|
ДАЛИ БОГ Е СЛОН |
Внеси реплика | страница <123> |
Автор | ||
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
NE BOGOHULI |
||
str8up
Сениор The Producer Регистриран: 18.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 1492 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
znaci, mi trebaat samo 4 slepi i da pripazam na detalot so pettiot da ne se ubaci...i ke stanam BOG? super |
||
igram ruski rulet od k*rtasak!
Peni Saktivniot |
||
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
PODOLU NAPISANOTO SE ODNESUVA I ZA TEBE
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
анакин, брза, стрејтап, Прочитајте ја прво темата и воведот и потоа коментаријте. Христијаните овде не ја застапуваат идејата дека Бог е Слон, туку обратното, тие ја исмејаваат аналогијата на оние (социолозите, професорите по религија) кои ја користат таа паралела со цецл да докажат дека сите религии водат кон Бог.
Значи доколку и вие сте против оваа аналогија, тогаш сме на иста страна
Затоа не напаѓајте по инерција, туку ајде да навлеземе во суштината на оваа филозофија за досегнувањето на Бог. Држи вода или не? Ако да зошто да, ако не зошто не
Поздрав! Изменето од EvAngelos - 30.Јули.2007 во 03:07 |
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
str8up
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pa da de, i nie kako hristijani ja ismevame analogijata na onie.....samo na poinakov nacin |
||
Peni Saktivniot |
||
str8up
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Inaku jas go procitav, pa potoa komentirav, samo ne site ismejuvaat na ist nacin, neli?
|
||
Peni Saktivniot |
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ok str8up, тогаш се работи за недоразбирање.
btw не знаев дека си христијанин, мило ми е
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
str8up
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
i mene mi e milo sto sum hristijanin, veruvaj
|
||
Peni Saktivniot |
||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Се согласувам во голема мера со Евангелос, но мислам дека искуството на слепите луѓе не може никој да го негира. Барем не нивното сетило за допир. Тие нешто допреле што постои, проблчемот бил во сфаќањето на целината бидејќи биле слепи. Инаку споредбено делови на слонот се навистина како змија, јаже итн. Па сметам дека би било поконкретно да се каже дека сите религии имаат делови од вечната вистина но не целата Вистина која БОГ е!
* * * Јас лично не верувам дека Бог е слон или дека има форма на слон но има една интересна ликиовна илустрација на Ганеша(натприродно суштество со глава на слон тело на човек) кој во хиндуизмот е полу-бог, повеќето хиндуси веруваат дека тој е одстранувачот на сите препреки. Изменето од Majkl - 11.Август.2008 во 14:48 |
||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Сите вистински патишта се влеваат во СОВРШЕНИОТ ПАТ Во него секој со секого е сестра или БРАТ МУДРОСТА БОЖЈА ЧИСТА одсекогаш била, е, и ќе биде иста Од ЉУБОВ кон луѓето се отелотвори ТАА, во ИСУСА ХРИСТА! БОГ преку ГОСПОДА создал се, па дури и секој слон. Да браќа и сестри мили: ТОА Е ОН! Поздрав до сите луѓе а посебно до ЧЕДАТА на мирот БОЖЈИ! |
||
invader
Сениор Регистриран: 13.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 442 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
slON,A?
|
||
在美居住和工作 ——快来参加官方举办的美国绿卡抽奖!
|
||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Patetika vo boja...
|
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Брате јас незнам нити штозначи зборот „патетика во боја“ Но со голема сигурност знам дека во Исус ја отелотвори БОГ, Прачистата Етика Своја! |
||
La Pistolera
Нов член Регистриран: 06.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 12 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
a zaso uvek mora da e slon?
Jas mislam deka e slonica! |
||
Внеси реплика | страница <123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |