IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - МОЛИТВА ЗА НАШИТЕ ПОКОЈНИ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

МОЛИТВА ЗА НАШИТЕ ПОКОЈНИ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <12
Автор
Порака
spiros Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: На пат
Статус: Офлајн
Поени: 4490
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Август.2008 во 12:14
Originally posted by gospel gospel напиша:

ДЕНЕС КОГА ЌЕ ГО ЧУЕТЕ ГЛАСОТ НЕГОВ, НЕ СТВРДНУВАЈТЕ ГИ СРЦАТА ВАШИ...

(ЕВРЕИТЕ 4:7)

АМИН!
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free,
in Time & Eternity!

БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Август.2008 во 12:38
Originally posted by Templarius Templarius напиша:

Aj te molam objasni ... te molam bez tvojata haiku poezija...

Молитвата за упокоените не е ништо лошо како некој што сака тоа да го протолкува! Лошото е што човекот (од Адам па наваму) додека живее поради својата грешна природа не го става БОГА, Неговата ВОЛЈА (отелотворена во Исус), Неговиот Вечен ДУХ, на прво место во животот.
Но кога човекот од срце ќе поверува тогаш тој се обрнува од грешниот пат и никој веќе не може да го спречи да се крсти! Дури и повеќе од тоа! Неговата вера во МИЛОСТА БОЖЈА (Исус) е толку голема, што тој исполнет со Љубов и Милост дури и кон своите неверни блиски кои се починати, се моли и дури местозастапно се крштава!
За ваквата силна вера и пракса ни посведочуваат и писмата на очевидците на отелотворената МИЛОСТ БОЖЈА.
Но таа пракса не би требала нам ДЕНЕС да ни биде причина за да не го сватиме ЕВАНГЕЛИЕТО сериозно и самите (без посредство на друг) да се молиме на БОГА и свесно побараме да бидеме крстени во Името ГОСПОДОВО!

Се надевам дека сега ќе можеш да ме разбереш, а ако не, тогаш испечати го овој текст и оди кај некој кој со цело срце верува и тој ќе може да ти го објасни.

Сега на крајот ќе ми простиш за неколку зборови небесна поезија, која во срцето ми бие и сака да се излие:
БОГ нека е во Вечноста Фален и Славен!
На славејот што го Слави и Фали БОГА
Никој и никогаш не треба да фрла камен!

Фален и Славен ГОСПОД! Алелуја!Елхамдулилах!Самбеле! Халелујах!

во љубов

спирос
in Time & Eternity!

Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Август.2008 во 12:48
spiros, повторно убаво ја прочитав твојата мини-проповед, но никаде, повторно никаде не видов аргумент зошто христијаните би се молеле за покојните.
Во Светото Писмо има стотина молитви и ниедна од нив не е упатена за некој покоен. Ни во стариот, ни во новиот завет. Мислиш дека тоа е случајно?

Изменето од EvAngelos - 17.Август.2008 во 12:48
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Август.2008 во 13:21
Ништо не е случајно Евангелос!
Најдоброто е секој доброволно, со потполно отворено срце и со непоколеблива темелна доверба во ЉУБОВТА БОЖЈА да пристапи во МОЛИТВА и КРШТАВАЊЕ кон НЕГО!
За жал како што Исус предскажа, луѓето (широките маси)опседнати со други приоритети не го прават тоа!
Што да правам сега? Да ги судам луѓето?
Јас нема никого да судам и никому да забранам да се моли на БОГА за грешните души. Дури и ИСУС го правеше тоа за живите мртовци!
Јас само можам да го поддржам во молитвите и да му укажам на најдобриот ПАТ како што ИСУС ни го покажа!

поздрав во љубов до сите а посебно до ЧЕДАТА на Љубовта и Мирот БОЖЈИ!
in Time & Eternity!

Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Август.2008 во 13:30
Veruvanjeto i religijata e lichna vrska megju chovekot i Boga.

Molitvata e meditivna sostojba vo koja vernikot go ostvaruva svojot kontakt so Kreatorot vo obidot da Go zapoznae sto podobro i da mu blagodari za svoeto postoenje, e ne e alatka za baranje uslugi ili obid za Bozhjo potkupuvanje.

Semokjniot Kreator, onoj koj sozdal se, onoj koj odrzhuva se, onoj koj sudi i presuduva za se i seshto, e onoj koj znae se i e edinstveniot koj mozhe da razbere i odluchi sto da stori sekoj mig na ova postoenje. Koj sme nie da mu objasnuvame Nemu sto da pravi, koj sme nie da se zavzemame za nekoi koi gi zavrshile svoite dela i nedela vo materijalniov svet i sega chekaat na Negoviot sud ?

Pa Kreatorot ne e nekoj nash greshen chovechki zemen sudija, koj ke go prifati mitoto na nashata chest i verba kon Nego, za da ja olesni kaznata ili da ja zgolemi nagradata za nechii tugji postapki.

Ako ponekogash nash*te akti ni izgledaat doblesni, toa ne znachi deka se i korektni. Tie poveke ja reflektiraat sostojbata na nashiot um otkolku visinata na nashata svest.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Август.2008 во 13:59
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Veruvanjeto i religijata e ... Koj sme nie ... Kreatorot ne e nekoj ...
Ako ponekogash ...

СОЗДАВАТЕЛОТ е ЉУБОВ и поголем од се дури и поголем од својата совршена правдина!
Додека јас, ти или било кој култивираме ЉУБОВ и МИЛОСТ ние сме засигурно на правиот ПАТ и во Неговиот ДУХ!

Човекот кој се моли за МИЛОСТ почнува да го отвара срцето за истата и доаѓа во предели кои се само за ЧЕДАТА на Милоста и Мирот БОЖЈИ, резервирани.

Кој ќе ги спречи ЧЕДАТА на Њубовта и Мирот БОЖЈИ да го прават тоа? И целиот свет да е проти ними, БОГ е со ними!
Кој може вистински да им наштети на милостивите?
Еден е БОГ кој седумпати повеќе ќе ги награди!

поздрав

Изменето од spiros - 17.Август.2008 во 14:00
in Time & Eternity!

Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Август.2008 во 14:10
spiros, ako priogjash na sekoja tema, vkluchuvajki ja i religijata, so vakvo osakatuvanje kako sto si napravil so mojot komentar, togash ne me chudi zoshto tvoite repliki izgledaat onaka kako sto gi pishuvash.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Август.2008 во 14:15
Јас мислам дека ја потврдив твојата реплика!
Небесниот СУДИЈА е толку милостив што никој нема право да се противи на Милоста во секоја нејзина форма па макар да е таа во форма на молитва за покјните.

Каде е проблемот?

Јас не гледам проблем!
in Time & Eternity!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Август.2008 во 14:58
Кога ја читав молитвата на почетокот, ми излезе пред “очите“ една стара мајка која се моли за својот несовршен син !
Дали имавте и вие вакви или слични доживувања при читањето?

поздрав
in Time & Eternity!

Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Август.2008 во 15:13

spiros, ако не престанеш да читаш такви молитви и џаоли ќе почнат да ти се покажуваат ѓавол газење%20од%20смеење

Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Август.2008 во 20:46
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

spiros, ако не престанеш да читаш такви молитви и џаоли ќе почнат да ти се покажуваат ѓавол газење%20од%20смеење

Кога МИЛОСТА БОЖЈА се отелотвори, баш тие (книжниците) што требаја први да Го препознаат му велеја дека Тој ...!

Да се чуваме од Фаризејскиот квасец!

поздрав

Изменето од spiros - 17.Август.2008 во 20:47
in Time & Eternity!

Кон врв
melhisedek Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Август.2008
Поени: 225
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај melhisedek Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Август.2008 во 15:53
Кон врв
melhisedek Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Август.2008
Поени: 225
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај melhisedek Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Август.2008 во 19:59
inaku,sto ke pravat onie sto se krstevaat za mrtvite? ako mrtvite voopsto ne voskresnuvaat, zosto se krstevaat za niv???????????????
koritjanite   15-29
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Септември.2008 во 15:24
Originally posted by melhisedek melhisedek напиша:

inaku,sto ke pravat onie sto se krstevaat za mrtvite? ako mrtvite voopsto ne voskresnuvaat, zosto se krstevaat za niv???????????????
koritjanite   15-29

Да!
Денес има милијарди луѓе кои би требале да го направат тоа под хитно, за спасение на нивните неверни предци!
Но за жал баш луѓе кои постојано го читаат ПИСМОТО се попречуваат и (несвесно) така им ја затвараат вратата . . .       

Квасецот на книжништвото, на фаризејството е опасна работа!
Човекот ревнувајќи толку моќе да се “зачука“ во писмото, што суштината (ХРИСТОС) да ја промаши.

Христос беше од такви и од гладните за моќ, на крст закован.

Кога пред години ми стана јасно дека моето тело не е ништо подобро од фаризеите и моќниците, тогаш ХРИСТОС ми се доближи најповеќе.

Нека подари Господ очи и срце на сите нас

АМИН

in Time & Eternity!

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.