила.Најжесток обид бил на Хитлер во Втората светска војна.Хитлер ги сметал Словените за подлуѓе,а Источна Европа за Lebensraum или животен простор за германската нација.Во неговата книга Mein Kampf Хитлер пишува дека пола од словените ке бидат убиени а другата половина ке служат како робови за германците.Но истите тие подлуѓе му ги упропастиа плановите и ја уништија Германија.И ден денес ја гледаме најновата инкарнација на таа замисла стара повеќе од 1000 години,НАТО и ЕУ.Преку НАТО кој е воден од германски народи(Сад,Англија,Германија)Русија која се борела против оваа замисла во повеќе наврати и сеуште се бори,полека ја истиснуваат се по на исток,а преку ЕУ ги прават сите словенски земји економско политички зависни од Западна Европа.Како што идат работите замислата уште малце и ке им се оствари.
Кон врв
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Август.2008 во 21:54
Миро ај молимте кажи ја приказната за Кримската војна
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1920212223 295>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,234 секунди.