IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ДАЛИ ИСУС СЕ РОДИЛ ОД ....
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ДАЛИ ИСУС СЕ РОДИЛ ОД ....

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789 18>
Автор
Порака
deshad Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Мај.2008
Статус: Офлајн
Поени: 1350
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај deshad Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јули.2008 во 22:40
Originally posted by zidarski zidarski напиша:

Убаво викам ја дека не треба да влегуваме во дискусија за Троиството.

Демек со ова му влегуваш в положение на Госпел.Демек има индикации за тоа и во к*р,анот. Жал мие што ќе ве разочарам АМА НЕМА. А за другото појаснив погоре зошто така се употребува заменката, а ти моде ако се држеше до критериумите кои ти ги прилепи Маре на темата за Стариот Завет ќе имаше доблест да го потврдиш мојот одговор,затоа што тоа е така.
А во овој случај...ме разочара
Кон врв
Македон Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Регистриран: 20.Јули.2008
Локација: Macedonia
Поени: 9928
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јули.2008 во 22:41
Vidi vaka, Svetata Troica e malku teska za razbiranje, posebno za pripadnicite na drugite religii( sto e sosem normalno neli-barem spored mene). A toa deka nie si veruvame vo principot koj go kaza ne se soglasuvam, zatoa sto seto nase veruvanje ne e spored toa kako na nekoj ke mu se soni noke, tuku e potkrepeno so citati od Biblijata i so mosne seriozen priod kon toa prasanje od strana na Svetata Crkva.

A za ponatamosno prodolzuvanje na diskusijata se solgasuvam, samo kazi tema, potocno postavi ja , za da bide se vo soglasnost so redot i poredokot na ovoj forum. I ne se raboti za doblest tuku za dobra volja i megusebna pocit...sto se nadevam site ke ja pokazeme.

Pozdrav
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јули.2008 во 22:50
Originally posted by deshad deshad напиша:

Originally posted by zidarski zidarski напиша:

Убаво викам ја дека не треба да влегуваме во дискусија за Троиството.

Демек со ова му влегуваш в положение на Госпел.Демек има индикации за тоа и во к*р,анот. Жал мие што ќе ве разочарам АМА НЕМА. А за другото појаснив погоре зошто така се употребува заменката, а ти моде ако се држеше до критериумите кои ти ги прилепи Маре на темата за Стариот Завет ќе имаше доблест да го потврдиш мојот одговор,затоа што тоа е така.
А во овој случај...ме разочара

Де бе Дешаде, мора ли стално негативен контекст да ми наоѓаш... сакав да кажам - подобро е да не навлегуваме во дискусија за Троиството, зашто пак ќе почнат старите дискусии и расправии, а добро знаеме дека никаде нема да не одведат... имаме веќе искуство со тоа. Никаде и никогаш не сум рекол, нити помислил дека во к*ранот има Троиство...
Do what is right, come what may...
Кон врв
gospel Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 01.Април.2008
Поени: 405
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај gospel Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јули.2008 во 23:19
ДЕШАД,

Е ПА НИЕ ВЕЛАМ ДЕКА НЕ Е ТАКА. НИЕ МИСЛАМ ПОИНАКУ ОД ВАС.

АКО И к*рАНОТ ГО РАЗБИРАТЕ КАКО ШТО НИЕ НАПИШАВ, ТОГАШ СТЕ СВРШИЛЕ ГОЛЕМА РАБОТА.

(инаку каде што стои НИЕ треба да биде ЈАС)

ова го напишав од почит кон соговорникот, па затоа користев Ние и Вие.

Изменето од gospel - 21.Јули.2008 во 23:22
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај deshad Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јули.2008 во 23:48
Originally posted by gospel gospel напиша:

ДЕШАД,

Е ПА НИЕ ВЕЛАМ ДЕКА НЕ Е ТАКА. НИЕ МИСЛАМ ПОИНАКУ ОД ВАС.

АКО И к*рАНОТ ГО РАЗБИРАТЕ КАКО ШТО НИЕ НАПИШАВ, ТОГАШ СТЕ СВРШИЛЕ ГОЛЕМА РАБОТА.

(инаку каде што стои НИЕ треба да биде ЈАС)

ова го напишав од почит кон соговорникот, па затоа користев Ние и Вие.

Се гледа дека си ги испомешал лончињата во главата,ама нејсе постов нека остане како сведоштво на твојата интелигенција и разбирање на арапската граматика, која овде маестрално глупо ни ја преведи на македонски.

П.С. Уште да се обидеш да му вметнеш падежи на македонскиот јазик ќе бидеш печен за Нобеловата награда.
Кон врв
gospel Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 01.Април.2008
Поени: 405
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај gospel Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јули.2008 во 23:58
Јас ништо не преведив сам од себе. Како што ми го објасни, така и го преведов....
...и навистина глупо излезе.

А за тоа кој ги испомешал лончињата во главата, се гледа според објаснувањата...

Со почит, Госпел.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај deshad Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јули.2008 во 00:00
Originally posted by gospel gospel напиша:

Јас ништо не преведив сам од себе. Како што ми го објасни, така и го преведов....
...и навистина глупо излезе.

А за тоа кој ги испомешал лончињата во главата, се гледа според објаснувањата...

Со почит, Госпел.

Ха,хаха, ајде нека стои како што е.Оние кои се разбираат ќе сфатат кој погрешил. Да ја оставиме темата да си тече понатака...

Секое добро.
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јули.2008 во 02:04
Alo bre muslimani vie ne ste go razbrale i nema da go razberete Svetoto Trojsvo kako sto pak nie nema da razberem nekoi raboti za vasata religija .....pa dajte bre dosta vece ko pijani tuka se zanesuvame so trojstvoto dajte da diskutirame za nesto drugo zasto ovaa diskusija ce vodi samo kon novi banovi plukanja i navredi ....
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај deshad Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јули.2008 во 11:57
Originally posted by Templarius Templarius напиша:

Alo bre muslimani vie ne ste go razbrale i nema da go razberete Svetoto Trojsvo kako sto pak nie nema da razberem nekoi raboti za vasata religija .....pa dajte bre dosta vece ko pijani tuka se zanesuvame so trojstvoto dajte da diskutirame za nesto drugo zasto ovaa diskusija ce vodi samo kon novi banovi plukanja i navredi ....

]"Верата е здрав разум, а секој оној што нема здрав разум нема ни здрава вера." (Алија р.а. - четвртиот исламски праведен халифа / владар )
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јули.2008 во 12:06

Што дочекавме, муслимани да ни кажуваат за Тројството.

Имаш право, ова само води до уште поголема нетрпеливост, особено од страна на муслиманите на кои Тројството им е прво на удар во секоја дискусија на тема “Вера“. Никој никого овде нема да убеди некого дека сопственото верување е најточно, колку и да плука и да омаловажува.

Тројството е христијанскиот концепт за Бог, и ТОА Е ТАКА. Безброј пати взалудно објаснето, аргументирано....

Во најмала рака, она што може да го сторат оние кои имаат поинаков концепт за Бог е барем да ги почитуваат верувањата на оние чиј концепт е заснован на Тројството.

МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај deshad Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јули.2008 во 12:14
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Што дочекавме, муслимани да ни кажуваат за Тројството.

Имаш право, ова само води до уште поголема нетрпеливост, особено од страна на муслиманите на кои Тројството им е прво на удар во секоја дискусија на тема “Вера“. Никој никого овде нема да убеди некого дека сопственото верување е најточно, колку и да плука и да омаловажува.

Тројството е христијанскиот концепт за Бог, и ТОА Е ТАКА. Безброј пати взалудно објаснето, аргументирано....

Во најмала рака, она што може да го сторат оние кои имаат поинаков концепт за Бог е барем да ги почитуваат верувањата на оние чиј концепт е заснован на Тројството.

Ги почитуваме вашите верувања, но не го почитуваме начинот на кој тоа го објаснувате. Еден еднаш рече дека Светиот Дух не бил Господ.Друг рече дека Исус не е Господ, трет рече: Не бе, Исус е само Божји син,четврт рече : Сите тројца се едно, а сето тоа е Исус Христос нашиот Господ. Ова се христијански толкувања, а не муслимански.

Ако ние муслиманите за БОга имавме толку различни концепти помеѓу себе, верувај дека исти прашања ќе слушавме и од ваша страна. Затоа токму така, немојте да дозволувате муслимани да ви го објаснуваат концептот на Тројството, соберете се , и решете еднаш што представува за вас Тројството и излезете со заеднички став. Се додека помеѓу христијанските деноминации има разлика во толкувањето на ОСНОВНИОТ ФУНДАМЕНТ НА ВЕРАТА, тогаш нешто не е во ред со тој концепт.

Секое добро.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јули.2008 во 12:27
Бектеши, Шиити, Сунити...не знаев дека кај муслиманите имало единствени толкувања. Зар Шиитите не се дел од вашиот умет? Па што се колат со Суните?
Решете си ги прво прашањата со вашите концепти, па потоа занимавајте се со христијанските деноминации.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај deshad Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јули.2008 во 12:33
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Бектеши, Шиити, Сунити...не знаев дека кај муслиманите имало единствени толкувања. Зар Шиитите не се дел од вашиот умет? Па што се колат со Суните?
Решете си ги прво прашањата со вашите концепти, па потоа занимавајте се со христијанските деноминации.

Ете, во твојот очај пак напиша да не речам глупост. Прашај било кого од спомнатите за концептот на Бога, сите до еден ќе ти речат ДЕКА ТОЈ Е ЕДЕН. Значи, разлика нема. А КАДЕ СТЕ ВИЕ?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јули.2008 во 12:40

Да беше вашиот концепт в ред и добар, немаше да имате такви катастрофални проблеми со “уметот“.

Нешто затаило, нели?
Не ќе да е се до лидерите, нафтата, експлоатацијата...Сите муслимани по светот имаат исти проблеми....Пак има нешто тука и со верувањето, к*ранските одредби...нешто затаило овде.намигнување

А каде сме ние? Ти убаво знаеш.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789 18>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.