|
ДАЛИ ИСУС СЕ РОДИЛ ОД .... |
Внеси реплика | страница <1 56789 18> |
Автор | ||
deshad
Сениор Регистриран: 13.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 1350 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Демек со ова му влегуваш в положение на Госпел.Демек има индикации за тоа и во к*р,анот. Жал мие што ќе ве разочарам АМА НЕМА. А за другото појаснив погоре зошто така се употребува заменката, а ти моде ако се држеше до критериумите кои ти ги прилепи Маре на темата за Стариот Завет ќе имаше доблест да го потврдиш мојот одговор,затоа што тоа е така. А во овој случај...ме разочара |
||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Vidi vaka, Svetata Troica e malku teska za razbiranje, posebno za pripadnicite na drugite religii( sto e sosem normalno neli-barem spored mene). A toa deka nie si veruvame vo principot koj go kaza ne se soglasuvam, zatoa sto seto nase veruvanje ne e spored toa kako na nekoj ke mu se soni noke, tuku e potkrepeno so citati od Biblijata i so mosne seriozen priod kon toa prasanje od strana na Svetata Crkva.
A za ponatamosno prodolzuvanje na diskusijata se solgasuvam, samo kazi tema, potocno postavi ja , za da bide se vo soglasnost so redot i poredokot na ovoj forum. I ne se raboti za doblest tuku za dobra volja i megusebna pocit...sto se nadevam site ke ja pokazeme. Pozdrav |
||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Де бе Дешаде, мора ли стално негативен контекст да ми наоѓаш... сакав да кажам - подобро е да не навлегуваме во дискусија за Троиството, зашто пак ќе почнат старите дискусии и расправии, а добро знаеме дека никаде нема да не одведат... имаме веќе искуство со тоа. Никаде и никогаш не сум рекол, нити помислил дека во к*ранот има Троиство... |
||
Do what is right, come what may...
|
||
gospel
Сениор Регистриран: 01.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 405 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ДЕШАД,
Е ПА НИЕ ВЕЛАМ ДЕКА НЕ Е ТАКА. НИЕ МИСЛАМ ПОИНАКУ ОД ВАС. АКО И к*рАНОТ ГО РАЗБИРАТЕ КАКО ШТО НИЕ НАПИШАВ, ТОГАШ СТЕ СВРШИЛЕ ГОЛЕМА РАБОТА. (инаку каде што стои НИЕ треба да биде ЈАС) ова го напишав од почит кон соговорникот, па затоа користев Ние и Вие. Изменето од gospel - 21.Јули.2008 во 23:22 |
||
deshad
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Се гледа дека си ги испомешал лончињата во главата,ама нејсе постов нека остане како сведоштво на твојата интелигенција и разбирање на арапската граматика, која овде маестрално глупо ни ја преведи на македонски. П.С. Уште да се обидеш да му вметнеш падежи на македонскиот јазик ќе бидеш печен за Нобеловата награда. |
||
gospel
Сениор Регистриран: 01.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 405 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас ништо не преведив сам од себе. Како што ми го објасни, така и го преведов....
...и навистина глупо излезе. А за тоа кој ги испомешал лончињата во главата, се гледа според објаснувањата... Со почит, Госпел. |
||
deshad
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ха,хаха, ајде нека стои како што е.Оние кои се разбираат ќе сфатат кој погрешил. Да ја оставиме темата да си тече понатака... Секое добро. |
||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Alo bre muslimani vie ne ste go razbrale i nema da go razberete Svetoto Trojsvo kako sto pak nie nema da razberem nekoi raboti za vasata religija .....pa dajte bre dosta vece ko pijani tuka se zanesuvame so trojstvoto dajte da diskutirame za nesto drugo zasto ovaa diskusija ce vodi samo kon novi banovi plukanja i navredi ....
|
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
deshad
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
]"Верата е здрав разум, а секој оној што нема здрав разум нема ни здрава вера." (Алија р.а. - четвртиот исламски праведен халифа / владар ) |
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Што дочекавме, муслимани да ни кажуваат за Тројството.
Имаш право, ова само води до уште поголема нетрпеливост, особено од страна на муслиманите на кои Тројството им е прво на удар во секоја дискусија на тема “Вера“. Никој никого овде нема да убеди некого дека сопственото верување е најточно, колку и да плука и да омаловажува.
Тројството е христијанскиот концепт за Бог, и ТОА Е ТАКА. Безброј пати взалудно објаснето, аргументирано....
Во најмала рака, она што може да го сторат оние кои имаат поинаков концепт за Бог е барем да ги почитуваат верувањата на оние чиј концепт е заснован на Тројството.
|
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
deshad
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ги почитуваме вашите верувања, но не го почитуваме начинот на кој тоа го објаснувате. Еден еднаш рече дека Светиот Дух не бил Господ.Друг рече дека Исус не е Господ, трет рече: Не бе, Исус е само Божји син,четврт рече : Сите тројца се едно, а сето тоа е Исус Христос нашиот Господ. Ова се христијански толкувања, а не муслимански. Ако ние муслиманите за БОга имавме толку различни концепти помеѓу себе, верувај дека исти прашања ќе слушавме и од ваша страна. Затоа токму така, немојте да дозволувате муслимани да ви го објаснуваат концептот на Тројството, соберете се , и решете еднаш што представува за вас Тројството и излезете со заеднички став. Се додека помеѓу христијанските деноминации има разлика во толкувањето на ОСНОВНИОТ ФУНДАМЕНТ НА ВЕРАТА, тогаш нешто не е во ред со тој концепт. Секое добро. |
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Бектеши, Шиити, Сунити...не знаев дека кај муслиманите имало единствени толкувања. Зар Шиитите не се дел од вашиот умет? Па што се колат со Суните?
Решете си ги прво прашањата со вашите концепти, па потоа занимавајте се со христијанските деноминации.
|
||
|
||
deshad
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ете, во твојот очај пак напиша да не речам глупост. Прашај било кого од спомнатите за концептот на Бога, сите до еден ќе ти речат ДЕКА ТОЈ Е ЕДЕН. Значи, разлика нема. А КАДЕ СТЕ ВИЕ? |
||
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да беше вашиот концепт в ред и добар, немаше да имате такви катастрофални проблеми со “уметот“. Нешто затаило, нели?
Не ќе да е се до лидерите, нафтата, експлоатацијата...Сите муслимани по светот имаат исти проблеми....Пак има нешто тука и со верувањето, к*ранските одредби...нешто затаило овде.
А каде сме ние? Ти убаво знаеш.
|
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 56789 18> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |