|
Библијата и чиста и нечиста храна |
Внеси реплика | страница <1 56789 13> |
Автор | |||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|||
misterX
Сениор Регистриран: 08.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ти ова добро занеш зошто го напиша ама добро е што сега призна дека тоа не е само за муслиманите и дека тоа го има кај сите. Како прво со тоа успеа да ја одбегнеш темата, натера неколку луѓе да ти реплицираат непотребни и да добијат закани за банирање но сепак на крај барем добивме една добра реченица од тебе дека она за кое зборуваш се однесува на сите. Се гледа дека во тебе сепак има нешто правично и тоа ми се допаѓа. А сега да се вратиме на темата!!!
|
|||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
“Инцестот и малолетните бракови или сл. не се случуваат само кај муслимани!!! Запаметиго ова марија и биди реална- свати дека ваквите навреди(подбуцнување во наводници)кон нас муслиманите на луѓе не предизвикуваат да бидеме груби во нашите одговори.“
Токму така Мистер Икс, инцест, малолетни бракови не се склопуваат само кај муслимани. А каде јас тоа напишав дека тие појави се случуваат во ислам? Напишав ли некаде? Не.
А зошто муслиманите мислат дека само за нив се мисли, зошто само вие се пронаоѓате тука, навистина не ми е јасно.
. Е сега-тоа што некои навредуваат и грубо реплицираат, нека се замислат. Не е лошо при тоа наместо на таков одговор да се ракоплеска, да се наситува-да се поучи братот по вера како се води дискусија.
|
|||
|
|||
misterX
Сениор Регистриран: 08.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Спирос, не те разбрав целосно што сакаш да ми кажеш но претпоставувам дека немаше лоши намери. Марија магдалена и ти како да не знаеш дека темата е за јадење а не за женење и мажење. Ам ок тоа е твојот стил само неможам да сватам како носиш едно име на светица а се однесуваш сосема спротивно од тоа што тоа име треба да го претставува. Не е страшно да ги напаѓаш муслиманите но лошо е што тоа го правиш под закрила на некои лоши зборови и на место кое не е соодветно за тоа што го зборуваш. Создаваш конфузија и поради провокациите добиваш несоодветни одговори. Затоа модераторите се приморани да упатуваат закани за банирање до другите членови со што директно им се нарушува правото да зборуваат надвор од темата онолку колку што некој друг ги предизвикува за тоа. Кога си веќе на темата инцести отвориги дневните весници и остани барем еден ден пред телевизија -вести па види кој тоа во оваа држава а и по светов секојдневно ги прави тие гнасни работи(мислам дека последни беа настаните во богомила-велешко и уште некое село во источна македонија). Инцестот и малолетните бракови или сл. не се случуваат само кај муслимани!!! Запаметиго ова марија и биди реална- свати дека ваквите навреди(подбуцнување во наводници)кон нас муслиманите на луѓе не предизвикуваат да бидеме груби во нашите одговори. Темплариус: Ако човек е во пустина и нема што да јаде тогаш нека јаде што ќе најде дур се извлечи од ситуацијата. Тоа незначи дека тоа што го јаде е “храна“ која може да ја конзумира и кога нема да е во опасност. Тоа е замислена ситуација и не му се случува на секој човек. А ако ти сметаш дека можат да се јадат и такви работи тогаш ок. |
|||
deshad
Сениор Регистриран: 13.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 1350 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ok,се извинувам, и ќе настојувам во иднина да одбегнувам дискусии со мариа-магдалена, сем оние неопходните. |
|||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Дешад имаш опомена за лични навреди врз член на форумот.
Забранети се директни дискусии од овој тип и малку претера со последново! Следниот пат ќе те банирам! |
|||
Do what is right, come what may...
|
|||
deshad
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Јас сум на тема, а ако дотичниот си има проблем со мене од секогаш, тоа воопшто не ме засега. Абе мака немам и крај.
Кој се сомнева во исправноста на своите верувања и постапки нека се преиспита.
|
|||
|
|||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Смирете ја дискусијата и назад на тема...
|
|||
|
|||
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ова е навистина крајно навредлив пост. Ако се грозиш од моите постови-тогаш зошто ги читаш? Да констатираш дали е нешто не е во ред со мене? Кој ти дава право да зборуваш за моите настроенија па и да се осмелуваш по ЛП да ми даваш сугестии како да пишувам? И со кога да (не) се дружам?
Јас никаде не го спомнав исламот-ако ти си се препознал некаде тоа не е мој туку твој проблем.
Но да ми зборуваш за “старозаветни гнасотии“-е тоа е веќе нешто друго.
А за отварање посебна тема-имам јас попаметни работи отколку да си играм со тебе. Не мислиш дека треба да оладиш?
|
|||
|
|||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Дешад - не видов никаде спомнат Ислам директно, а од друга страна ти директно го замешуваш Стариот Завет... преиспитај си ги малку своите коментари за да не давам непотребни опомени.
А ако сакате нова тема - слободно - но, се разбира, во рамките на правилата на форумот. |
|||
|
|||
deshad
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Уште еден иритирачки и крајно несериозен и невистинит пост.Уште една инсинуација ,катапултирана со невероватна доза на омраза. Дамо, те читам подолго време и се грозам од твоите постови. Нешто не е во ред со тебе. Не е лошо јас и ти да си отвориме една посебна тема каде со отворени карти ќе дискутираме за сите инсинуации кои сакаш да му ги прилепиш на Исламот.Мене ептен ми звучиш антиисламски настроена. Во што е проблемот? Да не го читаш премногу Стариот Завет па сите тие гнасотии ти оставиле преголем впечаток, па сега сакаш да ги истресеш и да им ги прилепиш на други? Изменето од deshad - 30.Јули.2008 во 17:40 |
|||
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Може ли Бог, Создател на се живо и неживо да создава “нечисти“ работи? Се е очистено-а ние имаме доволно разум за да знаеме што е добро за нас а што не. Нечисти се луѓе кои кои мислат дека се чисти затоа што не конзумираат одредени намирници а прават разноразни гнасотии во името на својата вера и “света книга“. Како на пример, венчавање со деца, венчавање со повеќе жени, инцести во семејствата (бракови со братучеди од прв степен)...Тоа е нечисто пред Бога.
Та за храната, ехее, мало гајле.
|
|||
|
|||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Како прво би му благодарел на БОГА во името ИСУСОВО!
Поздрав до сите а посебно до оние што веруваат на Евангелието на Милоста БОЖЈА спирос |
|||
Внеси реплика | страница <1 56789 13> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |