|
Дали Бог не постои? |
Внеси реплика | страница <1 1011121314> |
Автор | |
mikus
Сениор Регистриран: 05.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 49802 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
se toa so go kaza
e sprotivno od nastojuvanjeto za povrzuvaje so go pravite brat i sestro jas te razbrav zanci povrzuvanje vo masa e so druga cel ne e poradi polesno povzuvanje so gospoda sega se napetnuva prasnjeto ako ne e so gospoda- zasto togasi cemu sluzi |
|
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
E sega vrati se na moeto prvo obrakanje kon tebe na ovaa tema, tamu se krie i zajakot i odgovorot!
Ej sto bidna so principite gi procita li? |
|
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
|
mikus
Сениор Регистриран: 05.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 49802 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
drugi put za principite
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne sum sretnal dosega dokaz za nepostoenje na nesto??? ako nekoj , znae za takov dokaz neka napise tuka ve molam samo seriozni kometari na ova nesum bas siguren seriozno prasanje |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас еднаш наведов доказ за непостоење на Дедо Мраз
Сакаш да го побарам и да го пастирам тука?
|
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pastiraj go evan
kje go analizirame Изменето од anakin - 03.Јули.2008 во 12:59 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Лесно може да се докаже дека Дедо Мраз не постои, што не е случај за Бог за кој вие веќе со месеци не успеавте да дадете еден асален аргумент за вашата вера во Неговото непостоење.
Еве ги аргументите дека Дедо Мраз не постои:
А кои се аргументите дека Бог не постои? |
|
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
jako ti e ova evan no so i da odgovoris za gospod, vazi i za dedo mraz - oti e isto taka bozestveno sustestvo Изменето од anakin - 03.Јули.2008 во 16:46 |
|
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тоа би било така кога Господ би бил Ѓорѓи Колозов Но ако земеме предвид дека Господ е Дух, неврзан за материјата, сеприсутен, трансцедентен, вечен и вонвременси итн. тогаш Тој без никаков проблем може да се грижи и за секој атом во Универзумот. |
|
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тоа би било така кога dedo mraz би бил Ѓорѓи Колозов Но ако земеме предвид дека dedo mraz е Дух, неврзан за материјата, сеприсутен, трансцедентен, вечен и вонвременси итн. тогаш Тој без никаков проблем може да се грижи и kaj sekoe dete da stigne.Изменето од anakin - 03.Јули.2008 во 17:03 |
|
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Дедо Мраз не е дефиниран на тој начин. Ни еден што верува во него не го дефинира на тој начин. Дискусијава ја изгуби сериозноста иако ти побара сериозен коментар на почетокот.
Јас си одам од темава
|
|
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
koj go definiral dedo mraz
a koj od lugjeto ima mokj da go definira gospod ti evan? papata? apostolite???? SO VI E VAs????? KOJ E VO SOSTOJBA DA DEFINIRA NESO TAKVO a da ostane seriozno vi se cudam navistina |
|
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
no ima dokaz za mene neka ne postoi
ne mi se pojavi nitu ednas zasto??? zatoa so ne postoi |
|
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
anakine, imash chestitka od mene za tvoevo hrabro sparinguvanje. Vsushnost, sakajki ili ne, go dokazha onoa sto Isus sakashe da im go prenese na lugjeto - so um ne se dokazhuva duhovniot svet i svesta. Umot i teloto mu pripagjaat na materijalniot svet i nivniot pochetok i kraj se samo tamu.
Ne znam kolku od chlenovite znaat koj e vsushnost Dedo Mraz? Ova e negovoto komunistichko/ateistichko ime so koe mu go zamenija onoa originalnoto. Na zapad denes se narekuva Santa Claus. Korenot na imeto poteknuva od St.Claus, sto e skuseno od St. Nicholaus ili po nashki Sveti Nikola. Aaaaa, vi teknuva sega?
Go znete Sveti Nikola, onoj sto ja pochna tepachkata vo Nikea, pa po iskluchuvanjeto od crkvata mu stana jasno sto storil, se pokaja, se otkazha od seto onoa sto go poseduvashe (a poseduvashe dosta) razdavajki go skrishno navecher na onie koi bea siromashni, pa so vreme stana i svetec i mnogumina ja imaat negovata slava (vkluchuvajki go i moeto semejstvo) i t.n.
E sega, ako odime po logikata na ovoj materijalen um i go sledime terkot na "logichkoto" razmisluvanje, izlaga deka za eden dokazhan svetec, koj sedi nekade levo-desno od Boga i e daren od Negovata sila i mudrost, vremeto i prostorot ne prestavuvaat nikakva realnost ili limit vo negovata boguugodna dejnost, pa zatoa mozhe da gi poseti site deca na svetov i na sekoe od niv da mu donese Novogodishen dar.
Zakluchok - Dedo Mraz postoi.
|
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Внеси реплика | страница <1 1011121314> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |