Мотив,причина,повод за напуштање?
Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Интима
Име на форумот: Љубов
Опис на форумот: Верност, другарство, страст, љубомора, мерак... или се’ заедно?
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=12064
Датум на принтање: 24.Ноември.2024 во 14:07 Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com
Тема: Мотив,причина,повод за напуштање?
Постирано од: realna
Наслов: Мотив,причина,повод за напуштање?
Датум на внесување: 10.Февруари.2008 во 00:59
Што ќе ве натера да го напуштите вашиот долгогодишен партнер , иако знаете дека многу ве сака?
------------- srekata ne e vo parite no nema sreka bez pari, parite se sredstvo ne se sami po sebe cel!
|
Коментари:
Постирано од: ...Well...
Датум на внесување: 10.Февруари.2008 во 01:16
...ljubomorata i posesivnosta negova, definitivno ako se pojavi kako netrpelivost...ne davam na nikoj da me gazi i posedue do kraj...taka treba da bide...ljubovta e da go sakash partnerot so site negovi vrlini i mani...nikoj ne e sovrshen...kaj sekogo ima utka nekoja...treba so vreme da se misli na se toa...ne otposle da proba nekoj nekogo da menuva...biva svashta posle...
------------- ...I feel like there is no need for conversation...
|
Постирано од: topsexy
Датум на внесување: 10.Февруари.2008 во 01:47
mi se slucilo ova ednas....mislam seuste sum mlada ama decko mei so kogo idev 3 god.dodeka bev sredno go napustiv onaka bez pricina,zatoa sto se mi bese MONOTONO I DOSADNO I IZZIVEANO i zatoa..........
|
Постирано од: Goddes of Chaos
Датум на внесување: 10.Февруари.2008 во 15:55
Јас веќе загазив и сега не знам што да правам..
------------- Narodot za najmudra kniga ja smeta onaa koja e najnerazbirliva za nego.-A.Hitler
|
Постирано од: maria_magdalena
Датум на внесување: 10.Февруари.2008 во 16:07
realna напиша:
Што ќе ве натера да го напуштите вашиот долгогодишен партнер , иако знаете дека многу ве сака? |
Ако и јас него го сакам-а тој веќе мене како што велиш многу-тогаш зошто напуштање?
Ако ме сака-нема да стори нешто што би ме повредило.
Но ако мислиш на пример ако јас веќе не го сакам-па да најдам причина да го оставам, тоа е друго. (“Учини бар један погрешан корак да лакше одем од тебе“)
------------- МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
Постирано од: La Ninja
Датум на внесување: 10.Февруари.2008 во 16:14
realna напиша:
Што ќе ве натера да го напуштите вашиот долгогодишен партнер , иако знаете дека многу ве сака? | одевме три години, и веке залудно беше што ако ме сака кога само критики има и предрасуди...тоа веке не беше тоа...а љубовта брзо минува откако ке раскинеш ако така се однесувал со тебе. тоа е тоа
------------- Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
Датум на внесување: 10.Февруари.2008 во 16:31
Goddes of Chaos напиша:
Јас веќе загазив и сега не знам што да правам.. |
Se kaes?
------------- srekata ne e vo parite no nema sreka bez pari, parite se sredstvo ne se sami po sebe cel!
|
Датум на внесување: 10.Февруари.2008 во 16:31
topsexy напиша:
mi se slucilo ova ednas....mislam seuste sum mlada ama decko mei so kogo idev 3 god.dodeka bev sredno go napustiv onaka bez pricina,zatoa sto se mi bese MONOTONO I DOSADNO I IZZIVEANO i zatoa.......... |
И потоа си најде некој подобар вредеше тоа што се разделивте?
|
Постирано од: zagor
Датум на внесување: 10.Февруари.2008 во 19:08
.............НИКОГАШ ЗА МОЈАТА ЈАКНА НЕМАШЕ МЕСТО НА ЗАКАЧАЛКАТА ВО ПРЕДСОБЈЕТО,ЕТЕ ЗАТОА..
------------- ...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
Постирано од: anakin
Датум на внесување: 10.Февруари.2008 во 19:13
zagor напиша:
.............НИКОГАШ ЗА МОЈАТА ЈАКНА НЕМАШЕ МЕСТО НА ЗАКАЧАЛКАТА ВО ПРЕДСОБЈЕТО,ЕТЕ ЗАТОА.. |
A IMALO BAREM ZAKACKI??????
------------- SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
Постирано од: zagor
Датум на внесување: 10.Февруари.2008 во 19:58
....ЗАКАЧКИ КОЛКУ САКАШ...ТОА БЕШЕ МОТИВОТ!!!...ПРИЧИНАТА Е ШТО....
------------- ...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
Постирано од: topsexy
Датум на внесување: 10.Февруари.2008 во 20:26
realna напиша:
topsexy напиша:
mi se slucilo ova ednas....mislam seuste sum mlada ama decko mei so kogo idev 3 god.dodeka bev sredno go napustiv onaka bez pricina,zatoa sto se mi bese MONOTONO I DOSADNO I IZZIVEANO i zatoa.......... | И потоа си најде некој подобар вредеше тоа што се разделивте? |
da,sekogas sum vo potraga po nesto novo
|
Датум на внесување: 11.Февруари.2008 во 19:24
Понекогаш се каам, ама сепак не го оставам...а понекогаш пак не можам да замислам да го оставам не знам
------------- Narodot za najmudra kniga ja smeta onaa koja e najnerazbirliva za nego.-A.Hitler
|
Постирано од: zbunet
Датум на внесување: 11.Февруари.2008 во 19:41
Ako otidam da rabotam na brod ili naftena platforma
|
Постирано од: majstorce62
Датум на внесување: 11.Февруари.2008 во 20:15
ПОЛЕСНО МИ Е ТАА ДА МЕ ОТКАЧИ, ОТКОЛКУ ЈАС НЕЈЗЕ. тАКА СОВЕСТА ЌЕ МИ БИДЕ МИРНА. лУЗНИТЕ НА СОВЕСТА ПОТЕШКО ЗАРАСТУВААТ ОД ЛУЗНИТЕ ВО СРЦЕТО.
------------- БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
Датум на внесување: 11.Февруари.2008 во 20:25
majstorce62 напиша:
ПОЛЕСНО МИ Е ТАА ДА МЕ ОТКАЧИ, ОТКОЛКУ ЈАС НЕЈЗЕ. тАКА СОВЕСТА ЌЕ МИ БИДЕ МИРНА. лУЗНИТЕ НА СОВЕСТА ПОТЕШКО ЗАРАСТУВААТ ОД ЛУЗНИТЕ ВО СРЦЕТО. |
прашањето ми е поради што вреди да се напушти некој што те сака а кога веќе долго време сте заедно а веќе не оди
|
Датум на внесување: 11.Февруари.2008 во 20:42
Епа како не оди објасни малце подетално..нема љубов? лош секс? што е причината што застанало па не оди..па се ближи валентин па трифун па напијте се малце црно винце па загрејте се па разговарајте не знам што да те советувам при вака оскудни информации за ситуацијата......
|
Постирано од: blackeye
Датум на внесување: 11.Февруари.2008 во 22:49
бевме во врска скоро 3 години и едноставно не одеше повеќе..тоа го знаевме двајцата, само тој никогаш не го рече “на глас”...јас бев таа што пресече...а не одеше повеќе поради неговата посесивна и болна љубомора, која повеќе не можеше да се трпи
------------- Ne znam kako da pobegnem
od sna,
I ne znam dal' te iko voli kao ja,
Al' ne bi ova noc tako bolela,
Da me nisi volela....
|
Датум на внесување: 12.Февруари.2008 во 00:45
Постирано од: монте кристо
Датум на внесување: 12.Февруари.2008 во 08:33
realna напиша:
Што ќе ве натера да го напуштите вашиот долгогодишен партнер , иако знаете дека многу ве сака? |
iljada pricini za kraj
------------- во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .
|
Датум на внесување: 12.Февруари.2008 во 12:13
Датум на внесување: 12.Февруари.2008 во 12:38
Е како може се да се изживеало..како да сте престарени, секогаш има интересни работи кои може да ги правите заедно
|
Постирано од: монте кристо
Датум на внесување: 13.Февруари.2008 во 08:49
1. Ако јас не ја сакам , зошто да одам со неа ? За атер ? Да не се осеќа лошо ? А бе не ја сакам и крај нема што да се измачуваме со неискреност. Во долгогодишна веза друга причина не ми текнува .
2. Неискреност , лажење
3. Неверство
во секој случај ако била онаа “правата“ љубов мислам дека би траела вечно .
------------- во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .
|
Постирано од: majstorce62
Датум на внесување: 13.Февруари.2008 во 09:30
realna напиша:
majstorce62 напиша:
ПОЛЕСНО МИ Е ТАА ДА МЕ ОТКАЧИ, ОТКОЛКУ ЈАС НЕЈЗЕ. тАКА СОВЕСТА ЌЕ МИ БИДЕ МИРНА. лУЗНИТЕ НА СОВЕСТА ПОТЕШКО ЗАРАСТУВААТ ОД ЛУЗНИТЕ ВО СРЦЕТО. |
прашањето ми е поради што вреди да се напушти некој што те сака а кога веќе долго време сте заедно а веќе не оди |
ОДГОВОРОТ МИ Е ДЕКА НЕ НАПУШТАМ НИКОГО ШТО МЕ САКА. НЕМА ЦЕНА. ЧИТАЈ УБАВО.САМО ЈА СИНТЕТИЗИРАВ МОЈАТА ФИЛОЗОФИЈА ЗА НАПУШТАЊЕТО, АКО ИМА ПОТРЕБА И ЌЕ ЈА АНАЛИЗИРАМ.
------------- БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
Датум на внесување: 13.Февруари.2008 во 13:01
Да ова со совеста има нешто тука
|
Постирано од: sensei
Датум на внесување: 13.Февруари.2008 во 13:41
Ако ме сака а јас не го чувствувам истото секако дека нема да ја залажувам. Тешко е да прекинеш, но полошо за сите е да дозволиш некој да живее во лага, или да му го трошиш времето.
------------- Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
Датум на внесување: 13.Февруари.2008 во 16:38
Eh, da bev samo so edna polesno ke bese
|
Постирано од: SummerLove
Датум на внесување: 13.Февруари.2008 во 17:09
zbunet напиша:
Eh, da bev samo so edna polesno ke bese
| e nikoj ne ti e kriv ako odis so site
------------- Bidi Neverna, Da Ti Bide Veren,Vrti Mu Go Grbot Ke Trca Po Tebe.Ne Roni Solzi Kolku I Da Boli ,Bidi Hrabra I Toj Ke Te Moli!!!
|
Датум на внесување: 13.Февруари.2008 во 17:13
Koga mi se nudat dve plavusi ili edna crnka se znae od pusta alcnost za sto ke se odlucam
|
Датум на внесување: 13.Февруари.2008 во 17:15
е за која де
|
Постирано од: orlov
Датум на внесување: 14.Февруари.2008 во 01:33
Само непоправлите грешки. Тоа беше одамна а сега и да сакам а сакам- тоа неможам да си го дозволам, бидејки имам две возрасни деца- академски образовани. За ,,сопатничката,, и не е битно. Се е само поради децата. Но сепак се среќаваме.
------------- ,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
Датум на внесување: 15.Февруари.2008 во 19:11
orlov напиша:
Само непоправлите грешки.
|
А тоа се?
|
Постирано од: Monuska
Датум на внесување: 15.Февруари.2008 во 19:45
Искрено поважно ми е дали јас го сакам него, и дали со него сакам да бидам цел живот, тоа што тој ме сака мене нема да ме одврати од помислата да го напуштам ниту пак ќе ме натера да го засака. Ако останам со него поради тоа што тој ме сака мене тогаш сум со него од сожалување.
------------- Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
Постирано од: fragola
Датум на внесување: 17.Февруари.2008 во 22:12
Monuska напиша:
Искрено поважно ми е дали јас го сакам него, и дали со него сакам да бидам цел живот, тоа што тој ме сака мене нема да ме одврати од помислата да го напуштам ниту пак ќе ме натера да го засака. Ако останам со него поради тоа што тој ме сака мене тогаш сум со него од сожалување. |
potpolno istoto go mislam i jas.
Koga postoi ednostrana ljubov,spored mene toa e gubenje vreme za dvajcata.
|
Постирано од: Tiger
Датум на внесување: 07.Јули.2008 во 11:32
Тоа што ке ме натера да ја напуштам па колку и да ме сака и да ја сакам е Неверството...неверството на прво место,потоа можно е и поради лаги...макар и ситни лаги,зошто ако партнерката е сбособна да ме лаже за ситници тогаш да не зборувам за крупни нешта...и мразам неискреност во врската.
|
Постирано од: ciplenok
Датум на внесување: 07.Јули.2008 во 11:57
Se sl*gam vo potpolnost. I jas mrazam nekoj da me laze i da mi prikriva nekoj "nebitni" sitnici, pod pre-text deka samo ke se iznerviram i ke reagiram nepotrebno!
Posle nekoe vreme ke doznaam za tie sitnici i na moeto prasanje "zosto kries" nadopolneto so nervoza bidejki se slucuva po neznam koj pat? Dobivam odgovor deka ako kazel, ke sum se nervirala, ili smetal deka bile nebitni sitnici za koj ne sum sakala da znam....Kako so toa sto krie me zastituva a ne me nervira poveke i kako da ne ja gubi doverbata se poveke..
Mislam koj mu go dava pravoto da resava za toa dali jas sakam, treba ili ne treba da znam - posebno ako stanuva zbor za "sitnici" kako sto gi narekuva...?
|
Постирано од: ...Well...
Датум на внесување: 07.Јули.2008 во 13:38
...vo sekoja vrska, od bilo kakov karakter, postojat dva ili poveke faktori za zaednica, e sea, sekgash ima domenantni i receditivni vo taa vrska, zasho perfektna ednakvost ne postoi, sho me vodi do zakluchokot deka, ako ste chovek koj shto vodi i ne trpi da mu kazuvaat kakko da go zivee svojot zivot generalno so seto normalno ponashanje, ke vodite i ke bidete zadovolni, megutoa ako imate partner koj shto tezi kon toa, da nametne svoi pravila na igrata, ke si imate problemi mnogu, zatoa sho sekoj e vo pravo i nikoj ne e vo pravo, znachi patishta ima mnogu do toa sho se narekue, moj pravec i moj nachin, ako ne postoi tolerantnost, isto taka dobivate problem od start, zatoa sho chovekot po svojata priroda e dominanten i tezi kon taa osobina, i za na kraj ja vikam...ili ke idete na vrvot ili na dnoto, samo treba da se znae edna rabota, zelezoto se kove koa e vruko ili na pochetok na vrskata...posle toa ako probate se deshava propast obichno...
------------- ...I feel like there is no need for conversation...
|
Датум на внесување: 08.Јули.2008 во 01:35
- A be ti za kogo ja kupi igrackata ?Za ti da se igras ? - A ?... - A be deteto place, kako nemas grev, ni zal ! Pljas ! po glava - Dobro de eve sea ke mu ja dadam, ne maaj ! Utreden : - Ding, doong ! - Dobar den, jas sum advokat i vasiot soprug podnese baranje za razvod - Zosto ? - Pa ne ste zastanale na negova strana i ne ste go podrzale vo kriticen moment - Iiii, ke go ubijam - Ne gospogo, pak ke ve tuzi, mi dade i polnomosno ako bide usmrten so tap udar od metalen predmet
|
Постирано од: fragola
Датум на внесување: 09.Јули.2008 во 14:53
Ako ima i drugi sto gi saka kako mene
------------- I get enough exercise...just pushing my luck.
|
Датум на внесување: 09.Јули.2008 во 16:02
Da ja nateras da napravi nesto sto za nikogo ne bi napravila, epten dokazuvajki deka te saka i poslem ja otkacis
|
Постирано од: pagane
Датум на внесување: 26.Јули.2008 во 09:13
majstorce62 напиша:
Многу верно... Но има нешо кое се пак би ме натерало- ке го обjасна со епизод от еден филм:
Жена со дете изпред магазин за детски играчки, детето плаче сака играчка-жабче, мама нема паре. Сосема случаjно минува еден господин слушва драмата, вади паре и купува жабчето. Сцена дома: Сопругот: - Каква е ова играчка? Жената премолчава вистинската ситуациjа/ знаеjки добре како ке реагира мажот/, но детето сосема искрено разкажува за добриот господин. Сопругот за кратко време се смирува, макар и никако да верува дека добриот господин и жена му не се знаат и не се во врска / па коj дава тек тако паре на непознати/ и после неколку сата почнува пак: - Коj купи играчката?... И така до бескраj - нема ден , нема нок... нема спаване. Во дома се слушва само една те иста реплика и прашане - Коj купи играчката? и соодветниот одговор- Мило, па реков ти, не го знам човекот, даде паре од добро срце.... Пак истото прашане. Не памтам сега како завршуваше целата таа историjа- само знам дека каде нема поверение и власт има лjубомората - таму нема срекя и се е за джабе... Jас би напуштила некого кого сакам само поради таа причина- болестна лjубомора и неповерение.
|
Датум на внесување: 26.Јули.2008 во 09:27
ako e MRTOV, ne na vistina so znam mozebi i togas ne
------------- SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
Постирано од: ПодВодно
Датум на внесување: 26.Јули.2008 во 10:23
pagane напиша:
majstorce62 напиша:
ПОЛЕСНО МИ Е ТАА ДА МЕ ОТКАЧИ, ОТКОЛКУ ЈАС НЕЈЗЕ. тАКА СОВЕСТА ЌЕ МИ БИДЕ МИРНА. лУЗНИТЕ НА СОВЕСТА ПОТЕШКО ЗАРАСТУВААТ ОД ЛУЗНИТЕ ВО СРЦЕТО. | Многу верно...Но има нешо кое се пак би ме натерало- ке го обjасна со епизод от еден филм:Жена со дете изпред магазин за детски играчки, детето плаче сака играчка-жабче, мама нема паре. Сосема случаjно минува еден господинслушва драмата, вади паре и купува жабчето.Сцена дома: Сопругот:- Каква е ова играчка?Жената премолчава вистинската ситуациjа/ знаеjки добре како ке реагира мажот/, но детето сосема искрено разкажува за добриот господин. Сопругот за кратко време се смирува, макар и никако да верува дека добриот господин и жена му не се знаат и не се во врска / па коj дава тек тако паре на непознати/ и после неколку сата почнува пак:- Коj купи играчката?... И така до бескраj - нема ден , нема нок... нема спаване. Во дома се слушва само една те иста реплика и прашане- Коj купи играчката? и соодветниот одговор- Мило, па реков ти, не го знам човекот, даде паре од добро срце.... Пак истото прашане. Не памтам сега како завршуваше целата таа историjа- само знам дека каде нема поверение и власт има лjубомората - таму нема срекя и се е за джабе... Jас би напуштила некого кого сакам само поради таа причина- болестна лjубомора и неповерение. |
I jas.
|
Постирано од: mrzla
Датум на внесување: 18.Август.2008 во 16:22
filmadzijka напиша:
pagane напиша:
majstorce62 напиша:
ПОЛЕСНО МИ Е ТАА ДА МЕ ОТКАЧИ, ОТКОЛКУ ЈАС НЕЈЗЕ. тАКА СОВЕСТА ЌЕ МИ БИДЕ МИРНА. лУЗНИТЕ НА СОВЕСТА ПОТЕШКО ЗАРАСТУВААТ ОД ЛУЗНИТЕ ВО СРЦЕТО. | Многу верно...Но има нешо кое се пак би ме натерало- ке го обjасна со епизод от еден филм:Жена со дете изпред магазин за детски играчки, детето плаче сака играчка-жабче, мама нема паре. Сосема случаjно минува еден господинслушва драмата, вади паре и купува жабчето.Сцена дома: Сопругот:- Каква е ова играчка?Жената премолчава вистинската ситуациjа/ знаеjки добре како ке реагира мажот/, но детето сосема искрено разкажува за добриот господин. Сопругот за кратко време се смирува, макар и никако да верува дека добриот господин и жена му не се знаат и не се во врска / па коj дава тек тако паре на непознати/ и после неколку сата почнува пак:- Коj купи играчката?... И така до бескраj - нема ден , нема нок... нема спаване. Во дома се слушва само една те иста реплика и прашане- Коj купи играчката? и соодветниот одговор- Мило, па реков ти, не го знам човекот, даде паре од добро срце.... Пак истото прашане. Не памтам сега како завршуваше целата таа историjа- само знам дека каде нема поверение и власт има лjубомората - таму нема срекя и се е за джабе... Jас би напуштила некого кого сакам само поради таа причина- болестна лjубомора и неповерение. |
I jas.
| и јас......затоа секогаш прво ги ставам,рзбирањето и почитувањето па љубовта.......кога веќе ја има(ако нема љубов па неможеш ни ова првово да го бараш)..............а една добра кавга поради негова непотреба љубомора треба да биде знак дека тешко ќе ја промениш таа личност,според мене може да биде причина за разделба..........несакам непотребно да бидам обвинувана поради некој кој незнае да процени и исто да ми возврати
|
Датум на внесување: 18.Август.2008 во 23:13
samo da vi kazam,deka odamna go napustiv....a mojot motiv bese,najgolemiot i najvazniot,nedostatok na ljubov
|
Постирано од: Renatax
Датум на внесување: 31.Јануари.2009 во 10:59
Ete eden primer vo postot nad mene...
Edinstvena prichina zaradi koja bi go napushtila
bi bilo ikljuchivo snemuvanje na ljubov,sve drugo e kompromis.
|
Датум на внесување: 31.Јануари.2009 во 13:51
Ako neke da mi dade da ja gusnam
------------- http://jazbunet.blogspot.com/" rel="nofollow - http://jazbunet.blogspot.com/
|
Постирано од: karamandi
Датум на внесување: 31.Јануари.2009 во 15:38
se uste nemam pricina ubava ako ja ima ke vi kazam
|
Постирано од: *moon*
Датум на внесување: 10.Јуни.2009 во 01:18
i j as go postavuvam istoto prasanje po neznam koj pat?Мотив?Причина?Повод?
------------- Ако го победиш моментот ти си најсилниот човек на светот
|
Постирано од: Glenn
Датум на внесување: 10.Јуни.2009 во 08:43
Тој ме сака а јас го напуштам- Ако ме малтретира физички, ако го отсакам,ако ме гуши и искористува.
------------- Beauty fades, dumb is forever
|
Датум на внесување: 10.Јуни.2009 во 12:05
Neverstvoto go svakam kako valkan cin, a ja sum hipohondrik na koj vednas mu se javuva misla deka taa ima sida, a ako se pozdravi so nekogo deka ima najmalku lepra
------------- http://jazbunet.blogspot.com/" rel="nofollow - http://jazbunet.blogspot.com/
|
Постирано од: којсумјас
Датум на внесување: 10.Јуни.2009 во 16:45
мотив...она... причина...она... повод...оваа...
|
Датум на внесување: 10.Јуни.2009 во 18:19
ako se ponasa ko moron sprema mene jasno deka nema da go trpam. sekoj moze da me saka, ama ne sekoj moze da me maltretira..
|
Датум на внесување: 10.Јуни.2009 во 18:21
Пардон...грешка... не секој може да те сака...
|
Датум на внесување: 10.Јуни.2009 во 18:21
kaj mene e sprotivno.
zaso ocekuvav da does pod mene
|
Датум на внесување: 10.Јуни.2009 во 18:23
интуиција...
|
Датум на внесување: 10.Јуни.2009 во 18:24
ne.tuku znam deka uvek mis e sprotistavuvas
|
Датум на внесување: 10.Јуни.2009 во 18:27
blueprayer напиша:
ne.tuku znam deka uvek mis e sprotistavuvas
|
стварно... можеби... а уствари поинтересно е да дискутирам... со некој кој има спротивставени мислења... е сега...
Мотив? Причина? Повод?
|
Датум на внесување: 10.Јуни.2009 во 18:28
motiv-maltretira pricina-zaso e moron povod-nasledno od domasnite
|
Датум на внесување: 10.Јуни.2009 во 18:31
blueprayer напиша:
motiv-maltretira pricina-zaso e moron povod-nasledno od domasnite
|
-------------------------------- = повредана суета... Последица? Раскинување на врска со потајна желба повторно да се воспостави...
|
Датум на внесување: 10.Јуни.2009 во 18:32
raskinuvanje na vrska da. potajna zelba ne. edinstvena zelba, ovoj pat da uspee...no so druga osoba
|
Датум на внесување: 10.Јуни.2009 во 18:34
од себе не можеш да избегаш...
|
Постирано од: kejt-d-grejt
Датум на внесување: 10.Јуни.2009 во 18:39
заминувањето не е секогаш бегање којсити, остај го нашето галениче!!! види колку ни е убава весела деновиве
|
Датум на внесување: 10.Јуни.2009 во 18:41
kejt bogami odamna se neam vaka smeeno
|
Датум на внесување: 10.Јуни.2009 во 18:42
ОК... Не мислев ништо лошо...
|
Постирано од: kejt-d-grejt
Датум на внесување: 10.Јуни.2009 во 18:44
Блу, најлепша си кад се смејеш Којси.... кул си ти, кој рече дека мислеше лошо
|
Датум на внесување: 10.Јуни.2009 во 18:53
kejt kojsumjas....samo neame isti mislenja otidov decki se citame vecer
|
Датум на внесување: 15.Јуни.2010 во 21:14
realna напиша:
опсесивност и лjубомора.
|
Постирано од: Tiggy Vicious
Датум на внесување: 15.Јуни.2010 во 21:22
Исто. Премногу ме гуши, љубоморен е и посесивен. Не трпам такви работи.
Исто би прекинала врска и ако е монотоно све и ако више не осеќам ама баш ништо према него.
------------- What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality
|
Датум на внесување: 15.Јуни.2010 во 21:35
pagane напиша:
realna напиша:
опсесивност и лjубомора.
|
да не заборавам - агресиjа и насилство.
|
Постирано од: Marko Polo 1
Датум на внесување: 17.Јуни.2010 во 23:05
Тема: Мотив?Причина?Повод... за напуштање?
http://www.youtube.com/watch?v=OxZp4VEopcE - Right Said Fred - I'm Too Sexy for my love...
|
Постирано од: valentina-pp
Датум на внесување: 20.Јуни.2010 во 18:56
izneveruvane,cotek,ete za toa mozam da go ostavam za 1 minuta!
|
Постирано од: Mindy
Датум на внесување: 20.Јуни.2010 во 20:42
realna напиша:
Pa i ne e bas dologodisen segasniov moj partner, no vo sekoj slucaj ke nabrojam nekoi raboti poradi koi sakam da go otkacam :
--->- dosaden mi e ----- jas si sakam nesto novo , svezo , dobro de avanturist sum
--->- glup e ili se pravi glup so postavuvanje na glupi prasanja
--->- ne si stoi na zborot ,,,,znaci koga ke se kaze da se zavrsi nekoja rabota primer vo 10 h , on sekogas docni 2 saati , ne daj boze da treba da izvesti nekoj , cesto mu se desava da zaboravi sto trebalo da napravi
--->- ic ne e pristoen u smisla koga sedneme da jademe , on jade ko zivotno
--->- mrzeliv e , a toa strasno me nervira posto jas sum polna so energija , i nemam namera celo vreme da go motiviram da stane od krevet , da ne se izlezava
--->- placko ,,,auuuuuuuu pa mene mi treba maz so cvrst karakter a ne dete sto ke mi place ako ne go dobie toa sto go saka
--->-leta so pamet ,,, u smisla pravime muabet i na moment koj znae na kojA misli pa ne e prisuten , a toa me vadi od takt
............... Ima i drugi raboti , no nema smisla sega da nabrojuvam , taka da , dzabe e kolku i da me saka , kolku i da mi bide veren i da me slusa ,,,,sepak ne mi go pravi merakot i vreme e veke da go otkacam , aman veke , se iznervirav dodeka pisuvam
|
Постирано од: young padawan
Датум на внесување: 21.Јуни.2010 во 09:27
greota...maliot nema pojma sto mu spremas
|
Постирано од: ANITA11
Датум на внесување: 21.Јуни.2010 во 10:34
izneveruvanjeto...
------------- druzhba si e druzhba,a sluzhba si e sluzhba...
|
Постирано од: Mindy
Датум на внесување: 21.Јуни.2010 во 12:33
young padawan напиша:
greota...maliot nema pojma sto mu spremas |
pa so negovite 28 godini ne mi lici bas na dete
No kako i da e, mnogu gledam na sitnici i sum ziva pedanterija , a posto on ne gi ispolnuva kriteriumite , jbg
inaku vopsto nisto e mu spremam , bas naprvotiv pocnuvame so prva faza : ignoriranje i pravenje na Toso
pa ako e dovolno inteligenten ke mu stane jasno zosto jas na indirenten nacin se ponasam taka
ne deka ne mozam i na direkten , no mnogu e cuvstvitelen i ne sakam da mi placi , da ne reci deka nemam oset , pa mora indirektno poleka poleka dodeka sam ne sfati
|
Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 21.Јуни.2010 во 13:02
realna напиша:
nishto....najlesno e da napushtish.....umetnost e da opstanesh......zatoa e dolgogodishen partner neli??
-------------
|
Постирано од: connected
Датум на внесување: 21.Јуни.2010 во 13:20
Ако ти светне некогаш „доста е“, ама ако...
-------------
|
Датум на внесување: 21.Јуни.2010 во 13:25
ANITA11 напиша:
izneveruvanjeto...
|
keski da e ova najbitnata pricina no ne e ima mnogu postrasni pricini od ovaa no kako i da e sekoj so svoeto iskustvo
|
Постирано од: connected
Датум на внесување: 21.Јуни.2010 во 13:26
a koi se tie postrashni prichini?
-------------
|
Датум на внесување: 21.Јуни.2010 во 13:28
nasilstvo, omraza i netrpelivost
ono izneveruvanje moze da se ispravi , nekogas
no gornite nikogas
|
Датум на внесување: 21.Јуни.2010 во 19:45
pagane напиша:
pagane напиша:
realna напиша:
опсесивност и лjубомора.
|
да не заборавам - агресиjа и насилство.
|
|
Датум на внесување: 23.Јуни.2010 во 12:45
anakin напиша:
ANITA11 напиша:
izneveruvanjeto...
|
keski da e ova najbitnata pricina no ne e ima mnogu postrasni pricini od ovaa no kako i da e sekoj so svoeto iskustvo
| da vo red,se soglasuvam so tebe deka ima i poloshi pricini,...no ako stignat vishe i tie ,,pricini,,sekako deka nikoj ne bi trpel
|
Постирано од: МАРШАЛ
Датум на внесување: 23.Јуни.2010 во 12:47
оној или онаа кои се решат на таков чекор , никад нема да им биде проблем да најдат мотив или причина ......... и секогаш причината ќе биде оној другиот без притоа да се кажат вистинските мотиви ......
------------- http://www.onlineyufilm.com/musicvideo.php?vid=42859a7cd" rel="nofollow - Ко овде не полуди , ТАЈ НИЈЕ НОРМАЛАН
|
Постирано од: Marko Polo 1
Датум на внесување: 20.Јули.2010 во 20:37
direkten crven karton... ne veruem u zuti...
|
Датум на внесување: 21.Јули.2010 во 18:30
ако си ги поставуваш сите овие прашања... никогаш нема да ја напуштиш... ова од лично искуство...
абе штом не штима нешто... одјеби то набрзина... е ама на хартија и на дело... то са ептен различни нешта... и уствари заборавив кога последен пат јас сум напуштил некоја... немам срце за таква работа...
|
Постирано од: Glenn
Датум на внесување: 21.Јули.2010 во 20:44
којсумјас напиша:
ако си ги поставуваш сите овие прашања... никогаш нема да ја напуштиш... ова од лично искуство...
абе штом не штима нешто... одјеби то набрзина... е ама на хартија и на дело... то са ептен различни нешта... и уствари заборавив кога последен пат јас сум напуштил некоја... немам срце за таква работа...
|
А како се откачуваш од нив?
Ги спобудалуваш додека не им пукне филмот па они тебе да те напуштат, Или?
------------- Beauty fades, dumb is forever
|
Датум на внесување: 23.Јули.2010 во 15:54
ima poveke..pricini...
|
Постирано од: evangeline
Датум на внесување: 27.Февруари.2013 во 02:04
Sekogash kje si najdeme motiv ako sakame da napushtime nekogo. Najchesto bi bile nekakvi glupavi opravduvanja koi se kazani samo kolku za da se dade prichina za napushtanjeto, no ne i vistinskata prichina. Jas bi go napushtila partnerot dokolku ja snema doverbata, razbiranjeto, dokolku zapochne nasilno da se odnesuva, dokolku jas stanam zrtveno jagne i dokolku ne ostane ni troshka ljubov. Za mnogu raboti postoi zborot kompromis, no koga kje zgasne zarcheto dzabe e se.
|
Постирано од: mrzla
Датум на внесување: 27.Февруари.2013 во 03:23
Како да ја убедам другарка ми дека има вистинска причина да го напушти......нема ниту една позитивна особина
------------- И бричот падна на колена пред зборот:
Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв
|
Постирано од: evangeline
Датум на внесување: 27.Февруари.2013 во 03:24
mrzla напиша:
Како да ја убедам другарка ми дека има вистинска причина да го напушти......нема ниту една позитивна особина |
Zavisi koi se losh*te :)
|
Постирано од: Devojcence
Датум на внесување: 28.Март.2015 во 05:56
|