IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Теорија на Еволуцијата
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Теорија на Еволуцијата

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1314151617 24>
Автор
Порака
invader Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Март.2008
Статус: Офлајн
Поени: 442
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај invader Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јули.2008 во 22:47
па,кога е нешто смешно ,се смеам а ,посмесшно нешто нема од вашата божја теорија.
а,за еволуцијата,па не е тоа нешто што е завршена работа ,затоа е и теорија,треба време ,за да се потврди или не,
а ако некој прифаќа нешто ,здраво за готово,тоа сте вие боговозлјубените,како воопшто може да поверувате во неа,ич не ми е јасно!
Кон врв
Ateist Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Јуни.2007
Локација: Macedonia
Поени: 757
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ateist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јули.2008 во 22:57
Originally posted by deshad deshad напиша:

Полека бе другар, на ваков начин самиот себе се уништуваш. Ти си атеист, што значи не веруваш во Бога,од проста причина што не го гледаш,од друга страна веруваш во она што го гледаш а поготово во она што науката го потврдила. На тој начин ти Атеист си дошол до заклучок дека верата е опиум за народот. Ок, нека е така.Тргни ја сега верата на страна и одговори на прашањево од научен аспект,значи дај ми научно потврден доказ за еволуцијата?

Зарем ти барам премногу?

Не да бараш премногу, туку отаде возможното бараш. Не можам јас да ти раскажам цела теорија на еволуција во две, три, пет реченици. Прочитај малку и кажи во кој дел не се сложуваш. Кога тоа некој (освен некое малку пообразовано теолошки одгоено човече, кој што пробал да искриви фактите) ја побил теоријата и со што и кога. Зарем јас барам премногу ???
Сто пати го поставив тоа прашање и не добив одговор. Освен некојси професор од Белград по фармација и некој турски писател не ми посочивте ниеден. И тоа изнесуваат лични ставови а не аргументи. Кажете ми име на научник кој со конкретен доказ во спротивното докажал дека нема еволуција.

Изменето од Ateist - 22.Јули.2008 во 23:01
Да бидеш верник е исто како да си слеп, а да раскажуваш за светлината (Атеист)
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јули.2008 во 02:02
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
fichot Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Ноември.2007
Поени: 783
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fichot Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јули.2008 во 14:27
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

....и најголемата од сите провалии Провалија меѓу цицачот и човекот

Човекот е цицач. (без разлика што некои одбиваат да цицаат :D) т.е. нема тука провалија.
Кон врв
fileo Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Април.2008
Поени: 165
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fileo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јули.2008 во 15:16
Originally posted by Ateist Ateist напиша:

А кога мислиш ти да одговориш на репликата?????

Originally posted by fileo fileo напиша:

дарвиновата теорија е побиена. има девет научни предавања на кои можете да ги гледате online на овој веб сајт:
http://www.creation6days.com/downloads.php?cat_id=5

овој веб сајт го препорачувам бидејки ги гледав тие предавања со снимки каде што биле да истражуваат и сите пронајдоци кои ги користат како доказ против Дарвиновата теорија. овие нешта обично мислам дека се затаени од атеистичките научници, поправете ме ако грешам ве молам.
денешен стандард за наука е атеизам т.е сите нешта кои се пронајдени и донесени како заклучок донесени се секогаш против постоењето на Бог или поаѓаат од таа точка, иако има многу докази кои покажуваат на Божјо постоење.

Ептен е јако побиена од најголемиот светски научник Др. Мирољуб Петровиќ од Фармацевтскиот факултет во Белград, чија што основна дејност е имунологија. Нема што докази на „место“, ако нечиј личен став е доказ, тогаш веројантно и не треба поголем доказ за постоењето на Бог од постоењето на верници кои во него веруваат.

Има многу докази за постоење на бог,
каде тоа има? Наведи барем еден доказ!!!

Смешно, фармацефт ја побива дарвиновата теорија , Ајде бујрум, има ли авто лакери кои стручно ќе ја побијат дарвиновата теорија?

се прашувам дали воопшто си се обидел да ги гледаш тие предавања? па сега се смееш.
јас барем, дадов нешто кое дава простор за размислување, а тоа што се смееш тоа само покажува дека дури и да сум во право ти нема да го промениш твоето мислење дури и по цена да поддржуваш лажна теорија
Кон врв
fileo Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Април.2008
Поени: 165
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fileo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јули.2008 во 15:21
ако не си знаел, мирољуб петрович е геолог. тоа барем се појавува на почетокот на првото предавање.
да ти кажам во случај да не знаеш.
Кон врв
gospel Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 01.Април.2008
Поени: 405
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај gospel Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јули.2008 во 16:29
САМО РАДИ ИНФОРМАЦИЈА, МИРОЉУБ ПЕТРОВИЧ Е ДОКТОР ПО ГЕОЛОГИЈА, А МОМЕНТАЛНО ДОКТОРИРА МЕДИЦИНА.
ИНАКУ Е ЕДЕН ОД НАЈДОБРИТЕ ГЕОЛОЗИ НА БИВШИТЕ ЈУ ПРОСТОРИ. ГО ЗАСТАПУВА КРЕАЦИОНИЗМОТ. ЈАВНО ГИ ПОВИКУВА СИТЕ КОИ ШТО ЈА ЗАСТАПУВААТ ТЕОРИЈАТА НА ДАРВИНИЗМОТ, НА ТВ ДУЕЛ ДА ДЕБАТИРААТ. ДО СЕГА НЕ СЕ ПОЈАВИЛ НИКОЈ ЗАТОА ШТО ЗНААТ ДЕКА ЌЕ БИДАТ ИЗБЛАМИРАНИ.

Со почит, Госпел.

Изменето од gospel - 23.Јули.2008 во 16:33
Кон врв
KGB Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Март.2008
Поени: 349
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KGB Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јули.2008 во 14:38
Teorijata na evolucijata e realna vo glavite na gordelivite luge.
Кон врв
fiks Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Регистриран: 18.Април.2005
Локација: Македонија
Поени: 24000
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Август.2008 во 18:41

Ами како, секако дека Господ.Не некојси мајмун.

П.С. А мајмунот кој го создал?

А бе господ не само човекот, туку се створил
П.С.С. А господ кој го створил? Дошол од друга планета со летечка чинија.... откако и таму направил се во другите 7 дена......

Полека бе другар, на ваков начин самиот себе се уништуваш. Ти си атеист, што значи не веруваш во Бога,од проста причина што не го гледаш,од друга страна веруваш во она што го гледаш а поготово во она што науката го потврдила. На тој начин ти Атеист си дошол до заклучок дека верата е опиум за народот. Ок, нека е така.Тргни ја сега верата на страна и одговори на прашањево од научен аспект,значи дај ми научно потврден доказ за еволуцијата?

Зарем ти барам премногу?

DESHAD AKO ATEIST NE GO GLEDAL BOGA TI GO GLEDASH? SAMO PORADI TOA SHTO SI VERNIK AKO SI.
DAJ MI I TI DOKAZ DEKA POSTOI BOG.
TE MOLAM NEMOJ DA MI SE POVIKUVASH NA EDI KOJ SI TEOLOZI I DA MI POSTIRASH POSTOVI PO 3 STRANI...
DAJ MI DOKAZ DEKA POSTOI BOG!!!!!!!!!
NISHTO DRUGO NE BARAM!!!!!!!
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена,
само шлаг пена ќе бидеме и можеби
неколку жолти ракии.

Кон врв
Pravoslavie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Октомври.2005
Поени: 1732
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pravoslavie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Август.2008 во 14:42

Теоријата на еволуцијата се појавува (или интензивира) во период кога во светот е во фаза на изградување (или интензивирање) еден политички систем - комунизмот. За нашите стари, тоа бил период во кој како што тие велат “убаво се живеело“. Како малечок паметам дека во тој период работеа и мајка ми и татко ми, платата беше редовна и навистина поминувавме, може да се каже, супер. Но, за оние кои на светот и на животот имале поинаков поглед, тоа било прилично загушливо време, време на стегнатост, време на тоталитаризам, време на владеење со личноста (која суштински е слободна и сака слобода).

Во периодот кога се воспоставувал систем за владеење над личноста, се појавува еден целокупен систем кој дава поинаков светоглед. Имено, се појавува систем на науки, кои тврдат дека СЕ’ што постои, па и луѓето / личностите се резултат на АПСОЛУТНО СЛУЧАЕН ПРОЦЕС на милијарди години еволуција. Веројатно е дека овој систем на науки (биологија, историја, археологија, географија...) не се појавува случајно во периодот на зачетокот/текот на комунизмот, бидејќи целта на целито тој склоп на системи: политика + наука бил да ја обезвредни личноста до тој степен за да може таа да биде обработувана и манипулирана од политичките структури. Имено, ако гледаме на пример во Христијанството, личноста има сериозно голема вредност: содадена е од Бога (а тоа значи дека личноста е мнооооогу скапа и драгоцена), Господ Исус Христос страдаше и маченички го положи Својот Живот (значи уште погооооолеееееееема вредност). Затоа личноста има не само право да се бори и да го брани своето личностно достоинство, туку и (можеби формално неискажана) ОБВРСКА од Оној Кој ја создал и за која Се жртвувал, да се брани и да се бори, зашто личноста е вредна и скапо платена!! Но во еволуцијата принципот е поинаков. Комунистите велат: ти човече и резултат на една аполутна случајност, ти си разумно животно, кај кое што разумот е настанат по еден апсолутно случаен процес, ти не си создаден, туку си случајно настанат и случајно ќе си заминеш од планетава. Бидејќи си животно, погледни во животинскиот свет и ќе видиш дека таму важи правилото: посилниот победува, а за послабиот никој не се жртвува, никој не крева глас, никој не го брани. Сам си препуштен на себе во многу случаи. Грабај алчно(лакомо) колку што можеш повеќе, ништо нека не ти биде свето, само пази се од властите зашто ако те фатат додека правиш зло, тешко тебе! Бидејќи си апсолутна случајност, јади, пиј, весели се денес, зашто утре може да те снема апсолутно случајно.

Ете тоа се дел од приниципите на еволуцијата + комунизмот. Ни од далеку не изгледа убаво. На тоа срамотно ниво ја фрлаат личноста.

Во верата е поинаку. Ем личноста не е еволуирано животно, туку е создадена според Божјиот Обрз и Подобие (сличност), ем личноста има Заштитник - тоа Е Бог (не е препуштена сама на себе), ем личноста има достоинство, ем за неа има личносни принципи, по кои ако се води ќе и’ биде прекрасно, ем животот има смисла и цел (не живееш само за себе и разуздано од денес за утре, туку многу повеќе живееш за доброто на оние што ги сакаш отколку за себе), ем пред тебе е Вечниот Живот, а не само овие неколку десетини години на Земјата, ем...

Изменето од Pravoslavie - 11.Август.2008 во 14:46
Да погледнеме околу нас, таму има МНОГУ СТРАДАЛНИЦИ. Да им помогнеме!
Оди на подфорумот Хуманост на дело
Запамети, ЉУБОВТА ДЕЛОТВОРИ!!
Кон врв
kejt-d-grejt Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Ноември.2007
Поени: 6228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2009 во 17:10

има некои кои тврдат дека човекот постанал од мајмун

мооооже....

јас постанав од полицаец
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2009 во 17:16
i jas sum nastanal od -->среќа i toj od->.среќа..................................milioni godini.................od мајмун

jas licno kje mu oddadam priznanie na toj mojot  мајмун

i ako tuka na forumot dosta cesto radi ovo moe me narekuvaa мајмун ic ne me bole uvo

poarno da sum golem мајмун nego golema LAGA

Изменето од anakin - 15.Јануари.2009 во 17:17
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2009 во 17:22
a sto im fali na majmunite?
sin mi gleda sekoj den eden crtan so majmunceto Dzordz i vcera mi vika - " Mamo onoj cickoto na Dzordz mu rece dete, a Dzordz e majmunce...."
Кон врв
Miki_P Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Ноември.2008
Поени: 985
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miki_P Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2009 во 17:57

Замислете кога некој би не поздравил: „Здраво интелегентни мајмуни, како сте???“, А ние, така, задоволни од поздравот, ќе му отпоздравиме: „Здраво добар мајмуне“!!! - Тоа би било вистинското!!! Ха ха ха.

Господи Исусе Христе, Сине Божји, помилуј нè.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1314151617 24>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,438 секунди.