|
Теорија на Еволуцијата |
Внеси реплика | страница <1 7891011 24> |
Автор | ||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Атеист - без непотребни драми...
Многу добро знаеш зошто те опоменив, ти можеш да го видиш постот кој го скрив, додека останатите не. Тоа што го изнесуваш нема никаква врска со вистина, нема дури ни врска со потсмевање - а е прилично вулгарна изјава и директна навреда. Демократија на форумов постои - но треба првин да провериш што точно означува тој поим... |
||
Do what is right, come what may...
|
||
Al_Masih_Qam
Сениор Регистриран: 24.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 113 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Него, ти викам јас овие модераториве немаат благе везе од толеранција! Треба господине Атеисту да се покрене иницијатива за банирање на модераторите, еве за почеток на една недела, како образовно-воспитна мерка. А после може и на подолго. За нов модератор може да те предложиме тебе (јако ќе биде - модератор на подфорум религија со ник „Атеист“). Кажи, нели е јако! ... |
||
AL MASIH QAM! HAQQAN QAM!
ВОИСТИНУ ВОСКРЕСЕ ХРИСТОС БОГ! |
||
Al_Masih_Qam
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А сега назад на темата! Никој не ми одговори на муабетот за Образовната програма на МТВ, „Баравте-гледајте“ и тезата дека „човекот настанал од орев“? Ате, вака меѓу нас, тезава со мали модификации може супер да ти се уклопи во светогледот... Поработи на случајот!
|
||
||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
И јас ја гледав таа епизода на „баравте-гледајте„ , прилично е стара но: Тоа е несобролив доказ, се работи за сензационално откритиие! Погледнете го само оревот без лушпа. Не ви личи на мозок? А со лушпата личи на мозок во главата, а нели мозокот е најважен... во процесот на еволуцијата додуша бубрезите се развиле од грав - зрно грав нели ви личи на бубрег 99%? |
||
Al_Masih_Qam
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Значи една порција турли-тава содржи мање-више цел човек! И после се фолирате - не требало да се јаде месо! Па ова ти е поморбидно бе брат од похован млад јагнешки мозок или мешани изнутрици на кромид (тииивко укрчкани... со рузмарин)! Изменето од Al_Masih_Qam - 14.Јули.2008 во 20:08 |
||
||
Majkl
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Тоа само објаснува зошто не се развиле со еволуцијата други видови слични на луѓето туку постојат само варијации(раси) како што има и варијации на оревите нпр, индијски орев, морски орев итн... Имено не се развиле други слични видови затоа што ние постојано ги јадеме и не дозволуваме да се развијат, се работи за своевиден канибалски-зеленчукоцид! |
||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
И... ајт назад на тема... зашто вака ептен ќе избегаме...
Многу фасцинантен е моментот што атеистите од верниците секогаш бараат конкретен, јасен, несоборлив доказ за постоењето на Бог, и многу често главен аргумент е - каде е да го видиме? Но, од друга страна, кога ќе се побара истото во однос на еволуцијата - конкретен, јасен, несоборлив аргумент - е тогаш, нема одговор или се цитираат статии кои самите се претпоставки или како што доста од научниците кои се занимаваат со таа проблематика милуваат да речат "ова е тоа што најверојатно се случило"... |
||
Do what is right, come what may...
|
||
Al_Masih_Qam
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Моде, баш си партибрејкер! Таман ни тргна муабетот... Како ти стои тебе ова со оревиве - стварно го имаше на МТВ. Ете и тоа е „нешто што најверојатно се случило“. Ате после ова остана без речи. Еве више неколку саати го нема - гарант сега интензивно ја премозгува целата работа со турли-тавата и осталите зарзавати (или ти ќутенката си го банирал со надеж дека нема да приметиме! ) |
||
||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ateist ne se sekoraj zivotot e pred tebe sega koga si mlad i zelen mislis deka si cool ako ete se sprotivstavis na nesto staro i nesto sto go imaat ludjeto a toa e Verbata vo boga sigurno se osecas mnogu silno dodeka na nekoj mu se pravis fraer i go negiras boga i koga site te slusaat dodeka ti uzivas vo svoeto ego ali pazi da se bide mlad ne e da se negira staroto tuku da se pocituva i da se uci da se ima verba vo boga ne e nisto loso eden den koga ce se najdes vo tesno (zivotot e k*rva) koga ce nema nikoj da ti pomogne koga site opcii na tvojot sloboden ce gi snema ce poglednes kaj neboto siguren sum deka togas ce go najdes boga ili toj tebe se edno a sega ako vo red e furaj ubavo e da bides ateist zasto podocna mnogu poubavo ce veruvas vo boga.....ne se luti na boga ogledaloto neka ti gi objasni rabotite, ziveeme vo toa sto ziveeme.... Velis si navredeil necii cuvstva pa da si navrededil ama ne so toa sto ne veruvas, toa e tvoj problem, navreduvas so toa sto plukas vrz onaa vo sto nekoi veruvaat - eve ti primer ti si ja sakas majka ti i veruvas deka e najdobrata zena na svetot, no vidis jas ne sum na toa mislenje nitu pak nekoj drug sem tvoite braca i sestri nema da se na toa mislenje, taka da, vidis deka si navredil necii cuvstva.... Ovdeka na frumov nikoj ne te tera da veruvas tuka se diskutira za religijata ama se gleda deka si vo pogresna kategorija vletal i sam znaes no sepak mislis deka ako odis zestoko deka nesto ce postignes...nisto ne si postignal....i ne ti e kriv sudijata sto ti gubis nikako sudijata ti veli samo da ne igras valkano... Baras demokratija hahahaha definiraj mi ja demokratijata - dali si siguren deka demokratijata ti dava za pravo da go iskazes svoeto mislenje ??? I jas mnislam sekoj misli sekoj saka da kaze no ima edna razlika demokratijata ja izmislil covekot dodeka civilizacijata covestvoto - mozebi e demokratski da mozes da kazes sekakvi gluposti i gadosti i toa da bide prifateno kako demokratsko pravo , no razmisli ima edna religija koja coveckata civilizacija ja isturkala na svoji pleci i sega ti zboruvas so kontra argumenti kon taa religija i nejzinoto veruvanje toa e vo red no kolku si fer vo toa zboruvanje, (pameten si ti znaes istorija) civilizacijata pak stvorila pravila, pravilata stvorile opstestveni ureduvanja pokraj drugite i tvojata demokratija i ti doadjas i se odnesuvas necivilizirano bas poradi taa tvoja demokratija koja vidis si ja sfatil pogresno, za zal ne si edinstven.... Pozdrav i nemoj ovaa da te navredi |
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
bond....james b
Сениор Регистриран: 10.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Jубилеј на тероијата за еволуцијата Во
почетокот на јули 1858 година, на состанокот на биолошкото друштво
Линеан во Лондон, прочитан е трудот на Чарлс Дарвин во кој за прв пат е
изложена теорија за природната селекција како и клучниот механизам на
еволуцијата кај растителниот и животинскиот свет. - Радикално
раскинување со дотогаш доминантната теорија дека човекот и целиот
растителен и животински свет ги создал Господ Пред 150 години на 1 јули 1858 година во Лондон за прв пат е
изнесена научната идеја која долго беше контроверзна, посебно во
црковните кругови - теоријата за еволуцијата на растителниот и
животински свет, која британскиот научник Чарлс Дарвин ја обработил во
своето дело „За потеклото на видовите“ (Тhe Origin of Species). |
||
You live only ONCE!
|
||
Majkl
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Погрешно. Дарвин НЕ негирал дека целиот растителен и животински свет се создадени од Господ, туку дека механизмот на создавањето била еволуцијата! Јас лично, не верувам ни во Дарвиновата теорија ни дословно во тоа дека материјалниот свет - планетата Земја, галаксиите, човека итн. ги создал Господ. Материјалниот универзум е последица на турбуленциите кои се одиграле пред многу милијарди години започнати поради нашето отпаѓање од Бога. Трагичен процес за кој некои зборуваат и како Падот на ангелите. Честит јубилеј атеист! Изменето од Majkl - 16.Јули.2008 во 14:52 |
||
bond....james b
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
. Радикално
раскинување со дотогаш доминантната теорија дека човекот и целиот растителен и животински свет ги создал Господ ziti teorijata, ne mnogu porano ,imalo i teorija deka zemjata bila plosnata kako tepsija, i lezela na grbovite od cetiri slona ili zelki sto i da e! a,i koga podobro ke razmislis i toa e poverojatno od ona, neka bide.......... i bidnalo,, za sest dena, pa neka bide i za sest milijardi, ako saka, |
||
You live only ONCE!
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Индоктринизацијата во нашите простори и хипнотизирањето на учениците уште во школските години беше присутна до пред неколку години, кога конечно беше срушен посткомунистичкиот период и вратите на слободната мисла и објективната вистина конечно беа отворени во образовниот систем. Тоа беше еден мрачен период во образовниот систем во нашите простори, една мрачна индоктринизација и тесноглед во кој беа хипнотизирани учениците, при што им беше вбризгувано во главите дека еволуцијата е научно докажана апсолутна вистина и дека се друго е мит, религија. Биографиите на научниците-верници беа цензурирани и скоро и никој не знаеше дека Исак Њутн, Роберт Бојл, Јоханес Кеплер, Олјер, Менделеј и други големи научници покрај тоа што беа научници, беа и верници (во случајов христијани). За Исак Њутн, на пример, е познато дека има поголем број верска литература напишано отколку научна, а сепак одвај некој ученик знаеше дека тој бил верник. Колку тажно зарем не? Сепак се радувам што тој период успешно помина и дека денес индоктринизацијата го доживува својот бродолом. Веќе неколку години во учебниците по биологија можеме да ги прочитаме двете рамноправни теории (претпоставки) за настанокот на човекот:
1. Еволуционистичката (моделот на Дарвин)
1. Креационистичката (Библискиот модел)
Ова е голем чекор за вистината. Сега секој ученик може да види дека еволуцијата е само една обична претпоставка на Дарвин. Доколку еволуцијата беше научно докажана, таа немаше да го дели своето место со Креационистичкиот модел, туку јасно ќе пишуваше дека човекот настанал по пат на еволуција. Но е е така, без разлика колку ateist е убеден дека еволуцијата е научна теорија, научниците, министерството за образование итн. не мислат така, туку признаваат дека таа е само една теорија (приказна на Дарвин), како и Кант-Лапласовата теорија за настанокот на Земјата и сл.
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
bond....james b
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
-i bog recee,
taka rece. taka neka bide, i, taka bidnaa!!! ima li pogolema prikaska od ovaa,a?! |
||
You live only ONCE!
|
||
Внеси реплика | страница <1 7891011 24> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |