IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Свет
  Активни теми Активни теми RSS - Поделбата на Косово одново актуелна???
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Поделбата на Косово одново актуелна???

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 11>
Автор
Порака
Pentakostalec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 11.Јули.2008
Статус: Офлајн
Поени: 583
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pentakostalec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јули.2008 во 02:59
Rusija i Kina vredat kako cel ostanat svet vo voena smisla pozz

Ali ne mi se svigja sto go oslobodia Kosovo moze mn da steti na balkanov
Кон врв
kiroo Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 10.Јули.2008
Поени: 209
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kiroo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јули.2008 во 08:59
ako rusija i kina se kako cel ostanat svet, sto e togas SAD i NATO?
Кон врв
bond....james b Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Ноември.2006
Поени: 850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bond....james b Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јули.2008 во 15:00
.podobro izbrisi go skros,
otkolku bez,sustinata  da go prepravas!

Изменето од bond....james b - 20.Јули.2008 во 14:43
You live only ONCE!
Кон врв
stereo Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Јули.2008
Поени: 55
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај stereo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јули.2008 во 20:19
Originally posted by DelijaSkopje DelijaSkopje напиша:

Двоглавиот орел е ХРИСТИЈАНСКИ СИМБОЛ и никаде не се среќава во исламот... Дали си се запрашал од каде вие двоглав орел...??? Вие треба да имате или знаме со зелена боја или полу месечина... Никој не ви бара да го смените името, затоа што на никого не му стало до тоа непопуларно име... Па вие сами си го мењате името... Еднаш сте Албанци, еднаш Шиптари, а у ствари сте АРНАУТИ...

zosto vie ne si stavivte krst na vaseto zname be glup
pa se znae deka albancite ne bile muslimani vo 15 vek
a naseto zname e od vremeto n skenderbeg
i negovoto zname bil dvoglav orel
znaci vie imate interesno ime i cel svet go saka toa ime
kazi mi ti sto si?
sloven makedonec ili mesavina
jas znam albanec dem baba dem
nema podelba na kosovo
ovie nasite bea kaj bus a samo 4 meseci sme drzav
vie 15 godini drzava i uste ne ve primil nekoj pretsedatel na golema drzava osven toj milos

Изменето од stereo - 18.Јули.2008 во 21:24
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kiroo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јули.2008 во 21:35
so lupas be stereo. makedonski premieri, pretsedateli site bile i kaj bush i kaj putin ako znaci toa nesto.

kosovo nema da se deli. kosovo ke se pripoi ili kon srbija ili kon albanija. a mene mi lici na prvoto.
Кон врв
AlbanianGirl Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Февруари.2008
Локација: Cuba
Поени: 495
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај AlbanianGirl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јули.2008 во 22:32
a zoshto, zarem ne postoi i nekoja treta opcija???

a taa e "Kosovo da opstoi S A M A", kako edna nezavisna drzhava, bez pripojuvanje ni kon ednata ni kon drugata...

i...veruvam Rusija nema da pravi problemi,,,toa e vo nejzin interes...barem taka slushnav kako komentiraat nekoi eksperti....

Originally posted by Polar Bear Polar Bear напиша:

Ти чупе не одиш во џамија оти си чупе, па затоа не знаеш што ги учи оџата твоите машки сонародници.
Вас драга млада сонародничке со гандиевска ориентација омразата спрема се што не е од вашиот сој ви е во генетскиот код. Затоа немојте да се лутите кога ве мразат, затоа што тоа е реакција на вашата омраза која трае со генерации.
Пробајте за промена да бидете лојални кон државата во која живеете, да ги видиме процентите на наплата на данок, струја, вода, патарина, па ќе зборуваме.

mene, edinstveno neshto ne mi e jasno, i nikako da razberam...a toa e kaj ja naogjate "generalnata omraza".....

...lugjeto deneska gi zblizhuvaat mnogu drugi raboti, kako na primer istite ideologii, istiot zhivoten pogled, istite celi kon koi sekoj chovek se stremi, istiot nachin na razmisluvanje itn,,,

sekoj narod na svoj nachin e poseben, sekoj soddrzhi vo sebe istorija na stradanja, i slava, sekoj ima svoi vrednosti i karakteristiki, sekoj si ima svoja tradicija, svoja kultura,..etc, no interesno e kaj nas lugjeto shto sekogash se trudime da gi naogjame samo negatvinite strani vo SE, I SESHTO...i kako posledica na toa se pretvoruvame vo pogolemi SVEROVI od samite Sverovi...
You think I am a devil. But only because I have lived in hell. I want to get out.
Кон врв
Polaris Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Октомври.2007
Локација: Turkey
Поени: 1514
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Polaris Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јули.2008 во 22:42

Originally posted by AlbanianGirl AlbanianGirl напиша:

sega razbiram zoshto ste tolku slabi po istorija...
epa mili moi, ste gi isplashile profesorite, da vi ja zboruvaat vistinata, pa onie kutrite nesakajki da pretrpat nekoj neochekuvan "napad", vi raskazhuvale toa shto vie ste sakale da go slushnete....

gledajte kako reagirate samo zoshto ja iskazhuvav mojot pogled na rabotite, pa mozham da zamislam kako ke reagiravte ako profesorot bi vlegol malku podlaboko vo objasnuvanjeto na istoriskite fakti....

se prashuvam dali voopshto se gledate na kakov nachin se izrazuvate, plus veruvam deka mnogumina od vas tuka ste stari lica, pa lugje, kako gi vospituvate vash*te deca?!, zarem i niv ste gi otrule so omraza?!, razmisluvate li vie voopshto kakva idnina im prepushtate na vash*te deca so vash*te shovinistichki, i primitivni stavovi i pogledi???

spomnuvate DIVJASHTVO, pa ne, ne mislam deka treba da odite tolku daleku da obvinuvate eden cel narod kako takov, dovolno e da se poglednete sebesi, i ke razberete vo shto ste se pretvorile,,,

veke samo likot vi e na chovek, a svojstvata odamna ste gi izgubile....

Ти чупе не одиш во џамија оти си чупе, па затоа не знаеш што ги учи оџата твоите машки сонародници. Вас драга млада сонародничке со гандиевска ориентација омразата спрема се што не е од вашиот сој ви е во генетскиот код. Затоа немојте да се лутите кога ве мразат, затоа што тоа е реакција на вашата омраза која трае со генерации.
Пробајте за промена да бидете лојални кон државата во која живеете, да ги видиме процентите на наплата на данок, струја, вода, патарина, па ќе зборуваме. 

Polar Bear ne jadi tolku so ustata i ne prosiruvaj verska omraza na forumov.. moderatori mislam deka ne treba da se tolerira vakvi clenovi na forumov.лутина

Изменето од xxll - 18.Јули.2008 во 22:44
Кон врв
Red`Black Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 25.Јули.2007
Поени: 845
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Red`Black Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јули.2008 во 16:03
Vuk jeremic sega gi vraca ambasadorite vo zemjite sto go prizna kosovo

i ako saka serbija da vleze vo EU mora treba da go priznae kosovo hiihhiih

Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Локација: Macedonia
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јули.2008 во 22:03
Originally posted by AlbanianGirl AlbanianGirl напиша:

a zoshto, zarem ne postoi i nekoja treta opcija???

a taa e "Kosovo da opstoi S A M A", kako edna nezavisna drzhava, bez pripojuvanje ni kon ednata ni kon drugata...

i...veruvam Rusija nema da pravi problemi,,,toa e vo nejzin interes...barem taka slushnav kako komentiraat nekoi eksperti....

Ти чупе не одиш во џамија оти си чупе, па затоа не знаеш што ги учи оџата твоите машки сонародници.
Вас драга млада сонародничке со гандиевска ориентација омразата спрема се што не е од вашиот сој ви е во генетскиот код. Затоа немојте да се лутите кога ве мразат, затоа што тоа е реакција на вашата омраза која трае со генерации.

mene, edinstveno neshto ne mi e jasno, i nikako da razberam...a toa e kaj ja naogjate "generalnata omraza".....

...lugjeto deneska gi zblizhuvaat mnogu drugi raboti, kako na primer istite ideologii, istiot zhivoten pogled, istite celi kon koi sekoj chovek se stremi, istiot nachin na razmisluvanje itn,,,

sekoj narod na svoj nachin e poseben, sekoj soddrzhi vo sebe istorija na stradanja, i slava, sekoj ima svoi vrednosti i karakteristiki, sekoj si ima svoja tradicija, svoja kultura,..etc, no interesno e kaj nas lugjeto shto sekogash se trudime da gi naogjame samo negatvinite strani vo SE, I SESHTO...i kako posledica na toa se pretvoruvame vo pogolemi SVEROVI od samite Sverovi...

Паметно.
Нека се обиде сама да опстои. Зошто да не и се пружи шанса.  Доколку не ја бидува сама тогаш назад под Београд.

Изменето од orlov - 19.Јули.2008 во 22:05
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kiroo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јули.2008 во 08:31
Originally posted by Red`Black Red`Black напиша:

Vuk jeremic sega gi vraca ambasadorite vo zemjite sto go prizna kosovo

i ako saka serbija da vleze vo EU mora treba da go priznae kosovo hiihhiih

glup poteg sto gi povlekoa ambasadorite.

no, sekako deka kosovo nema nikogas da go priznaat, i ke bidat vo EU, edno dve-tri svetlosni godini pred siptarite.
Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Локација: Macedonia
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јули.2008 во 21:06
Originally posted by Pentakostalec Pentakostalec напиша:

Не е случајно. Си имаат тие некоја математика.
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
Паланчански Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Декември.2007
Локација: Dubrovnik
Поени: 1655
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Паланчански Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јули.2008 во 11:26
Независноста на Косово е првата грешка. Ако се подели Косово, ќе биде нова, уште поголема грешка. Мислам дека домино-ефектот веќе е заапочнат. Очекувајте поделба на Косово.
Не знаев што е среќа, додека не се оженив. Но сега веќе е доцна.
Кон врв
Polaris Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Октомври.2007
Локација: Turkey
Поени: 1514
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Polaris Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јули.2008 во 13:20
Originally posted by orlov orlov напиша:

--- Neznam dali znaete ama mnogu biznismeni od Kina zapocnaa da investiraat vo Kosovo tuka imaat interes kinezite nisto ne e cudno i da go priznaat Kosovo.

Изменето од xxll - 21.Јули.2008 во 13:35
Кон врв
zenmaster Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Interceptor

Регистриран: 05.Јануари.2007
Поени: 4262
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zenmaster Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јули.2008 во 13:53
Originally posted by xxll xxll напиша:

Originally posted by orlov orlov напиша:

--- Neznam dali znaete ama mnogu biznismeni od Kina zapocnaa da investiraat vo Kosovo tuka imaat interes kinezite nisto ne e cudno i da go priznaat Kosovo.

Ne znam dali znaes deka vo Kina biznismenite ne se na vlast . Tamu se postuva zdraviot razum i interesite na drzavata .

[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 11>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.