IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Теорија на Еволуцијата
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Теорија на Еволуцијата

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1112131415 24>
Автор
Порака
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јули.2008 во 08:44
Хаха... Пак зборуваме за баби и жаби. Ако мислиш дека образот Божји се однесува на физичкиот изглед на човекот, многу се лажеш... Се однесува на Духот, на нематеријалното. Тоа е подобието наше на Бога и тоа е нашата врска со Него.

Обраќањето во множина е знак на почит кој е присутен во сите старо-еврејски записи.
Do what is right, come what may...
Кон врв
Ateist Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Јуни.2007
Локација: Macedonia
Поени: 757
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ateist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јули.2008 во 09:30
Originally posted by zidarski zidarski напиша:

Хаха... Пак зборуваме за баби и жаби. Ако мислиш дека образот Божји се однесува на физичкиот изглед на човекот, многу се лажеш... Се однесува на Духот, на нематеријалното. Тоа е подобието наше на Бога и тоа е нашата врска со Него.

Обраќањето во множина е знак на почит кој е присутен во сите старо-еврејски записи.

Почит кон сам себе???? ајде те молам
Контрадикторност со твојот претходен исказ

Изменето од Ateist - 21.Јули.2008 во 09:36
Да бидеш верник е исто како да си слеп, а да раскажуваш за светлината (Атеист)
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јули.2008 во 09:44
Во 1 Мој.1: 1 - 2, се вели дека по создавањето на земјата, истата “беше безоблична и парзна, и имаше темнина над бездната, Духот Божји лебдеше над водата“

Во 1 Мој.26 Бог, по создавањето на небото, земјата, вегетацијата, сонцетп, месечината...вели “Да создадеме човек според нашиот образ и подобие...“

Значи концептот за Тројството го гледаме уште при самото создавање (Синот е испратен подоцна).
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
deshad Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Мај.2008
Поени: 1350
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај deshad Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јули.2008 во 12:41
Јојјјјјј,како само излазите из оквира теме.
Ќе ве молам да се држите до темата,вашите несогласувања решете ги на соодветна тема.

Ова беше модераторски призвук.

Атеист, те прашавме дали можеш научно да ни ја потврдиш Дарвиновата Теорија а ти си запнал за некои Библиски цитати. Има или нема објаснување за оваа теорија? Ајде интелектуалецу, размрдај се?
Кон врв
fileo Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Април.2008
Поени: 165
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fileo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јули.2008 во 13:06
дарвиновата теорија е побиена. има девет научни предавања на кои можете да ги гледате online на овој веб сајт:
http://www.creation6days.com/downloads.php?cat_id=5

овој веб сајт го препорачувам бидејки ги гледав тие предавања со снимки каде што биле да истражуваат и сите пронајдоци кои ги користат како доказ против Дарвиновата теорија. овие нешта обично мислам дека се затаени од атеистичките научници, поправете ме ако грешам ве молам.
денешен стандард за наука е атеизам т.е сите нешта кои се пронајдени и донесени како заклучок донесени се секогаш против постоењето на Бог или поаѓаат од таа точка, иако има многу докази кои покажуваат на Божјо постоење.
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јули.2008 во 15:41
Originally posted by Ateist Ateist напиша:

Originally posted by Templarius Templarius напиша:

Ako ti veruvas deka si nastanal od majmun veruvaj si, jas na edno mesto ubavo ti obrazloziv nekoi raboti no ti tvoeto ego izgleda go ljubis povece od se drugo kako i da e, veruvaj si deka si nastanal od majmun no fakt e deka toa veruvanje e samo teorija koja ne e dokazana i nemoj sega kako lud vo zid so glava ne bidue taka i ne idi vo krajnost da ja navreduvas Deva Marija, zasto bi go napravil toa samo zatoa sto ti ne veruvas vo toa, i, sto ce dobies od toa koga ce go napravis, vsusnost sto voopsto ce dobies od seto toa sto ovdeka go kazuvas - nisto.....ti si ateist koj veruva deka nastanal od majmun, kraj, znaci ti si imas svoe veruvanje - respect kon nego no i ti respektiraj go veruvanjeto na drugite...mozeme da se ubeduvame so denovi edno te isto ce bide taka da ako ti mislis deka teba da se veruva na Darvin veruvaj mu, jas pak mislam deka treba da veruvam na Biblijata ce si veruvam ....i taka toa odi mori...

1. Кој те повика на ова да ми реплицираш? Го виде ли твоето име во репликата? Кај се најде ти погоден за да ме цитираш, не те спомнав тука.
2. Кај мене нема верување дека потекнувам од било што, точно знам дека потекнувам од моите родители а ако ти мислиш дека си дете на бог, значи уште едно безгрешно зачнување.
3. Респект , појма немаш што е тоа, ниту „Р“ немаш од респект кон другите што мислат поинаку од тебе.
4. Научи се да пишуваш на македонски како и другите македонци овде, а моето его..... остави ми го мене, мојот став за Дева Марија не може да ми го смени никој, понајмалку ти, недораснато и зелено дерле.
5. Ниту ти, ниту некој друг верник од стилот на Евангелос и слични немате право да кажувате како ние сме некакви верници во нешто. Ние сме неверници и не прифаќаме догми. Не „веруваме“ во Дарвин, туку сме убедени во теоријата врз основа на некои откритија и научни сознанија. А ти си верникот кој што верува без приговор (догма).
6.

...i taka toa odi mori...

Така со мајка ти да зборуваш

Poleka smiri se, malku si konfuzen vo tvoeto furiozno nastapuvanje, nikoj ne se plasi od tvojot ostar jazik, kako i da e ti veruvas vo Darvnovata teorija ili ne ????
Vo celoto tvoje izlaganje velis deka veruvas - a sega velis deka ne veruvas vo nisto ?????
Ne mi e jasno kako ti odi logikata no vo red e tvoe veruvanje e tvoe veruvanje???
Respect od moja strana imas zasto ni ednas ne atakuvav na tvojata licnost tuku samo na tvoite nebulozi i na tvojata nesigurnost koja ja manifestiras so svoeto odnesuvanje na forumov, aroganten si vo tvoite stavovi za koi najverojatno si naviknal nekoj da ti aplaudira jas ednas ti kazav ne si vo pravata liga ovdeka na forumov kako i da e samo napred...
Mojot makedonski e vo red, i poleka jazikot ne e privatna sopstvenost pa ti da mozes da raspolagas so nego taka da ne skokaj poleka smiri se....
Jas ne go menuvam tvojot stav za Deva Marija samo te zamoliv da ne plikas na nejze javno....
Egoto tvoe odamna si e samo tvoe i ostaveno samo na tebe a toa sto ti se plasis za nego toa e tvoj problem...
Ubeden si vo darvinova teorija - prvin velis deka ne veruvas a posle velis deka si ubeden - ne mi e jasno, si gi pobrkal loncinjata ....
A toa kako jas da zboruvam so tebe a kako so majka mi nema da go komentiram ocigledno e deka si besen na se okolu tebe ....ogledaloto ce ti dade odgvor ti rekov vece...
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај deshad Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јули.2008 во 15:54
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Во 1 Мој.1: 1 - 2, се вели дека по создавањето на земјата, истата “беше безоблична и парзна, и имаше темнина над бездната, Духот Божји лебдеше над водата“

Во 1 Мој.26 Бог, по создавањето на небото, земјата, вегетацијата, сонцетп, месечината...вели “Да создадеме човек според нашиот образ и подобие...“

Значи концептот за Тројството го гледаме уште при самото создавање (Синот е испратен подоцна).

Маре, да те чуе некој евреин како ја коментираш заменката НИЕ ќе умре од смеење.Види како тоа убаво го објасни Зидарски. Не се залетувај дека се работи за концептот на Тројството, нема врска ова со тоа,туку станува збор за граматика, за начин на изразување кој е застапен во старо еврејскиот, арапскиот и некои други јазици.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ateist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јули.2008 во 18:01
Originally posted by fileo fileo напиша:

дарвиновата теорија е побиена. има девет научни предавања на кои можете да ги гледате online на овој веб сајт:
http://www.creation6days.com/downloads.php?cat_id=5

овој веб сајт го препорачувам бидејки ги гледав тие предавања со снимки каде што биле да истражуваат и сите пронајдоци кои ги користат како доказ против Дарвиновата теорија. овие нешта обично мислам дека се затаени од атеистичките научници, поправете ме ако грешам ве молам.
денешен стандард за наука е атеизам т.е сите нешта кои се пронајдени и донесени како заклучок донесени се секогаш против постоењето на Бог или поаѓаат од таа точка, иако има многу докази кои покажуваат на Божјо постоење.

Ептен е јако побиена од најголемиот светски научник Др. Мирољуб Петровиќ од Фармацевтскиот факултет во Белград, чија што основна дејност е имунологија. Нема што докази на „место“, ако нечиј личен став е доказ, тогаш веројантно и не треба поголем доказ за постоењето на Бог од постоењето на верници кои во него веруваат.

Има многу докази за постоење на бог,
каде тоа има? Наведи барем еден доказ!!!

Изменето од Ateist - 21.Јули.2008 во 18:33
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ateist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јули.2008 во 18:02

Originally posted by Ateist Ateist напиша:

Ako ti veruvas deka si nastanal od majmun veruvaj si, jas na edno mesto ubavo ti obrazloziv nekoi raboti no ti tvoeto ego izgleda go ljubis povece od se drugo kako i da e, veruvaj si deka si nastanal od majmun no fakt e deka toa veruvanje e samo teorija koja ne e dokazana i nemoj sega kako lud vo zid so glava ne bidue taka i ne idi vo krajnost da ja navreduvas Deva Marija, zasto bi go napravil toa samo zatoa sto ti ne veruvas vo toa, i, sto ce dobies od toa koga ce go napravis, vsusnost sto voopsto ce dobies od seto toa sto ovdeka go kazuvas - nisto.....ti si ateist koj veruva deka nastanal od majmun, kraj, znaci ti si imas svoe veruvanje - respect kon nego no i ti respektiraj go veruvanjeto na drugite...mozeme da se ubeduvame so denovi edno te isto ce bide taka da ako ti mislis deka teba da se veruva na Darvin veruvaj mu, jas pak mislam deka treba da veruvam na Biblijata ce si veruvam ....i taka toa odi mori...

1. Кој те повика на ова да ми реплицираш? Го виде ли твоето име во репликата? Кај се најде ти погоден за да ме цитираш, не те спомнав тука.
2. Кај мене нема верување дека потекнувам од било што, точно знам дека потекнувам од моите родители а ако ти мислиш дека си дете на бог, значи уште едно безгрешно зачнување.
3. Респект , појма немаш што е тоа, ниту „Р“ немаш од респект кон другите што мислат поинаку од тебе.
4. Научи се да пишуваш на македонски како и другите македонци овде, а моето его..... остави ми го мене, мојот став за Дева Марија не може да ми го смени никој, понајмалку ти, недораснато и зелено дерле.
5. Ниту ти, ниту некој друг верник од стилот на Евангелос и слични немате право да кажувате како ние сме некакви верници во нешто. Ние сме неверници и не прифаќаме догми. Не „веруваме“ во Дарвин, туку сме убедени во теоријата врз основа на некои откритија и научни сознанија. А ти си верникот кој што верува без приговор (догма).
6.

...i taka toa odi mori...

Така со мајка ти да зборуваш

Poleka smiri se, malku si konfuzen vo tvoeto furiozno nastapuvanje, nikoj ne se plasi od tvojot ostar jazik, kako i da e ti veruvas vo Darvnovata teorija ili ne ????
Vo celoto tvoje izlaganje velis deka veruvas - a sega velis deka ne veruvas vo nisto ?????
Ne mi e jasno kako ti odi logikata no vo red e tvoe veruvanje e tvoe veruvanje???
Respect od moja strana imas zasto ni ednas ne atakuvav na tvojata licnost tuku samo na tvoite nebulozi i na tvojata nesigurnost koja ja manifestiras so svoeto odnesuvanje na forumov, aroganten si vo tvoite stavovi za koi najverojatno si naviknal nekoj da ti aplaudira jas ednas ti kazav ne si vo pravata liga ovdeka na forumov kako i da e samo napred...
Mojot makedonski e vo red, i poleka jazikot ne e privatna sopstvenost pa ti da mozes da raspolagas so nego taka da ne skokaj poleka smiri se....
Jas ne go menuvam tvojot stav za Deva Marija samo te zamoliv da ne plikas na nejze javno....
Egoto tvoe odamna si e samo tvoe i ostaveno samo na tebe a toa sto ti se plasis za nego toa e tvoj problem...
Ubeden si vo darvinova teorija - prvin velis deka ne veruvas a posle velis deka si ubeden - ne mi e jasno, si gi pobrkal loncinjata ....
A toa kako jas da zboruvam so tebe a kako so majka mi nema da go komentiram ocigledno e deka si besen na se okolu tebe ....ogledaloto ce ti dade odgvor ti rekov vece...

Веројатно и немаш огледало за да се видиш себеси.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јули.2008 во 18:07
Темплариус и Атеист - престанете со напади еден на друг и престанете со лични квалификации!!!

Дешад - тоа за Троиството како елемент во обраќањето е истотака точно.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ateist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јули.2008 во 18:19

Темплариус и Атеист - престанете со напади еден на друг и престанете со лични квалификации!!!

ДАааа, точно е, видов една крава како лета вчера
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јули.2008 во 18:31
Атеист - малку повнимателно во обраќањето...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај deshad Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јули.2008 во 22:25

Ти се молам,од каде Тројство?!!!! Ако на таков начин ги толкувате тие цитати од Стариот Завет испаѓа дека е ДВОЈСТВО, оти Исуса го немало како Божји син тогаш. И пак ќе навлеземе во турли -тава објаснувања за истото. Моде, станува збор за граматика на јазик кој поседува прво лице множина кое комотно може да се употреби за себе. Тебе барем да не ти објаснувам.

Изменето од deshad - 21.Јули.2008 во 22:25
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јули.2008 во 22:33
A ако ја имаше прочитано Библијата, ќе знаеше дека го имало и Синот и во тоа време... го имало отсекогаш... ама тоа е друга тема...
А околу граматиката - како што гледаш јас го пишав тоа мислење прво, затоа што тоа е најлесно прифатливо... ова второво е толкување кое е предмет на дебата, на која не и е место овде...
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1112131415 24>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.