IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Колку верувате во Кодот на Да Винчи?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Колку верувате во Кодот на Да Винчи?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 6>
Автор
Порака
rabani Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 02.Август.2008
Статус: Офлајн
Поени: 490
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај rabani Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Август.2008 во 15:31
Originally posted by Asya Asya напиша:

Zasramete se site shto se narekuvate "hristijani", a chitate literatura, koja shto huli na Boga, zgora vi e interesna, duri imate i pofalni zborovi! Teshko na Makedonija so ovoj narod bezumen!

arogancijata, t.e. nasilstvoto e deficit na samodoverba
so mislish ti za toa?
a den braun ja opishuva zenata niz istorijata , posebno progonstvata nad zenite vo sredniot vek,
dodeka isus i samiot kazal deka site ke bideme isti vo bozjeto carstvo, ke bideme duhovni sustestva.
A crkvata pak vo sredniot vek samata sebe se proglasi za bozje carstvo na zemjata
majstorijata na den braun e vo toa shto ja razotkriva crkvata kako institucija koja shto huli na boga, posebno preku progonstvata i masakrite vrz zenite    
za citejneto literatyra ne e nikade zabraneto vo biblijata
a za aftokefalnosta na mpc? pa i duklanskata arhiepiskopija (crnogorskata crkva )barashe avtokefalnost od ohridskata ushte od 11 i 12 vek pa se do doagajneto na turcite na balkanot, a ohridskata arhiepiskopija odbi da im dade na crnogorcite afrokefalnosr, t.e. nezavisnost
neznam dali ti e poznat toj fakt?
sakam da ti kazam deka kanonskite propisi si se kanonski , a svetovnata literatura e svetovna i tochka

DOAGA ISUS SO 200000 SVETII
ZA DA IM STAVI KRAJ NA SITE PROKLETII
Кон врв
melhisedek Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Август.2008
Поени: 225
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај melhisedek Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Август.2008 во 15:35
asya ne ja falam jas knigata deka e dobra vo odnos na hristijanstvoto , ednostavno   dobar roman nisto povejke!
pozdravi do site
Кон врв
Asya Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 14.Јуни.2008
Поени: 902
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Asya Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Август.2008 во 18:02
Originally posted by melhisedek melhisedek напиша:

asya ne ja falam jas knigata deka e dobra vo odnos na hristijanstvoto , ednostavno   dobar roman nisto povejke!
pozdravi do site

Mozhe li nekoj roman da bide dobar, ako sozdrzhi hula na Boga? Dali zdrav razum mozhe da primi takva gadost?
Кон врв
alan ford Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Techno thief

Регистриран: 02.Март.2008
Поени: 10782
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alan ford Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Август.2008 во 18:08
vise veruvam vo lanskiot sneg nego vo Kodot na Da Vinci
I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Asya Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Август.2008 во 18:17
Originally posted by rabani rabani напиша:

Zasramete se site shto se narekuvate "hristijani", a chitate literatura, koja shto huli na Boga, zgora vi e interesna, duri imate i pofalni zborovi! Teshko na Makedonija so ovoj narod bezumen!

so mislish ti za toa?
a den braun ja opishuva zenata niz istorijata , posebno progonstvata nad zenite vo sredniot vek,
dodeka isus i samiot kazal deka site ke bideme isti vo bozjeto carstvo, ke bideme duhovni sustestva.
A crkvata pak vo sredniot vek samata sebe se proglasi za bozje carstvo na zemjata
majstorijata na den braun e vo toa shto ja razotkriva crkvata kako institucija koja shto huli na boga, posebno preku progonstvata i masakrite vrz zenite    
a za aftokefalnosta na mpc? pa i duklanskata arhiepiskopija (crnogorskata crkva )barashe avtokefalnost od ohridskata ushte od 11 i 12 vek pa se do doagajneto na turcite na balkanot, a ohridskata arhiepiskopija odbi da im dade na crnogorcite afrokefalnosr, t.e. nezavisnost
sakam da ti kazam deka kanonskite propisi si se kanonski , a svetovnata literatura e svetovna i tochka

Nesrekjo! Den Braun ne e istorichar ni teolog, tuku sharlatan, pod chija glupost pagjaat samo poglupi od nego! I kakva vrska ima realnosta so aragoncijata? Ako ja sogleduvam i govoram realnosta, ne znachi deka sum arogantna. Vprochem, da bev arogantna, sigurno kje mi beshe pod chest da diskutiram so tebe!

Crkvata ne se proglasila za Carstvo Bozhje na zemjata vo Sredniot Vek, ami takva e od pochetok: CRKVATA E DEL OD CARSTVOTO NEBESNO NA ZEMJATA!

Koj e Den Braun za da ja razotkriva Crkvata, koga na prvo mesto, toj ne ja poznava (ne e nejzin chlen), nitu ima vlast od Boga?! Zatoa go razotkriva samo svoeto neznaenje i ja egzibicionira sopstvenata glupost!

Mene mi se poznati mnogu fakti od Istorijata na Crkvata, no kanonskiot poredok na Pravoslavnata Crkva nema nikakva vrska so gorenavedenata novela. Tuku, ne mi e jasno, zoshto "hristijani" chtaat antihristijanska - svetovna literatura? Dali tie t.n. "hristijani" se svesni antihristijani, pa zatoa uzhivaat vo antihristijanski lagi, ili ne se ni svesni za svojata duhovna slepost? Mozhe li vistinski hristijanin da chita antihristijanska literatura?

Изменето од Asya - 25.Август.2008 во 18:20
Кон врв
Azrael Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2007
Поени: 382
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Azrael Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Август.2008 во 22:42
Kako moze da se veruva na nesto za koe i samiot avtor rekol deka e roman i deka ne e se 100% fakt
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !     
Кон врв
neo_wmaster Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Angel of Death.

Регистриран: 29.Јуни.2008
Поени: 660
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај neo_wmaster Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Август.2008 во 22:45
Kodot na Da Vinci ti e edno interesno romance vo koe nema ni malku vistina, a toa go kazuva i samiot avtor. Interesen e za citanje, no e glup po sodrzina.
I love Daphne Millbrook.
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Август.2008 во 23:45
Асја - ќе добиеш пак бан ако продолжиш така да се обраќаш кон членовите. Ова е граѓански форум, не е религиозен!
Do what is right, come what may...
Кон врв
Pentakostalec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 11.Јули.2008
Поени: 583
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pentakostalec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Август.2008 во 00:29

Originally posted by rabani rabani напиша:

so mislish ti za toa?

Nesrekjo! Den Braun ne e istorichar ni teolog, tuku sharlatan, pod chija glupost pagjaat samo poglupi od nego! I kakva vrska ima realnosta so aragoncijata? Ako ja sogleduvam i govoram realnosta, ne znachi deka sum arogantna. Vprochem, da bev arogantna, sigurno kje mi beshe pod chest da diskutiram so tebe!

Crkvata ne se proglasila za Carstvo Bozhje na zemjata vo Sredniot Vek, ami takva e od pochetok: CRKVATA E DEL OD CARSTVOTO NEBESNO NA ZEMJATA!

Koj e Den Braun za da ja razotkriva Crkvata, koga na prvo mesto, toj ne ja poznava (ne e nejzin chlen), nitu ima vlast od Boga?! Zatoa go razotkriva samo svoeto neznaenje i ja egzibicionira sopstvenata glupost!

Mene mi se poznati mnogu fakti od Istorijata na Crkvata, no kanonskiot poredok na Pravoslavnata Crkva nema nikakva vrska so gorenavedenata novela. Tuku, ne mi e jasno, zoshto "hristijani" chtaat antihristijanska - svetovna literatura? Dali tie t.n. "hristijani" se svesni antihristijani, pa zatoa uzhivaat vo antihristijanski lagi, ili ne se ni svesni za svojata duhovna slepost? Mozhe li vistinski hristijanin da chita antihristijanska literatura?

celosno se slozuam
Одете мегу сите народи и создавајте од нив мој ученици крштевајки ги во името на Таткото, Синот и Светиот Дух
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Asya Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Август.2008 во 00:52
Originally posted by neo_wmaster neo_wmaster напиша:

Kodot na Da Vinci ti e edno interesno romance vo koe nema ni malku vistina, a toa go kazuva i samiot avtor. Interesen e za citanje, no e glup po sodrzina.

Mozhe li nekoj roman da e interesn, ako e glup po sodrzhina? Komu e gluposta interesna?

Изменето од Asya - 26.Август.2008 во 00:54
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Август.2008 во 00:55
Ne mi e jasno zasto ako e nekoj hristijanin ne bi trebalo da go cita Den Braun ne mi e jasno voopsto, ludje toj pisuva beletristika, nesto sto e ubavo napisano i sluzi za zabava i razonoda - nema nisto strasno vo toa....toa sto citame ne ne pravi hristijani .... tuku onaa vo sto veruvame...
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Август.2008 во 00:58

Mozhe li nekoj roman da e interesn, ako e glup po sodrzhina? Komu e gluposta interesna?

Asiya sekoj ima svoj vkus ne mora da znaci ako nesto na tebe tie glupo deka mora i na nekoj drug da mu bide glupo, na nekoj mu e interesno...znaci sekoj si ima svoj vkus....

Inaku e ineresno sto site go komentiraat Kodot na Da Vinci a nikoj ne kaza ni zbor za Andjeli i demoni koj e mnogu pokontraverzen roman....
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
strowberis Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Август.2008
Поени: 100
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај strowberis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Август.2008 во 00:59
nisto ne e na odmet,a uste pomalku nekakov grev   da se procita ili slusne.pa duri i kodot...
sekoja idividua e dovolno svesna da rasudi i proceni kako toa ponatamu ke vlijae na nejziniot zivot.
Кон врв
alan ford Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Techno thief

Регистриран: 02.Март.2008
Поени: 10782
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alan ford Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Август.2008 во 03:00

ај авторот на постов да ми објасни KAKO TOA NESHTO STO E "INTERESNO ZA CHITANJE,MOZE DA IMA GLUPA SODRZINA"?????
I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 6>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,328 секунди.