|
Ваша поезија |
Внеси реплика | страница <1 101102103104105 146> |
Автор | |
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Slavopojka za vitezot
oklopot sto mu tezi i koj sila nema veke ni so mecot da zamavne, a kamoli tvojata cest da ja socuva. Resen i sobran so sila posledna na eksplozija ramna da te oslobodi od sebe i od sekogo iako posledno ke mu bide, iako solzite maskata mu ja nagrizuvaat sto vo momentot posleden metalni rakavici da simne ne moze i da te dopre nezno kako veterce. Kopje podigna visoko skoro do nebo vo znak na pozdrav trznuvajki go konjot da stoi na dve zamrznat vo sekavanje tvoe, a potoa se spremi i trgna neprijatelot da go sotre vo oblak od prasina so neboto spoen vo monji i svetkanja, a potoa mir koga iscezna svetot tvoj za koj da raskazes nikomu ne mozes. |
|
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
SREKA
postoi li sreka postoi li zborot sreka kade se dvizi kade se cuva kaj kogo odi koj ja ima koj ja bara koj ja naoga koj ja krie koj ja krade kogo go prati kogo go cuva od kade doaga za kogo postoi vo koja sostojba vo koe mesto dali ke dojde koga i kako za mene za site |
|
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
slide
Сениор Original Honey Регистриран: 29.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Tvojot Baknez
Baknezot velat... e nachin da se prekine eden nachin na komunikacija chudo izmisleno od prirodata i da se zapochne drug nachin...koga zborovite nema da se dovolni da se izrazat chustvata... Baknezot moze da bide so vkus baknezot moze da e nezen strasten ponekogash so baknezot duri moze da se oseti formata na usnite... Baknezot e portata do dushata i pat do srceto. Tvojot baknez Bakni me... Bakni me sega, bakni me ne zastanuvaj Bakni me, prodolzi Bakni me...bolkata da izchezne Bakni me, i tivko na usnive shepni mi Deka se, ke bide prekrasno kako baknezot tvoj. Bakni me... So strasta cela tvoja od vnatre Bakni me so srceto Bakni me... so usnite Bakni me slatko, kako dete nevino Bakni me, cel svet neka zastane. Bakni me... Gi sakam tvoite baknezi Bakni me sochno Bakni me...so zvuk Bakni me da osetam topli usni Bakni me, kako dozd sred pustina. Bakni me... Kako uchitel nauchi me Bakni me ludo Bakni me...so jazikot oblizi me Bakni me so usnite Bakni me, i veti mi...deka sekogash ke baknuvash taka... Изменето од slide - 02.Август.2008 во 05:18 |
|
Quentin
Сениор Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Што ако другите постојат за нас?
И зборуваат само кога ние ги прашуваме. Се движат само кога со нас се разминуваат. Што ако се’ заспива кога ние ги триеме очите? И сите заминуваат во далечна точка од просторот и таму остануваат скаменети и зависни од нашата желба повторно да ги видиме? Што ако се фатиме рака за рака и пропелтечиме пцовки кои ќе не’ избркаат од нормалните рамки на светов? Еј, не сме ние за овде. Прицврсти го појасот, полетуваме! |
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Besni kucnja laat
po mojot pat niz koj minuvam a da izdrzam moram zaradi edistvenata cel koja ne e vazno dali ke ja dostignam nitu deka sum samo obicen neugleden privezok za klucevi so zelba za kluc. Prostakluk i mizerija me sopnuva na cekor ili dva od cevli partali mi pravi za bosonog po trnje da prodolzam. Tamu nekade daleku na vrvot najvisok tvoite krila maftaat dodeka zbiras i me cekas na gnezdoto nase svieno. |
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne baraj zborovi
od mene raspeani dodeka uzivam vo dopirot tvoj od koj lebdam. Pusti me da potonam vo svetot na tisinata za da si gi vidam cuvstvata vo prava forma namesto zborovi sto grdat i uprostuvaat. Koga molcam togas sakam koga zboram togas se pravdam. Pusti me da te sakam onaka kako jas znam namesto onaka kako sme cule deka treba od nekoi sto znaat mnogu pomalku od nas za umetnosta na ljubovta. |
|
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Корени
Невидливи папочни врвци Нурнати во скржави темнини Со гладни прсти продираат Низ пукнатините во каменот За без трошка скромност Алчно да забрцаат длабоко Во чинијата на плодноста. Сета своја благородност Ја оставиле горе над шарката Каде зракот црта светлини На секој лист од дрвото Што го хранат со својата крв А тоа им заблагодарува Со нечујни приказни за небото. |
|
Quentin
Сениор Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сега ќе кажам нешто
и засекогаш ќе замолчам. Најубавите бајки до половина ќе ми ги раскажат, за да прашам како завршуваат. Но ќе молчам! Оти навикнав половично да ги гледам ликовите и да ги повикувам птиците да ја исколваат среќата, оти мора да и' направам место на болката. Облеката од гордост ќе ми се расшие на местата каде крвавам, а мостовите ќе прекинат да врват кон пределите каде се пирува сончевата рожба. Сите пекаат за повторување, а јас за враќање. Ќе одгатнеме ли некогаш каде им е југот на птиците? |
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sakam da te dopiram,
sakam da te liznuvam, a ti velis deka sum slaknat, sakam vrz tebe da skakam, a ti mi velis deka sum azdisal Sakam da te smeam vo momenti tazni, a ti velis deka nemam cuvstva i deka za mene u niva samo dobro bi bilo so kamsik i glavica kromid kako jadenje edno koe i toa ne sum go zasluzil. Iako me kolnes i me pcues, ja i takva te sakam so vecen pms dodeka sum vo blizina tvoja, a uzivam da te gledam dodeka se smees dodeka vo blizina me nema so drugi dodeka zboris. |
|
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ДОБЛЕСТ
Да делиш, боли повеќе отколку да губиш - Биди цела,половино моја, иако не за мене. |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ДИСИДЕНТНА ПЕСНА
Мојот сосед има една нога Подолга од другата И долго му трба да стаса од работа До дома, Одејќи преку три долги улици И долго вдишувајќи ја радоста Дека на децата и денес Ќе им однесе топол леб. Тој долго ќе кибицира, Одморајќи ја долгата нога, Ќе кибицира со долги далги Продолжено задоволство Во долгите ходници на душата, Додека децата мачкаат на долгите рибанки леб Пластови задолжен маргарин Во маалската продавница. Мојот сосед има поголем долг Од мојот во сите маркети Во кои пазарува И со долги голтки го празни шишето Со сливова ракија Во долгите зимски ноќи Крај ќумбетот во кој ги гори Долгите беседи со долгите сенки На долгите исчекувања На задоцнетата инвалидска пензија Долг е мојот сосед на одарот пружен И никој не забележува дека Едната нога му е подолга од другта И никој долго не се задржува крај одарот И никој не вели дека долго му требаше да го помине Патот од фабриката до дома Поскокнувајќи на долгата нога Додека носеше долга векна топол леб Кон прегратката на долгоочекуваната светлина Долго ќе го помнаat мојот сосед по долговите во супермаркетите а јас по неговото долго изговарање на зборот МАКЕДОНЕЦ. |
|
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
литера
На масaта лист бел Умот отворен цел И пред ветер да однесе Сака да пренесе Кажи, кажи, кажи На масата вино И истурена вистина Внесена од него На листот бел Кажано, кажано, кажано Од некого прочитано И ако замаглено Вистината како вино Не било бело него сино Разбрано, разбрано, разбрано
(за мојот пријател, среќен ти роденден)
Изменето од anakin - 10.Август.2008 во 23:41 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Утро 2 (на Мајсторче)
Од исток се наѕираат Бајраците и копјата на изгревот И како цунами наидува Пригушен татнеж на светлина. Тоа се фалангите на новиот ден, И déjà vu на старите битки. Неговата љубов е мојот штит од злато. Неговата љубов ме чува од уроци. Таа е зборот Мојсиев што сече мориња. Таа е мојата мана падната од небо. Ги примам благодарно даровите Смалена во својата недостојност. |
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Anakine, Filmadjijka, krasni stihovi mi podarivte...Nemam zborovi osven da ve povikam na golemo parce torta... Silata na duhot neka e sekogas so vas...haha... (izvini, drugar sto te plagiram, ama se vklopuva nekako)
|
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 101102103104105 146> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |