|
Ваша поезија |
Внеси реплика | страница <1 99100101102103 146> |
Автор | |
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
trinity
pocetok sam sum opkruzen so nepoznati sliki zborovi lugje figuri nemam orientacija ne znam kade e dolu ne znam kade e gore kade sum zivot li e ova ili neshto drugo nepoznato novo vreme pocnuva da tece rastam razbiram cuvstvuvam naogam odgovori ova e zivot go ziveam doaga dobro doaga losho pagam no stanuvam odam samo napred se pojavuvash ti magepsan sum dozivuvam nedoziveano se budam od son go ziveam sonot ti si blisku no ne do mene te baram te nudam ti begash se vrakash se somnevash vo mene no sega si do mene sega sme dvajca sega sme zaedno imame se no fali neshto za da ne bideme dva dela za da bideme edno celo doaga i posledniot del sega sme trojstvo vo eden del ljubov e tretiot del go naogame toj del sega sme zaedno kako edno celo sostaveno od mene tebe ljubovta |
|
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
Pentakostalec
Сениор Регистриран: 11.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 583 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Po celi nokaji zaludni tekstovi,solzi do zori
koga kje si ostaven sam boli a srceto se bori Ljubovta e custvo a sekoj covek osekja custva vo polsedno vreme sum vo situacia gusta ko ljubovta da e pusta sae plasam da sakam,a sakam da sakam da li ima spas??? Koga kje se varatam na minatoto gledam deka srekja nemam jas skrseno srce,ne uabavi momenti vistinska tortura sekoja nova vrska vo mojot zivot e vistinska bura Saamotiata me ubiva se baram okolu no mene me nema sekoj moj tekst e moja nova ljubovna tema Ima li podobri migovi,ima li na oava Kraj Posakuvam na momenti da se najdam vo Raj BtW:mozev podobro na brzina bese aj da vidam vie:D kje napisam i podobro |
|
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Проста песна
Мртва војска. Бело знаме. Изменето од filmadzijka - 26.Јули.2008 во 22:35 |
|
...Well...
Сениор ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
FIRE or ICE Some say the world will end in fire some say in ice ...from what I've tasted of yours desire I hold with those who favor of fire
But if I had to perish twice I think I know enough of hate ...to say that for destruction ice is also great and would suffice
I wish I could promise to lie in the night and my heart sinks lower under the sod I guess...sometimes, it all... has to be left to God
When I see birches bend to left and right I like to think some boy’s been swinging them ...but swinging doesn’t bend them down to stay
. . . And they seem not to break... though once they are bowed... So low... for long, they never right themselves You may see their trunks arching in the woods ...After a rain... please don't do this to me again... cause love doesn't live in a house of ice and pain... Изменето од ...Well... - 19.Јули.2008 во 07:49 |
|
ПодВодно
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
x x x
vozduhot treperi, se branuva bez vetar. vo nebesnoto more - samo eden brod. soncevoto edro zaslepuva. Изменето од filmadzijka - 19.Јули.2008 во 15:02 |
|
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
vrakanje
drvo i staklo,gledam pred mene ukrasi i knigi,spomeni i sliki korici vo koi se pishuva za ljubov ispolneti od mene,pred godini mnogu likovi od segde se vlecat vo nokta potsetnik na mnogu pominati snishta prashanja stojat postaveni od niv jas zalam mnogu no odgovor nemam nasproti mene gledam lik vo nokta toa si ti so izmoren pogled stoish i me gledash so tvoite oci od koi kako od izvor solzi tecat ne placi,ne placi ljubov moja pomina losho dobro ke dojde tuka sum sega za tebe vecno dodeka dishe moeto telo Изменето од fiks - 16.Септември.2008 во 13:44 |
|
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
fleur de lis
Нов член Регистриран: 01.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 25 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Дојди и љуби ме… Дојди и љуби ме… Љуби ме да се одморам од сонот кој умира кога денот се раѓа. Дојди и љуби ме… Љуби ме да се смирам како далга на брегот од животот твој. Дојди и љуби ме… Љуби ме да ја пополнам празнината што ја прегрнувам. Дојди и љуби ме… Љуби ме да го отворам цветот на возбудливи мириси пред трепетот на твоите воздишки. Дојди и љуби ме… Љуби ме да ја избркаме тишината што пее додека ние молчиме. Изменето од fleur de lis - 20.Јули.2008 во 05:37 |
|
...''beauty rejoices, not those who possess it, but those who are capable of loving it and worshipping it''...
|
|
ПодВодно
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
х х х
исток-запад, запад-исток, зенитот е само миг - пропуштен |
|
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
СРЕДБА
Те видов, по два, или три века, пак те видов - Некој ги избришал нотите на утринското адаџо што потскокнуваа како мали лотки по далгите на твоите езерца кога плетевме килим од миризливите акорди на немирот бележани со сончевиот белег од пупката на неотворениот сон во едно време на кое намерно не му дадовме име оти сите имиња ги разименуваше во речникот на нашиот занес... Музико моја, По вторпат согорувам во твојата совршеност... |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Te sakam
veke vekovi mnogu seuste te sakam vo ovoj zivot i niednas ne propustiv da te sakam vo nieden zivot prethoden. Bolka i radost vozvisena seuste niz veni mi plamti od pomisla sama na tvojata slika vo umot moj vrezana. Te guskam vo misli ili na jave sekoj procut na sto bilo tvojot miris go nosi eden i edinstven prv i posleden. Изменето од zbunet - 20.Јули.2008 во 20:46 |
|
SAVANT
Нов член Регистриран: 09.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Нема веќе сон нема веќе насмевки
Каде ќе бидеш ако не тука? Со кого ќе бидам ако не со тебе? Како да чекорам без да ме водиш? Како да зборувам без да ме прашаш? Каде ли си? Дали ти исчезна или пак јас се изгубив? На овој ден на ова место, јас и ти пред години Но сега, но сега Каде ли си? И секогаш е исто, се е исто Јас сум таа истата, а ти, а ти... Каде ли си? Нема веќе сон нема веке насмевки. Сајот згасна, но не и мислата. Бевме се, а сега не е повеќе ноќта прекратка, таа сега е долга како година. Се прашувам како времето помина? Како животот продолжи? сама во агонија, се прашувам и сама одговарам Нема веќе допири нема веќе сомнежи. Те нема тебе! А и јас веќе самата себеси се изгубив... За оној кој знае дека постојано се прашувам каде е |
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
КУФЕРИ
Спакувани мисли во кеси од лушпи Што дехидрирале под сонцето на гревот, Ноќта го крие патот до следната станица На безгрешната проценка на стравот За можните измами на знакот Што покажува свиок во лево: Опасностите се составен дел од играта Во која правилата се заменуваат со сопки А играчките се факти со гиљотирани глави... Тешки се куферите Носачот отишол на чаша пиво... |
|
|
|
ПодВодно
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
х х х
Приквечер накитена со сенки од летачки цветови. Каде спијат дење ноќните пеперуги? |
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ДОЛГ
(На најсаканата) Стои времето -вода застоена, Бигор зборот дури мудрува Стои времето Зрак скаменет во мислата, Во лабораторијата на зборот... Лагите пеат сини псалми За гордите ангели на немоќта Вистината има вкус на забрането овошје Што скапува на дрвото Над гладниот опул на лудоста, Во лабораторијата на зборот... Посети ме Кога времето повтор ќе потече, Кога бигорот ќе стане килибар, Кога зракот ќе се усили во мракот, Посети ме во лабораторијата на зборот И потсети ме дека ти должам плод Од забранетото овошје... Не бери гајле и ако последниот е ... |
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 99100101102103 146> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |