|
ДАЛИ ИСУС СЕ РОДИЛ ОД .... |
Внеси реплика | страница <1 15161718> |
Автор | ||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Demon barase primer za Svetata Troica ti dadov. Sega ti mesto toj primer da go vidis, razgledas i komentiras ti si mu se nafrlil na moderatorot zidarski i se obiduvas da gi analiziras negovite veruvanja namesto da se fokusiras na Svetata Troica. Iskreno, jas mislam deka ako si hristijanin i baras proska od Crkvata ( svestenikot koj te izbrkal poradi tvoite konstatacii) nema da se zanimavas so veruvanjata na drugite. Inaku imas uste eden primer za Svetata Troica ( na temata za Trojstvoto ja postaviv) i ako sakas pogledni ja i taa. Ama da bidam iskren, ovie prasanja koi ti si gi postavil ne mi soodvetstvuvaat so tvoite baranja za objasnuvanje na Svetata Troica, poveke mi licat na verska analiza na moderatorot Zidarski. Mozebi gresam, no ke vidime.....ke pokazat vremeto i tvoite postapki. |
||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ti nemas pojma sto zboruvas |
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
demon
Нов член Регистриран: 15.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 28 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Tи навистина немаш поима колку незнаеш !!!
Те прашав прашање на кое ти занеме, па сега ајде ќе коментираме дека јас сум муслиман, ееееј свестисе дека те прашувам треба да ми одговорриш штом си дошол на форум и некој те ставил модератор, ако незнаеш зашто се обидуваш да изигруваш занлец ??? Не сум муслиман, но објанувањата на дешат за Бог најлогични испаднаа, а зидарски во недостиг на објанувања, во моментална ситуација на занеменост ја напаѓа мојата личност наместо да одговори на прашањето !!!! |
||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Postoel Isus i pred toa, kako sto velis ti "gore co Otecot". Potoa slegol na Zemjata i zemal covecko telo, odnosno stanal sin na Deva Marija, otkako Svetiot Duh ja osenal. Vo stariot Zavet na mnogu mesta ke go najdes i Isus ( iako mozebi ne so imeto Isus). Na primer vo Psalm 109 ke vidis deka Isus postoel otsekogas. I Otecot ne go "sozdal" Sinot onaka kako sto go sozdal Adama. Mnogu proroci dolgo pred Hristovoto raganje znaele deka Isus e Bog. Zemi go prorokot Isaija, a istotaka i carot David. Pozdrav |
||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Калифе, зошто се враќаме на истиот муабет. Ти одговорив на прашањето, многу пред да го поставиш (што би рекол пријателот Дешад), конкретно во смислата на Троиството - прашањето ти е погрешно. Затоа што бараш од Бог да си постави услов дека нешто "не може". Односно - прашањето се негира самото себе. Ова е тема која била доста актуелна во средниот век, и особено во раниот период на рационализмот. Преку таа идеја се обидувале да докажат дека е бесмислено Бог да постои. Грешката е во тоа што го поставуваат Бог во човечки термини - како да е тоа чичко некој кој ќе постави планина на ова или на она место, волку или онолку голема. За другото - пак ќе ти речам - не си го прочитал убаво тоа што го пишав, не се претвора Бог во човек, тоа е сосема погрешна констатација, и немам намера да ја објаснувам пак - веќе е објаснето (овој пат, навистина е објаснето и тоа синоќа). |
||
Do what is right, come what may...
|
||
demon
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ете сега од сомнеж во сомнеж, каков калиф бе, каков бакрач, остави рана историја ти реков ми рече, одговори дали Бог може да створи нешто што неможе да го уништи ??? Прашањево е сосем логично и едноставно, па ако имаш објанување одговори, ако немаш ќе ти дадам ја објанување од Библијата, за која поима немаш, а јас сум дошол овде да прашувам да ми објасни некој.... Брука!!!
ако незнаеш не се брукај, навистина ја сметам дека ти поима немаш од интерпретирањето ан хрситијанството, ама ете некој те ставил да бидеш модератор.... |
||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Прашањето е нелогично од простата причина што услов за прашањето е да не може. И едниот и другиот одговор на прашањето ќе значат дека не може. Бог е Семоќен, соодветно, не се однесува прашањето на него. Бог не се ограничува во материјалните рамки, затоа што тој е суштината на постоењето, дури и на материјата.
Ете ти, што да праиш, ваквите необразовани и неначитани како мене го срамат и форумов и Христијанството пред светот... |
||
|
||
gospel
Сениор Регистриран: 01.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 405 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
МНОГУ ПАТИ СЕ УПОТРЕБУВА И СЕ ПОСТАВУВА ЕДНО ПРАШАЊЕ: ДАЛИ БОГ МОЖЕ ДА СТВОРИ КАМЕН ШТО НЕ МОЖИ ДА ГО ПОДИГНИ?
ОДГОВОРОТ Е СЛЕДНИОТ: ДА. МОЖЕ ДА СТВОРИ КАМЕН КАКО ТЕБЕ, КОЈ ШТО НЕМА ДА МОЖЕ ДА ГО ПОДИГНЕ, ДОДЕКА ТИ НЕ МУ ДОЗВОЛИШ ТОА ДА ГО НАПРАВИ. ЗАТОА ШТО БОГ Е СУВЕРЕН БОГ, БОГ КОЈ ШТО ЈА ПОЧИТУВА ТВОЈАТА ДОБРА ИЛИ ЛОША ВОЉА. СЕ ДОДЕКА НЕ МУ ДОЗВОЛИШ ДА ТЕ ПОДИГНЕ ОД ПРАШИНАТА НА ОВОЈ СВЕТ ВО КОЈ СИ ПАДНАТ И ИЗВАЛКАН, БОГ НЕМА ДА МОЖЕ ДА ГО НАПРАВИ ТОА. И ЈАС БЕВ ИСТИОТ КАМЕН КАКО ТЕБЕ, КОЈ ШТО СЕ ВАЛКАВ ВО КАЛТА И ПРАШИНАТА НА ОВАЈ СВЕТ. ОД СВОЈАТА 6 ГОД. ЈА ЧИТАВ БИБЛИЈАТА, ЈА ЗНАЕВ НО НЕ ЈА ЖИВЕЕВ И НЕ МУ ДОЗВОЛУВАВ НА БОГА ДА МЕ ПОДИГНЕ. НО, МУ БЛАГОДАРАМ НА БОГА ШТО ТОЛКУ ВРЕМЕ МЕ ЧЕКАШЕ, МИЛОСТА НЕГОВА БЕШЕ БЕСКРАЈНА ЗА ДА СЕ ОСВЕСТАМ И ДА МУ ДОЗВОЛАМ ДА МЕ ПОДИГНЕ. И ЕВЕ МИНАТИВЕ ПЕТНАЕСЕТИНА ГОДИНИ СУМ ПОДИГНАТ И ИСЧИСТЕН ОД СИТЕ МОИ ГРЕВОВИ. ВО ОЧИТЕ НА БОГА ПОВЕЌЕ НЕ СУМ КАМЕН КОЈ ШТО СЕ ВАЛКА ВО ПРАШИНАТА НА ОВОЈ СВЕТ, ТУКУ ПОДИГНАТ СКАПОЦЕН КАМЕН ВО НЕГОВИТЕ РАЦЕ. Со почит, Госпел. Изменето од gospel - 24.Јули.2008 во 12:28 |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
demon, navistina ne ja razbiram idejata ili logikata na postavenite prashanja.
Sto mislish, dali Bog e semokjen?
Ako velish deka ne e semokjen, togash toj e nekoja tvoja vizija na bog, a ne e Bog.
Ako velish deka Bog e semokjen, togash kako mozhe da se postavi propozicija za dokazhuvanje na Negovata nemokj?
Bog e semokjen i se manifestira preku site neshta koi za nas mozhat da bidat vidlivi ili nevidlivi, razbirlivi ili nerazbirlivi i koi kako Negova kreacija mozhat da bidat sozdadeni vo nivnite limiti soobrazno na izborot sto ke go napravi Toj.
Limitite na Negovite kreacii vo nikoja smisla ne reflektiraat nikakov Bozhji limit ili nemokj.
zidarski mnogu korektno i precizno ja objasni hristijanskata dogma. Toa e odgovorot na tvoite prashanja. Dali ti ja prifakjash ili ne taa dogma ostanuva samo tvoj lichen izbor, a toa nitu ja valorizira hristijanskata dogma, a nitu ja pobiva.
Neprifakjanjeto na hristijanskata dogma ne te pravi hristijanski vernik, no istovremeno ne te sprechuva da bidesh religiozen.
|
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
fileo
Сениор Регистриран: 08.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 165 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
nema potreba da se odgovori na ova prasanje. demon vodi majtap.
i jas ke vodam malku majtap. znam deka so ova ke ispadnam ist kako "demon" postmevac. no nema da se postmevam so Bog no so nerazumnosta ke se potsmevam. ima nesto sto bog sozdal a ne moze da se unisti. a toa e gluposta covekova, pokraj 1000000 dokazi za Bog sepak covekot e bez mozok da razbere nesto ednostavno za Bog, pa togas igraat majtap koga nekoj seriozno ke im kaze za nekoja tema. Bog se pokajal sto go sozdal covekot zatoa sto nema poraveden, nitu eden edinstven, nema koj da go bara Boga. zatoa Bog prati potop i ja poplavi zemjata. sega Bog im dava nova sansa preku Isus i taa ja pogazuvaat. sega doagja den koga Bog ke ja izgori zemjata i ke molkne gluposta i nerazumnosta. ke ostanat so Bog samo onie koi iskreno go baraa i go najdoa. |
||
demon
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
demon
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Размисли пред да ми одговориш, и дајми доказ убедиме дека грешам, не се револтирај и не се распуцувај по форумов, докажими на интелектуално ниво дека незнам дека сум глупав и тн..... Повели.... Изменето од demon - 25.Јули.2008 во 21:35 |
||
Македон
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Demon jas ti dadov eden mal primer za Svetata Troica i ti namseto da go vidis i da go izanaliziras, se nafrlas na moderatorot. Dosega ne se somnevav vo tvojata iskrenost za toa deka ti treba primer za pred svestenikot, ama sega po ovie reakcii ne sum siguren koja ti e celta.
Pozdrav |
||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Демон, не си глупав... ама си лажго! Јавно, отворено и уверено го кажувам тоа!
Прво - провери што беше пишувано на последните 10-тина страници. Јасно беше одговорено на прашањето кое ти го постави во врска со раѓањето на Исус и зачнувањето. Јас одговорив во детаљи и тоа, и објаснив дури како и зошто е можно. Не навлегувам во тоа дали навистина така се случило - секој да си верува сам ако сака. Но, ако ја негираш можноста да се случило, со постулатите кои ги изведовме во дискусијата, ја негираш самата идеја за Бог. Тоа што го наведе на почетокот на целава тема како податок не е точен! Ако беше - ќе одговореше на некои работи кои ги потенцирав уште на почетокот. Нема потреба да се срамиш што си муслиман, ќе ти одговорев и јавно ако кажеше - како што гледаш дискутирав со саати со Дешад, кој е горд што е муслиман и го почитувам тоа. Генерално - расчисти си прво зошто си дојден на форумов, а потоа - вслушај си се во мудрите зборови на пејгамберот и барај си ја вистината... |
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 15161718> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |