|
Ваша поезија |
Внеси реплика | страница <1 102103104105106 146> |
Автор | |
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Na moite dragi prijateli, mesto torta za majot rodenden
ПОСЛЕДНАТА СВЕТУЛКА Летај, светулко последна Летај ми низ густиот воздух на мислата Дури пат за неа има Летај и не врти се назад Ќе те чекам на секое твое Ново одмаралиште Со нов копнеж По твојот незавршен танц. |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
se zezam, kaj bivalo bez torta... Изменето од majstorce62 - 11.Август.2008 во 10:26 |
|
|
|
seka
Сениор Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Tajna Tajno moja, koja te nosam vo sebe, Ne te izdavam jas tebe. Ti si tajnata, koja osmehot mi go krade ! Od tebe sakam da begam, no ni samata ne znam kade ! Ti me nauci da sakam, ti me nauci da mrazam, ti me nauci da custvuvam, ti me nauci da kopneeam, ti me nauci da taguvam, za tie raboti te sakam no sepak te mrazam! Tajno moja, koja te nosam vo sebe, Ne te izdavam jas tebe. Ti si tajnata, koja osmehot mi go krade ! Od tebe sakam da begam, no ni samata ne znam kade ! |
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Za majstorce
O' gospodine nizaeden tigar kineski sto da odi ima uste nesto sitno dodeka da stane zmej, koga sila negova vo mudrost ke se dadne i koga najposle ke bidne ona sto sega samo izgleda na pogled prv vosh*t sto budi zaludeni zbunuva ili samo provocira vo zavisnost taa na koj kako mi sece ili da saka da svati, edno i posledno deka ovcar e na ovci zatalkani za koi mesto nema vo trlo niedno drugo. |
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
море шо убав подарок, да си ми жив и здрав и уште долго да не збунуваш, пардон, изненадуваш... |
|
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Bakni me dusice
onaka za sreka dodeka kojoti i hieni klocam dodeka rzam gnevno onaka bakni me da ne se zaboravam. Gusni me dusice strasno za covecnost da pocuvstvuvam za da mozam i jas da dadam ponekogas iako toa vo bula me vodi kon zijanot onoj brat mu na karot, onoj da go vidis ke se setis. Bakni me dusice so svojot baknez lesen pomal od stisok pogolem od dopir i grb nezastiten ke ti svrtam dodeka ti velam deka zasekogas ke te sakam makar i posledno mi bilo. |
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ednostavno nije mi d'n
ednostavno nali, na sekogo nekogas nije mu d'n. Ednostavno brodovi nekogas grupno tonat, ednostavno nekoj saka da ti zarie noz do drska i kako burgija da go vrti golema dupka da ti stori no od nea saka da ne umres tuku so takva otvorena na promaja da zastanes na vrata od magacin nekoj za biber i sol. Tamu od kade doagame baraaat i da ostaneme za da hranime beda i ocaj taa sto sme ja zateknale bez razlika na izbor za koj samo drdorime, a nikogas sme go nemale. |
|
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Исток
Секое утро Во мојот свет изгреваш Ѕиркаш и ме скокоткаш Со првиот зрак Насмеан ми намигнуваш Ја пружаш голата рака Со врвовите на прстите ме галиш Се посмело и погладно Зенитот го досегнуваш Твојот сјај ме заслепува Си правам сенка со дланката За да го погледам забранетото И за мене пресилното А ти полека грб ми вртиш И преку рамо ми велиш Направи ми еден прост сендвич Оти заминувам засекогаш Сокривам мал бакнеж Помеѓу две корки суви Подавам и примаш Како да е тенко стакло А едната нога ти е веќе Преку хоризонтот Заоѓаш и ноќ паѓа Станува студено и црно Седнувам наземи Потпрена на каменот Со лицето кон исток. |
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Bez razlika na se
megu nas nema nikakva razlika koga se dopirame istite dvizenja gi pravime i sekogas imam ili imas sovrsen odgovor na sekoj pottik, na sekoj predizvik. Nema ni trag od dosada, samo harmonija bez prekin bez umor bez nedorazbiranje, samo so siroko otvoreni oci sungerasto vpivanje. Nema greska, nema trema, se poznavame poveke vreme od bilo kogo sto poznavame. |
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
НЕШТО ЌЕ ОСТАНЕ
Нешто ќе остане... Нешто ќе остане да лебдее во воздухот на летата што ќе дојдат! Нешто ќе мириса со мирисот на неискажаните зборови во огнената пајажина на летните пладниња што ќе се нижат како монистри, една од друга поскожурени од долгата трка со неизодот! Нешто ќе ме допира со здивот на твоја прва насмевка на моето прво треперење - на нашетота прво откривање на румените водопади на зората ... Нешто ќе остане... Нешто ќе остане да пече: нешто што не допрев со срцето, нешто што не видов со душата, нешто што не помирисав со очите... Нешто некажано, а од кажаното поболно што било... Нешто сепак ќе остане... |
|
|
|
Red`Black
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 25.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 845 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Angel close your eyes and in the dark find the light of moon to shine your dreems and to bring those which is value to get up ver
English version
|
|
wellcome
Нов член Регистриран: 22.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 4 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Red Rose
Her Lips and her dress They're both passion red She thinks that's how she can hide the pain she feels inside And she comes out every night To soak-up the lights from the stars Her perfume just fills the air... ...consuming all the attention arround. But Red Rose is looking for the truth in someone's eyes wiling to believe in someone's lies Red Rose's petals have been crushed along the way... ...she's just growing sad, every day. One more drink, one more dance...one more chance She need someone to hold When the night is growing old She needs someone to keep her away, from the cold And if you dont mind the thorns She'll take you in and keep you warm Lyin' in the dark In a bed of red roses and broken hearts. Изменето од wellcome - 22.Август.2008 во 07:38 |
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ПАГАНИНИ
Твоето детско бубалче на копнежот сеуште го бара Паганини по испуштените сижеа на приказната на твојот живот, јас, беден собирач на старо железо, одамана го изгубив слухот за музика... |
|
|
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
КРАЈ
Студен пламен од очите му страши - неспокој некој под клада стутулен, од семка на претежнато лудило изртен, што мислата ја кине сред полноќна глувотија со прежежени заби... Улар нема да го скротиш под сенка спокојна од миризлива жена -на дланка бела бел бакнеж што меси... Песок жив сум за моето тонење оживеан, црна клада - сонот прегорен да го догорам... Не го сакам, но посилен од гласот мој е тој татнеж див од горите на скаменетите музики што за тебе ги создавав... Во крошната на магепсаното дрво ќе изгнијат плодовите на неодговорените прашања. |
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 102103104105106 146> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |