Поделбата на Косово одново актуелна???
Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Македонија и Свет
Име на форумот: Свет
Опис на форумот: Масони, Рокфелер, Ирак, Иран, Балкан Експрес...
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=14518
Датум на принтање: 22.Ноември.2024 во 04:16 Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com
Тема: Поделбата на Косово одново актуелна???
Постирано од: oon
Наслов: Поделбата на Косово одново актуелна???
Датум на внесување: 12.Јули.2008 во 15:23
Приштина - Една од земјите на „големата петорка“ што ја сочинуваат САД, Велика Британија, Франција, Германија и Турција нема ништо против поделбата на Косово, ако со тоа се согласуваат Приштина и Белград, пишува весникот „Зери“ , повикувајќи се на западноевропски дипломатски извори.
Како што дознава весникот, првите сигнали за недостаток од единство меѓу петте големи земји против поделбата на Косово на виделина излегоа последните недели.
-Владата на една од петте земји во последно време јасно укажува дека нема ништо против поделбата на Косово, како можност, доколку со тоа се согласат Приштина и Белград, пишува весникот.
За поделба на Косово е и Русија, иако таа официјално тој став се' уште не го изнела, но за тоа во два наврати пишуваше поранешниот руски премиер Евгениј Примаков. Истовремено „Зери“ укажува дека Борис Тадиќ, сега е посилен од кога било претходно и дека неговата моќ ќе има влијание во меѓународните кругови и кога станува збор за сега се' уште неофицијалната опција за поделба на Косово. (МИА)
|
Коментари:
Датум на внесување: 12.Јули.2008 во 15:27
Me interesira ako ke se podeli Kosovo dali ke ima nemiri i kaj nas vo Makedonija.
|
Постирано од: kiroo
Датум на внесување: 12.Јули.2008 во 15:36
kosovo moze da se podeli samo na siptarski del i na epten siptarski del.
|
Постирано од: Гостин
Датум на внесување: 12.Јули.2008 во 16:59
Kiro aj te molam ne gi navreduvaj albancite.I tie se narod vo ovaa drzava
|
Постирано од: novace
Датум на внесување: 12.Јули.2008 во 17:13
oon напиша:
Me interesira ako ke se podeli Kosovo dali ke ima nemiri i kaj nas vo Makedonija. |
Ќе има ..ако Македонија сеуште спие..а војниците нејзини и се пратени надвор од земјата..за да чуваат туѓи територии и туѓи гајлиња да берат...со наши (буџетски) пари..
Ако си се спремни..секој и најмал знак на проблем..треба секој што ќе се обиде..огин да го изгори..и тоа истиот миг.
Слично на она што прават евреите кај себе...на само едно пукање од некој објект кон војската или полицијата ...доаѓа багерот и го срамнува објектот до земја...одкаде е пукано... и си прави тука паркче...
Проверено успешна работа...барем до сега.
------------- Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
Датум на внесување: 12.Јули.2008 во 17:35
pa ne bi rekol deka e uspesna. vo izrael uste pagjaat raketi.
no sekako akcii kako brodec se odlicno spravuvanje so sekoja negativna pojava. mislam deka 2001 ne moze da ni se povtori, realno, bidejki ovoj pat siptarite ima uste pojke da go izedat stapot.
|
Постирано од: Гостин
Датум на внесување: 12.Јули.2008 во 17:37
Abe kosovo ne e drzava taa e pokraina na Srbija ne li znaete vie?Vie ovde sega ke ja pravite drzava
|
Датум на внесување: 12.Јули.2008 во 17:40
srbija? so bese toa? se jade li?
|
Датум на внесување: 12.Јули.2008 во 17:58
Mnogu mi se cudni ovie zemji SAD,Anglija,Francija,Germanija i Turcija site ovie zemji go priznaa Kosovo a sega velat deka mozno e da se podeli Kosovo..
|
Постирано од: brza
Датум на внесување: 12.Јули.2008 во 18:38
pa,...samo toa i e mozno,.nishto drugo!..eden mal del i na srbija da i se dade,...za da ne plache ,...premnogu!
------------- Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
|
Постирано од: Polaris
Датум на внесување: 12.Јули.2008 во 18:55
Po logicno e da se podeli Kosovo za da se resi problemot za sekogas. I taka nema tolku albanci vo Mitrovica pa neka se prikluci so Srbija i gotovo. A ostanatiot del neka ostane kako sto e sega Ako se pravi ovoj poteg bi trebalo i albancite i srbite da se zadovolni ama ne veruvam i albancite i srbite pak ke barat nesto i pak nemiri posle vo Kosovo.
|
Постирано од: dudulovski
Датум на внесување: 12.Јули.2008 во 19:26
Малку за косовскиот проблем, зашто гледам дека на многумина не им е јасно. Ајде да прифатиме дека политиката на Милошевиќ била антиалбански настроена. Не се сомневам ниту во тоа дека особено во втората половина на деведесеттите биле извршувани злосторства на Косово. Во ред е.
Меѓутоа, суштината е во нешто друго. Албанците на Косово започнаа јавно со своите сепаратистички, иредентистички идеи уште во 1981. Имаше и порано нешто, но 1981 беше капак на се`. Тогаш бараа Косово да стане република. Косово и пред тоа, особено по 1974 фактички беше република, само што формално-правно немаше право на отцепување. Најмалку 70, а можеби и 80 насто од полицајците во Косово беа етнички Албанци. Косово си имаше свој Покраински комитет на Сојузот на Комунистите на Косово, имаше свој претставник во Претседателството на СФРЈ (кој беше рамноправен со претставниците на републиките). Многумина не знаат дека некаде во 1987 година претседател на Југославија (поправо претедател на Претседателството на СФРЈ) беше Албанец - Синан Хасани. Значи, Косово имаше една широка автономија. Веќе од 1987 година работите се усложнуваат, од една страна ги имаше сепаратистите, на големо поддржани од албанските тајни служби и Америка, од друга страна беше ултранационалистот Шешељ, кој предлагаше Југославија (1989 г) да се подели на само три федеративни единици (Словенија, Хрватска и Србија - во составот на последната требаше да влезат и Македонија, Црна Гора, дел од Хрватска и најголем дел од Б и Х,)и да не го заборавиме Слобо. Најважно е дека Албанците на Косово во 1981 имаа практично република, но поттикнати од тајните служби од Албанија и вечниот сон за Голема Албанија, почнаа со нереди и бунтови, и на крајот си го остварија сонот, Косово стана република.
------------- Еден литар ракија на ден и секогаш ќе бидеш здрав како дрен.
|
Постирано од: Duduk
Датум на внесување: 12.Јули.2008 во 22:01
Kosovo I Metohija ke bide vrateno pod celosna jurizdikcija na Srbija najkasno do 2015 godina.Koj misli deka svetskite moknici se zagrizeni dali Srbite i Albancite se kasapat pomegu sebe e obicen naivec.
Sto im e od pogolem interes na SAD,Francija,Germanija itn. ? Nezavisno Kosovo i Golema Albanija ili ruski raketni sistemi niz cela Srbija/Rep. Srpska ?
-------------
|
Датум на внесување: 12.Јули.2008 во 22:19
a,..ebanata rusija ,...ako saka da ja snema od liceto na planetata,...moze i da gi lansira,..raketite shto ke ti gi stavi nasekade,...niz srbija,...i kade vekje ke im dadesh,.....pa,ako toa i e od pogolem interes............................................aj ne treskaj gluposti.
------------- Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
|
Датум на внесување: 12.Јули.2008 во 22:23
Ne e bitno sto ke ja snema Rusija od liceto na planetata (ti bidejki si ekspert za voeni prasanja, ne se somnevam vo tvojot stav), za zapadnjacive e bitno sto ke ostane od niv posle toa lansiranje
-------------
|
Постирано од: DelijaSkopje
Датум на внесување: 12.Јули.2008 во 22:23
kiroo напиша:
srbija? so bese toa? se jade li? |
Не се става во гас ПРОБАЈ стави си еден... ...Србин...
|
Датум на внесување: 12.Јули.2008 во 22:35
bitno e,...shto rusija vekje nema da postoi,....i svetot ke bide mnogu podobar,...
...samo ,..gledam ti si bil i od mene pogolem voen expert.......edna rusija,....ja stavash sproti celiot ostanat svet,....pa ushte i ,...svetot ke si go okrkal,...od nea,....hahahah,...edna rusija ,..chij narod zivee vo ,..relativna beda,...na chija smetka samo nekolku procenti ,...ziveat kako kralevi,....se mi se chini deka nema da i gine ushte eden ,...crven oktomvri,....ako produzi taka,...
|
Датум на внесување: 12.Јули.2008 во 22:39
brza напиша:
bitno e,...shto rusija vekje nema da postoi,....i svetot ke bide mnogu podobar,......samo ,..gledam ti si bil i od mene pogolem voen expert.......edna rusija,....ja stavash sproti celiot ostanat svet,....pa ushte i ,...svetot ke si go okrkal,...od nea,....hahahah,...edna rusija ,..chij narod zivee vo ,..relativna beda,...na chija smetka samo nekolku procenti ,...ziveat kako kralevi,....se mi se chini deka nema da i gine ushte eden ,...crven oktomvri,....ako produzi taka,...
|
Јас мислев дека само Кирца тропа глупости, а овој да не остане покус... Велиш една Русија наспроти целиот останат свет. Кој останат свет јадо...? За тебе САД и ЕУ се целиот свет...??? Којзнае каква форма има светот во твојата глава...
|
Постирано од: Zajcef
Датум на внесување: 12.Јули.2008 во 23:09
Јас мислам дека Русија не е толку глупава да влезе во војна со друга голема сила заради Србија без разлика колку ја сакаат Србија.Тие еднаш влегоа во војна заради Србија(во Прва Светска Војна)и го окркаа стапот!Доказ за ова е тоа што не интервенираа кога НАТО и САД ја нападнаа Србија во деведестеттите!Русија во таква војна би влегла само доколку и се зсагрозени незините интереси и граници-ако тоа се случи-Бог нека и е напомош на Америка!
------------- Кога неправдата станува закон,отпорот станува должност....
|
Датум на внесување: 12.Јули.2008 во 23:15
DelijaSkopje напиша:
brza напиша:
bitno e,...shto rusija vekje nema da postoi,....i svetot ke bide mnogu podobar,......samo ,..gledam ti si bil i od mene pogolem voen expert.......edna rusija,....ja stavash sproti celiot ostanat svet,....pa ushte i ,...svetot ke si go okrkal,...od nea,....hahahah,...edna rusija ,..chij narod zivee vo ,..relativna beda,...na chija smetka samo nekolku procenti ,...ziveat kako kralevi,....se mi se chini deka nema da i gine ushte eden ,...crven oktomvri,....ako produzi taka,...
|
Јас мислев дека само Кирца тропа глупости, а овој да не остане покус... Велиш една Русија наспроти целиот останат свет. Кој останат свет јадо...? За тебе САД и ЕУ се целиот свет...??? Којзнае каква форма има светот во твојата глава... | a be,..glupcho,....odi prvo napravi neshto so,..bajpasot,...pa ,otvori usta,...
|
Датум на внесување: 13.Јули.2008 во 00:35
DelijaSkopje напиша:
kiroo напиша:
srbija? so bese toa? se jade li? |
Не се става во гас ПРОБАЈ стави си еден... ...Србин... |
hahhaa... samo izgleda kako sto se smaluva drzavata, taka vi se smaluva i toa... petleto de... ti delija, so sto si ostanat kutar ti?
|
Датум на внесување: 13.Јули.2008 во 03:50
oon напиша:
Mnogu mi se cudni ovie zemji SAD,Anglija,Francija,Germanija i Turcija site ovie zemji go priznaa Kosovo a sega velat deka mozno e da se podeli Kosovo.. | --- Sto se cudis site ovie zemji SAD,Anglija,Francija,Germanija,i Turcija imaat interes od Kosovo za dzabe ne gi spasija albancite od Srbija... Ako imaat interes da se podeli Kosovo togas toa ke se sluci...
|
Постирано од: Chameria
Датум на внесување: 13.Јули.2008 во 10:43
toa za podelba na kosovo e samo llaf muabet, kosovo ke se podeli togas , koga ke se podeli cel svet.
-------------
|
Датум на внесување: 13.Јули.2008 во 11:00
Chameria напиша:
toa za podelba na kosovo e samo llaf muabet, kosovo ke se podeli togas , koga ke se podeli cel svet. |
celiot svet ke se podeli???? na sto? Na drzavi?
o biseru molim te moira ostavi go ovoj zasluzuva pocesno mesto kako dvorski sut na forumov.
|
Датум на внесување: 13.Јули.2008 во 12:16
Chameria напиша:
toa za podelba na kosovo e samo llaf muabet, kosovo ke se podeli togas , koga ke se podeli cel svet.
i nikoj ne spomnal deka edna od golemata petka rekol nesto za podelbas, toa e srbsko-ruska propaganda, kako sto bese propagandata i so richar ger deka rekol deka kosovo ne zasluzuva nezavisnost, |
Кажи ми има ли поголеми плачковци од вас...??? Па вие сте тие што стално кукавте и им се жалевте на западните сили како сте угнетувани и обесправени... Ти најде да кажуваш какви сме биле ние??? Ја наполнивте архивата на CNN и BBC со плачење и кукање... Не шише од 2 литра, туку цела лубеница сте во сосотојба да си пикнете само да се пожалите на Американците... Вашите лаги успешно се продаваа... но ќе дојде време кога ќе ве разоткријат и тогаш скапо ќе платите за се... За се што и направивте зло на оваа Македонија, за се што и направивте зло на Србија, за се што направивте зло во овој Балкан...
Штета е што го трошите драгоцениот кислород...
------------- "ОСУМ ИПОУ ИУЈАДИ ВУЃЕ..."
|
Датум на внесување: 13.Јули.2008 во 12:23
vo pravo e delija.
sekoj plaka za svoite zlodela.
momentalno srbija si plaka i uste ke si plaka bidejki bea prvi i najgolemi zlostornici na balkanov.
ama ke dojde denot koga i siptarite ke platat.
|
Датум на внесување: 13.Јули.2008 во 12:27
kiroo напиша:
vo pravo e delija.
momentalno srbija si plaka i uste ke si plaka bidejki bea prvi i najgolemi zlostornici na balkanov.
ama ke dojde denot koga i siptarite ke platat. |
Можеш ли да ја извадиш Србија од уста...??? Јас еднаш бев искључен зошто многу сум ја спомнувал, ама изгледа немам шанси со тебе... Секој втор збор ти е Србија... Да не те тепале кога си бил мал...
|
Датум на внесување: 13.Јули.2008 во 12:28
jas se drzam do temata. a ti pocna da zboris za zlodela, pa kako da ne ja spomnes srbija vo toj kontekst?
toa bi bilo zlodelo samoto po sebe.
p.s. gledase li vcera prenos od srebrenica?
|
Датум на внесување: 13.Јули.2008 во 13:39
srbija bese e i ke bide najgolema luzerska drzava, od cela jugoslavija im ostana samo beligrad, hahahah, taka e koga mislis deka znaes se a u stavri ne znaes nisto, srbija e crna tocka vo atlasite na svetot. nie ne sme palckovi nie sme mazi koi ti gi stavame mudata vo kutija cigari, nie ne ubivavme civili srbi , nie ne otidovme vo belgrad i da ubivame srbi, ja ne znam koj ja napravi srebrenica, a mozda bile amerikanci bre tie zaboraviv, delija treba da se sramujes od srbite a ne da gi pofalis , tie se mrsojadci.
|
Датум на внесување: 13.Јули.2008 во 15:33
DelijaSkopje напиша:
kiroo напиша:
vo pravo e delija.
ama ke dojde denot koga i siptarite ke platat. |
Можеш ли да ја извадиш Србија од уста...??? Јас еднаш бев искључен зошто многу сум ја спомнувал, ама изгледа немам шанси со тебе... Секој втор збор ти е Србија... Да не те тепале кога си бил мал... | -- ooo DelijaSkopje sto mislis vo idnina so Srbija sto ke bide? Ke stane li Belgradski Pasalik.??
|
Датум на внесување: 13.Јули.2008 во 15:44
ejj Chameria ama i vie albancite ne ste cveke za mirisanje
|
Датум на внесување: 13.Јули.2008 во 15:54
pa od komsiite se naucivme taka , a ni turcive ne se cveke, ke spomna samo k*rdistan
|
Датум на внесување: 13.Јули.2008 во 15:56
Chameria напиша:
pa od komsiite se naucivme taka , a ni turcive ne se cveke, ke spomna samo k*rdistan | -- So k*rdite veke gotovo e gi iscistivme site do eden En büyük Türkiye başka büyük yok
|
Датум на внесување: 13.Јули.2008 во 16:18
ke dojde vreme koga ni obama ni osama ke moze da gi stiti. veke se vrti politikata, gledate deka EU gi moli srbite... za nekoja godina i kosovo ke gi molat da go zemat nazad. ko ke svatat so kakvo varvarsko nevaspaitano pleme si imaat rabota.
a turcite se super lugje i narod. najkjef mi e tamu na odmor. samo prosto ne mi se veruva deka turcija ke gi stiti siptarite. ne se tolku glupi.
|
Датум на внесување: 13.Јули.2008 во 16:20
xxll напиша:
Neznam dali si informiran ama Obama ako stanuva predsedatel vo America toj ima receno deka ke gi povlekuva vojnicite sekade niz svetot a toa znaci deka i od Kosovo ke se povlekuvaat. Ako se desava takvo nesto posle se znae vas albancite sto ve ceka od Srbija za da ne dojde do takvo nesto ke treba da barate pomos od Turcija za da ve zastiti bidejki vo idnina nikoj ne ke moze da ve stiti.. |
Да те чуе господ ххll!Го молам бога за тој ден!Па да ги видиме јунациве кои со години не тероризираат нас и Србите затоа што Америка ги штити!А кога ќе дојде тој ден да бидете сигурни дека ќе вратите се што некогаш сте зеле до последен метар!
|
Датум на внесување: 13.Јули.2008 во 16:30
ako srbija sega gi plakja svoite grevovi, bidete sigurni deka i siptarite ke gi plakjaat nivnite.
samo mi e strav da ne se udavat vo jonsko. grevcinja se, slaba im e ekonomijata, nemaat tolku gumi za spasuvanje...
|
Датум на внесување: 13.Јули.2008 во 17:35
Chameria напиша:
pa so kogo ke zivees takov ke bides neli, nie bevme stvarno biseri , ama dojdovte vie komicarite od karpati i ne napravivte i nas isto. |
А вие од каде дојдовте бе море... Вие сте Арнаути и Турците ве донеле и ве населиле овде и ве користеле како жив штит и како војници во првите редови да гинете во нивно име... Вие тогаш сте биле (а и сега сте) диво племе... Прашај ги Турците зошто и ден денес ве викаат Арнаути... Они ја знаат вашата права историја...
|
Датум на внесување: 13.Јули.2008 во 17:39
xxll напиша:
kiroo напиша:
ke dojde vreme koga ni obama ni osama ke moze da gi stiti. veke se vrti politikata, gledate deka EU gi moli srbite... za nekoja godina i kosovo ke gi molat da go zemat nazad. ko ke svatat so kakvo varvarsko nevaspaitano pleme si imaat rabota. a turcite se super lugje i narod. najkjef mi e tamu na odmor. samo prosto ne mi se veruva deka turcija ke gi stiti siptarite. ne se tolku glupi. | Turcija ako ima interes ke gi stiti a za dzabe nee koj gi saka ovie kopucive naj glupiot narod na balkanot se albancite. |
na turcite im e pogolem interes makedonija, kako edna kontrateza na grcko-srpskite interesi na balkanot, otkolku albanija. no nikogas ne se znae.
|
Датум на внесување: 13.Јули.2008 во 18:14
Ивана Жигон...
mailto:http://www.youtube.com/watch?v=juXEcYCV2PE&feature=related - http://www.youtube.com/watch?v=juXEcYCV2PE&feature=related
|
Датум на внесување: 13.Јули.2008 во 18:50
skopjanin напиша:
ti so sifrata xxl neveruvam deka si turcin zatoa sto turcite ne mislat taka za albancite ista vera imame so niv tie se cesni lugje-esnafi se znae koj e gjubreto vo ovoj kontinent tie se slavite-od karpatite do belgrad
| -- Jas sum cistokrven turcin a ako e za verata togas i k*rdite vo Turcija se muslimani i sekoj den se ubivaat tamu od strana na turskite sili zaradi sto se teroristi i sakaat teritorija od Turcija, ne igra verata uloga prvin nacijata igra uloga posle verata a za site albanci ne sum protiv ama zaradi nekoji sovinisti koga ke treset nesto e togas bogami ne popustam i se protivam a k*rdite i albancite isti se toa da go znaes.... Türke kefen biçenin ölümü korkunç olur hepinizin amınıza koyayım...
------------- Hayatta kimseye güvenme! çünkü beyaz gülün gölgesi bile siyahtır.
|
Постирано од: fiks
Датум на внесување: 13.Јули.2008 во 19:03
bravo be xxll...pocna da mi de dopagash vo postovite....
realno kazano od tvoja strana....mnogu realno...dali sega sfati samo zaradi shto albancite se ponekogash od tvoja strana na forumov....
------------- Само шлаг пена ќе бидеме. Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии.
|
Датум на внесување: 13.Јули.2008 во 19:11
nemoj pogreshno da me razberesh xxll nemam proti turcite nishto losho...
------------- Само шлаг пена ќе бидеме. Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии.
|
Датум на внесување: 13.Јули.2008 во 19:15
|
Датум на внесување: 13.Јули.2008 во 19:19
xxll abe brat site albanci se shovinisticki i separatisticki raspolozeni vo koja bilo drzava da ziveat nadvor od albanija...pa so sovinizam i separatizam se zadoeni..nemoj da ocekuvash nishto drugo od niv.......
ovoj skopjanin ti pishuva za vera i religija a dokolku imashe albanci i vo turcija ke ti beshe najgolem neprijatel...
|
Датум на внесување: 13.Јули.2008 во 19:20
|
Датум на внесување: 13.Јули.2008 во 19:22
ama ne zborime za cistenje i vojni....me razbirash shto sakam da ti kazam.....
|
Датум на внесување: 13.Јули.2008 во 19:23
|
Датум на внесување: 13.Јули.2008 во 19:24
jas ke ti kazam samo da nemash doverba vo nieden albanec shto saka da ti se upikuva i lize....
|
Постирано од: moira
Датум на внесување: 13.Јули.2008 во 19:31
...да се вратевте на темата за промена...!!!
...без оффтопици...!!!
...и ве опоменувам...ке почнам да банирам на еден ден и за офтопици...
...денес сте претерале, дискутирајте на темите...за муабети имате ПП и чет...!!!
Благодарам
------------- ...have you already tried, the brand new fragrance..."The Desirable"...by "sweet poison" Moira...
|
Постирано од: Aminta2
Датум на внесување: 13.Јули.2008 во 20:41
Космет е де факто поделен на српски и шиптарски дел.
Засега нема шанси таа поделба да биде легализирана со некакво меѓунардно признавање на српскиот дел или официјализирње на припојување на тој дел со Србија.
Но нема пак никакви шанси Косово да биде признаено од Обединетите Нации, каде што единствено може да добие легитимност како држава. Косово во суштина останува најобичен протекторат во кој ќе царува мафијата.
xxll напиша:
Mnogu sum nervozen na albancite zaradi toa sto koga igrase Turcija i Germanija futbal Euro2008 za finale nekoji albanci izlegoa so germanskite znaminja koga Germanija pobedi.. A toa bese samo zaradi inaet na turcite neznam dali na forumov ima nekoj sto e od Struga ako ima sigurno go znae nastanot. |
Одлика на Шиптарите е да се вртат како сончогледи, секогаш кон појакиот. Таква е нивната колективна психологија.
Јас со Македонско знаме (со сонцето од Кутлеш) им се придружив на Турските навивачи, како што секогаш правам.
Многу Македонци, да не кажам повеќето, навиваат за Турција.
А следниот натпревар Турција-Грција, одам директно на трибини заедно со Турците со Македонското знаме и карта на обединета Македонија!
Ататурк дал збор дека Турција ќе си ги поврати териториите кои Грција и бесправно и ги зела. Јас му верувам на Ататурк.
|
Датум на внесување: 13.Јули.2008 во 21:32
edno vreme hrvatite nudea da ja podelat kraina so srbite. srbite nejkea. sega i da gi molat ne moze.
isto ke bide i so siptarite. ke molat da se podelat, ama kasno ke bide.
|
Постирано од: mileg
Датум на внесување: 14.Јули.2008 во 10:13
Kiro aj te molam ne navreduvaj narod tie se albanci
|
Датум на внесување: 14.Јули.2008 во 14:48
mileg напиша:
Kiro aj te molam ne navreduvaj narod tie se albanci |
Ај и ти не ги навредувај те молам... тие се Арнаути...
|
Постирано од: invader
Датум на внесување: 14.Јули.2008 во 14:54
овие двајца како некои форумски шутови,а?
|
Постирано од: Aminta2
Датум на внесување: 14.Јули.2008 во 15:07
mileg напиша:
Kiro aj te molam ne navreduvaj narod tie se albanci |
Терминот “Шиптар“ е народно име. Кое е тоа народно име што е навредливо?!?
Ако така прифатиле Шиптарите дека ги вреѓа тоа што се (имено Шиптари), тогаш треба да се преименуваат и како народ и како држава.
Инаку Шиптар и Албанец (според местото Албанија) не е исто. Шиптариве мислам имаат и скриени намери затоа што некогаш во историјата се спомнува Албанија, но никогаш Шиптарија.
|
Постирано од: moira
Датум на внесување: 14.Јули.2008 во 15:15
Ова е последен пат да опоменувам за оффтопици!
Од денес за упропастување на темите и одење оффтопик ке добивате по два дена суспензија!
Поздрав
------------- ...have you already tried, the brand new fragrance..."The Desirable"...by "sweet poison" Moira...
|
Датум на внесување: 14.Јули.2008 во 23:18
Da gledav vo plafon mesto sto gi citav prethodnive 4 strani, mislam deka pokunstruktivno ke gi potrosev izminative minuta-dve....
Na Srbija/Milosevic, edinstvena greska i najgolem grev vo 90.-tite i bese sto za sojuznik ja odbra onaa zemja koja ne bese odlucuvacki faktor na globalno nivo;Rusija....a koga ke odberes takov partner se znae sto te ceka..."Kadija te tuzi,kadija ti sudi" Zatoa nema da vidime vo Hag ne-Srbin,zatoa vo Had bese Ljube,zatoa Haradinaj,Oric i dr. dobija osloboditelni presudi,zatoa od nasive UCK-i nikoj ne ni bese tamu itn ...
A dali deneska Rusija/Kina se slabi ?! Ajde da vidime sto ke se sluci vo Afrika(Zimbabve) ? Dodeka zapadnjacive go koloniziraa/pljackosuvaa/prisvojuvaa crniot kontinent, ne se grizea za "covekovi prava".Deneska koga Kina e glaven partner na Afrika , BCC ne bombardira so vesti kako inflacijata e najgolema vo Zimbabve od Dedo Noe pa navaka,vladee ekonomska kriza,nevrabotenost e 80 %, drn drn jarinja....Demek koga Anglicanive bea najgolemi vlastodrsci, vo Afrika bilo fantasticno....
Ili uste podobro, da vidime uste kolku godini ke postoi Izrael...
Amerika si go otsviri svoeto,a koj (ke) se potpira na niv, moze da ocekuva deka ke pomine kako Srbija koga se potpirase na Rusija...
Zatoa neka ne ve boli glava sto mu se slucuva na komsijata,dali ke go vrati Kosovo i kako,dali Kosovo ke se deli ili ne, itn itn.....gledajte si vo svoj dvor.
-------------
|
Датум на внесување: 15.Јули.2008 во 06:42
Сите муабети за Косово и Метохија се искажани и прекажани и нема сврха да се повторуваме... Единствено ни останува да видиме што ќе се случи понатака... Еве ако победи Обама во САД вели дека ќе ги намали воените бази низ светот, а со тоа и на Косово...
...Е тогаш јас мислам дека ќе имаме за што да збориме... А додека тоа не дојде ние не би требало да избрзуваме со некакво си признавање на терористича и сепаратистичка држава Косово...!!!
|
Постирано од: AlbanianGirl
Датум на внесување: 15.Јули.2008 во 12:15
ufff...wait, just a sec........................................
ok, se vrativ, samo si zedov kesa za da mozham
da "povrakam", poshto iskreno,od toa shto chitav tuka, toa beshe ednostavno neizbezhno,,,,ccc
Aminta2 напиша:
Одлика на Шиптарите е да се вртат како сончогледи, секогаш кон појакиот. Таква е нивната колективна психологија.
|
aha...toa znachi bilo odlika na "SHIPTARITE"...a mozhe li da znam od kade go nauchi toa?,ili aj nema potreba za "ispoved", bidejki sudejki spored tvoite "stavovi", i "informacii", mozhe slobodno da se tvrdi deka poteknuvat direktno od "izvorot", na 2-3 "propagandni knigi" shto gi imash prochitano (i toa necelosno,imash preskoknato dosta stranici), pa se pojavi tuka da pishuvash, mislejki deka ja otkri Amerikaaaa....
i dobro, so toa shto ni "kazha" da ne sakash sluchajno da ne ubedish, deka MaKEDONCITE, ne se ligavaat na "jakite sili"???
(hmm, shto mi svetna neshto vo glavata, neshto kako Xhorxh Bush, vi podaril edna "topla nasmevka", i vie vednash posakavte da preimenuvate park so negovo ime??)
ajde, ushte toa kazhi ni go, i da ti dodelime "nobelova nagrada", za najinteresen, i najsmeshen vic na mileniumot, ili mozhebi na "chovekovata era"....
toa shto gledame sega vo vrska so Albancite, se samo "plodovite", na gandiskata politika predvodena od albanska strana, vo vreme koga bea ugnetuvani, maltretirani, i terrorizirani, od strana na "slavjanite", koi dojdoa vo 6-ot VEK od NASHATA ERA,
i vednash se ufrlija na uzurpiranje na vekovnite Albanski ognishta, a voopshto ne e rezultat na nekakvo si "ligavenje" pred "svetskite sili"....
a Kosovo, Kosovo ja dobi shansata, koja i beshe negirana za oformuvanje na sopstvena drzhava,
i sega
ke zavisi mnogu od nea dali ke znae korrektno da ja iskoristi ili ne,
im ostanuva na Kosovskite lideri da gi prezemat "vistinskite potezi",
i da pokazhuvat deka poseduvat kvalitet za samostojno i ispravno vladeenje...
mu ostanuva na Kosovskiot Narod, da ja razvie svesta do taa nivo, shto ke znae da pravi razlika pomegju "VREDNOSTITE", I "KONTRAVREDNOSTITE"...
redot e na narodot,i liderite na toj narod, da pokazhat cvrsta volja, za sozdavanje na "DRZHAVA", vo potpolna smisla na zborot....
...e ako tuka "propadnat", togash, ke bide Bozhja kazna,
nejzinata podelba, ili eventualno "vrakanje pod Srpska okupacija", bidejki toa ke bide samo dokaz deka lekcijata ne ja nauchileeeee, e togash raka na srce, tie koi shto ne uchat od greshkite vo minatoto, se prinudeni da gi povtorat istite vo idnina, i normalno posledicite ke gi trpat vo svoja glavaa....
------------- You think I am a devil. But only because I have lived in hell. I want to get out.
|
Датум на внесување: 15.Јули.2008 во 12:39
Срамота е да кажеш дека Словените ги тероризирале Албанците кога Албанците уште од кога одјдоа османлиите почнаа да формираат крџалиски банди,да му се придружуваат на башибозукот,да прават банди со турците(случајот со Али Паша-Јанински) па потоа во прва светска војна кога србите скоро уништени од Австо-Унгарија бегаа низ Албанија Албанците им се придружија на Австоунгарците и пукаа на Србите,па потоа во Втора светска војна бевте балисти,сега сте терористи и тн....
Вие во целата ваша историја никогаш не се борите како нација туку како дивјаци-со оформување на банди и хорди и терористички групи и сликчни срања-а за сето време зад вас стои светска сила затоа....
|
Датум на внесување: 15.Јули.2008 во 12:53
Словените тероризирале Арнаути??? Па вас Арнаутите ве донесоа Турците од Азија или уште од подалеку за да ратувате место нив во првите редови... Така сте вие донесени овде на Балканот... Турците НАЈДОБРО ВЕ ЗНААТ затоа и ве ословуваат со вашето право племенско име , а тоа е АРНАУТ...!!! Кога ве донеле овде Словените веќе биле тука многу поодамна... А то ARNAUT GIRL ,сеуште шириш невистини и правиш овде да се нервираме и вреѓаме... Тоа ви е во крвта, го отрувте Балканот со својата простота и примитивизам...
ДИВО ПЛЕМЕ СТЕ БИЛЕ И ДИВО СТЕ СЕУШТЕ...!!!!!!!
Види ја вистината...
mailto:http://www.youtube.com/watch?v=lMs8IfxSCt4 - http://www.youtube.com/watch?v=lMs8IfxSCt4
|
Датум на внесување: 15.Јули.2008 во 22:15
sega razbiram zoshto ste tolku slabi po istorija...
epa mili moi, ste gi isplashile profesorite, da vi ja zboruvaat vistinata, pa onie kutrite nesakajki da pretrpat nekoj neochekuvan "napad", vi raskazhuvale toa shto vie ste sakale da go slushnete....
gledajte kako reagirate samo zoshto ja iskazhuvav mojot pogled na rabotite, pa mozham da zamislam kako ke reagiravte ako profesorot bi vlegol malku podlaboko vo objasnuvanjeto na istoriskite fakti....
se prashuvam dali voopshto se gledate na kakov nachin se izrazuvate, plus veruvam deka mnogumina od vas tuka ste stari lica, pa lugje, kako gi vospituvate vash*te deca?!, zarem i niv ste gi otrule so omraza?!, razmisluvate li vie voopshto kakva idnina im prepushtate na vash*te deca so vash*te shovinistichki, i primitivni stavovi i pogledi???
spomnuvate DIVJASHTVO, pa ne, ne mislam deka treba da odite tolku daleku da obvinuvate eden cel narod kako takov, dovolno e da se poglednete sebesi, i ke razberete vo shto ste se pretvorile,,,
veke samo likot vi e na chovek, a svojstvata odamna ste gi izgubile....
------------- You think I am a devil. But only because I have lived in hell. I want to get out.
|
Постирано од: orlov
Датум на внесување: 15.Јули.2008 во 23:01
member_profile.asp?PF=17164&FID=49 - AlbanianGirl Демек, сте ги исплашиле професорите. Ноторна лага е тоа што го кажуваш. Етиката на професорите не им дозволила да ве тепаат- пардон педагошки да ве восепитуваат од причина што одма вие се собирате сто деца од по седум години и вадите ножеви. Наводно сте ги исплашиле. И, како да ви верува човек кога од вашето постоење до денес постојано лажете. Но тоа нас не не плаши. Сепак сме појаки од вас.
------------- ,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
Постирано од: stereo
Датум на внесување: 15.Јули.2008 во 23:07
kiroo напиша:
lele lelel kolku te lazele... abre ti si isprana od glava do peti. kakva gandievska politika more, koga vie siptarite ste (posle srbite) najkrvolocen narod na balkanov? edinstveno nevaspitano pleme kaj sto se uste postoi krvna osveta i ostanati primtiivni tradicii sto EVROPA gi napusti uste vo sredniot vek? |
A BE KIRO NE SI DOSTOEN ZA VAKVA TEMA
ALBANCITE USPEALE DA IMAAT DVE NOBELOVCI A VIE SE GORDEETE SEKOGAS SO NESTO STO NE E VASE
NE ZNAM KOJ TE NAUCIL ISTORIJA NO NISTO NE USPEAL DA TI STAVI NA TAA GLAVA
|
Датум на внесување: 15.Јули.2008 во 23:10
DelijaSkopje напиша:
Словените тероризирале Арнаути??? Па вас Арнаутите ве донесоа Турците од Азија или уште од подалеку за да ратувате место нив во првите редови... Така сте вие донесени овде на Балканот... Турците НАЈДОБРО ВЕ ЗНААТ затоа и ве ословуваат со вашето право племенско име , а тоа е АРНАУТ...!!! Кога ве донеле овде Словените веќе биле тука многу поодамна... А то ARNAUT GIRL ,сеуште шириш невистини и правиш овде да се нервираме и вреѓаме... Тоа ви е во крвта, го отрувте Балканот со својата простота и примитивизам...
ДИВО ПЛЕМЕ СТЕ БИЛЕ И ДИВО СТЕ СЕУШТЕ...!!!!!!!
Види ја вистината...
mailto:http://www.youtube.com/watch?v=lMs8IfxSCt4 - http://www.youtube.com/watch?v=lMs8IfxSCt4
|
ZATOA STO SME DIVI NIKOJ NE IGRA SO NAS
NIKOJ DOSEGA NE POBARAL OD NAS DA SI GO SMENIME IMETO
NIKOJ DOSEGA NE MOZEL DA GO MRDNE DVOGLAVIOT OREL OD NASETO ZNAME
VIE STE NAJGOLEMITE LUZERI VO BALKANOT
ABE LUGJE VIE PRVO NE ZNAETE STO STE
N
|
Датум на внесување: 15.Јули.2008 во 23:16
Двоглавиот орел е ХРИСТИЈАНСКИ СИМБОЛ и никаде не се среќава во исламот... Дали си се запрашал од каде вие двоглав орел...??? Вие треба да имате или знаме со зелена боја или полу месечина... Никој не ви бара да го смените името, затоа што на никого не му стало до тоа непопуларно име... Па вие сами си го мењате името... Еднаш сте Албанци, еднаш Шиптари, а у ствари сте АРНАУТИ...
|
Постирано од: Polar Bear
Датум на внесување: 16.Јули.2008 во 00:19
AlbanianGirl напиша:
sega razbiram zoshto ste tolku slabi po istorija... epa mili moi, ste gi isplashile profesorite, da vi ja zboruvaat vistinata, pa onie kutrite nesakajki da pretrpat nekoj neochekuvan "napad", vi raskazhuvale toa shto vie ste sakale da go slushnete....
gledajte kako reagirate samo zoshto ja iskazhuvav mojot pogled na rabotite, pa mozham da zamislam kako ke reagiravte ako profesorot bi vlegol malku podlaboko vo objasnuvanjeto na istoriskite fakti....
se prashuvam dali voopshto se gledate na kakov nachin se izrazuvate, plus veruvam deka mnogumina od vas tuka ste stari lica, pa lugje, kako gi vospituvate vash*te deca?!, zarem i niv ste gi otrule so omraza?!, razmisluvate li vie voopshto kakva idnina im prepushtate na vash*te deca so vash*te shovinistichki, i primitivni stavovi i pogledi???
spomnuvate DIVJASHTVO, pa ne, ne mislam deka treba da odite tolku daleku da obvinuvate eden cel narod kako takov, dovolno e da se poglednete sebesi, i ke razberete vo shto ste se pretvorile,,,
|
Ти чупе не одиш во џамија оти си чупе, па затоа не знаеш што ги учи оџата твоите машки сонародници. Вас драга млада сонародничке со гандиевска ориентација омразата спрема се што не е од вашиот сој ви е во генетскиот код. Затоа немојте да се лутите кога ве мразат, затоа што тоа е реакција на вашата омраза која трае со генерации.
Пробајте за промена да бидете лојални кон државата во која живеете, да ги видиме процентите на наплата на данок, струја, вода, патарина, па ќе зборуваме.
------------- Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
|
Датум на внесување: 16.Јули.2008 во 09:05
DelijaSkopje напиша:
Двоглавиот орел е ХРИСТИЈАНСКИ СИМБОЛ и никаде не се среќава во исламот... Дали си се запрашал од каде вие двоглав орел...??? Вие треба да имате или знаме со зелена боја или полу месечина... Никој не ви бара да го смените името, затоа што на никого не му стало до тоа непопуларно име... Па вие сами си го мењате името... Еднаш сте Албанци, еднаш Шиптари, а у ствари сте АРНАУТИ... |
dvoglaviot orel e simbol deka siptarite i srbite se isti rod.
|
Датум на внесување: 16.Јули.2008 во 13:48
AlbanianGirl напиша:
epa mili moi, ste gi isplashile profesorite, da vi ja zboruvaat vistinata, pa onie kutrite nesakajki da pretrpat nekoj neochekuvan "napad", vi raskazhuvale toa shto vie ste sakale da go slushnete....
|
Еве бидеќи не обвинуваш дека лажеме и смислуваме еве види доказ со слики па после кажи што мислиш-само да не речеш фотомонтажа
http://www.kosovo.net/kla2a.html - http://www.kosovo.net/kla2a.html
|
Датум на внесување: 16.Јули.2008 во 21:23
Zajcef напиша:
AlbanianGirl напиша:
|
Еве бидеќи не обвинуваш дека лажеме и смислуваме еве види доказ со слики па после кажи што мислиш-само да не речеш фотомонтажа
http://www.kosovo.net/kla2a.html - http://www.kosovo.net/kla2a.html |
fala za slikite
bas se interesni
od kaj gi najde be pickmajcin
|
Постирано од: Pentakostalec
Датум на внесување: 17.Јули.2008 во 02:59
Rusija i Kina vredat kako cel ostanat svet vo voena smisla pozz
Ali ne mi se svigja sto go oslobodia Kosovo moze mn da steti na balkanov
|
Датум на внесување: 17.Јули.2008 во 08:59
ako rusija i kina se kako cel ostanat svet, sto e togas SAD i NATO?
|
Постирано од: bond....james b
Датум на внесување: 17.Јули.2008 во 15:00
.podobro izbrisi go skros, otkolku bez,sustinata da go prepravas!
------------- You live only ONCE!
|
Датум на внесување: 18.Јули.2008 во 20:19
DelijaSkopje напиша:
Двоглавиот орел е ХРИСТИЈАНСКИ СИМБОЛ и никаде не се среќава во исламот... Дали си се запрашал од каде вие двоглав орел...??? Вие треба да имате или знаме со зелена боја или полу месечина... Никој не ви бара да го смените името, затоа што на никого не му стало до тоа непопуларно име... Па вие сами си го мењате името... Еднаш сте Албанци, еднаш Шиптари, а у ствари сте АРНАУТИ... |
zosto vie ne si stavivte krst na vaseto zname be glup
pa se znae deka albancite ne bile muslimani vo 15 vek
a naseto zname e od vremeto n skenderbeg
i negovoto zname bil dvoglav orel
znaci vie imate interesno ime i cel svet go saka toa ime
kazi mi ti sto si?
sloven makedonec ili mesavina
jas znam albanec dem baba dem
nema podelba na kosovo
ovie nasite bea kaj bus a samo 4 meseci sme drzav
vie 15 godini drzava i uste ne ve primil nekoj pretsedatel na golema drzava osven toj milos
|
Датум на внесување: 18.Јули.2008 во 21:35
so lupas be stereo. makedonski premieri, pretsedateli site bile i kaj bush i kaj putin ako znaci toa nesto.
kosovo nema da se deli. kosovo ke se pripoi ili kon srbija ili kon albanija. a mene mi lici na prvoto.
|
Датум на внесување: 18.Јули.2008 во 22:32
a zoshto, zarem ne postoi i nekoja treta opcija???
a taa e "Kosovo da opstoi S A M A", kako edna nezavisna drzhava, bez pripojuvanje ni kon ednata ni kon drugata...
i...veruvam Rusija nema da pravi problemi,,,toa e vo nejzin interes...barem taka slushnav kako komentiraat nekoi eksperti....
Polar Bear напиша:
Ти чупе не одиш во џамија оти си чупе, па затоа не знаеш што ги учи оџата твоите машки сонародници.
Вас драга млада сонародничке со гандиевска ориентација омразата спрема се што не е од вашиот сој ви е во генетскиот код. Затоа немојте да се лутите кога ве мразат, затоа што тоа е реакција на вашата омраза која трае со генерации.
Пробајте за промена да бидете лојални кон државата во која живеете, да ги видиме процентите на наплата на данок, струја, вода, патарина, па ќе зборуваме. |
mene, edinstveno neshto ne mi e jasno, i nikako da razberam...a toa e kaj ja naogjate "generalnata omraza".....
...lugjeto deneska gi zblizhuvaat mnogu drugi raboti, kako na primer istite ideologii, istiot zhivoten pogled, istite celi kon koi sekoj chovek se stremi, istiot nachin na razmisluvanje itn,,,
sekoj narod na svoj nachin e poseben, sekoj soddrzhi vo sebe istorija na stradanja, i slava, sekoj ima svoi vrednosti i karakteristiki, sekoj si ima svoja tradicija, svoja kultura,..etc, no interesno e kaj nas lugjeto shto sekogash se trudime da gi naogjame samo negatvinite strani vo SE, I SESHTO...i kako posledica na toa se pretvoruvame vo pogolemi SVEROVI od samite Sverovi...
|
Датум на внесување: 18.Јули.2008 во 22:42
Polar Bear напиша:
AlbanianGirl напиша:
sega razbiram zoshto ste tolku slabi po istorija... epa mili moi, ste gi isplashile profesorite, da vi ja zboruvaat vistinata, pa onie kutrite nesakajki da pretrpat nekoj neochekuvan "napad", vi raskazhuvale toa shto vie ste sakale da go slushnete....
|
Ти чупе не одиш во џамија оти си чупе, па затоа не знаеш што ги учи оџата твоите машки сонародници. Вас драга млада сонародничке со гандиевска ориентација омразата спрема се што не е од вашиот сој ви е во генетскиот код. Затоа немојте да се лутите кога ве мразат, затоа што тоа е реакција на вашата омраза која трае со генерации.
Пробајте за промена да бидете лојални кон државата во која живеете, да ги видиме процентите на наплата на данок, струја, вода, патарина, па ќе зборуваме.
|
Polar Bear ne jadi tolku so ustata i ne prosiruvaj verska omraza na forumov.. moderatori mislam deka ne treba da se tolerira vakvi clenovi na forumov.
|
Постирано од: Red`Black
Датум на внесување: 19.Јули.2008 во 16:03
Vuk jeremic sega gi vraca ambasadorite vo zemjite sto go prizna kosovo
i ako saka serbija da vleze vo EU mora treba da go priznae kosovo hiihhiih
-------------
|
Датум на внесување: 19.Јули.2008 во 22:03
AlbanianGirl напиша:
a zoshto, zarem ne postoi i nekoja treta opcija???
a taa e "Kosovo da opstoi S A M A", kako edna nezavisna drzhava, bez pripojuvanje ni kon ednata ni kon drugata...
i...veruvam Rusija nema da pravi problemi,,,toa e vo nejzin interes...barem taka slushnav kako komentiraat nekoi eksperti....
Polar Bear напиша:
Ти чупе не одиш во џамија оти си чупе, па затоа не знаеш што ги учи оџата твоите машки сонародници.
Вас драга млада сонародничке со гандиевска ориентација омразата спрема се што не е од вашиот сој ви е во генетскиот код. Затоа немојте да се лутите кога ве мразат, затоа што тоа е реакција на вашата омраза која трае со генерации.
Пробајте за промена да бидете лојални кон државата во која живеете, да ги видиме процентите на наплата на данок, струја, вода, патарина, па ќе зборуваме. |
mene, edinstveno neshto ne mi e jasno, i nikako da razberam...a toa e kaj ja naogjate "generalnata omraza".....
...lugjeto deneska gi zblizhuvaat mnogu drugi raboti, kako na primer istite ideologii, istiot zhivoten pogled, istite celi kon koi sekoj chovek se stremi, istiot nachin na razmisluvanje itn,,,
sekoj narod na svoj nachin e poseben, sekoj soddrzhi vo sebe istorija na stradanja, i slava, sekoj ima svoi vrednosti i karakteristiki, sekoj si ima svoja tradicija, svoja kultura,..etc, no interesno e kaj nas lugjeto shto sekogash se trudime da gi naogjame samo negatvinite strani vo SE, I SESHTO...i kako posledica na toa se pretvoruvame vo pogolemi SVEROVI od samite Sverovi... |
Паметно. Нека се обиде сама да опстои. Зошто да не и се пружи шанса. Доколку не ја бидува сама тогаш назад под Београд.
|
Датум на внесување: 20.Јули.2008 во 08:31
Red`Black напиша:
Vuk jeremic sega gi vraca ambasadorite vo zemjite sto go prizna kosovo
i ako saka serbija da vleze vo EU mora treba da go priznae kosovo hiihhiih
|
glup poteg sto gi povlekoa ambasadorite.
no, sekako deka kosovo nema nikogas da go priznaat, i ke bidat vo EU, edno dve-tri svetlosni godini pred siptarite.
|
Датум на внесување: 20.Јули.2008 во 21:06
Pentakostalec напиша:
Ali ne mi se svigja sto go oslobodia Kosovo moze mn da steti na balkanov |
Не е случајно. Си имаат тие некоја математика.
|
Постирано од: Паланчански
Датум на внесување: 21.Јули.2008 во 11:26
Независноста на Косово е првата грешка. Ако се подели Косово, ќе биде нова, уште поголема грешка. Мислам дека домино-ефектот веќе е заапочнат. Очекувајте поделба на Косово.
------------- Не знаев што е среќа, додека не се оженив. Но сега веќе е доцна.
|
Датум на внесување: 21.Јули.2008 во 13:20
orlov напиша:
Pentakostalec напиша:
| --- Neznam dali znaete ama mnogu biznismeni od Kina zapocnaa da investiraat vo Kosovo tuka imaat interes kinezite nisto ne e cudno i da go priznaat Kosovo.
|
Постирано од: zenmaster
Датум на внесување: 21.Јули.2008 во 13:53
xxll напиша:
orlov напиша:
Pentakostalec напиша:
| --- Neznam dali znaete ama mnogu biznismeni od Kina zapocnaa da investiraat vo Kosovo tuka imaat interes kinezite nisto ne e cudno i da go priznaat Kosovo. |
Ne znam dali znaes deka vo Kina biznismenite ne se na vlast . Tamu se postuva zdraviot razum i interesite na drzavata .
------------- [IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
|
Датум на внесување: 21.Јули.2008 во 14:02
zenmaster напиша:
xxll напиша:
orlov напиша:
Pentakostalec напиша:
| --- Neznam dali znaete ama mnogu biznismeni od Kina zapocnaa da investiraat vo Kosovo tuka imaat interes kinezite nisto ne e cudno i da go priznaat Kosovo. |
Ne znam dali znaes deka vo Kina biznismenite ne se na vlast . Tamu se postuva zdraviot razum i interesite na drzavata .
| -- Ne znam mozda i ti si vo pravo..
|
Датум на внесување: 21.Јули.2008 во 15:22
Не треба да се заборави Албанија од времето на Енвер Хоџа, кога тотално беше затворена и само со Кина имаше добри односи а потоа Кина тотално ги раскина односите со Албанија. Сега, нормално е Косово како иден дел од Голема Албанија да ги отпочне некогаш традиционалните албански односи со Кина. Така сето кое го кажуваш е блиску до вистината- односно веќе три кинески фирми инвестираат во Косово.
|
Постирано од: slavo-makedon4e
Датум на внесување: 21.Јули.2008 во 23:40
srbite se najgolemata pricina ze seto loso sto se sluci vo balkanot, tie bea iniciatori na site vojni i na raspadot na ex jug. ja ne znam kako moze nekoj da gi opravduva tie zivotni, zar ne e dovolno 350.000 ubieni bosanci i nad 10.000 ubieni civili kosovari, ma dajte ve molam, ako treba da iskacame na referendum i da glasame za koja drzava da se podeli, jas bi glasal toa da bise srbija, i ne samo da se podeli tuku da iscezne celata , sramota e vo denesno vrme da posti drzava pod ime srbija.
|
Датум на внесување: 22.Јули.2008 во 00:48
slavo-makedon4e напиша:
srbite se najgolemata pricina ze seto loso sto se sluci vo balkanot, tie bea iniciatori na site vojni i na raspadot na ex jug. ja ne znam kako moze nekoj da gi opravduva tie zivotni, zar ne e dovolno 350.000 ubieni bosanci i nad 10.000 ubieni civili kosovari, ma dajte ve molam, ako treba da iskacame na referendum i da glasame za koja drzava da se podeli, jas bi glasal toa da bise srbija, i ne samo da se podeli tuku da iscezne celata , sramota e vo denesno vrme da posti drzava pod ime srbija. |
A sto predlagas ti Golema Albanija?????????????????
|
Датум на внесување: 22.Јули.2008 во 00:49
jas predlagam obedinet balkan, no se dodeka postojat srbite nema da ima ni obedineto skopje ,a kamo balkan.
|
Постирано од: Паланчански
Датум на внесување: 22.Јули.2008 во 11:13
slavo-makedon4e напиша:
jas predlagam obedinet balkan, no se dodeka postojat srbite nema da ima ni obedineto skopje ,a kamo balkan. |
Нешто посебно ти се антипатични србите.
------------- Не знаев што е среќа, додека не се оженив. Но сега веќе е доцна.
|
Датум на внесување: 22.Јули.2008 во 12:52
palancanski vistina deka mi se antipaticni, tie trebase najvise da ni pomagat zaradi faktot deka ni se braka , imame isti koreni a i ista vera, a vidi sto ni pravat srbite , ne ebat kako sto ke stignat.
|
Постирано од: МАРШАЛ
Датум на внесување: 22.Јули.2008 во 12:59
od kade pa sega toa ? .....
------------- http://www.onlineyufilm.com/musicvideo.php?vid=42859a7cd" rel="nofollow - Ко овде не полуди , ТАЈ НИЈЕ НОРМАЛАН
|
Датум на внесување: 22.Јули.2008 во 13:10
zal mie sto nie makedoncite sme mnogu zaostanat narod od drugite narodi sto gi imame vo komsilluk, narod bez mozok, ajde bre luge da razmisluvame malce da izbereme najdobroto megu najlosite,
|
Датум на внесување: 22.Јули.2008 во 13:15
posoci primer ... daj inicijativa .... vakvi potencijali ne smeat da ostanat anonimni i neiskoristeni .....samo napred
------------- http://www.onlineyufilm.com/musicvideo.php?vid=42859a7cd" rel="nofollow - Ко овде не полуди , ТАЈ НИЈЕ НОРМАЛАН
|
Датум на внесување: 22.Јули.2008 во 13:18
i se vos'hituvam na albancite kako se drzat site za eden eden za site, allal neka im e,
|
Датум на внесување: 22.Јули.2008 во 13:28
А кој е овој да одредува нови граници, па после да се противи на поделби? И како после човек да се надева дека воениот злосторник Хашим Тачи може да го добие тоа што го заслужил? А за Караџиќ, секоја чест. Сега нека се соочи со тоа што го чека.
Буш за понатамошни признавања на Косово и против поделба
Вашингтон /22/07/ 09:52
Американскиот претседател Џорџ Буш им вети на лидерите на косовските Албанци поддршка во процесот на понатамошно признавање на независноста на Косово.
„Решителен приврзаник сум на независноста на Косово и се противам на било каква поделба...Ветив дека САД ќе продолжат да работат со државите што уште не го признале независно Косово за да го направат тоа што поскоро“, рече Буш по средбата со претседателот и премиерот на Косово Фатмир Сејдиу и Хашим Тачи.
Посетата на косовските лидери на Вашингтон се смета како иницијатива за нова дипломатска офанзива со цел предизвикување на нов бран признавања, со оглед на очекувањата на Приштина, но и на Вашингтон, до септемвриското заседание на Генералното собрание на Обединетите нации да обезбедат доволна поддршка Косово да може да истакне кандидатура за членство во ОН.
Косово за нешто повеќе од 150 дена од прогласувањето на независноста, го признаа 43 држави.
„Тука сме да пренесеме дека доследно ќе го оствариме планот на Ахтисари. Косово ќе биде демократска земја, земја на сите нејзини граѓани. Ние ќе имаме посебно почитување кон малцинствата. Многу сме заинтересирани за добри односи со Србија“, рече Сејдиу.
Од друга страна, косовскиот премиер Хашим Тачи ги истакна блиските врски меѓу Косово и САД.
„Блиску сме поврзани со САД и секогаш ќе им бидеме верен пријател, засекогаш“, рече Тачи. Тој додаде дека Косово е заедничка успешна приказна.
Посетата на косовските лидери на Вашингтон уследи на само неколку дена пред новата седница на СБ на ОН за Косово, на која амбасадорите на најмоќното тело на светската организација ќе го разгледаат најновиот извештај на генералниот секретар Бан Ки-мун. /крај/ртс/ст
|
Датум на внесување: 22.Јули.2008 во 13:30
slavo-makedon4e напиша:
i se vos'hituvam na albancite kako se drzat site za eden eden za site, allal neka im e, |
sakas da kazes deka nie pravoslavnite makedonci , normalno bez makedoncite muslimani , trebase da zastaneme vo odbrana na karadzic , mladic , seselj , milosevic , isto kako sto site albanci zastanaa vo odbrana na ramus haradinaj & co ? ........
|
Датум на внесување: 22.Јули.2008 во 13:32
a bus ne samo sto vetil deka nema da ima podelba na kososvo tuku vetil i deka ce se zalozo za negovo zgolemuvanje ... so pridodavanje na teritorii od jugot .... barem spored zacrtanite planovi
|
Датум на внесување: 22.Јули.2008 во 14:23
nikako vo odbrana na karadzic mladic milos i drugi, tie se kriminalci, a albancite so pravo gi branele taci haradinaj & co, posto tie ne otisle u belgrad da ubivat civili tie samo se branele
|
Датум на внесување: 22.Јули.2008 во 14:30
slavo-makedon4e напиша:
nikako vo odbrana na karadzic mladic milos i drugi, tie se kriminalci, a albancite so pravo gi branele taci haradinaj & co, posto tie ne otisle u belgrad da ubivat civili tie samo se branele |
Не отишле во Белград да убиваат цивили, но на Косово секако дека убивале. Па развиле и еден егзотичен бизнис - трговија со органи. Никој не го брани Караџиќ. Сигурен си дека не си Албанец?
|
|