|
Библијата и чиста и нечиста храна |
Внеси реплика | страница <1 910111213> |
Автор | ||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
toa e vece vo domenot na vkusovi ..... inaku , takvi nesta jadat vo kina i indonezija ...... pa i malezija ......
|
||
deshad
Сениор Регистриран: 13.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 1350 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Пошто сета храна Бог ја направил чиста, ме интересира дали јадете глувци, кучиња, мачки, змии и такви работи?
|
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Апсолутно си во право.
“Не она што влегува низ устата, но она што излегува низ неа“-вееќ е патетично да се потсетуваме, но така е, бидејчи она што излегува од устата е плод на нашите мисли, а само тие може да бидат чисти или нечисти. Зависи какво семе никнало во нашите срца-таков ќе биде и плодот, чист или нечист.
|
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Штом храна не оди во срцето- што делумно се согласум, а оди на место олдредено за неа, тогаш гледајки од тој аспект нема и неможе да има чиста и нечиста храна.
|
||
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
|
||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
se izvinuvam i jas ... iako vo vrska so cista i necista hrana ne sakav nikogo da navredam ... samo napisav svoe mislenje i viduvanje a za edna rabota duri i nesto sto sum imal prilika da go vidam i so svoi oci ...........
|
||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Се е во ред.
|
||
Do what is right, come what may...
|
||
zakon sam
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Нов член Регистриран: 03.Јуни.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 26 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
vo pravo ste se izvinuvam! sum ispomesal nesto ok mislam deka nema vrska i se nadevam ne te navredif? Изменето од zakon sam - 26.Јули.2008 во 22:06 |
||
Edinstvena priznata vera kaj Allah e verata ISLAM
|
||
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Во Дела апостолски, 10, имаме обраќање на Бог кон апостолот Петар со зборовите “Она што Бог го очистил, ти не го сметај за нечисто“, откако претходно, Петар имал вакво видување:
“и го виде небото отворено и некаков сад да слегува кон него како нкое големо платниште, врзано за четирите краишта и се спушташе на земјата, во кое ги имаше сите четвороножни животни, зверови, лазачи и птици небески. И се чу глас кон него:-Петре, стани, заколи и јади! А Петар рече:-Никако Господи оти никогаш не сум јадел погано или нечисто“ И тоа се повторило трипати, а потоа садот се кренал пак кон небото. Бог ја направил чиста сета храна. |
||
|
||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
АКО НЕ СЕ ВРАТИТЕ НА ТЕМА И НЕ ПРЕСТАНЕТЕ СО КОШКАЊЕ - ДВАЈЦАТА ЌЕ ВЕ БАНИРАМ!!! Мирослав - тебе ти е последна опомена ова. Кога пишуваш провокации, не очекувај подобар однос кон тебе. Ако сакаш да докажеш некоја поента, можеш да го направиш на поумерен начин.
Закон - имаш опомена за упатување на закана кон член на форумот (не го видов претходниот пост). |
||
|
||
zakon sam
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Нов член Регистриран: 03.Јуни.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 26 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
zakana i toa kakva ako frlas lagi za bracata muslimani
|
||
|
||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не може да сум рекол дека сум атеист, затоа што сум православен Христијанин, многу многу одамна... Така што - си ме измешал со некого. Немам никаква намера да бришам ништо - бујрум пребарувај низ 2500 поста, ама ќе биде загуба на време - такво нешто никогаш не сум изјавил, ниту помислил.
|
||
|
||
МАРШАЛ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ova e nekakva vrsta na zakana ili sto ? .... go molam moderatorot da go zamoli doticniot sogovornik da se izjasni vo vrska so toa " tesko tebe " ...... |
||
zakon sam
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Nemam mnogu vreme a vecervas sigurno ce go najdam toj post vo tvojata arhiva osven ako ne go izbrises |
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 910111213> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |