|
Лекови од нашите бабички и лекови од природата |
Внеси реплика | страница 123 18> |
Автор | |
Barbika
Сениор Регистриран: 10.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 860 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 31.Октомври.2005 во 10:52 |
Eve prostor koj moze da bide dosta korisen dokolku sekoj od vas se seti barem na eden takov lek!Znam deka gi ima mnogu ,sepak ke se rasprasam poveke i ke pisam sto poveke mozam!Za sekoj lek Vie sto ke go zapisete odnapred sum Vi blagodarna!
|
|
|
|
Barbika
Сениор Регистриран: 10.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 860 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Eve prvo eden koj go upotrebiv za da go smiram vospalenieto na gazeto na moeto bebe:Na mestoto na vospalenieto se stavaat oblogi od caj od listovi od jorgovan na sekoi 2 casa.Efektivno e i rezultatite se vidlivi uste istiot den!Ovoj lek go upotrebiv po sovetuvanje od baba mi na koja i pukna film otkako vide deka celi 3 nedeli se izmacuvam so Eosin,Garamicin,kantarion,kamilica i.t.n. prvo bev skepticna ,no otkako go upotrebiv mi stana jasno deka sum gresela sto porano ne sum go upotrebila.
|
|
|
|
Barbika
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kaslica:1kg limon se cedi se mesa so 1/2 kg med i se stava edna lazica melen sinap i 2 lazici leneno seme (meleno).Seto toa da se izmesa i da se stavi vo frizider.Sekoj den 1-2 lazici se srka(pie)!
|
|
|
|
natalija
Сениор Министерка за гушкање Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 13319 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Za decinja koi imaat poteshkotija za isfrlanje na Slajmceto kako i za vozrasni koi se strasni pushaci..
Vo 1 kg Voda se stavaat 20 parcinja odicen lokum so Ruzata.( bez nikakvi dodatoci ) Se vari da stigne do pola litar i pred krajot se stavaat 20 mentol bonboni od Krash zelenite. Se vadi smesata i se dodavaat po zelba nekolku livcinja slatkarce mada i ne e tolku potrebno. Se cuva vo frizider i se dava po edna lazica tri pati na den. Za 2-3 dena se cisti shlajmot od gradite. |
|
Barbika
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ova e od Natalija go kopirav od forumot za vezbanje!
koga se raboti za vospaleni muskuli vo pola casha se stava ladna voda i lazica Med se razmatuva dur ne se soedini tecnosta so medot se pie i za 15-20 min ke iscezne bolkata i zategnatosta
|
|
|
|
Barbika
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
За железо:
Да одстои 24 часа и потоа да се процеди низ газа.Откако ќе се исцеди сокот се меша со 1/2 кг мед.
Не повеќе од 3 лажички на ден!
|
|
|
|
Barbika
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
за намалување на крвниот притисок,подобрување на апетитот за подобро варење и смирување на нервите
Исчистете два корена целер со листовите и стебленцата,исецкајте ги, и варете ги 15 минути.Потоа процедете ја добиената смеса и се пијте ја засладена со мед,по 2 шољи на ден.
|
|
|
|
Barbika
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
против реума и гихт:
Секое утро во приод од три недели пијте по 10 мл сок од целер.Можете да го комбинитате и со сок од моркови и од домати.Исто така,на овие болести поволно влијае и салата од рендано свежо цвекло,моркови и зелена салата,зачинета со лимонов сок.
|
|
|
|
Dogi
Сениор Регистриран: 19.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 3168 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А нишадорот како лек го користел некој?
|
|
Јас сум мајстор!
Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име) |
|
natalija
Сениор Министерка за гушкање Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 13319 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас Само исклуциво кога имам загноени крајници кое ми е реткост. Но, го употребувам кај внуките мои. |
|
|
|
maja
Сениор Убавицата и ѕверот Регистриран: 28.Мај.2005 Локација: Italy Статус: Офлајн Поени: 13127 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
[IMG]http://img140.imageshack.us/img140/2444/2csa0.gif">[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/3669/zt6uzj6n8sin4.gif">
|
|
Patnik
Група Регистриран: 19.Март.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 56 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
За бубрежни заболувања, воспаленија најчесто и проблеми со мокрење, одлични резултати дава чајот од Клека.Еве како се приготвува: Се собираат зрнцата на клеката кои се зрели ако се темно лилава боја.Се користат исушени и тоа 3-4 зрнца се додаваат во 2 дл.вода, се вари 10 мин.Чајот има прекрасна арома и боја . |
|
|
|
bosab
Сениор the greatest legs in the world Регистриран: 21.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 11079 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Лек за маснотии и висок крвен притисок:
Ке си купите од зелено пазарче 200гр. р’ж и 200гр. уров сето измешано и сомелено(го има на зелен пазар во продавничката за кафе) Ке пиете 3 пати на ден по еден филџан за кафе а се вари како кафе по едн лажиче ама битно е да се испие и талогот и да не се засладува. |
|
Синдарела
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Бањана Пепелашка Регистриран: 06.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 2604 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
уров?!-што е тоа?
|
|
Внеси реплика | страница 123 18> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |