|
КАДE СE ПОЈАВУВА СИЛАТА НА ИСУС ХРИСТУС? |
Внеси реплика | страница <1 2345> |
Автор | ||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Господ не ги сака поносните!
Дали се тоа славјани, американци, македонци, босанци, араби, евреи, афиканци, индијанци, ... тоа не е важно за него. За сите нас е важно да ја научиме духовната законитост на СЛОБОДАТА ГОСПОДОВА и да се упозориме прво себеси па после другите да се чуваат од злото во случајов поноста! Подобро да ми каже некој дека не е убава таа понос одколку животот да ме удри по нос! поздрав до сите а посебно до оние што ја сакаат вечната ВИСТИНА спирос Изменето од spiros - 04.Август.2008 во 23:32 |
||
aladin
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2043 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
izvini kako se veli ,,,,ponos ,,,na makedonski?
i ne tuku pisuvaj gluposti....na temata sto ja postaviv! temata e kade se pojavuva silata hristova!...
|
||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Спирос - има тема за верска поезија. Пишувај таму ако ти е мило во стихови.
Кога коментираш на некоја тема, те молам гледај тоа да биде во рамки на темата... |
||
Do what is right, come what may...
|
||
aladin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
svetoto krstenie e edna od najcestite lokacii kade se pojavuva hristovata sila
|
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Многу силен момент за мене е Исусовото преобразување...
иако прашањето за силата на Исус е лично, како ние го чувствуваме, сепак за мене Преображението пред двата Апостола на Гората и Неговото говорење со Отецот кажуваат се. И за тоа Кој е Исус, и Кој може да Го види Бог Отецот без да падне мртов, и кој е ОН всушност.
|
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Силата Исусова се покажува и во тоа што е љубезен дури со неправедните властодршци! ДУХОТ БОЖЈИ / ЖИВОТО СЛОВО /е ВИСТИНАТА! Те молам за спасение на сите души:не ја бриши,не ја гуши ! поздрав до сите што ја сакаат правдината |
||
Azrael
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Mok nad prirodata- (sopira buri)
Mok nad coveckoto telo - (isceluva) Mok da ja pobedi smrtta - ( voskresna) Mok da dade zivot Mok da go prosti grevot Nemu mu e dadena seta vlast |
||
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !
|
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Неговата сила ја гледаме во доброволното потчинување на волјата на Отецот.
|
||
|
||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Во ЉУБОВТА кон сите што му веруваат, па макар да е таа вера и една микроскопска трунка!
|
||
aladin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ako ja sakas pravdinata .............bidi korekten pravednik........ne pisuvaj se i sesto kolku da se napise..................spiki |
||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Силата на Христос е што храбро и како јагне поднесува неоснована критика, лажги, плукања, удирања, ... дури и смрт! Среќни се сите што одат по неговите стапки! За сите нас се потеше Тој, со крвави капки! Фален да е ГОСПОД спасителот! Изменето од spiros - 12.Август.2008 во 22:10 |
||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Силата на Исус се појавува во нашата трпеливост
|
||
|
||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Така е! Но пред се во НЕГОВАТА! |
||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
melhisedek
Сениор Регистриран: 12.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 225 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
jas sum patot zivotot i vistinata veli nasiot gospodisus hristosbog sleze od nebo i zede coecko telo
|
||
Внеси реплика | страница <1 2345> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |