|
Ваша песна,состав или што било напишано |
Внеси реплика | страница <1 3031323334 138> |
Автор | |
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Od vetrovi silni
prasina oci sto mi polnat, krov sto mi kornat i prozorci mi krsat, no da se smeam i ponataka moram. Od covek ne baram nisto a od bogovi uste pomalku sekoj na sebe prepusten si e sekoj na sebe dusman si e za da tazi obvinuvajki nekoj drug za beda svoja zosto pred oci mu se nasol. Odam da ja gusnam pustinata sto za doverba e vredna i da me napusti nikogas nema mojot tvorec i mojot zavrsen zbor. Изменето од zbunet - 28.Јули.2008 во 16:10 |
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Na oblak sedam
so krst noze od gluposti lesen stanav srzta otkrivajki ja, ne se sramam veke glupav da bidam bolni stradanja nema kako porano ne mi tekna deka i taka mozelo. Nema misli nema dilemi na dofat na raka e se a ona daleku sto e nikogas za mene ne ni bilo. Kolku svakanja zaludni niz reka gi pustiv da vreme dolgo od niv ke se crnee |
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zavesa se spusta
komedijata zavrsi, ama smesno bese, neli ? Nema veke drndanja za ljubov nekoja sto nikogas ja nemase, samo losi glumci bevme na parodija romanticna kade od losa ljubov se zatruvme, a sega matematiki na masa da stavime koj kogo poveke zaeba, zosto ortacka rabota otsekogas prokleta bese. Plukni po mene nekogas sto mila mi bese, a posle mene mi e redot. |
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nekoja misla
mi gi goni mislite drugi kako kocijas konji deka da stignam treba onamu kade upaten bev. Kon srceto tvoe brzo i sigurno silno i cvrsto iako povremeno banditi da me ograbat tezneat sogolat i sotrat mislejki deka ke me soprat da sakam. Pretvoren vo izvor sum i da se sopre nema dodeka zdivot zmejski zaradi tebe sto go steknav nozdrvite mi gi pali iako bednite po duh pocnuvam da gi plasam. |
|
macaparket
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 26.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 293 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
За еден ангел
Беше АНГЕЛ од небото пратен, велеше ве сакам сите, но не ни кажа ЗОШТО ОТИДЕ . Нашите СРЦА НЕ СЕ ОД КАМЕН и плачеме затоа што не знаеме ЧИЈ СИ, КОЈ ТИ ГРИЗЕ ОБРАЗИ и во чија градина како ПОЛСКО ЦВЕЌЕ цветаш. СЛУШАШ ЛИ што сите велат за тебе и посакуваат барем уште еднаш АКО успеат ДА ТЕ ПОГЛЕДНАТ ВО ОЧИ и да ја видат таа прекрасна љубов и топлина. ЈА САКАВМЕ ТВОЈАТА НАСМЕВКА, како што птиците го сакаат небото. И АЈДЕ, ИЗЛАЖИ НЕ УШТЕ ЕДНАШ, КАЖИ ДЕКА НЕ НИ ТРЕБАШ, ДА НЕ БИДЕШ НАШЕ МИНАТО. На небото свети тажна МЕСЕЧИНА, затоа што ти замина од овие ИГРИ БЕЗ ГРАНИЦИ. Во срцево удираат ГРОМОВИ НА ДУША и посакуваат бар како МОРСКА ЅВЕЗДА да се вратиш на земјава. Се затворив во СОБА ЗА ТАГА И НЕ ЗНАМ ЗОШТО ДА СТАНАМ, кога тебе веќе те нема, а во мислите ти порака ми праќаш: ``КРАЈНО ВРЕМЕ е да станеш и повторно да сакаш``. НЕ ВРЗА ЗА СЕБЕ и направи од нас најголеми верници во бога, но и во љубовта. Ти ни кажа, НО САМО ВЕТЕРОТ ТЕ СЛУШНА, дека можеби засекогаш ќе заминеш. Во Крушево засади ЦРЕША, а никој не знаеше зошто. Дали еден ден ќе се вратиш НА МЕСТОТO НА ЗЛОСТОРОТ и ќе не и обајсниш ЗОШТО ОТИДЕ. Дали ќе има ДЕН ЗА НАС, ДА ОТКРИЕМЕ ДЕКА СМЕ ЖИВИ и да ПОТПИШЕМЕ ДЕКА за се сме КРИВИ. И јас сега ГО ЛАЖАМ СЕКОЈ НОВ РЕФРЕН и ПО ТЕБЕ одам да најдам ЗА ОВОЈ СВЕТ надеж. Сега те чува СИНОТ БОЖЈИ, а јас ГО МОЛАМ НЕБОТО ДА МИ ТЕ ВРАТИ и да ОСТАНЕШ СО нас ДО КРАЈ. Во срцето мое се буди НЕМИР, од моите СОЛЗИ СЕ ПРАВИ ЗЛАТЕН ПРСТЕН и посaкувам да ПОБЕГНАМ БАРЕМ ЕДЕН ДЕН и повеќе да не бидам ДАЛЕКУ ОД ТЕБЕ. ТИ НЕ СИ ВИНОВЕН што толку рано господ те зеде. Сите велиме БОЖЕ ЧУВАЈ ГО ОД ЗЛО, ЖАЛ НИ Е што некои НЕМААТ НИ БЛАГОДАРАМ за тебе и искачуваме УШТЕ ЕДНА СКАЛА кон небото,а во нас ДУША ОСТАНУВА ЗА ДА МОЖЕМЕ ДА ПРЕЖИВЕЕМЕ. Заекогаш АНГЕЛ ЌЕ БИДЕШ ТИ. |
|
UMRENI LJUGE UMRENI LJUGJE
NA UVO MI SE DERAT UMENI LJUGJE UMRENI LJUGE MNOGU GOMNA SERAT |
|
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Лесна песна
Како што бранот го рони брегот Како што сонцето го топи снегот Како банална рима Така ме сака Така ќе ме сака додека ме има. |
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nekogas mi se cini
deka ocite me lazat, a nekogas ne mi se trga pajazinata od ocite znaejki sto ke vidam znaejki sto ke pravam duri i so zatvoreni oci. Nekogas mi se mota kako muva dosadna ona sto nekogas krvta mi ja zovrivase, iako ubavo mi objasnija deka ziv veke ne sum i deka mestoto moe ne e megu zivite. A mene sepak me cesa nesto si bara ona sto da go stekne nikogas ne moze, nitu moze bar na podarok da go dobie od necija milost ona sto nekogas samo go sonuvase a sega veke se poretko. |
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dozvoli mi ednas samo
racete moi vo pregratka da se smirat dodeka tivko na uvo ti sepkam vetuvanja slatki vo koi sme sami so usni blisku do uvceto tvoe pomalku od najkratok zdiv, a bez da se spomne zosto ne sum ona sto ne sum, zosto ne umeam da te sakam onaka kako ne znam. Cvilam ko kutre da me razberes bar ednas a velis laden sum so zgasnat sjaj so oci moi na pola roletna spusteni. |
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Na camecot sedis milo
i vo mene gledas so lice bez izraz dodeka na branovi lezam i poleka tonam bez kaenje i strav dodeka raka ti pruzam ko za pozdrav ko po obicaj nekoj ko za svadba necija. Dodeka niz vrvovi od prsti moi so zdivot svoj minuvas na dlanka moja baknez daruvas ko za zbogum, ko za sreken pat. Poleka likot tvoj se lelee dodeka tonam i se guskam so vodata nemirna zaedno so tapite zvuci od ona sto nekogas jasno bese. |
|
Ace_sema
Нов член Регистриран: 16.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Run, run but you better give up
cause I'll find you in blind valey Run, run but you better give up cause I will kill you when I want. P.S Ja smisliv na brzina inace nesto kako rap bi trebalo da bide |
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Daj da te gusnam
silno i cvrsto kako za zbogum kako za kraj zosto ljubomoren sum gnevno na sonot sto te zema bez da prasa, bez da sakam danok da mu platam. Moram da cekam do utroto rano zosto so sonot te delam na kogo ljubomoren sum mnogu i koj za tebe znae mnogu poveke od mene. Koga oci ke otvoris togas sonot ke ovene i nova borba za tebe povtorno ke ja dobijam na dnevniot megdan na steta na ljubomorniot son. |
|
fragola
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Po gjavolite bi te pratila,
no ti si vekje recisi tamu i najmal dopir rana otvora i traga od krv pozadi cekori teski ostava, kako crven kilim koj patot na dushata zalutana go obelezuva. Vo gjavolot prijatel najde i ranite povekje ne bolat, gjavolska nasmevka lice ti pokrila, ironicen potsmev upatuva na angelot skrien i zaboraven, koj so krvavi solzi za pomosh moli. |
|
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|
MaR
Нов член Регистриран: 17.Август.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ODDALECUVANJE OD STVARNOSTA Koga nautro ce se razbudam i ce go cujam slavejot kako pee, mi doadja i jas da zapeam i pogled kon neboto, za da sfatam deka postojam, za da pocuvstvuvam deka sepak ziveam. So samoto slusawe na prviot utrinski glas znam deka slusam laga, potekuvanee na solzata i vece cuvstvuvam taga. So prviot cekor jas go dofacam dnoto, na prvata sredba so losiot covek go dobivam zloto. So pogled kon sonceto ja gledam svetlinata, stom se rodi mesecinata, so pogled kon neboto ja gledam temninata. Vo realnosta ja gledam sivinata, vo sonot ja ima ubavinata, vo dobriot covek se krie dobrinata. Gledajci vo skalite pruzam noga kon iskacuvanee, no toa e zalazuvanee, jas toa go sfacam, pogled kon visinata pracam i padjam. A zelbata da go imam toa sto go nemam, pravi da go nemam i toa sto go imam. I slikata e istata, stom go vidam vo mislata tvojot zamislen lik, toa me oddalecuva od stvarnosta barem za mig. No stom mislata svrsi se vracam vo realnosta, a realnosta e surova, zar ne, surova e i prema mene. Изменето од MaR - 17.Август.2008 во 15:34 |
|
fragola
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kako kamena pudra
na lice prestoena da ti naslikala grimasa vkocaneta, site brcki od emocii gi sokrila, ostavila samo ladnokrven izraz koj odvratnost i omraza da pottikne saka. Losha shminka milo moe, samo nasmevka predizvikuva i vrezuva slika na nasmean majmun so jazik ispruzen. Gledam fasada renovirana, no od prozorcite dushata svetlina zraci i placot na deteto go slusham, koe uteha vo pregratka bara, race podavam za da go gushnam. |
|
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|
Внеси реплика | страница <1 3031323334 138> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |