|
Смрт |
Внеси реплика | страница <1 1415161718 20> |
Автор | |
CONTESSA
Сениор Регистриран: 24.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 1620 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
SAMO IZVOZI GO PATOT POCELTA.ZIVOTOT E KAKO NIVO NA KOMP.IGRA IMAS PREPREKI OPREDELENO VREME I THE END
|
|
tofu
Сениор Регистриран: 01.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 328 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Се плашам од смртта, и од болка, и од болката што останува со смртта. Уф тешка тема
|
|
james dean
Сениор Регистриран: 05.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 4476 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не гласав на анкетата од причина што: порано МНОГУ се плашев, а сега ВООПШТО не се плашам! Сите се раѓаат осудени на смрт! - The Twighlight Zone Смртта не е лоша, бидејќи додека сме живи смртта ја нема, а кога ќе умреме нас не нема, па според тоа смртта воопшто не може да влијае на нас. - Епик*р Кога некој би ни понудил бесмртност на земјата, кој би сакал да го прими тој жален поклон? - Жан Жак Русо Смртта никогаш не го изненадува мудрецот, тој секогаш е подготвен за заминување - Жан де ла Фонтеин. |
|
RUSHKA
Сениор Регистриран: 28.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 2837 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Se sl*gam vo potpolnost so tebe,toa i jas go kazuvav samo izgleda nerazbirlivo pa nekoi nemozea da me razberat.
Od smrta se plasat samo slabite,sebicnite. AKO ZNAES DA ZIVEES KE ZNAES I DA UMRES. |
|
janeppmk
Нов член Регистриран: 12.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 35 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
so RUSHKA se soglasuvam....samo sebicnite i slabite se plasat od smrtta...inaku jas ne se plasam od smrtta a veruvam deka posle "smrtta" sleduva nov zivot t.e. za da se rodi nov zivot mora nekoja da go napusti svetov...
|
|
Biba_G
Сениор Непоправлив оптимист Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 13718 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не се согласувам дека од смртта се плашат слабите и себичните...Мислам дека секој човек носи во себе одредена доза на страв од смртта,сакале ние тоа да го признаеме или не,а тоа,спрема мене, е нормално.
Можеби не ми е страв од смртта како чин,од умирањето, колку што ме плаши неизвесноста-што потоа...што се случува со нас...со свеста,со духот,со чувствата. Се плашам од смртта...го сакам животот...кој не сака да живее...како што храбро се пробивам низ него,верувам дека и кога ќе дојде крајот,и тогаш ќе бидам храбра...До тогаш,максимално ќе се потрудам што подолго да ја одолжам таа обврска кон мајката природа |
|
invader
Сениор Регистриран: 13.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 442 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kako ona vikaatL
straslivcite umiraat bezbroj pati, a hrabrite, samo ednas! |
|
在美居住和工作 ——快来参加官方举办的美国绿卡抽奖!
|
|
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne se plasham od smrtta..sekoj shto se rodil mora da umre
taka i jas...sega nekoj porano,nekoj podocna no barem da ima red..a nema red......se plasham od zivotot shto tece i koj sekoj den ni nosi novi iskushenija koi morame da gi ziveeme..smrtta ke dojde i mozebi nema ni da ja setam,ako moze da se seti.... |
|
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
Biba_G
Сениор Непоправлив оптимист Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 13718 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Би сакала да прашам,ако смеам овде,ако не слободно или избришете или префрлете таму кај што сметате дека треба...
"Зошто , или уште подобро би било, Како тоа да не се плашите од смртта?" |
|
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
taka be biba ednostavno prifati deka mora da te stigne i tolku..shto ima drugo da se razmisluva za smrtta..ko ke dojde neka dojde,vratata i e otvorena.....ke ja sprecish so toa shto ke se plashish od nea..ne...
|
|
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
Biba_G
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ти рече дека се плашиш од животот што тече,од искушенијата и проблемите што ги носи...Дали седиш скриен позади врата или излегуваш храбро надвор,спремен неизвесноста што денот ти ја носи...Сепак,жив си,свесен,чувствуваш,дишеш,сакаш,патиш...живееш...
Реков...не ме плаши чинот...ме плаши неизвесноста...не-живеачката,не-свесноста,не-чувствителноста... Дали смртта е опозит на раѓањето или на животот? |
|
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne sedam pozadi vrata biba...shto i da se slucuva tuka sum i probuvam so se shto nosi da se spravam.....
a tebe te plashel cinot...mislish na doaganjeto na smrtta i vo kakov oblik ke dojde???? |
|
|
Biba_G
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не чинот до толку...неизвесноста од тоа што следи...
А кога сме веќе кај чинот...се надевам дека ќе биде брзо,дека ќе ја дочекам свесна,здрава и на нога... |
|
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pa ako pocnesh taka za neizvesnosta da mislish,treba i za se drugo da ti se usvituva mozokot....shto saka neka sledi,ama ic ne mi e gajle....
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 1415161718 20> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |