IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ДАЛИ ИСУС СЕ РОДИЛ ОД ....
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ДАЛИ ИСУС СЕ РОДИЛ ОД ....

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 161718
Автор
Порака
demon Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 15.Јули.2008
Статус: Офлајн
Поени: 28
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај demon Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јули.2008 во 23:03
Зидарскиии не доликува на модератор да се револтирааа.

за лажго, мммм ќе видиме дали сум или не....

Полека, ја планирам ова да е долга тема, ако не ја блокираш....
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јули.2008 во 23:29
Не се револтирам воопшто... како што гледаш неколку дена веќе активно дискутирам, со должното внимание и почит кон оние кои ја изразуваат истата.
Знам дека планираш да е долга тема, уште од почетокот го разбрав тоа.
Прашањето е дали има смисла да се разговара со некој кој тргнува со лажна информација и намера во самиот корен на дискусијата? На каде може тоа да одведе и што може да роди, освен непријатно чувство на тегоба, породено од измамниот однос на соговорникот? Луѓето тука пишуваат искрено, поминуваат време, се трудат да дадат одговор - не според некакви догми, а според лични разбирања пред се, затоа што (како што кажа Алекс) веруваат дека имаат пред себе искрен соговорник. Кога таа вредност ќе се извади од равенката, што останува?
Затоа, пред да ги расчистуваш "проблемите" на Христијанството, расчисти си ги сопствените проблеми околу личниот идентитет и однос кон овој форум.
Do what is right, come what may...
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јули.2008 во 02:47
Originally posted by demon demon напиша:

Зидарскиии не доликува на модератор да се револтирааа.

за лажго, мммм ќе видиме дали сум или не....

Полека, ја планирам ова да е долга тема, ако не ја блокираш....

Ne be demon ti provociras a na prasanjeto ti bese odgvoreno i ne se pravi sega bez veze na toso koga mnogu dobro znaes deka se ti bese objasneto kako sto treba ...i sto sakas sega ????
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
spiros Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: На пат
Поени: 4490
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јули.2008 во 16:55
Еден БОГ, Еден ДУХ, Едно СЛОВО
Преку Него е се создадено, преку Него оживеано,
преку Него ќе постане се НОВО !

АМИН
Кон врв
meangi Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 31.Јули.2008
Поени: 2
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај meangi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јули.2008 во 10:51
Чедо во Христа воскреснатиот,(Демон) ако навистина сакаш попот повторно да ти дозволи да влегуваш во црквата еве ке ти кажам како тоа и да го сториш. Од разговорот што го имаш прикажано овде се гледа дека не си водел црковен живот, но ако тоа не е за осуда. Во сабота ке отидеш на вечерна богослужба, гледај попот да ја води, и после завршетокот на службата почекај го да ги соблече одеждите и кога ке испадне од олтарот, ќе направиштри метании(длабоки поклони) и ке побараш прошка и ќе кажеш дека се каиш и ке побараш да те исповеда и во согласност од епитимијата(може и да не ти даде, тоа свештеникот ке направи процена) ке се причестиш, несомнено имаш направено хула па и треба да те загрижува, а еве пред да го сториш тоа подготви се и кажи ни кога ке одиш да го сториш тоа за и ние да се молиме за тебе!
Христос посреди нас!

Изменето од meangi - 31.Јули.2008 во 10:53
Кон врв
meangi Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 31.Јули.2008
Поени: 2
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај meangi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јули.2008 во 10:53
“На почетокот беше Словото, и Бог беше словото и словото беше во Бога
се што стана преку него стана и ништо не стана што стана, така беше на почетокот“(Јован. 1,1)
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 161718
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,125 секунди.