|
ШТО СЕ НЕФИЛИ? |
Внеси реплика | страница <1 23456 17> |
Автор | |
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ти ова, сериозно? |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
deshad
Сениор Регистриран: 13.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 1350 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И што се нефилите?
|
|
rabani
Сениор Регистриран: 02.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
toa se "prikazi" ili "onie koi nema da odgovaraat pred bozjiot sud".
vo staro evrejskata i rano hristijanskata mitologija angelite vo chovechki tela se narekuvaat na deneshen prevod bi doshlo neshto kako "prikazi" kako pesnata od Edo Maajka "MI SMO PRIKAZI, NE TRAZI DOKAZI" Bolane:)))) |
|
DOAGA ISUS SO 200000 SVETII
ZA DA IM STAVI KRAJ NA SITE PROKLETII |
|
deshad
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Се вели: МИ СМО ПРИКАЗЕ, НЕ ТРАЖИ ДОКАЗЕ !
Стварно: ШТО СЕ ТОА НЕФИЛИ? |
|
rabani
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
izvini bolane shta ne pricham boshnachki , kao da sam iz Bosne:)) |
|
|
rabani
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
samo katolicite i katolichkata dogma smeta deka zemjata e stara onolku ili ovolku godini SAMO BOG PROSTUVA GREVOVI, A ISUS PROSTUVASHE GREVOVI, TOA E NAJVAZNO |
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Доколку некој знае да ми посочи некоја црковна литература каде се споменати нефилите-би била многу благодарна (некои преданија, апокрифни евангелија и слично кои би ги нашла во црковните библиотеки)
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
Azrael
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Споменати се во една книга што јас ја добив од пријател. Се вика Одговори на најчесто поставуваните прашања за создавањето на светот и потоа.(така нешто) Незнам каде може да ја најдеш, ама има добар текст на оваа тема.
|
|
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
maria_magdalena, јас знам каде можеш да ја најдеш оваа книга за ефтина цена. А исто така можам и јас да ти ја позајмам доколку сакаш само да прочиташ за нефилимите.
|
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
deshad
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Е ово је јасан знак да има нешто мутно ту! Нико да смогне храбрости па да нам каже шта су то нефили. |
|
DAIJA
Сениор Регистриран: 08.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 1668 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Све је код њих мутно, па и то!
|
|
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
|
|
gospel
Сениор Регистриран: 01.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 405 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Зашто и Христос умре еднаш за гревовите, Праведен за неправедните, за да нè приведе при Бога; навистина, Тој, Кој беше убиен во тело, оживе Духом;во Него, Тој отиде тогаш, и објави на духовите во Подземјето;кои беа непокорни некогаш, кога Божјото трпение ги чекаше во Ноевото време, додека се градеше ковчегот, во кој само малку од нив, односно осум души, се спасија преку водата. (1 Петрова 3:18-20) ШТО МИСЛИШ, КОИ СЕ ОВИЕ ДУХОВИ ВО ПОДЗЕМЈЕТО? |
|
deshad
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И што беа нефилите?
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Внеси реплика | страница <1 23456 17> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |