IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Љубов
  Активни теми Активни теми RSS - Мотив,причина,повод за напуштање?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Мотив,причина,повод за напуштање?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 7>
Автор
Порака
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Февруари.2008 во 17:13
Koga mi se nudat dve plavusi ili edna crnka se znae od pusta alcnost za sto ke se odlucam
Кон врв
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Февруари.2008 во 17:15
е за која де збунетост
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Локација: Macedonia
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Февруари.2008 во 01:33
Само непоправлите грешки.
Тоа беше одамна а сега и да сакам а сакам- тоа неможам да си го дозволам, бидејки имам две возрасни деца- академски образовани.
За ,,сопатничката,, и не е битно. Се е само поради децата.
Но сепак се среќаваме.

Изменето од orlov - 14.Февруари.2008 во 01:36
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
realna Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Февруари.2008
Поени: 541
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај realna Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Февруари.2008 во 19:11
Originally posted by orlov orlov напиша:

Само непоправлите грешки.

А тоа се?
srekata ne e vo parite no nema sreka bez pari, parite se sredstvo ne se sami po sebe cel!
Кон врв
Monuska Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Ноември.2007
Поени: 2128
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Monuska Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Февруари.2008 во 19:45
Искрено поважно ми е дали јас го сакам него, и дали со него сакам да бидам цел живот, тоа што тој ме сака мене нема да ме одврати од помислата да го напуштам ниту пак ќе ме натера да го засака. Ако останам со него поради тоа што тој ме сака мене тогаш сум со него од сожалување.
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
Кон врв
fragola Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Февруари.2008
Поени: 3829
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fragola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2008 во 22:12
Originally posted by Monuska Monuska напиша:

Искрено поважно ми е дали јас го сакам него, и дали со него сакам да бидам цел живот, тоа што тој ме сака мене нема да ме одврати од помислата да го напуштам ниту пак ќе ме натера да го засака. Ако останам со него поради тоа што тој ме сака мене тогаш сум со него од сожалување.

potpolno istoto go mislam i jas.
Koga postoi ednostrana ljubov,spored mene toa e gubenje vreme za dvajcata.
Кон врв
Tiger Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 13.Јуни.2008
Локација: Macedonia
Поени: 234
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tiger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јули.2008 во 11:32
Тоа што ке ме натера да ја напуштам па колку и да ме сака и да ја сакам е Неверството...неверството на прво место,потоа можно е и поради лаги...макар и ситни лаги,зошто ако партнерката е сбособна да ме лаже за ситници тогаш да не зборувам за крупни нешта...и мразам неискреност во врската.
Кон врв
ciplenok Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Јули.2008
Поени: 19
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ciplenok Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јули.2008 во 11:57
Se sl*gam vo potpolnost. I jas mrazam nekoj da me laze i da mi prikriva nekoj "nebitni" sitnici, pod pre-text deka samo ke se iznerviram i ke reagiram nepotrebno!

Posle nekoe vreme ke doznaam za tie sitnici i na moeto prasanje "zosto kries" nadopolneto so nervoza bidejki se slucuva po neznam koj pat? Dobivam odgovor deka ako kazel, ke sum se nervirala, ili smetal deka bile nebitni sitnici za koj ne sum sakala da znam....Kako so toa sto krie me zastituva a ne me nervira poveke i kako da ne ja gubi doverbata se poveke..

Mislam koj mu go dava pravoto da resava za toa dali jas sakam, treba ili ne treba da znam - posebno ako stanuva zbor za "sitnici" kako sto gi narekuva...?
Кон врв
...Well... Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...ExtraVagant...

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 5231
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ...Well... Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јули.2008 во 13:38
...vo sekoja vrska, od bilo kakov karakter, postojat dva ili poveke faktori za zaednica, e sea, sekgash ima domenantni i receditivni vo taa vrska, zasho perfektna ednakvost ne postoi, sho me vodi do zakluchokot deka, ako ste chovek koj shto vodi i ne trpi da mu kazuvaat kakko da go zivee svojot zivot generalno so seto normalno ponashanje, ke vodite i ke bidete zadovolni, megutoa ako imate partner koj shto tezi kon toa, da nametne svoi pravila na igrata, ke si imate problemi mnogu, zatoa sho sekoj e vo pravo i nikoj ne e vo pravo, znachi patishta ima mnogu do toa sho se narekue, moj pravec i moj nachin, ako ne postoi tolerantnost, isto taka dobivate problem od start, zatoa sho chovekot po svojata priroda e dominanten i tezi kon taa osobina, i za na kraj ja vikam...ili ke idete na vrvot ili na dnoto, samo treba da se znae edna rabota, zelezoto se kove koa e vruko ili na pochetok na vrskata...posle toa ako probate se deshava propast obichno...среќа
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јули.2008 во 01:35

- A be ti za kogo ja kupi igrackata ?Za ti da se igras ?
- A ?...
- A be deteto place, kako nemas grev, ni zal !
Pljas ! po glava
 - Dobro de eve sea ke mu ja dadam, ne maaj !
Utreden :
 - Ding, doong !
 - Dobar den, jas sum advokat i vasiot soprug podnese baranje za razvod
 - Zosto ?
 - Pa ne ste zastanale na negova strana i ne ste go podrzale vo kriticen moment
 - Iiii, ke go ubijam
 - Ne gospogo, pak ke ve tuzi, mi dade i polnomosno ako bide usmrten so tap udar od metalen predmet
Кон врв
fragola Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Февруари.2008
Поени: 3829
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fragola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јули.2008 во 14:53
Ako ima i drugi sto gi saka kako mene

Изменето од fragola - 09.Јули.2008 во 14:57
I get enough exercise...just pushing my luck.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јули.2008 во 16:02
Da ja nateras da napravi nesto sto za nikogo ne bi napravila, epten dokazuvajki deka te saka i poslem ja otkacis
Кон врв
pagane Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Февруари.2007
Поени: 13044
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јули.2008 во 09:13
Originally posted by majstorce62 majstorce62 напиша:

ПОЛЕСНО МИ Е ТАА ДА МЕ ОТКАЧИ, ОТКОЛКУ ЈАС НЕЈЗЕ. тАКА СОВЕСТА ЌЕ МИ БИДЕ МИРНА. лУЗНИТЕ НА СОВЕСТА ПОТЕШКО ЗАРАСТУВААТ ОД ЛУЗНИТЕ ВО СРЦЕТО.

Многу верно...
Но има нешо кое се пак би ме натерало- ке го обjасна со епизод от еден филм:

Жена со дете изпред магазин за детски играчки, детето плаче сака играчка-жабче, мама нема паре. Сосема случаjно минува еден господин
слушва драмата, вади паре и купува жабчето.
Сцена дома: Сопругот:
- Каква е ова играчка?
Жената премолчава вистинската ситуациjа/ знаеjки добре како ке реагира мажот/, но детето сосема искрено разкажува за добриот господин. Сопругот за кратко време се смирува, макар и никако да верува дека добриот господин и жена му не се знаат и не се во врска / па коj дава тек тако паре на непознати/  и после неколку сата почнува пак:
- Коj купи играчката?... И така до бескраj - нема ден , нема нок... нема спаване. Во дома се слушва само една те иста реплика и прашане
- Коj купи играчката? и соодветниот одговор- Мило, па реков ти, не го знам човекот, даде паре од добро срце.... Пак истото прашане.
 Не памтам сега како завршуваше целата таа историjа- само знам дека каде нема поверение и власт има лjубомората - таму нема срекя и се е за джабе...
Jас би напуштила некого кого сакам само поради таа причина- болестна лjубомора и неповерение.

Изменето од pagane - 26.Јули.2008 во 09:27
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јули.2008 во 09:27
ako e MRTOV, ne na vistina
so znamзбунетост
mozebi i togas ne
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 7>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.