|
Теорија на Еволуцијата |
Внеси реплика | страница <1 1112131415 24> |
Автор | ||||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Хаха... Пак зборуваме за баби и жаби. Ако мислиш дека образот Божји се однесува на физичкиот изглед на човекот, многу се лажеш... Се однесува на Духот, на нематеријалното. Тоа е подобието наше на Бога и тоа е нашата врска со Него.
Обраќањето во множина е знак на почит кој е присутен во сите старо-еврејски записи. |
||||
Do what is right, come what may...
|
||||
Ateist
Сениор Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 757 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Почит кон сам себе???? ајде те молам Контрадикторност со твојот претходен исказ Изменето од Ateist - 21.Јули.2008 во 09:36 |
||||
Да бидеш верник е исто како да си слеп, а да раскажуваш за светлината (Атеист)
|
||||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Во 1 Мој.1: 1 - 2, се вели дека по создавањето на земјата, истата “беше безоблична и парзна, и имаше темнина над бездната, Духот Божји лебдеше над водата“
Во 1 Мој.26 Бог, по создавањето на небото, земјата, вегетацијата, сонцетп, месечината...вели “Да создадеме човек според нашиот образ и подобие...“
Значи концептот за Тројството го гледаме уште при самото создавање (Синот е испратен подоцна).
|
||||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||||
deshad
Сениор Регистриран: 13.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 1350 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Јојјјјјј,како само излазите из оквира теме.
Ќе ве молам да се држите до темата,вашите несогласувања решете ги на соодветна тема. Ова беше модераторски призвук. Атеист, те прашавме дали можеш научно да ни ја потврдиш Дарвиновата Теорија а ти си запнал за некои Библиски цитати. Има или нема објаснување за оваа теорија? Ајде интелектуалецу, размрдај се? |
||||
fileo
Сениор Регистриран: 08.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 165 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
дарвиновата теорија е побиена. има девет научни предавања на кои можете да ги гледате online на овој веб сајт:
http://www.creation6days.com/downloads.php?cat_id=5 овој веб сајт го препорачувам бидејки ги гледав тие предавања со снимки каде што биле да истражуваат и сите пронајдоци кои ги користат како доказ против Дарвиновата теорија. овие нешта обично мислам дека се затаени од атеистичките научници, поправете ме ако грешам ве молам. денешен стандард за наука е атеизам т.е сите нешта кои се пронајдени и донесени како заклучок донесени се секогаш против постоењето на Бог или поаѓаат од таа точка, иако има многу докази кои покажуваат на Божјо постоење. |
||||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Poleka smiri se, malku si konfuzen vo tvoeto furiozno nastapuvanje, nikoj ne se plasi od tvojot ostar jazik, kako i da e ti veruvas vo Darvnovata teorija ili ne ???? Vo celoto tvoje izlaganje velis deka veruvas - a sega velis deka ne veruvas vo nisto ????? Ne mi e jasno kako ti odi logikata no vo red e tvoe veruvanje e tvoe veruvanje??? Respect od moja strana imas zasto ni ednas ne atakuvav na tvojata licnost tuku samo na tvoite nebulozi i na tvojata nesigurnost koja ja manifestiras so svoeto odnesuvanje na forumov, aroganten si vo tvoite stavovi za koi najverojatno si naviknal nekoj da ti aplaudira jas ednas ti kazav ne si vo pravata liga ovdeka na forumov kako i da e samo napred... Mojot makedonski e vo red, i poleka jazikot ne e privatna sopstvenost pa ti da mozes da raspolagas so nego taka da ne skokaj poleka smiri se.... Jas ne go menuvam tvojot stav za Deva Marija samo te zamoliv da ne plikas na nejze javno.... Egoto tvoe odamna si e samo tvoe i ostaveno samo na tebe a toa sto ti se plasis za nego toa e tvoj problem... Ubeden si vo darvinova teorija - prvin velis deka ne veruvas a posle velis deka si ubeden - ne mi e jasno, si gi pobrkal loncinjata .... A toa kako jas da zboruvam so tebe a kako so majka mi nema da go komentiram ocigledno e deka si besen na se okolu tebe ....ogledaloto ce ti dade odgvor ti rekov vece... |
||||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||||
deshad
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Маре, да те чуе некој евреин како ја коментираш заменката НИЕ ќе умре од смеење.Види како тоа убаво го објасни Зидарски. Не се залетувај дека се работи за концептот на Тројството, нема врска ова со тоа,туку станува збор за граматика, за начин на изразување кој е застапен во старо еврејскиот, арапскиот и некои други јазици. |
||||
Ateist
Сениор Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 757 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ептен е јако побиена од најголемиот светски научник Др. Мирољуб Петровиќ од Фармацевтскиот факултет во Белград, чија што основна дејност е имунологија. Нема што докази на „место“, ако нечиј личен став е доказ, тогаш веројантно и не треба поголем доказ за постоењето на Бог од постоењето на верници кои во него веруваат. Има многу докази за постоење на бог, каде тоа има? Наведи барем еден доказ!!! Изменето од Ateist - 21.Јули.2008 во 18:33 |
||||
|
||||
Ateist
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Веројатно и немаш огледало за да се видиш себеси. |
||||
|
||||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Темплариус и Атеист - престанете со напади еден на друг и престанете со лични квалификации!!!
Дешад - тоа за Троиството како елемент во обраќањето е истотака точно. |
||||
|
||||
Ateist
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
ДАааа, точно е, видов една крава како лета вчера |
||||
|
||||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Атеист - малку повнимателно во обраќањето...
|
||||
|
||||
deshad
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ти се молам,од каде Тројство?!!!! Ако на таков начин ги толкувате тие цитати од Стариот Завет испаѓа дека е ДВОЈСТВО, оти Исуса го немало како Божји син тогаш. И пак ќе навлеземе во турли -тава објаснувања за истото. Моде, станува збор за граматика на јазик кој поседува прво лице множина кое комотно може да се употреби за себе. Тебе барем да не ти објаснувам. Изменето од deshad - 21.Јули.2008 во 22:25 |
||||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
A ако ја имаше прочитано Библијата, ќе знаеше дека го имало и Синот и во тоа време... го имало отсекогаш... ама тоа е друга тема...
А околу граматиката - како што гледаш јас го пишав тоа мислење прво, затоа што тоа е најлесно прифатливо... ова второво е толкување кое е предмет на дебата, на која не и е место овде... |
||||
|
||||
Внеси реплика | страница <1 1112131415 24> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |