|
Диети |
Внеси реплика | страница <1 1516171819 33> |
Автор | |
xman
Група Регистриран: 24.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 57 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
човечкото тело е ногу комплексно, за да може така едноставно да се каже дека некоа диета функционира безпрекорно, а друга не!
не ми е целта да напаѓам некои размислувања и искуства туку напротив да кажам како јас размислувам. прво да кажам дека немам проблем со тежината, не сум доктор на медицина, а и тоа дека сум дијабетичар подолго време. јас би ги советувал сите кои имат проблем со тежината најпрво да посетат лекар стручњак и тоа од следните области, како шо се по ред: ендокринолог, интернист- специјалист за дигестивни заболувања прво(незнам во мк дали постое и како се вика), па после другите внатрешни органи како црн дроб, жолчка, панкреас етц., а на крај и психијатар. е од кога ќе се најде проблемот, зошто страдате од прекумерена тежина (дијагноза), тогаш ја следите диетата што ќе ви ја препорачат али лекарите, а и немора да значи дека само диетата е решение, туку можно е да биде ногу посложено. да кажам и зошто така мислам: како шо кажав човечкиот организам е комплексна, ја би рекол машина, а и ги има разни модели:)) сакам да кажам дека, за да функционира човекот му се потребни разни материи што се внесуват најчесто преку исхраната и после преку голем број и разни процеси да се доведат у облик каков што може да ги искористе телото. значи ако има голем број на процеси има и големи шанси да заебе (затае) некој од тиа процеси, а како последица да се јаве меѓу другите симптоми и дебелеење! и пошто дебелеењето како симптом може да биде последица на различни проблеми, значи дека и решенијата се различни од случај до случај. воа е општо кажано, колку за идеа, а за поконкретни одговори би требело да се обратите на лекар и да се соочите со реалноста, а не одма да се зафаќате со диета шо може и ќе функционира, а пак да не е решение за вашиот проблем и да дојде до полошо! |
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
marija-92
Сениор Регистриран: 22.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 333 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dieta za 15 dena od klinika za kardiologija
Garancija 100% POJADOKOT e ist vo tekot na 15 dena se konzumira vo 10 casot i se sostoi od ovosje (portokal,krusa,praska,dinja,lubenica-ne smee banana,grozje) dvopek i solja kafe ili caj, no bez seker RUCEK sekoj den vo 15 casot 1 den RUCEK: 1 portokal, 1 vareno jajce, 1 kance kiselo mleko (1/2 l) VECERA: 2 domati, 2 vareni jajvca, salata ili krastavica, 2 dvopeka 2 den RUCEK: isto kako i prviot den VECERA: 125 gr meleno vareno junesko meso, 1 domat, 1 portokal, 1 dvopek i kafe ili caj bez seker 3 den RUCEK: 1 portokal, 1 vareno jajce, 1 kance kiselo mleko, 1 glavica salata ili krastavica VECERA: 125 gr meleno vareno junesko meso, 1 portokal, 1 dvopek +caj ili kafe bez seker 4 den RUCEK: 125 gr kravjo sirenje, 1 domat ili salca, 1 dvopek VECERA: 125 gr meleno vareno junesko meso, 2 domati 1 jabolko 1 dvopek 5 den RUCEK: 200 gr vareno meso ili riba, 1 domat ili salca i 1 dvopek VECERA: 1/2 kg varen zelencuk (morkov, grasak,kompir) 1 vareno jajce 1 domat trae 15 dena znaci ovaa dieta se povtoruva 3 pati a za javorov znam deka e tesko izdrzliva i ako covek ne go smeni rezimot na ishrana vednas gi vraka izgubenite kilogrami.. |
|
marija-92
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
aa i zaboraiv da pisam vecera vo 19 casot
|
|
bond....james b
Сениор Регистриран: 10.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
You live only ONCE!
|
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Марија ја имам држено оваа диета само вегетаријанската верзија. Диетата навистина е супер симнав брзо но има една слаба страна-што после неа го изгубив апетитот.
|
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
marija-92
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
92 godina rodena
|
|
marija-92
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
dietata e na edna komsika i bas i ja pobarav poradi forumov i mislam deka dobro i ide
|
|
zenmaster
Сениор Interceptor Регистриран: 05.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 4262 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas drzam dve - tri dieti odednas , edna mi e malku |
|
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
|
|
superboy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Добар човек Регистриран: 08.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 103 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас не.
Изменето од superboy - 09.Август.2008 во 16:27 |
|
Работата го краси човекот а мрзата го гнаси.
|
|
marija-92
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne, mama drzi i ko so gleam tesko e taka da ja
ne planiram |
|
mrzla
Сениор натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
сум држела...........но веќе не практикувам строги диети........подобро е умерено да јадеш и се да внесуваш во организмот
|
|
mrzla
Сениор натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
држев диети и ослабував ама сегогаш постепено вракаш некое кило.........јас секогаш мислам дека треба да ослабам уште3-5кг...........ама од диетите ми опадна имунитетот,крвта,а имам и проблем со опагање на косата...........сега е касно, ама гледам по здраво да се хранам без претерувања и вечерања
|
|
realna
Сениор Регистриран: 01.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 541 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
da da
|
|
srekata ne e vo parite no nema sreka bez pari, parite se sredstvo ne se sami po sebe cel!
|
|
Внеси реплика | страница <1 1516171819 33> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |