|
Смрт |
Внеси реплика | страница <1 1516171819 20> |
Автор | |
Biba_G
Сениор Непоправлив оптимист Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 13718 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
море...гајле ми е...за се’...
|
|
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
abe teraj magareto biba,ama samo napred,shto bide neka bide,ic ne mu se misli
|
|
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
ariela
Група Регистриран: 15.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 47 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
искрено, не знам...
мислам дека нема од што да се плашиш.ако дојде во време кога треба да дојде тогаш е сосема ок.работата е да не дојде порано од шо треба.ако е така ке заминеш од овој свет и веке не си свесен за понатаму,барем така сметам... тој што треба да се плаши се луѓето што стварно те сакаат.кога ке заминеш само нив ке ги боли |
|
forever in my heart,no matter what..
|
|
james dean
Сениор Регистриран: 05.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 4476 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Апсолутно се согласувам... И јас ова би го рекол... |
|
REGRUT
Нов член Регистриран: 09.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 19 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne se plasam od smrtta ednostavno koga ke dojde vremeto porano ili podocna mora da se umre najbitno e da se bide toa sto treba za da ostanes da zivees vo srcata na drugite no posle nekoe vreme se ke se zaboravi i toku :)
|
|
barnabas
Нов член Регистриран: 27.Јуни.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 29 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
A predhodno velis deka ne veruvas. Edno e sigurno, Bog ne sozdal so praznina sto samo Toj moze da ja ispolni, kolku i da ne sakas da veruvas, postoi tendencija vo covekot da si gi objasni tie prasanja. Dali ima zivot posle smrtta i ako da kako e tamu. Ili koja e celta na mojot zivot, zasto postojam? I drugi. Ima mnogu dokazi za Bozjoto postoenje i za cudata koi gi napravil osobeno za crvenoto more i za sodom i gomor gradovite koi se unisteni zasto tamu sakale mnogu seks so celo semejstvo i site zivotni i Bog gi unistil na neobicen nacin za svetot da znae deka toa e odvratno. Sto e smrt? Dali stvarno ziveeme? Sto znaci da se zivee? Sozdatelot si ja znae celta so koja go sozdal svoeto sozdanie. Zatoa nie kako Bozji sodanija samo Bog znae zasto sme sozdadeni no edno e sigurno deka sme sozdadeni so cel. I vo biblijata onie koi ne ziveat spored celta na sozdatelot ne ziveat no se mrtvi uste sega. A onie koi ziveat spored celta na sozdatelot tie uste sega se zivi i smrtta ne im nastetuva no prodolzuvaat vo vecnosta vo veteniot raj. Se e vo biblijata koja e izvorot na celoto hristijanstvo. Bog da ve blagoslovi i da vi gi otvori ocite. |
|
janeppmk
Нов член Регистриран: 12.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 35 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
be luge neznam zosto razgovarame na ovaa tema,mene mi se cini malce glupavo isto kako da razgovarame za ragajneto.za sozdavajneto na nov zivot..iako sepak e podobro za toa Da zboruvame
|
|
Spejs Nigrutin
Сениор Регистриран: 29.Септември.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 74 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
исто е |
|
|живи живот свој и заеби све око себе|
|
|
maki_seker4e
Сениор Регистриран: 15.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 131 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ic ne se plasam so ke bidne ke bidne nema so ...
|
|
I love saying yes...and doing the opposite. a friend is alweys there when you need them.NOT ME!
|
|
Anthony
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 3379 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne se plasham od smrta- smrta ne boli. Se plasham od bavno, dolgo, bolno- umiranje- bi sakal da umram naednash, brzo.
|
|
It’s nice to be important....it’s important to be nice!
|
|
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кој к**ац поставувате ваква тема...
и сега што...????? сите се херои... демек никој не се плаши... како не бе... |
|
dejanpp
Сениор Регистриран: 30.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 893 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
СЕ ПРАШУВАМ ЗОШТО НЕКОЈ БИ РАЗМИСЛУВАЛ ЗА СВОЈАТА СМРТ?
|
|
Дак
Сениор Регистриран: 09.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Воопшто не се плашам од смртта,ќе ми се прекинат овоземните бедни и мизерни маки Материалниот свет е ограничен,живееме во матрикс,а смртта е само преоѓање во друг облик на живот...за тунелот го имам видено кога мантрав
со мантрата ОМ,патував брзо по тунелот(но не јас физички туку мојата свесност,мојот дух)можеби е само ми се присторило,но сигурна сум дека го видов тој бел светлосен тунел...а ако не е што би било друго сепак интересно искуство...не се чувствував себе си само мојата свесност која за жал повторно ме врати и повторно бев само јас во физичкото тело т.е носач на мојата душа,луспа во која ќе живеам додека ми е пишано Изменето од Дак - 20.Декември.2008 во 02:56 |
|
Љубов и само љубов
|
|
elen@
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 31.Мај.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 90 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne sme sigurni deka posle smrtta ke vlezeme vo nekosi bel tunel zasto nikoj od mrtvite dosega ne voskresnal ili ne se vratil da ni kaze kako e .
posle smrtta naseto telo gnie dva metri pod zemja a za dusata ne znam. Изменето од elen@ - 20.Декември.2008 во 16:01 |
|
Внеси реплика | страница <1 1516171819 20> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |