|
Колку сме спремни да прифатиме нешто различно? |
Внеси реплика | страница <12345 8> |
Автор | |||
seka
Сениор Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Sekoja osoba e nesto posebno, site sme razlicni, barem jas toa taka go gledam i go imam svateno. Dali nekoj e golem, mal, slab, debel, dali nekoj e bogat ili siromav, dali nekoj isto misli kako mene, dali isto custvuva, dali e homoseksualec, kakva boja na koza ima, kakov jazik zboruva itn. od nikogas ne me interesiralo, i od nikogas ne sum gi "etiketirala"! sekogas ostavam razumot sam da odluci, ako ne e na moe nivo ili ako ne se sloguva so site misli ne znaci deka taa osoba ke ja "etiketiram" .... Sekoja osoba e spezialna i edinstvena na svoj nacin, od sekogas sum go akceptirala i respektirala toa
|
|||
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
bi se nadogradila na Mammamd , nekoi razliki mozes da gi prifatis i da gi pocituvas iako ti licno ne bi gi napravil , no nekoi se ednostavno neprifatlivi i za osuda .
Mozem sosema mirno da razgovaram so onie koi ne mi se istomislenici, za zal golem broj od niv ne mozat , a mene licno i ne mi e interesna diskusija so nekoj sto vo se ke se slozi so mene. Najveke od se me nervira koga ke slusnam - praviot covek, ili makedonec .... |
|||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
... ednolicnost=monotonija...
|
|||
Delfin
Сениор Регистриран: 29.Јуни.2005 Статус: Офлајн Поени: 15178 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Токму така , токму за ова напишав реченица две погоре .
|
|||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
... se dodeka e vklucen razumot...razlicnostite se prifatlivi... odnosno nekade i srceto koga e vkluceno... ama onamu kaj shto zatail razumot... kade shto razlicnosta upropastila necj zivot... e toa e neprifatlivo... |
|||
Delfin
Сениор Регистриран: 29.Јуни.2005 Статус: Офлајн Поени: 15178 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Секако ДА. Темата за прифакање или не на различностите е доста широка и може да се разгледува од повеке аспекти . И секако дека Толеранцијата е индивидуална категорија при која секој поаѓа од сопствените принципи при доживувањето на нештата .
|
|||
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Воопшто не е прашање дали и коку сме спремни да прифатиме нешто различно....
Така сие и така ќе биде... Природа... Е на пример ако сите жени личат на Миника Белучи... или Селма Хаек.... Сите мажи ќе бидат пресреќни... Ама ако сите личат на Карла дел Понте... Ај сега...што педери ќе изникнат тогаш... еехеее... Изменето од којсумјас - 07.Август.2008 во 10:55 |
|||
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
многу сакам да запознавам луѓе различни од мене, и тогаш најголем предизвик ми е да ги откријам допирните точки. како кога свират два различни инструмента, навидум различни ноти, а заедно создаваат прекрасна хармонија.
|
|||
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
... cudno e shto i megu kategoriite razlicnosti ima razliki...
... sinoka me iznenadija reakciite na mazite... ...sedejki na kafe... eden gostin-maz se karashe so devojceto koe posluzuvashe...ama na nekolku pati... te bavna bila... te neznaela da sluzi... gi slusham...mazite komentiraat... aman shto maz- zena... cepidlaka... kafgadzija... ovoj bre ne e maz...zena e... samo zenite vaka se karaat... da se smeesh...ama i da placesh... dobro navistina nie zenite sme po kavgadziki...ama zoshto kutrite mazi da ne smeat da se potkaraat... zoshto vednash gi narekuvaat zeni...i zoshto mazite ne gi prifakaat kafgadziite od svojata mashka kategorija.... |
|||
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
taa rabota sto mazite ne prifakjaat kavgadzii vo maska kategorija vlece koreni od prvobitnoto opstestvo. tie bile lovci i morale da deluvaat kooperativno inaku ke ostanele bez ulov. zenite "doma" gi odgleduvale i "vospituvale" decata ili "berele kapini" so "komsivkite". e koga imalo malku kapini se karale, a za toa vreme, kapinite ne mozele da izbegaat. podocna, koga mazite se karale imalo vojna, a koga zenite ze karale - zagoruval rucekot. denes, ... e denes koga sme "ramnopravni" se se izmesa ... na vremeto imalo razlika crno ili belo, sega imas razliki, razliki... kolku i da prifakjas, pak ke ostanat edno cudo neprifatlivi raboti. ete, toa e mojata "nedovrsena antropoloska teorija" Изменето од filmadzijka - 09.Август.2008 во 23:26 |
|||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Pa toa moze da mu dojde neso kao nekoj so jaka limuzina i ti reces : - Mame da mu e*am lopovsko, da se utepa nekade i do deseto koleno air da ne vidi. U stvari toa e neprifakanje na razlicnosti i tie sto se poinakvi od nas sakaat da ziveat, so deka ima mnogu poise pari od nas i on saka da se druzi, pa dajte ne bidete takvi, ukral, golemo cudo, nema drug pat taka da pravi i gotovo
|
|||
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
... e tuka moj Zbunet...Alberto Moravia... si greshka... toa ne e razlicnost... toa e nemok... nishto ne im mozeme... samo mozeme ...ko shto rece ti ...da gi kolneme.. da gi pcueme...do stoto koleno i nanazad...da ni bide polesno na dushata...
... za niv TOLERANCIJATA ke ja nasocime vo pravec na mislata- Gospod da im plati... ... |
|||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ama dusice milo i na niv im e tesko, se izlazale i sea im e krivo, a sovesta gi pece i zatoa nemilosrdno se gorat na Havajsko sonce, a toa bilo najstetno. Ziveat osameni vo ogromni kuki kako na fimovite sto im vlagaat lopovi i ne znaat kade oti ne znaat kolku sobi imaat.Sto ne vleze lopov kaj mene, odma ke go najdam, a baska sto nema sto da zeme
|
|||
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
... ama jas milion pati se povtoriv.... Zbunetiot ne e tolku zbunet... zatoa trk...na pishuvanje... raspustot ne znaci...deka treba da se zaboravi da se cita i pishuva.......
|
|||
Внеси реплика | страница <12345 8> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |