IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - БРОЈАНИЦА
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

БРОЈАНИЦА

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456>
Автор
Порака
transcript Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Септември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 78
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај transcript Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Септември.2007 во 13:47

brojanicata e pomosno stretstvo pri molitva. Denes poveketo lugje nosat brojanici na raka i voopsto ne gi upotrebuvaat za molitva. Poveketo so koi sum razgovaral imaat mislenje deka nosenjeto brojanica na raka e povrzano so ispolnuvanje na nekoja nivna zelba. Ako brojanicata bide trgnata od raka, zelbata ne bi se ispolnila.

Kolku sto gledam, postojat razliciti vrsti na brojanici. Sepak samiot zbor "brojanica" ni ja kazuva nejzinata namena.

Изменето од transcript - 24.Септември.2007 во 13:48
Кон врв
connected Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2007
Поени: 2787
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Септември.2007 во 00:46
Originally posted by transcript transcript напиша:

brojanicata e pomosno stretstvo pri molitva. Denes poveketo lugje nosat brojanici na raka i voopsto ne gi upotrebuvaat za molitva. Poveketo so koi sum razgovaral imaat mislenje deka nosenjeto brojanica na raka e povrzano so ispolnuvanje na nekoja nivna zelba. Ako brojanicata bide trgnata od raka, zelbata ne bi se ispolnila.

Kolku sto gledam, postojat razliciti vrsti na brojanici. Sepak samiot zbor "brojanica" ni ja kazuva nejzinata namena.

se e prasanje na vera, bez razlika sto nekoj ova moze da go protolkuva kako "sueverie"

Кон врв
Azrael Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2007
Поени: 382
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Azrael Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Октомври.2007 во 13:48
.

Изменето од Azrael - 17.Април.2008 во 00:44
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !     
Кон врв
Sektas Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Август.2007
Поени: 175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sektas Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Октомври.2007 во 22:06
Originally posted by FALKON FALKON напиша:

nosam na raka, ubavo izgleda
baska da se znae sto sum

А што си?голема%20насмевка
.............Тој е челник на назаретската секта. Дела 24:5
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sektas Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Октомври.2007 во 10:11
Бројаницата е едно големо суеверие,кое нема никаква врска со верата и молитвата.јас до пред некое време носев но кога сфатив дека е безначајна работа ја извадив.Таа може да биде само украс и ништо друго.намигнувањеЗатоа немојте да се навредувате вие што ја носите него размислете по трезвено и ке видите.Бројаница носат и криминалците и неверниците и секој што му искочила пред очи на некоја тезга во охрид.голема%20насмевка
Поздрав.
Кон врв
rice Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Ноември.2006
Поени: 379
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај rice Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Октомври.2007 во 10:15

ПАК ГРЕШИШ СЕКТАШЧЕ!!!!!!

БРОЈАНИЦАТА Е ИСКЛУЧИВО ЗА МОЛИТВА И ЗА НИШТО ДРУГО.

А ТОА ШТО НОСАТ КРИМИНАЛЦИТЕ БРОЈАНИЦИ ТОА НЕ ЗНАЦИ ДЕКА ТИЕ НЕМААТ ПРАВО НА ПОКАЈАНИЕ .......СЕТИСЕ КОЈ БИЛ РАСПНАТ ОКОЛУ ХРИСТОС НА ГОЛГОТА.

Изменето од rice - 02.Октомври.2007 во 10:15
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sektas Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Октомври.2007 во 10:20
Секако дека Христос умрел за сите,тоа ни на крај памет не би го порекнал.Тука станува збор за бројаницата за што ја користи народот.Да ти кажам право и во право се неверниците кога ја носат само за украс,за разлика од вас што мислите дека има некоја волшебна моќ.голема%20насмевка
Кон врв
MisIcA, Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
The first MISS suspended

Регистриран: 01.Мај.2007
Поени: 1089
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MisIcA, Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Октомври.2007 во 11:09
Originally posted by Sektas Sektas напиша:

Бројаницата е едно големо суеверие,кое нема никаква врска со верата и молитвата.јас до пред некое време носев но кога сфатив дека е безначајна работа ја извадив.Таа може да биде само украс и ништо друго.намигнувањеЗатоа немојте да се навредувате вие што ја носите него размислете по трезвено и ке видите.Бројаница носат и криминалците и неверниците и секој што му искочила пред очи на некоја тезга во охрид.голема%20насмевка
Поздрав.
tokmu taka sekoj ja nosi.. a najsmesni se onie koi mislat deka brojanicata ima nekakv mok.ja nosam i jas zatoa sto ednostavno mi se svigja, ubavo e izrabotena od srma i ima dve boi se zastapeni, zlatnata i srebrenata.ni najmalku mi sluzi za molitva ili da me zastiti od nekakvo zlo.
zloto e vo lugjeto so gnasna prljava dusa, polni so zloba a od takvi ne moze da me zastiti nekoj predmet.svetot e oboen , a vo nego  vladee i dobroto i losoto, nase e da sme svesni kade pripagjame a ne so sto da se branime!
атеист да бидеш е слично како да си далтонист
а цел живот да пишуваш и зборуваш
за боите...(модератор аџија)
Кон врв
rice Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Ноември.2006
Поени: 379
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај rice Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Октомври.2007 во 11:47
http://shop.011shop.co.yu/user/include/011/images/items/t-brojanica-crna.jpghttp://www.mitropolija.cg.yu/duhovnost/img/starac_josif.jpghttp://uspenie.kolivart.com/images/Starec_Kleopa.jpg

Кон врв
ASTRIX Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
OBSESSIVE DREAMS

Регистриран: 18.Јануари.2007
Поени: 763
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ASTRIX Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Октомври.2007 во 11:49
Порано имав една црна, ја носев не за да ме заштити туку бидејки ми се допаѓаше намигнувањеа и убаво ми е да носам нешто изработено од моите браќа и сестри по вера
Кон врв
Azrael Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2007
Поени: 382
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Azrael Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Октомври.2007 во 12:02
.

Изменето од Azrael - 17.Април.2008 во 00:44
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !     
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sektas Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Октомври.2007 во 15:19

Originally posted by Sektas Sektas напиша:

nosam na raka, ubavo izgleda
baska da se znae sto sum

А што си?голема%20насмевка

ПРАВОСЛАВЕН МАКЕДОНЕЦ

Фалконе значи секој што носи бројаница е православен македонец.Навистина не сум го знаел ова.голема%20насмевкаАлал да ви е навистина сте бисер балкански.голема%20насмевка

Изменето од Sektas - 07.Октомври.2007 во 15:21
Кон врв
mia** Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 09.Август.2008
Поени: 12
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mia** Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Август.2008 во 01:19
prvata se stava i se cuva zasekogas
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Август.2008 во 10:25
Originally posted by mia** mia** напиша:

prvata se stava i se cuva zasekogas

И? Што е поентата да ја ставиш и да ја чуваш засекогаш? Можеш ли да ми појасниш каква цел/функција има тоа?
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.