|
Статусот на жената во Кyранот |
Внеси реплика | страница <1 3233343536 38> |
Автор | |
deshad
Сениор Регистриран: 13.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 1350 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Незнам воопшто каков асален одговор очекуваш на ова смешно прашање кое си го поставила: Дали жената муслиманка ќе влезе во Џеннетот? (чекај да се консултирам ,сега ме фати во тесно, ептен силно ти е прашањето)
Аха, да,...кхм,кхм, значи вака: Да, жената муслиманка ќе влезе во Џеннетот/Рајот. (ова беше одговор на првото прашање, сега одиме да видиме во твојот пост дали има уште некое прашање) Wow, визата на жената муслиманка за да влезе во џеннетот е статус на хурија која во џеннетот ќе опслужува повеќе мажи - верници. Ах бре маре,до толку да не разбираш основни работи Значи вака, жената нема да опслужува повеќе мажи во џеннетот, туку ќе биде во друштво со својот маж.Жената нема да биде како хуриите, таа ќе биде главна А за ајетите кои што зборуваат за тоа ,дај отвори го к*р,анот, не мора за се да користиш некои антиисламски брошурчиња начкрабани од неписмени луѓе. Мислам дека имаат едно стотина ајети кои што говорат и за жената и за мажот и за сите добри верници кои ќе влезат во џеннетот. Засега ниту јас нема да ти посочам директен цитат, не од друго,туку од тоа што ми стана интересно како ги пренесуваш работите од еден форум на друг. Значи,ако имаш к*р,ан, отвори и види самата дали пишува или не. Секое добро. |
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ej koi se hurii?????
dajte da doznam neso neso mi se interesni a i zborot OPSLUZUVA mi e interesen Изменето од anakin - 23.Јули.2008 во 11:40 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pojasnete opsluzuvanje - tie so znaat - na neukiot jas
|
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
deshad
Сениор Регистриран: 13.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 1350 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Добро маре, нека биде така како што велиш. За да не чекаш да доаѓа друг и да ти дава цитати,пошто си го имала преводот на к*р,анот од Џило,ајде отвори кај сура НИСА ( жени) и прочитај го 124 ајет.Па ако имаш уште нешто, бујрум.
А што рекла Муслима, тоа расчисти го со неа.Очигледно не си ја сфатила добро. |
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Епа тоа велам и јас, Ел Муслима од една страна вели “Navisitna fala mu na Allah za islamot.....i insaAllah da bideme huriji vo Dzennet!!!!“, а Омер вели вака: “Значи вака, жената нема да опслужува повеќе мажи во џеннетот, туку ќе биде во друштво со својот маж.Жената нема да биде како хуриите, таа ќе биде главна“ Има разлика.
Дали е потребен некаков тренинг тука на земјата за да муслиманката стане хурија горе или? Зашто нели хуриите не биле допрени од маж ниту од џин. Ако жената муслиманка овде на земјава е нормално, сопруга, значи “допрена“, дали горе ќе се трансформира во хурија? Мислам, некоја небесна хименопластика и слично?
|
|
|
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
hurija nesto kao furija na spanski ... egzoticna , vatrena , temperamentna
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
OPSLUZUVANJE se bara
eeeeeeeeeeej kazujte so kjutite za takvi raboti???? |
|
|
|
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Значи сопругава од доле се трансформира во хурија горе? Или?
|
|
|
|
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Абе напиши ја ти конкретната работа, така се поткрепува одговор.
|
|
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
OPSLUZUVANJE
|
|
|
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pa gledas deka nikoj ne ti dava odgovor ...... od strav ..... da ne posakas nekoja hurija ..... |
|
МАРШАЛ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
samo posluzuvanje .... hipermarket .........
|
|
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тоа горе, нели, е сега работава е а што со овие што биле верни овде долу, еден вика ќе бидат хурии горе, друг вели хурија е друго, овие сопругиве ќе биле главни...Зар и горе небесен хаос?
|
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 3233343536 38> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |