|
Каде исчезна силата на Исус? |
Внеси реплика | страница <1234> |
Автор | |
ShumadinChe
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 05.Март.2008 Локација: Slovenia Статус: Офлајн Поени: 365 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Bog = Besmrtnost Isus = Na Smrten I sea ke recis Coveckoto Telo Toa mu go dozvoluva na Hristos Moze da bide Smrten, A Gore na Carstvoto Bozjo Hristos e besmrten i ke ti Recam, Togas i nam coveckoto Telo ne predizvikuva Smrt. Ta gore na Carstvoto bozjo i Nie Sme Besmrtni ili Bogovi .!!!!!!!! ???????? I Iskreno Ne vervam vo Basni. |
|
Nothing Remains !!
|
|
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А што има нејасно во ова?! Ти самиот на себе си контрадикторен...
Прашањето ти е во врска со "силата" на Исус... ЕвАнгелос ти објасни многу точно. Телото се разбира дека е смртно. Освен тоа - имаше потреба да умре, за да може да Воскресне и со тоа да ја победи смртта. Ама за почеток - ти дадов линк - седи и читај... |
|
Do what is right, come what may...
|
|
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Шумадинче - ти ова бараш да бидеш баниран или? |
|
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Добро, јасно ни е мали, дека браќата сакаат да ја поправат катастрофата што ја направи завчера, па ти диктираат прашања.
Нели е најубаво ако навистина сакаш да научиш-самиот да отвориш Библија и да прочиташ? Но ти тоа не го сакаш.
Како и да е, силата на Исус не само што не исчезнала, туку Тој доброволно се потчинува на волјата на Отецот како би било исполнето пророштвоти и би настапило спасението.
Не Му било лесно, па дури крвава пот!!! Му течела кога се молел да “Го одмине чашата“-но на крај во полза на Планот доброволно, како јагне оди да се жртвува на крстот.
Можел да биде заменет со друг човек, секако, но Нашиот Бог не е таков подлец да си игра играчки.
А за силата-и денес сме сведоци на чудесни исцелувања и објави.
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
za da procitas i voedno go razberes toa sto si go procital onaka kako sto treba , najprvin treba da e isteras omrazata kon drugata religija od svoeto srce .... ako toa ne go storis , vo toj slucaj se ostanuva samo procitano a nesvateno ..... ponekogas popusto pastirate linkovi ....
Изменето од miroslav_g8 - 23.Јули.2008 во 10:26 |
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ех кога би било бар прочитано а несфатено, ќе се добие објаснение.
Лошо е што е непрочитано и без намера да се сфати, тек да се напише нешто.
|
|
|
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ma od kogo e , mnogu e ..... barem si go kazuvaat svoeto mislenje .... nametnato a ne izgradeno
|
|
deshad
Сениор Регистриран: 13.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 1350 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Видиш како си ово лијепо срочио.Није џаба речено, да је за љубав потребно двоје. П.С. А за погорниов цитат, не коментирам друже СТАРИ, тоа доволно зборува само по себе,па кој сака ,како сака нека си го извртува. Изменето од deshad - 23.Јули.2008 во 11:34 |
|
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ако басните се приказни во кои меѓу другото животните зборуваат...како не веруваш во басни?
Нели по к*ранот мравките зборуваат? А? Зборуваат или не зборуваат?
Треба да веруваш Шумадинче, зашто во спротивно го отфрлаш исламот за што може да бидеш сурово казнет.
|
|
|
|
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мирослав - да не те опоменувам пак... без непотребни провокации!
Назад на тема! |
|
|
|
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ако сум добро информиран во Quran-от пишува дека хазрети Иса(Исус)пејг.а.с. не го распнале туку дека така само им се присторило.
За мене ова има смисла ако се сфати дека Христос се симнал од Небесата, вистинската вечна реалност, во телото на Исус. Исус пребивал во материјалниот свет кој пак не е вечен, а она што не е вечно не може да биде ниту реално во Божјиот ум кој е Вечност. Одтаму во преносна смисла распнувањето и смртта на Исус се привидни(им се присторило дека го прибиле на столб како вели К`уранот)во однос на духовната вечност, бидејќи Христос кој е Дух не може да биде убиен. Убиено може да биде само телото. Силата на Исус не исчезнала, но фаќајќи го Исуса, на Темнината и беше дозволено да се одмери со Светлината - и покрај сите обиди, клевети, мачења и дури убивањето на Исус тој остана верен на Бога - на тој начин, меѓу другото, на Темнината и беше дадена шанса да ја спознае безизлезноста на нејзините тежненија против Бога. Во смисла се` се обиде да направи а сепак не и успеја целта. Со ова мое мислење знам дека повеќето не би се согласиле но така јас верувам, а на форумов треба и има право секој да го каже своето мислење - па ете јас накратко го кажав на оваа тема. Изменето од Majkl - 23.Јули.2008 во 22:20 |
|
misterX
Сениор Регистриран: 08.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Silata na Isus za zal ostana vo nego i vo negovite zborovi.Denes koga site se krstat i zboruvaat za negovata ljubov,se slucuvaat najlozite raboti koe covestvoto gi pameti. svetot odi vo nepovrat a nekoi mislat deka ubavite zborovi za Isus na forumov se dovolni za da dobijat bilet za rajot. Dobro e sto gi znaete zborovite na Isus,sto znaete koja e negovata mok i od kade poteknuva, dobro e sto zboruvate za negovata ljubov i porakata do lugeto no ne e dobro sto site tie raboti ne gi sproveduvate veke 2008 godini posle negovata smrt. Tolku mnogu licemerie ne sum sretnal nikade dosega.Tolku mnogu omraza kon blizniot svoj a kamoli kon nekoj kako mene -Musliman ima vo vas a vie se krstite i se kolnete vo ljubovta koja vi ja preporacuva Isus. Samo sto otvoriv edna tema na koja ima link kade sto popovite gi isprakaat hristijanskite vojnici da masakriraat vo srebrenica,istata vednas bese zatvorena. Dali so toa ni se dava podednakva shansa da dokazeme deka ne smee sekoj da ne poistovetuva so teroristite nas muslimanite? Za sreka ili nesreka youtube ke postoi sekogas i vie dokolku sakate dase uverite deka ne e se kako sto velite, napisete edno ime -Srebrenica i ke vi bide jasno zosto Isus ja izgubil mokta nad lugeto, zosto negovata misija ja isprevrtele onie ki gi vodat negovite sveti crkvi. Bidete malku realni,poglednetego svetot so otvoreni oci i ke vidite deka ne e se taka rozevo kaj vas. Ako trgnete po normite koi Isus gi postavi togas ke mora da se otkazete od 98%od vasite sekojdnevni losi naviki(pienje alkohol, stapuvanje vo seksualni odnosi pred brak,lazenje i kradenje,nepocituvanje na onoj koj ne e kako vas i sto uste ne).Zal mi e sto hristijanite gledaat na isus kako na covek od svetot na modata pa smetaat deka ako nosat lancinja so krst i ako imaat negova tetovaza na teloto ke bidat glavni i se ke im e ok vo zivotot. E ne e taka, vie pravite golema greska i voopstoo ne go pocituvate toj golem covek.
|
|
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Многу грешиш Мистер икс, силата на Исус не е во
ланчињата и крстовите, но во срцата на вистинските христијани. Немој да
генерализираш кога велиш “Tolku mnogu licemerie ne sum sretnal nikade
dosega.Tolku mnogu omraza kon blizniot svoj a kamoli kon nekoj kako
mene -Musliman“.
Исто како што и вие се оградувате од оние кои во име на исламот прават зло, велите, не, тие не се прави муслимани, за тоа сме дискутирале многу пати до сега. |
|
|
|
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Никогаш и не сме рекле дека е се розево кај нас.
Извини, но е вулгарно да ги споредуваш членовите на форумов со некој кој убива и прави злодела. Ако некој не ги почитува Христовите зборови, а при тоа вели дека тоа го прави во Негово Име, тогаш тој има проблем, а не Христијанството. Многу работи се прават и во име на Исламот, па вие велите дека тие не се исламски. Затоа - без обвинувања кон учесниците на форумот и непотребни генерализирања на целата вера! |
|
|
|
Внеси реплика | страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |